Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Απρεπέστατη» η προσφυγή κατά του Νόμου για τους δασικούς χάρτες

 

«Απρεπέστατη ενέργεια» χαρακτήρισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, την προσφυγή που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από  επιστημονικές ομάδες και δασολόγους κατά του νόμου που έχει ψηφιστεί  για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και  ειδικότερα για τους δασικούς χάρτες.

«Θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι  δεν ζουν στην Ελλάδα,  δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, εκτός αν κάτι άλλο εξυπηρετούν, εκτός της αλήθειας και των ανθρώπων του μόχθου και το τι υπάρχει σήμερα στην πατρίδα μας. Δεν μπορεί ένας νόμος  ο οποίος περιλαμβάνει κληροτεμάχια που δόθηκαν σε ακτήμονες, αναδασμούς που γίνονται σε εκτάσεις που παραχωρήθηκαν προ του 1975  σε ακτήμονες αγρότες, στους αμπελώνες που έχουμε στην περιοχή και σε πολλές εκτάσεις που πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν αγοράσει με αίμα, είτε σε Θεσσαλία, είτε σε Αιτωλοακαρνανία αυτές να θεωρούνται ότι κατά τεκμήριο ανήκουν στο Δημόσιο».

Επιτέλους τηλεοπτικό σήμα στα χωριά του Πωγωνίου

Κατάθεση με ένα κλικ του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας είναι το μόνο που χρειάζεται κανείς για να φτάνει στο σπίτι του και να εγκατασταθεί ο αποκωδικοποιητής για να αποκτήσει τηλεοπτικό σήμα.

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος μέσα από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την τηλεοπτική κάλυψη στις λευκές περιοχές (περιοχές δηλαδή ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας που σήμερα δεν έχουν σήμα).

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα προβλέπεται και επιχορήγηση των δικαιούχων με 150 ευρώ για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού και την οκταετή εγγύησή του.

Οι κάτοικοι σε σαράντα επτά οικισμοί της Ηπείρου θα δουν επιτέλους τηλεόραση.

Το πρόβλημα κρατάει από όταν το αναλογικό σήμα πέρασε στην ιστορία και εισήλθε στην καθημερινότητα όλων το ψηφιακό.

Αυτό δεν έφτασε ωστόσο σε εκατοντάδες οικισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται οριστική λύση και μάλιστα με ταχείς διαδικασίες.

Επτά οικισμοί του Δήμου Πωγωνίου που θα καλυφθούν με τηλεοπτικό σήμα.

Αναλυτικά

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Νέα Μουσιωτίτσα      

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ

Πρωτόπαππας, Βροσίνα, Ζωοδόχος,

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Κουτσελιό, Πέραμα

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Ανήλιον

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παρακάλαμος, Ποντικάτες, Μονή Βελλάς, Βρίστοβο, Διμοκόρη, Κάτω Λαβδάνη, Ψηλόκαστρο

Λεύκη: Προστατεύστε το παιδί σας από τον σχολικό εκφοβισμό

 

Μπορεί η λεύκη να μην είναι μια θανατηφόρα ασθένεια, αλλά σίγουρα επηρεάζει την ψυχολογία των πασχόντων, ειδικά όταν διανύουν την τρυφερή παιδική και εφηβική ηλικία. Συχνά πέφτουν θύματα εμπαιγμών, προσβολών και αστεϊσμών, γεγονός επιβαρυντικό για την ευαίσθητη ψυχή τους, που τους οδηγεί σε χαμηλή ποιότητα ζωής. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι επίπονη γι' αυτά τα παιδιά, καθώς πρέπει να αγωνιστούν διπλά για να κερδίσουν τη συμπάθεια και την αποδοχή των συμμαθητών τους, για να καταφέρουν να τους πείσουν να τους δεχτούν όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί απλώς τυγχάνει το δέρμα τους να μην είναι ομοιόχρωμο.

«Συγκριτικά με τα παιδιά του δημοτικού, οι έφηβοι με ορατές βλάβες της λεύκης είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Συνήθως βιώνουν μεγαλύτερη ψυχολογική και συναισθηματική δυσφορία από τα μικρά παιδιά. Νοιώθουν ντροπή, δεν κάνουν φιλίες με την ίδια ευκολία που κάνουν οι συνομήλικοί τους, απομονώνονται, προσαρμόζονται δυσκολότερα σε νέα περιβάλλοντα, νοιώθουν ανασφάλεια και φόβο και έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Βιώνουν κοινωνικό στιγματισμό και πάσχουν συχνότερα από κατάθλιψη και κοινωνικό άγχος», μας εξηγεί ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

ΑΕΛ Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (Φιλικό)

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στο γκολ του Κρίζμαν στο 59' κέρδισε στην Καλαμπάκα σε φιλικό αγώνα την ΑΕΛ Λάρισα με 1-0.

Οι Γιαννιώτες ήταν καλύτεροι στην πρόβα τζενεράλε και τα μηνύματα ενθαρρυντικά ενόψει της πρεμιέρας την άλλη Κυριακή κόντρα στον Άρη.

Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και υποδειγματική αμυντική λειτουργία.

Στο 59'  αντεπίθεση του ΠΑΣ με τον Βέλγο Πίρσμαν, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και εκεί ο Κροάτης Κρίζμαν με προβολή πρόλαβε τους αμυντικούς και νίκησε τον Νάγκι για το 0-1.

ΑΕΛ Λάρισα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Στελιάνο, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σεσέροβιτς, Σπάρβ, Τρούγιτς, Ντουρμισάι, Τόρζε, Πλατέλλας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σάλιακας, Σιόντης, Καρτάλης, Νάουμετς, Λώλης, Κρίζμαν, Λέο

Έχασε με 3-1 ο Αγροτικός Αστέρας από τον Α.Ο. Νεοχωρόπουλου-Πρώτο τρίποντο για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Προοδευτική Περάματος 1-0)

*Την πρώτη ήττα με 3-1 στην νέα αγωνιστική σεζόν γνώρισε στον Παρακάλαμο ο Αγροτικός Αστέρα Άνω Καλαμά από τον «γηπεδούχο»  Α.Ο. Νεοχωρόπουλου για την 2η αγωνιστική στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.

Οι «γηπεδούχοι»  προηγήθηκαν με Αντωνιάδη Κωνσταντίνο με 1-0 στο 48'.

Ο  Αγροτικός Αστέρας ισοφάρισε σε 1-1 με τον Γκόνη Πέτρο στο 71΄.

Ο Βελογιάννης Δημοσθένης στο 88΄ έκανε το 2-1 για τον Α.Ο. Νεοχωρόπουλου.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μπουκουβάλας Νικόλαος στο 90΄.

Α.Ο. Νεοχωρόπουλου:

Καρατζένης Κωνσταντίνος, Μαραγκός Κωνσταντίνος, Ηλίας Λεωνίδας (Θεοδώρου Θεόδωρος 65΄), Κούτρας Απόστολος, Κάτσενος Ευάγγελος  (Ζάννης Παρις 77΄), Τέγος Αθανάσιος, Κιτσάκης Θωμάς (Σκαργιώτης Χρήστος 65΄), Αντωνιάδης Κωνσταντίνος, Κίτσιος Σωτήριος  (Βελογιάννης Δημοσθένης 46΄), Μάτσιας Αλέξανδρος  (Τσίλης Κωνσταντίνος 90΄), Μπουκουβάλας Νικόλαος 

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά:

Ελευθεριάδης  Σάββας, Ηλίας Μιχαήλ, Άμρο Χρήστος (Γκόνης Πέτρος 46΄), Κλείτσας Βασίλειος-Δημήτριος, Τάσσος Παναγιώτης, Ρουμπής Αντώνιος, Ζότα Αρσέν (Μπισέλας Γεώργιος 46΄),  Ζότα Romeo, Φερούλης Μάριος, Nτρίκος Βασίλειος, Καράβας Αναστάσιος (Παππάς Θωμάς 70΄)

*Την πρώτη νίκη πέτυχε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος αφού επικράτησε  στο Δελβινάκι της  Προοδευτικής Περάματος με 1-0 για την 2η αγωνιστική στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 37΄ με τον Βαγγέλη Τσαραώση.

Το γκολ σημείωσε στο 47΄ ο Σταύρος Μυριούνης.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Γκόνης Σπυρίδων, Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος, Κόντος Κωνσταντίνος, Νάτσης Σταύρος, Μυριούνης Σταύρος, Πρεμέτης Αλέξανδρος, Ζενέλης Πάτροκλος, Brami Jorgo (Στεφάνου Χρήστος 46΄), Χαρίσης Ιωάννης (Τσιγαρίδας Μανώλης 82΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Μπενέκος Αχιλλέας (Ανάδος Κωνσταντίνος 77΄)

Προοδευτική Περάματος:

Μποζιάρης Θεόδωρος, Λάππας Παύλος, Λέζος Κωνσταντίνος, Μηλίτσης Δημήτριος, Παλάσκας Θωμάς, Σήτος Ευάγγελος, Σίμος Κωνσταντίνος, Κατσάνος Φίλιππος, Καρτάλης Ευάγγελος, Στάθης Βασίλειος (Ντοντοβέτσι Εμιλιάν 77΄), Δούβλης Οδυσσεύς

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 2-2   

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 1-0

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 2-1

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1-0

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 0-3

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 3-1


Βαθμολογία  Hall of Brands στο Α΄ Όμιλο της Α΄ Κατηγορίας

1.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 36

2.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  4

3.  Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 4

4.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 4 

5.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 3

6.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 3

7.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 3

8.  Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 3

9.  Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3

10. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1

11. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0

12. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0

Διπλό με πεντάρα από την Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Κάστρου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 0-5)


*Με διπλό συνέχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Αναγέννηση αφού συνέτριψε στο γήπεδο της Λιμνοπούλας τον Π.Α.Σ. Κάστρου με 5-0 για την  2η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

Στο 4΄ ο Τάσιος Αλέξανδρος έδωσε προβάδισμα στην Αναγέννηση με 1-0.

Ο Γιαννάκης Κωνσταντίνος πετυχαίνονται τέσσερα γκολ (27, 45΄, 54΄ 82΄)  διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

Π.Α.Σ. Καστρου:

Στρακόσας Ερμής, Χάιδας Κωνσταντίνος, Απρίλης Γεώργιος, Πάτσης Παναγιώτης, Τόλης Πέτρος, Γεωργούλης Αλέξανδρος, Καραμάνης Κωνσταντίνος (Ντέτσικας Λουχτενμπέ Νικόλαος 73΄), Νούσης Ευάγγελος, Τραγουδάρας Δημήτριος, Πούλιος Παναγιώτης 

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Γέρακος Δημήτριος (Νικολαΐδης Απόστολος 82΄), Σίμος Χρήστος (Ντόντης Βασίλειος 57΄), Τάσιος Αλέξανδρος, Νασούλας Άγγελος, Πότσης Θεόδωρος (Μασούρας Χρήστος 73΄), Στεφάνου Νικόλαος (Τσουμάνης Παναγιώτης 73΄), Καμονάς Ιωάννης, Μπάσιος Χρήστος,Ταχιάς Γεώργιος, Γιαννάκης Κωνσταντίνος, Μπάγιας Ελευθέριος (Μπενέκας Ιωάννης 57΄)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 2-2

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 9-1

Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ   1-2

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 3-0

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1-2

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-5

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 4-1


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 6

2. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 6

3. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 6

4. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 6

5. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 4

6. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 3

7. Α.Σ.ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 3

8. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 3

9. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 3

10. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 0

11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  0

12. Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 0

13. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0

14. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 0

ΕΟΔΥ: Επτά νέοι θάνατοι σήμερα, 170 νέα κρούσματα

 

12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τέσσερις νέοι θάνατοι, 170 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 338 θανάτους συνολικά στη χώρα. 126 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες στον ιδιωτικό τομέα

 

Η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ  περιλαμβάνει στις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων έναντι των συνεπειών μετάδοσης του COVID-19 και κάθε ιατρικό πιστοποιητικό που πρέπει να προσκομίζει ο αιτών εργαζόμενος στον εργοδότη, προς απόδειξη της συμπερίληψής του στις ευπαθείς ομάδες.

Εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δύνανται να εργάζονται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, κατόπιν αιτήματός τους, που διατυπώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτού μηνύματος κινητού τηλεφώνου. Σε περίπτωση που δεν καθίσταται εφικτή η εξ αποστάσεως εργασία ο εργοδότης λαμβάνει μέτρα, ώστε ο αιτών εργαζόμενος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα να μην παρέχει εργασία για την εκτέλεση της οποίας έρχεται σε επαφή με κοινό.

Έννοια ευπαθών ομάδων εργαζομένων

Επτά παραβάσεις στην Ήπειρο το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (47.323) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(15) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (647) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

(5) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, και συγκεκριμένα (3) στο Νότιο Αιγαίο και (2) στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (112) σχετικές παραβάσεις.

(4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (172) σχετικές παραβάσεις.

(175) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(40) στην Κεντρική Μακεδονία,

(24) στη Θεσσαλονίκη,

(19) στη Δυτική Ελλάδα,

(17) στη Στερεά Ελλάδα,

(14) στην Αττική,

(13) στην Κρήτη,

(10) στα Ιόνια Νησιά,

 (9) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 (7) στη Δυτική Μακεδονία,

 (7) στην Ήπειρο,

 (6) στο Βόρειο Αιγαίο,

 (6) στην Πελοπόννησο και

 (3) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (15.436) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (15.422) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (25) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας και (1) παράβαση για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας (διοικητικό πρόστιμο - αναστολή λειτουργίας) στη Μύκονο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ανδρική γυναικομαστία μεγάλη αύξηση τέσσερις στους δέκα άνδρες έχουν πρόβλημα


Μεγάλη αύξηση της γυναικομαστίας έχουμε την τελευταία δεκαετία, σε εφήβους και  άνδρες στις δυτικές κοινωνίες, με αποτέλεσμα το 40% του ανδρικού πληθυσμού να αντιμετωπίζει  πρόβλημα!
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και σε πολλές χώρες αποτελεί ταμπού για τους άνδρες που αποφεύγουν να πάνε στο γιατρό. Σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες αισθάνονται μειωμένη αυτοπεποίθηση , διακόπτουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες, τα μπάνια τους καλοκαιρινούς μήνες  και προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα μέσα στα φαρδιά ρούχα.
Αρκετές φορές η ανδρική γυναικομαστία μπορεί να οδηγήσει και σε μια γενικότερη κοινωνική απόσυρση και απομόνωση, όπως και στη διακοπή ερωτικών σχέσεων!
Όλα αυτά συμβαίνουν δυστυχώς όταν σήμερα η πλαστική χειρουργική αντιμετωπίζει το πρόβλημα δίνοντας οριστική λύση με άριστα και άμεσα αποτελέσματα.
«Πράγματι άμεση , οριστική και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της γυναικομαστίας δίνει πλέον η πλαστική χειρουργική καθώς η επέμβαση για την αντιμετώπιση της είναι ακίνδυνη, στην πλειονότητα των περιστατικών δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο ή ο άνδρας παραμένει μια ημέρα» αναφέρει  ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός κ Ανδρέας Γραββάνης Δ/ντής Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν.