Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Γκόγκος Ν. Χρήστος: Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όσους με εμπιστεύθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί μου, για να προσφέρουμε αυτό που οραματιστήκαμε: «Πωγώνι τόπος να ζεις»

 


Ασχολούμαι με τα κοινά και κυρίως με την τοπική αυτοδιοίκηση τα  τελευταία τριάντα χρόνια, πάντα προσπαθούσα, να μένω πιστός στις αξίες και στα ιδανικά μου και αγωνιζόμουν μόνο για το καλό του τόπου μας!

Στις  απερχόμενες εκλογές ήρθα σε επαφή και συνεργάστηκα με πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι ονειρεύονται και προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο όπου γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και συνεχίζουν, να ζουν και να εργάζονται. Κέρδισα πολλά από τη φρεσκάδα, τη χαρά και την αισιοδοξία τους και πιστεύω  πως κέρδισαν κάτι από την εμπειρία μου.

Τα ερωτήματα που τους ταλάνιζαν πολλά αλλά θα επικεντρωθώ στα εξής:

- Υπάρχει ελεύθερη βούληση και ψήφος του Δημότη;

- Ο καθένας μας ψηφίζει τους ικανότερους και τους καλύτερους;

- Υπάρχει και λειτουργεί η θεωρία του βολέματος και των υποσχέσεων;

Τι κάνουν λοιπόν οι δημοτικοί άρχοντες του τόπου μας;

Απλή διαχείριση χωρίς όραμα, χωρίς αξίες, χωρίς να προχωράνε στις απαιτούμενες αλλαγές που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος!

Οι υποσχέσεις που δόθηκαν πολλές, αλλά χωρίς αντίκρισμα, αφού είναι σύνηθες να ξεχνάνε τι έταξαν, όταν έχει επιτευχθεί ο στόχος τους.

Ας αναλογιστούμε όλοι μας κι ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ας σκεφτούμε, όχι μόνο τον εαυτό μας, που βολεύεται, αν βολεύεται, ας φύγουμε από το Εγώ, είναι η ώρα του Εμείς!

Στόχος μας είναι να πειστούν όλο και πιο πολύ νέοι να ασχοληθούν με τα κοινά, αφήνοντας πίσω πικρίες και απογοητεύσεις.

Πιστεύω  στους νέους, στην αγνότητα, τη φιλοτιμία, στην καθαρότητα της συνείδησης τους, στις ιδέες τους και εξάλλου το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς, γιατί μπορούν να ονειρεύονται και άρα  να μάχονται, για το καλύτερο!

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»

Η φράση αυτή ανήκει στον Νίκο Καζαντζάκη και την δανείστηκα γιατί σε όλη μου τη ζωή αυτό έπραττα.

Ο αγώνας που δώσαμε όλοι μαζί για το Δήμο μας, ήταν για μένα ο πιο ωραίος, αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε!

Συμπορεύτηκα με εξαιρετικούς ανθρώπους, που έγιναν φίλοι  συνεργάτες και συναγωνιστές!

Όλοι τους άτομα με αξιοπρέπεια, ήθος, όραμα, ανιδιοτέλεια και με κοινό στόχο την ανάπτυξη του Πωγωνίου.

Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου που με εμπιστεύθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί μου, για να προσφέρουμε αυτό που οραματιστήκαμε:

«Πωγώνι τόπος να ζεις»

Τους ευχαριστώ, γιατί καταφέραμε, να κοιταζόμαστε στα μάτια και να πετυχαίνουμε σύμπνοια για κοινή πορεία.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που ήταν δίπλα μου σε αυτήν την προσπάθεια.

Είμαστε η παράταξη, που ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙ, ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και οι προτάσεις μας θα συμβάλλουν πάντα στο καλύτερο, για τον Δήμο μας και τους συνδημότες μας.

Συγχαίρω τη δημοτική αρχή, που προέκυψε από τις εκλογές και δεσμεύομαι εξ ονόματος της παράταξης, πως θα είμαστε δίπλα όπου χρειαστεί και απέναντι όπου πρέπει, για το καλό του τόπου μας.

Ευχαριστώ τέλος όλους τους δημότες του Δήμου Πωγωνίου, που μας τίμησαν με την ψήφο τους!

         Οι εκλογές τελείωσαν  τώρα είναι  ώρα για δουλειά για να πάμε τον τόπο μας μπροστά!

Ευχαριστώ.

Γκόγκος Ν. Χρήστος

«Πωγώνι τόπος να ζεις»

Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου: Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ψηφοφόρους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο μας στις δημοτικές εκλογές

 


Η Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου χαιρετίζει τους εκατοντάδες ψηφοφόρους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της στις δημοτικές εκλογές, καθώς επίσης και όλους εκείνους που το στελέχωσαν και με αυτοθυσία δώσαμε και αυτή την εκλογική μάχη τόσο σε επίπεδο Δήμων, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου καταγράφει αύξηση σε ψήφους και σε ποσοστά, με 315 ψήφους και ποσοστό της τάξεως του 5,41%, σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2019, όπου κατέγραψε 280 ψήφους και ποσοστό της τάξεως του 4,26%.

Με αυτά τα αποτελέσματα εκλέγουμε: έναν δημοτικό σύμβουλο και έναν τοπικό σύμβουλο. Σε συνέχεια των όσων δεσμευτήκαμε προεκλογικά,  θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να είμαστε η πραγματική, γνήσια, 100% εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου,  για να πηγαίνουμε κόντρα στην κυρίαρχη κυβερνητική, περιφερειακή και δημοτική πολιτική, η οποία είναι ενιαία σε κάθε βαθμίδα της κρατικής διοίκησης, όπως αυτή εφαρμοζόταν, εφαρμόζεται και θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται. 

Εθνικό Κτηματολογίο: Ανάρτηση σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

 


Γραφείο Κτηματογράφησης Ιωαννίνων

Ανάρτηση σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στην Περιφέρεια Ηπείρου (δείτε αναλυτικά τις περιοχές παρακάτω), η Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 είναι η ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, (ή την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)

Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

 Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 – ή την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 εάν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τα τηλ:

26510-26082 & 26510-20116 & 26510-37126 καθημερινές 8:00 - 16:00 και Τετάρτες 8:00 - 20:00

Δολιανά Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή η συνδημότισσα Κουτουλίδη Ελένη

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών,  η συνδημότισσα Κουτουλίδη Ελένη.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο  14 Οκτωβρίου  2023, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Δολιανών Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Παρακάλαμος: Τη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε ο Δήμος Πωγωνίου

 


Τη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε σήμερα ο Δήμος Πωγωνίου, παρουσία πολιτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση, που τελείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο, τόπο καταγωγής της οικογένειας Μελά, όπου διασώζεται ο οικογενειακός πύργος.

Το πρωί, στο άγαλμα του μεγάλου ήρωα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μίλησε για την αγάπη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου στην πατρίδα και τα ιδανικά της, κάνοντας αναφορά σε ιστορικά στοιχεία.

Για έναν μεγάλο ήρωα που ενέπνευσε το ελληνικό έθνος έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο ‘αμνός του Γένους’ ήταν ένας από τους τρεις άνδρες που κίνησαν στον τροχό της ιστορίας. Ο Παύλος Μελάς κατείχε ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Μακεδονομάχους γιατί ο θάνατός του σήμανε τις καμπάνες της Ανάστασης του Γένους. Ο τραγικός του θάνατος καθαγίασε τον Μακεδονικό Αγώνα και σε αυτόν τον μεγάλο Ήρωα αξίζει κάθε τιμή και δόξα».

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου κ. Θωμάς Δημητρίου διανθίζοντάς την με απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές των σχολείων Παρακαλάμου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, Προεδρεύων στο 44ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο

 


Ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, Προεδρεύων στο 44ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο.

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές σπιτιών στην πόλη της Άρτας

 


Στην εξιχνίαση δύο κλοπών, που έγιναν στην πόλη της Άρτας τις τελευταίες ημέρες, προχώρησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ύστερα από μεθοδική έρευνα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση ταυτοποιήθηκαν ένας άνδρας και  μια γυναίκα, οι οποίοι, όπως προέκυψε, εισήλθαν από ανασφάλιστο σημείο σε μονοκατοικία, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας -2.500- ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, αλλοδαπός αφαίρεσε χρηματικό ποσό 700 ευρώ από διαμέρισμα 3ου ορόφου, στο οποίο εισήλθε παραβιάζοντας την πόρτα εισόδου.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Συνέχεια παραβιάσεων στη διαδικασία απογράφης με άμεσο στόχο τα μέλη της Εθνικής ελληνικής μειονότητας

 


Ενώ προβήκαμε ως πολιτικός φορέας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας σε δύο προηγούμενες δημόσιες καταγγελίες για τις αποκλείσεις απ’ τις διατάξεις του Νόμου για την Γενική Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών – Cens 2023, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη.

Επί το πλείστον σε αίτημα που κατά τον ενδεικνυόμενο τρόπο υποβάλαμε για συνάντηση με της αρμόδια Διευθύντρια της Στατιστικής Αρχής –INSTAT, υπάρχει άρνηση και υπεκφυγές με επίκληση το φόρτο του προγράμματος.

Παράλληλα με την αρνητική συμπεριφορά των υπαλλήλων που αποφεύγουν μεθοδευμένα να υποβάλουν στους πολίτες τα ευαίσθητα, προαιρετικά ερωτήματα για την εθνική καταγωγή, την μητρική γλώσσα και το θρήσκευμα, και να συλλέξουν τις απαντήσεις που αναφέρονται στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, συνεχίζεται η εκβίαση της κοινής γνώμης. Τούτο γίνεται αφενός με προκλητικές πιέσεις των υπαλλήλων –απογραφέων, την παρουσία στο πεδίο αναρμοδίων στελεχών κρατικών υπηρεσιών και κυρίως μέσα από προκλητικές εκπομπές με τη συμμετοχή ανώτατων κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών εκπροσώπων ακραίων ανθελληνικών σχημάτων.

Ορίζοντες Ηπείρου: Νέα πρόεδρος η Μάγδα Τάτση

 


Η Μάγδα Τάτση αναλαμβάνει νέος πρόεδρος στους Ορίζοντες Ηπείρου μετά την παραίτηση του Σπύρου Ριζόπουλου.

Η μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης εξελέγη πρώτη στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Με δήλωση της η νέα πρόεδρος αναφέρει “Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Ηπειρώτες που τίμησαν την παράταξη με την ψήφο τους θα συνεχίσουμε ενωμένοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο να ασκούμε γόνιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση εκφράζοντας τις ανάγκες και τις προσδοκίες όλων των συμπολιτών μας”.

Ο κύριος Ριζόπουλος με την επικύρωση από το Πρωτοδικείο θα προχωρήσει σε άμεση αποποίηση της θέσης του εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου σε παραίτηση που θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Ως εκ τούτου τη θέση του θα καταλάβει ο πρώτος σε σταυρούς της Π.Ε. Ιωαννίνων Σπύρος Υφαντής.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου θα εκπροσωπούνται από τρεις εκλεγμένους στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα θα είναι η Μάγδα Τάτση από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, ο Δημήτρης Βασιλάκης από την Π.Ε. Άρτας και ο Σπύρος Υφαντής από την Π.Ε Ιωαννίνων.

Υφαντής Σπύρος: Ευχαριστήριο

 


Αγαπητοί μου φίλοι.

Ύστερα από την χθεσινή ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων από το πρωτοδικείο Ιωαννίνων, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς, που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου δημιουργεί αίσθημα χαράς αλλά και ευθύνης, διότι μου δίνεται η δυνατότητα να εκπροσωπήσω τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας στο περιφερειακό συμβούλιο.

Είναι θέση ευθύνης και με τιμά ιδιαίτερα. Σας υπόσχομαι πως θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας  Η παράταξη "Ορίζοντες Ηπείρου "και  ο επικεφαλής της  Σπυρίδων Ριζόπουλος  που οραματίστηκε όλο αυτό το εγχείρημα, ολοκλήρωσε  έναν κύκλο με ευθύνη σεβασμό και ανιδιοτέλεια.

 Ο Σπύρος Ριζόπουλος είναι πάντα στο πλευρό μου και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό.  Είμαι σίγουρος πως από οποιοδήποτε μετερίζι και να βρίσκεται πάντα θα βοηθάει με τον τρόπο του για την Ήπειρο που αγάπησε και αγαπά και θέλει να τη δει κάποια στιγμή να αλλάζει έστω και αργά έστω και με χρονοκαθυστέρηση πέντε ετών.

Σας  ευχαριστώ.

Με εκτίμηση

Σπύρος Υφαντής

Ντότης Σπ. Δημήτριος: Ευχαριστήριο

 

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω όλους όσους σταθήκατε στο πλευρό μου και με τιμήσατε με την ψήφο σας ώστε να εκλεγώ πρώτος στον συνδυασμό μου ανάμεσα στους τόσο αξιόλογους συνυποψήφιους μου.

Στην παράταξη μας «Πωγώνι τόπος να ζεις» με επικεφαλή τον κ. Χρήστο Γκόγκο ένας μόνο ήταν ο στόχος μας.

 Να προσφέρουμε ανιδιοτελώς σ’ αυτόν τον τόπο!

Αυτό υποσχόμαστε στον κόσμο του Πωγωνίου,  αυτό θα κάνουμε όλοι μαζί ως παράταξη χωρίς να έχει καμία σημασία ποιος έχει εκλεγεί!

Έχω την υποχρέωση όμως να ευχαριστήσω από καρδιάς τον επικεφαλής της παράταξης μας, τον Χρήστο Γκόγκο, αλλά και όλους τους συνοδοιπόρους για τον πραγματικά έντιμο αγώνα που δώσαμε!

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είμαστε παρόν στα προβλήματα του τόπου μας αναζητώντας λύσεις και βοηθώντας για ένα καλύτερο αύριο!

Με τιμή

Δημήτριος Σπ. Ντότης

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή η συγχωριανή Σταματία Κων. Μπαλάσκα

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών,  η συγχωριανή Σταματία Κων. Μπαλάσκα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου  2023, ώρα 4:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στον Άγιο Ιωάννη (Μπισδουνάκι) Ιωαννίνων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Κόνιτσα: Συνελήφθη φυγόποινος για εμπρησμό

 


Συνελήφθη χθες (12-10-2023) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, με ποινή φυλάκισης (1) έτους και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας δασών.

Οι σταυροί των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων στο Δήμο Πωγωνίου (100,00% ε.τ.)

Οι σταυροί των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων στις  Δημοτικές Ενότητες του  Δήμου Πωγωνίου στο 100,00% ε.τ..

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΦΩΤΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -692

ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ -586

ΑΛΕΞΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ -240

ΤΑΣΣΗΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -188

ΝΑΣΗ ΜΑΡΙΑ -164

ΣΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  -127

ΜΙΧΑ  ΑΝΘΟΥΛΑ ΗΛΙΑΝΑ -113

ΜΗΤΣΗ    ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ    -102

ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ -92

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΓΚΕΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -943

ΜΕΝΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  -740

ΜΑΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ  -486

ΝΤΟΝΤΗΣ    ΣΠΥΡΟΣ -274

ΣΙΔΕΡΗΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ  -258

ΚΙΟΣΗ  ΣΩΤΗΡΙΑ -115

ΣΙΔΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ  -70

ΣΧΙΖΑ ΜΑΙΡΗ -47

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΒΙΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ -832

ΓΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ -646

ΓΚΟΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ -286

ΔΟΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ -275

ΤΣΑΡΑΩΣΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  -175

ΜΠΟΥΝΤΑΛΗ   ΑΝΘΟΥΛΑ  -107

ΜΠΙΤΣΟΥΝΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ -89

ΜΑΣΤΟΡΑ   ΑΝΙΛΑ   -10       

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΝΤΑΓΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ -884

ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -680

ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ -605

ΜΑΝΤΖΙΟΥ  ΑΜΑΛΙΑ    -149    

ΜΑΓΗ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ -66

ΘΑΝΑΣΙΑ   ΜΑΡΙΑ -53

ΜΠΟΥΤΝΙΟΚ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ -53

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΑΒΔΑΝΗΣ

ΚΑΚΟΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΣ -331

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   -53

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ 

ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ -367

ΒΥΖΟΥΚΗ   ΕΛΠΙΝΙΚΗ   -147 

ΤΣΙΑΒΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -72

ΤΣΙΟΥΡΗ  ΑΝΤΩΝΙΑ   -68  

ΡΟΥΚΟΥ ΦΑΝΗ -40

Πωγώνι τόπος να ζεις

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΝΤΟΤΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    -310

ΤΖΕΓΚΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ -269

ΠΕΤΣΙΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ  -220

ΣΚΟΡΔΟΥ-ΜΠΑΓΙΑ  ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ  -145 

ΧΑΣΚΟΥ   ΖΩΗ -111

ΒΙΛΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ -66    

ΠΑΠΠΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -32

ΜΠΑΪΜΑΚΑΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  -27 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΓΚΕΓΚΑΣ  ΗΛΙΑΣ   -64   

ΝΑΤΣΙΚΟΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ   -23

ΚΟΥΤΟΥΔΗ    ΜΑΡΙΑ   -16        

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΩΝΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ -112

ΔΕΡΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ -133      

ΤΣΟΥΝΗΣ (ΒΟΣΤΙΝΙΩΤΗΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -85

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ    ΤΙΜΟΛΕΩΝ  -49

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ  ΕΛΕΝΗ    -225

ΜΑΤΣΙΚΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ -69

ΣΙΧΛΙΜΙΡΗΣ   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   -31    

ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    -27  

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΑΒΔΑΝΗΣ

ΡΑΠΤΗ   ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ -48

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   -20   

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ

ΓΚΡΕΜΟΤΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   -16    

ΚΑΝΑΒΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   -15

Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  -63

ΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  -22

ΝΑΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  -20

ΝΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  -12

ΤΖΙΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  -6

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  -122

ΓΡΑΜΜΟΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  -63

ΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ -18

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ -47

ΜΠΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -12

ΜΠΟΜΠΟΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ -16

ΜΠΟΥΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ -10

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΜΗΛΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ -23

ΡΟΣΙΛΟΒΑΛΗ ΑΓΟΡΑΣΤΗ -18

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  -42

ΤΖΟΚΑ ΕΛΕΝΗ -28

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΑΒΔΑΝΗΣ

ΤΑΣΙΟΥΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ  -20

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -19

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ -10

Ανδρική και γυναικεία καρδιά: Πόσο διαφέρουν τελικά;

 


Η καρδιά αποτελεί ένα συναρπαστικό και σύνθετο όργανο, απαραίτητο για τη ζωή μας και η κατανόηση της λειτουργίας της είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας της και την πρόληψη των παθήσεών της.

«Η ανδρική και η γυναικεία καρδιά έχουν ορισμένες διαφορές, τόσο ως προς την ανατομία, όσο και ως προς τη λειτουργία» βεβαιώνει ο κ. Ιωάννης Παληός M.D., PH.D., Καρδιολόγος, Διευθυντής Τμήματος Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς στο Metropolitan Hospital και συνεχίζει παραθέτοντας αυτές τις διαφορές και τον τρόπο εκδήλωσής τους ανά φύλο:

«Οι βασικές διαφορές περιλαμβάνουν:

Μέγεθος: Συνήθως, η καρδιά του άνδρα είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή της γυναίκας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες έχουν συνήθως μεγαλύτερο σωματικό μέγεθος. Το μέγεθος της γυναικείας καρδιάς είναι μικρότερο, οι καρδιακές κοιλότητες, δηλαδή οι κόλποι και οι κοιλίες, είναι μικρότερες και τα καρδιακά τοιχώματα είναι πιο λεπτά.

Καρδιακός ρυθμός: Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες έχουν λίγο υψηλότερο καρδιακό ρυθμό από τους άνδρες.

Φυσιολογία: Ορισμένες αλλαγές ορμονών και άλλες φυσιολογικές διαφορές μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η καρδιά. Για παράδειγμα, οι ανδρικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, μπορεί να επηρεάσουν την καρδιακή λειτουργία».

Η διαφορά στην ανατομία μεταξύ γυναικείας και ανδρικής καρδιάς σημαίνει και διαφορά στη λειτουργία τους;

Η ανατομική διαφορά της καρδιάς μεταξύ των δύο φύλων, αν και υπάρχει, δεν έχει σημαντική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς. Και η ανδρική και η γυναικεία εκτελούν τη βασική λειτουργία τους, που είναι η ανταλλαγή αίματος με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά με όλα τα όργανα και τα οστά του σώματος.

2η Φάση κυπέλλου ερασιτεχνών το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, εκτός η Αναγέννηση (Αστήρ Αμφιθέας-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 14-10-23/17:00)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

ΩΡΑ: 17:00

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

 

2η Φάση κυπέλλου ερασιτεχνών

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023  

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (16:30)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:00)

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (17:30)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:30)

ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ  (18:00)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

 


Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00