Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Πνιγμός 45χρονου στην παραλία του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα 45χρονος λουόμενος από την περιοχή του Δρεπάνου.
Ο άτυχος 45χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα, όπου και
διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ φως στα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να δώσει η εξέταση του ιατροδικαστή.

Αγία Μαρίνα Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 17 Ιουλίου


Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου  την Τρίτη 17  Ιουλίου.

Γιάννινα: Συνελήφθη 24χρονος με μικροποσότητα κάνναβης


Συνελήφθη, προχθές (06-07-2018) το βράδυ στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Τεριάχι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι  στο Τεριάχι Πωγωνίου  την Παρασκευή 20 Ιουλίου.  Θα σας διασκέδαση η  κομπανία του Χρήστου Ξιούρα!

Περισσότερα από (40) κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Κομπότι Άρτας


Για την υπόθεση συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός, οδηγός του οχήματος

Ο συλληφθείς είχε προβεί σε ειδική διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου της καμπίνας και του αμαξώματος του αυτοκινήτου, δημιουργώντας κρύπτες για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών
Αλλοδαπός διακινητής ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα ναρκωτικές ουσίες, συνελήφθη ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (07-07-2018) το μεσημέρι, στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας.
Πρόκειται για 56χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 56χρονος και το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση το Αντίρριο και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον εσωτερικό χώρο της καμπίνας και στο αμάξωμα του οχήματος, τριάντα έξι (36) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (40) κιλών και (700) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (40.700) γραμμαρίων,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα,
σύρματα, τα οποία ήταν περιμετρικά δεμένα γύρω από τα δέματα και βοηθούσαν στην εξαγωγή αυτών από τις κρύπτες,
ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εναρκτήρια Συνάντηση για το έργο ERMIS


Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου ERMIS- “Earthquake disasters management integrated system”, προϋπολογισμού 900.000,00 € συγχρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα  Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα.
Στο έργο από την Ελλάδα συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου ως επικεφαλής εταίρος και το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με δύο εταίρους από την Ιταλία, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Απουλίας και το Τμήμα Γεωτεχνικών και Περιβαλλοντικών Επιστήμων του Πανεπιστημίου του Μπάρι. Στο έργο ακόμη συμμετέχει ως συνδεδεμένος εταίρος το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το Έργο ERMIS χρηματοδοτείται, στο πλαίσιο του άξονα 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση και αποσκοπεί στην ενίσχυση του σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας των δύο Περιφερειών στην αντιμετώπιση σεισμικών καταστροφών με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης.
Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα από εξελιγμένης τεχνολογίας πληροφοριακά εργαλεία που θα περιλαμβάνει την απαραίτητη πληροφορία για την άμεση αντίδραση και την αποτελεσματική διαχείριση όλων των διαθέσιμων μέσων έπειτα από  ένα καταστροφικό συμβάν.
Θα υλοποιηθούν μηχανισμοί που θα επιτρέπουν την άμεση διάθεση προς το ευρύ κοινό μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, οδηγιών κρίσιμων για την ασφάλεια του.
Ακόμη, μέσω ειδικών μελετών οι επιστημονικοί φορείς του έργου θα συντάξουν επικαιροποιημένους χάρτες των ενεργών ρηγμάτων και των επικίνδυνων για κατολίσθηση σημείων σε επιλεγμένες περιοχές των Περιφερειών.

ΟΑΕΔ: 30.436 προσλήψεις σε ΟΤΑ


Το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 276 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες και θα είναι 8μηνης διάρκειας.
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την νέου μεγάλου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη ανέργων σε ΟΤΑ της χώρας.
Το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 276 Δήμους και 13 Περιφέρειες και θα είναι 8μηνης διάρκειας. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε 30.436 θέσεις ανέργους. Εξ αυτών 5.000 άτομα θα τοποθετηθούν στις Περιφέρειες, 24.986 θα τοποθετηθούν σε 276 Δήμους και 450 σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.
Η σχετική πρόκληση για την έναρξη του προγράμματος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου από τον ΟΑΕΔ. Ωστόσο υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να μετατεθεί η ανακοίνωση της, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, στην περίπτωση που προκύψουν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην πρόσκληση.
Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων θα προσληφθούν για οκτώ μήνες, με πλήρη με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης θα διατηρηθεί και ίσως επεκταθεί το σκέλος της κατάρτισης και πιστοποίησης των ανέργων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά.
Ωστόσο μένει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες από μια προκηρύξεις, προκειμένου να εφαρμοστεί μια διαδοχική υλοποίηση των προγραμμάτων και να μην μένουν κενές θέσεις των ωφελούμενων για μεγάλο χρονικό διάστημα στις υπηρεσίες των δήμων.
Στο φετινό κύκλο του Προγράμματος υπάρχει μια αύξηση στον αριθμό ωφελουμένων, περίπου κατά 3,1%, σε σχέση με πέρυσι, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του υπουργείου και του ΟΑΕΔ, το 2017 οι θέσεις στους διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) δήμους ανήλθαν στις 24.251, ενώ για το έτος 2018 προβλέπονται 25.000 θέσεις.
Επίσης θα προσληφθούν και 5.000 άνεργοι στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους.
Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη πέντε (05) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Παράνομη ναύλωση ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στη Σαγιάδα


Στην απαγόρευση απόπλου του ιδιωτικού πλοίου αναψυχής Ι/Φ ''FRITZCARALDO'' σημαίας Γερμανίας για παράνομη ναύλωση προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαγιάδας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος είχε ναυλωθεί για το χρονικό διάστημα από 30/06/2018 έως 07/07/2018, με λιμένα επιβίβασης και οριστικής αποβίβασης το λιμένα Κέρκυρας, έναντι του ποσού των δύο χιλιάδων οχτακοσίων ογδόντα ευρώ (€2.880), χωρίς αυτό να είναι εφοδιασμένο με την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.
Από το Λιμενικό Σταθμό Σαγιάδας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Επίσημη έναρξη του 3ου Ioannina ITF CUP Juniors


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΕΝΝΑ

Με τις καλύτερες προδιαγραφές ξεκίνησαν το Σάββατο και θα διαρκέσουν εως και τις 16 Ιουλίου, οι αγώνες του  3ου Ioannina ITF CUP Juniors. Οι αγώνες διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων, στο Πάρκο Πυρσινέλλα και συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών.
Εκατοντάδες αθλητές από τουλάχιστον 40 χώρες ξεκίνησαν να αγωνίζονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πλέον γίνεται θεσμός για την πόλη των Ιωαννίνων και τον Όμιλο Αντισφαίρισης που μέσα σε δυο μόλις χρόνια κατάφερε να αναβαθμίσει από πεντάρι σε τεσσάρι το πρωτάθλημα ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη με συμμετοχές παικτών που θέλουν να ανεβάσουν την βαθμολογία τους. 
Τουλάχιστον 160 αθλητές και αθλήτριες συνοδευόμενοι από τις αποστολές τους βρίσκονται στα Γιάννενα για τους αγώνες που ξεκινούν στις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 9 το βράδυ.
Μετά την περσινή επιτυχία του γιαννιώτη αθλητή του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων Βασίλη Βαρδάκη που ήταν ο νικητής του ITF Juniors Ioannina Cup 2017, οι προσδοκίες μεγάλωσαν και το ίδιο και η διοργάνωση.
 Φέτος, ανάμεσα στους αθλητές που συμμετέχουν είναι και οι αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων (OAI) Νίκος Ρόζος και Ανδρέας Τζέλης.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων κ. Κώστας Ευθυμίου ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές Περιφέρεια και Δήμο, υπογραμμίζοντας την σημασία της διοργάνωσης και για την ίδια την πόλη που φιλοξενεί εκατοντάδες αποστολές από όλο τον κόσμο οι οποίοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας.
Παράλληλα, αναφερόμενος στους αγώνες, κάλεσε τον κόσμο να έρθει και να παρακολουθήσει το 3ο ITF και να γνωρίσει από κοντά τον Όμιλο Αντισφαίρισης.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Β/Δυτικής Ελλάδας και  Πρόεδρος του Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας Δημήτρης Κοτσαρίνης, βρέθηκε στα Γιάννενα για να παρακολουθήσει την έναρξη των αγώνων του 3ου ITF.
Ο κ. Κοτσαρίνης, συνεχάρη δημόσια τον πρόεδρο και το σύνολο του Δ.Σ. του ΟΑΙ που μέσα σε δυο χρόνια κατάφεραν  να κάνουν  θεσμό την διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος για την πόλη των Ιωαννίνων. Όπως υπογράμμισε, η διοργάνωση δίνει την δυνατότητα σε έλληνες και ξένους παίκτες να ανεβάσουν την βαθμολογία τους ενώ παράλληλα στρέφει την διεθνή προβολή στα Γιάννενα.
Η διοίκηση του ΟΑΙ ευχαριστεί τους χορηγούς για την σημαντική ενίσχυση στην διοργάνωση του 3ου Ioannina ITF CUP Juniors.

Προστάτης: Επτά μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε


Πόσα ξέρετε για τον προστάτη; Σε ποιες ηλικίες, λ.χ., εμφανίζονται προβλήματα σε αυτόν; Είναι απαραίτητος για τη στυτική λειτουργία; Χρειάζονται πάντοτε αντιβιοτικά για την προστατίτιδα; Και το αυξημένο PSA σημαίνει πάντοτε καρκίνο;
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ, απαντά σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα, ξεδιαλύνοντας τους μύθους από τις αλήθειες.
1. Τα προβλήματα του προστάτη εμφανίζονται μετά τα 60.
Μύθος. Τα συνηθέστερα νοσήματα του προστάτη είναι η καλοήθης υπερτροφία (διόγκωση), η προστατίτιδα και ο καρκίνος του προστάτη. Από αυτά,  η προστατίτιδα είναι συχνότερη σε άνδρες ηλικίας 35-50 ετών, ενώ η καλοήθης υπερτροφία (η κατάσταση που οι άνδρες κοινά αποκαλούν «προστάτης») μπορεί να αρχίσει στις ίδιες ηλικίες (λ.χ. υπολογίζεται ότι προσβάλλει το 20% των 40άρηδων). Όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη, τα έξι στα δέκα κρούσματα παρατηρούνται σε άνδρες ηλικίας άνω των 65 ετών (η μέση ηλικία διάγνωσης είναι τα 66 έτη), αλλά τα υπόλοιπα σε νεότερους. Επιπλέον, η εκδήλωσή του μετά τα 65 δεν σημαίνει πως αναπτύσσεται σε αυτή την ηλικία. Η ανάπτυξή του έχει αρχίσει περίπου 15 χρόνια νωρίτερα, απλώς μετά τα 60-65 προκαλεί πια αισθητά συμπτώματα τα οποία αντιλαμβάνονται οι ασθενείς. Επομένως, η ηλικία είναι ένας παράγοντας κινδύνου για προβλήματα στον προστάτη, αλλά αυτά μπορεί να εκδηλωθούν ακόμα και σε νεαρά άτομα.
2. Η καλοήθης υπερτροφία του προστάτη οδηγεί στον καρκίνο.
Δεν ισχύει. Η διόγκωση (δηλαδή η υπερτροφία) του προστάτη είναι μία καλοήθης κατάσταση που σχετίζεται με την ορμόνη του ανδρικού φύλου, την τεστοστερόνη. Σχεδόν όλοι οι άνδρες την εκδηλώνουν με την πρόοδο της ηλικίας. Υπολογίζεται, ότι ένας άνδρας έχει μία πιθανότητα στις 12 να την εκδηλώσει πριν την ηλικία των 40 ετών, μία στις δύο πιθανότητες στις ηλικίες 51-60 ετών και οκτώ στις δέκα όταν περάσει τα 80 του χρόνια. Παρότι όμως είναι τόσο συχνή, δεν υπάρχει καμία επιστημονική ένδειξη που να την συσχετίζει με τον καρκίνο. Ούτε υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα πως οι άνδρες με «προστάτη» διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.
3. Μια αυξημένη τιμή στο PSA σημαίνει πάντοτε καρκίνος.