Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής δήλωσης παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων

Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, θα ξεκινήσει  η λειτουργία νέας υπηρεσίας ηλεκτρονικής δήλωσης παρουσίας για τους επιδοτούμενους ανέργους, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την αποφυγή του συγχρωτισμού, καθώς και για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα υποβάλουν τη δήλωση της παρουσίας τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσα από τη νέα υπηρεσία από τη Δευτέρα και για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, εξαιτίας της πανδημίας, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.gov.gr/ipiresies

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Δήλωση παρουσίας (επίδομα ανεργίας).

Οι άνεργοι που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας, επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας και βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, υποχρεούνται να δηλώνουν την παρουσία τους σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση ότι το διάστημα που προηγήθηκε πληρούσαν τις προϋποθέσεις επιδότησης. Με απόφαση της διοίκησης του ΟΕΑΔ, από τις 11 Μαρτίου 2020, οι άνεργοι υποχρεωτικά δήλωναν την παρουσία τους μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email) προς το αντίστοιχο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

ΕΟΔΥ: Τέσσερις νέοι θάνατοι σήμερα, 240 νέα κρούσματα


34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τέσσερις νέοι θάνατοι, 240 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14978, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2576 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6297 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

65 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 331 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Συμπλοκή με δυο τραυματίες στην Νέα Μυρσίνη Πρέβεζας


Μετά από συμπλοκή δύο άνδρες τραυματίστηκαν  σοβαρά από πυροβολισμούς σήμερα το μεσημέρι στην Άνω Μυρσίνη Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 48χρονος άνδρας που ήταν οπλισμένος με καραμπίνα εμφανίστηκε σε καφενείο του χωριού Νέα Μυρσίνη Πρέβεζας και τραυμάτισε σοβαρά δύο άνδρες συγχωριανούς του.

Το επεισόδιο έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες.

Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία.

Επτά παραβάσεις στην Ήπειρο την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (47.715) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(2) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (632) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (107) σχετικές παραβάσεις.

(4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (168) σχετικές παραβάσεις.

(191) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (189) διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και (2) των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(61) στην Κεντρική Μακεδονία,

(24) στη Στερεά Ελλάδα,

(15) στη Θεσσαλονίκη,

(13) στην Πελοπόννησο,

(13) στα Ιόνια Νησιά,

(10) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(10) στη Δυτική Ελλάδα,

  (9) στην Αττική,

  (9) στη Θεσσαλία,

  (7) στην Ήπειρο,

  (7) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (7) στην Κρήτη και

  (6) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (15.261) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (15.247) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Νέος Μουσικός Δίσκος (cd) για τον Άγιο Νεομάρτυρα Ιωάννη, τον εκ Κονίτσης

 

 Μόλις Κυκλοφόρησε

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ  ΚΑΝΩΝ

εις τον Άγιον Νεομάρτυρα Ιωάννην τον εκ Κονίτσης

(23 Σεπτεμβρίου 1814 μαρτύρησε στὸ Ἀγρίνιο

καὶ 4 Ἰανουαρίου 1974 ἀνευρέθησαν τὰ ἱ.λείψανά του

στὴν Ἱ. Μονὴ Προυσοῦ )

ἀπὸ τὸν Ὑμνογράφο τῆς Μ.Χ.Ε. ἀείμνηστο μοναχὸ Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη

Τὸ πρωτότυπο, στὸ νέο μουσικὸ δίσκο εἶναι,

 ὅτι ψάλλουν νέοι τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης πρὸς τὸν Νεομάρτυρα.

Συνοδεύεται ἀπὸ τὸ ἀντίστοιχο τευχίδιο, ὥστε, νὰ μπορεῖ κανεὶς νὰ παρακολουθεῖ τοὺς στίχους τῆς Ἱερᾶς Παρακλήσεως. Προλογίζει ὁ Μητροπολίτης κ. Ἀνδρέας, ὁ ὁποῖος ἀναφέρει καὶ τὰ δέοντα γιὰ τὴν ζωὴ τοῦ Ἁγίου.

Επιπλέον προσετέθησαν μετὰ το τέλος της Παρακλήσεως και οκτώ (8) τροπάρια προσόμοια εις τιμήν του Αγίου, σε όλους τους ήχους της Βυζαντινής μας Μουσικής.

Επικοινωνία στα τηλέφωνα

26550-25029 καὶ 26550-22882

Παιδιατρική Metropolitan: Συμβουλές προστασίας από τον νέο κορωνοϊό κατά την επιστροφή στα σχολεία

Ο αγώνας δρόμου της επιστήμης για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού συνεχίζεται.  Ταυτόχρονα όμως συνεχίζεται και η ζωή σε όλα τα μέτωπα. Τα σχολεία ανοίγουν. Και όλοι ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη μετάδοση της λοίμωξης. Ξέρουμε επίσης ότι παρόλο που δεν μπορούμε να εκμηδενίσουμε τον κίνδυνο της μετάδοσης, μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό. Να τον μειώσουμε ακολουθώντας μερικές σχετικά απλές συμβουλές  όπως αυτές που ετοίμασε με όλη της την αγάπη για παιδιά, γονείς και δασκάλες/-ους η Παιδιατρική Metropolitan.

Συμβουλές προσωπικής  προστασίας:

Οι γονείς θα πρέπει:

        Να πλένουν τα χέρια τους τακτικά με σαπούνι και νερό ή με υδροαλκοολικό τζελ.

        Να  βγάζουν τα παπούτσια τους στην είσοδο και να αλλάζουν ρούχα όταν μπαίνουν σπίτι τους.

        Να απλώνουν τα ρούχα που φορούσαν έξω και μάλιστα στον ήλιο αν είναι δυνατόν.

        Να καθαρίζουν το λουτρό και την κουζίνα με απορρυπαντικό που περιέχει ποσοστό λευκαντικού χρησιμοποιώντας υλικά μιας χρήσης.

        Να επιλέγουν προγράμματα των 60° και άνω για πλυντήρια πιάτων και ρούχων.

        Να καθαρίζουν το κινητό τηλέφωνο, τα γυαλιά και άλλα αντικείμενα όπως σκουλαρίκια, βραχιόλια ή δαχτυλίδια με σαπούνι και νερό ή αλκοολικό διάλυμα.

 Τα παιδιά θα πρέπει:

        Να βγάζουν παπούτσια και να αλλάζουν ρούχα όταν μπαίνουν σπίτι, όπως και οι γονείς. Αν είναι δυνατόν, να κάνουν ντους.

        Να πλένουν τα χέρια τους τακτικά με σαπούνι και νερό ή με υδροαλκοολικό τζελ.

        Να χρησιμοποιούν χαρτί (π.χ. χαρτοπετσέτα) μιας χρήσης εμποτισμένο με οινόπνευμα 60-70% για καθαρισμό σχολικών κουτιών, σάκας, τετραδίων και βιβλίων, καθώς και όλων των αντικειμένων  που χρησιμοποιούν στο σχολείο τους.

        Να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με τον αγκώνα τους όταν φτερνίζονται ή βήχουν (κάτι που πρέπει να κάνουν και οι γονείς).

        Να μην αγγίζουν ποτέ τα μάτια, τη μύτη και το στόμα τους χωρίς να έχουν πλύνει σχολαστικά ή να έχουν αποστειρώσει τα χέρια τους με αλκοολικό διάλυμα.

Συμβουλές κοινωνικής προστασίας για όλους:

        Εκτός οικογενειακού πυρήνα διατηρούμε την απόσταση του 1,5 μέτρου ανά πάσα στιγμή.

        Σε περίπτωση διαβίωσης με άτομα υψηλού κινδύνου, τηρούμε την απόσταση του 1,5 μέτρου και χρησιμοποιούμε, εφόσον είναι δυνατόν, διαφορετικές τουαλέτες ή τις απολυμαίνουμε τακτικά.

        Σε όλους τους κλειστούς χώρους φοράμε μάσκα.

Συμβουλές ελέγχου της υγείας (των συμπτωμάτων):

Τα παιδιά, σε αντίθεση με τους ενήλικες μπορεί να παρουσιάσουν ποικιλία σημείων και συμπτωμάτων της νόσου, γι’ αυτό:

        Στο σπίτι: εκπαιδεύουμε τα παιδιά ώστε να κοινοποιούν σε εμάς ή στους δασκάλους τους τα περίεργα σημεία ή συμπτώματα που μπορεί να αισθανθούν, όπως: αδιαθεσία, δυσκολία στην αναπνοή, πυρετό, μυαλγία ή αρθραλγία, πονόκοιλο ή ναυτία κ.ά. Εάν παρουσιάζουν κάποιο από τα σημεία ή συμπτώματα αυτά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι (Προσοχή: σε  κάθε περίπτωση δεν τα στέλνουμε στο σχολείο).

        Στο σχολείο: εάν το παιδί παρουσιάσει βήχα, ρινική καταρροή, άρρωστη όψη (ωχρότητα ή υπεραιμία προσώπου, δυσκολία στην αναπνοή, καταβολή) πρέπει να θερμομετρηθεί, να  απομονωθεί και να ειδοποιηθούν οι γονείς του για να το πάρουν σπίτι. Εάν η κατάστασή του είναι σοβαρή, πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αφού έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς.

Μέτρα προστασίας στο σχολείο

Τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν ότι:

- Στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

- Κατά την είσοδο και την έξοδο από το σχολείο, από την τάξη, από την τραπεζαρία ή το κυλικείο και από τις τουαλέτες, πρέπει να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, δηλαδή το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή με ειδικό τζελ και τα μέτρα κοινωνικής προστασίας, δηλαδή τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου, τόσο στην τάξη, όσο και στην αυλή ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο.

- Πρέπει να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με τον λυγισμένο αγκώνα τους όταν βήχουν ή φτερνίζονται.

- Πρέπει να χρησιμοποιούν χαρτοπετσέτες μιας χρήσης και να τις πετάνε μετά τη χρήση.

- Πρέπει να μην αγγίζουν τα μάτια, τη μύτη και το στόμα τους, καθώς τα χέρια διευκολύνουν τη μετάδοση. Αν πρέπει να το κάνουν, πρώτα θα αποστειρώνουν τα χέρια τους όπως έχουν διδαχθεί.

- Πρέπει να ενημερώνουν αμέσως για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχουν ή νομίζουν ότι έχουν.

- Αν έχουν πυρετό, βήχα ή άλλα γενικότερα συμπτώματα να μην έρχονται στο σχολείο, αλλά να παραμένουν στο σπίτι.

Και κάτι τελευταίο: Ακολουθούμε αυτές αλλά και όλες τις συμβουλές μείωσης του κινδύνου όπως θα θέλαμε να τις ακολουθούν όλοι οι γύρω μας, σχολαστικά και χωρίς εξαιρέσεις για τον εαυτό μας.

 

Καλή σχολική χρονιά και θα τα καταφέρουμε…

 

48χρονη γυναίκα νεκρή σε τροχαίο στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ιωαννίνων

 


Σε τροχαίο έγινε στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Πρέβεζας, κοντά στη Γέφυρα Καλογήρου δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά έχασε τη ζωή της μια 48χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ταξί στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και δύο άτομα και ένα Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και ακόμα ένα άτομο συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρή μια 48χρονη γυναίκα, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται  μια 17χρονη.

Οι τραυματίες  μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και νοσηλεύονται, ενώ για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας.

***

Χθες (18-09-2020) και ώρα 21:10, στο 39ο χλμ Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρων, Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) που οδηγούσε 56χρονος  και στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες, ηλικίας 48 και 76 ετών, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος και στο οποίο επέβαινε 17χρονη.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 48χρονης επιβαίνουσας στο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ο τραυματισμός όλων των υπολοίπων, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Ἡ Κόνιτσα ἑορτάζει καὶ τιμᾶ τὸν νεομάρτυρά της, Ἅγιο Ἰωάννη τὸν ἐξ Ἀγαρηνῶν

 

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (21/09-27/09/2020)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Δευτέρα (21-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι

Τρίτη (22-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα

Τετάρτη (23-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.

Πέμπτη (24-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.

Παρασκευή (25-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

Κυριακή (27-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 23:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι – Καλπάκι.

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Δευτέρα (21-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά – Ωραιόκαστρο - Άγιος Κοσμάς - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος –Δολό.

Τρίτη (22-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή

Τετάρτη (23-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.

Πέμπτη (24-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.

Παρασκευή (25-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου –Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.

Σάββατο (26-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι-Διχούνι.

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:

Δευτέρα (21-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος

Τρίτη (22-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά

Τετάρτη (23-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή

Πέμπτη (24-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή

Παρασκευή (25-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές

Σάββατο (26-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

Δευτέρα (21-09-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.

Τρίτη (22-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.

Τετάρτη (23-09-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς – Κρανέα.

Πέμπτη (24-09-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη.

Παρασκευή (25-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.

Σάββατο (26-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:

Δευτέρα (21-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου.

Τρίτη (22-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (23-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (24-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (25-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (27-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη–Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή.

Υπερηχογράφημα στα νύχια: Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει


Σημαντική συμβολή στη διάγνωση δύσκολων προβλημάτων στα νύχια έχει η χρήση υπερήχων, οι οποίοι ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια μπορούν να εντοπίσουν από μια «μυρμηγκιά» που μόλις έχει αρχίσει να αναπτύσσεται κάτω από ένα νύχι έως έναν «κρυμμένο» όγκο ή κύστη.
Οι διαταραχές των νυχιών είναι πολύ συνηθισμένες και μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία. 
Η πιο γνωστή από αυτές είναι η μυκητίαση (ονυχομυκητίαση) που προσβάλλει το 10% των ενηλίκων, κυρίως των ηλικιωμένων. 
Υπολογίζεται ότι οι ονυχομυκητιάσεις αποτελούν σχεδόν τα μισά περιστατικά ονυχοπαθειών, καθώς και το 30% των περιπτώσεων μυκητίασης στο δέρμα και τα εξαρτήματά τους.
Ωστόσο οι μύκητες δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί στα νύχια. Στην πραγματικότητα, μόνο οι μισές παθήσεις των νυχιών οφείλονται σε κάποια λοίμωξη. 
Το 15% σχετίζονται με συστηματικά, φλεγμονώδη και μεταβολικά νοσήματα που προκαλούν εκδηλώσεις (συμπτώματα) σε αυτά και το 5% είναι κακοήθεις νόσοι ή άλλες παθήσεις που διαταράσσουν το χρώμα, την μορφολογία ή και την ανατομία τους.
Οι συστηματικές παθήσεις που μπορεί να έχουν εκδηλώσεις στα νύχια είναι πολλές.