Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Από Νοέμβριο το «καλάθι του νοικοκυριού»


 Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το «καλάθι του νοικοκυριού», το περιεχόμενο του οποίου θα διατηρείται για επτά ημέρες και στη συνέχεια θα αλλάζει κάθε Τετάρτη.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι, εκτός από την υποχρεωτική εφαρμογή του καλαθιού για τις μεγάλες αλυσίδες ( 15-17 αλυσίδες), μπορούν να συμμετάσχουν και μικρότερες αλυσίδες. «Δεχόμαστε να υπάρχει ξεχωριστό καλάθι από οποιαδήποτε άλλη μικρή αλυσίδα, αλλά αν το κάνει απλώς θα πρέπει να το τηρήσει» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα σε περίπτωση ασυνέπειας.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» σχολίασε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση στο κανάλι του Open, αναφορικά με το αν θα έχει προλάβει η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει τις επόμενες επτά ημέρες, καθώς η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την αύξηση κατά 50% του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος

 


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η αύξηση του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος όπου ουσιαστικά υιοθετούνται αλλαγές στο ύψος του επιδόματος και στο εύρος των δικαιούχων.

Ειδικότερα, με τις τροποποιήσεις αυτές εφαρμόζεται η αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ και στα 2.000 ευρώ για όσους συγκατοικούν, όπως σχετικά προβλέπει το άρθρο 181 του ν. 4972/2022, και καθορίζονται τα επιπλέον στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν από τους φοιτητές σε ότι αφορά τη συγκατοίκηση.

Οι αλλαγές στην ΚΥΑ

«Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης»

Το άρθρο 1 με τίτλο «Πεδίο Εφαρμογής» αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 1 – Πεδίο εφαρμογής

α) Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται για τους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ.

Παρακάλαμος: Με τη συμμετοχή παρά πολλών χορευτών ξεκίνησε η επαναλειτουργία και οι πρόβες των χορευτικών τμημάτων

 


Με τη συμμετοχή παρά πολλών μικρών και μεγαλύτερης ηλικίας χορευτών και υπό την καθοδήγηση του κ. Δημητρίου Ντότη, ξεκίνησαν οι πρόβες των χορευτικών τμημάτων το απόγευμα του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου στο κυλικείο της Εκκλησίας Αγίου Παντελεήμονος Παρακαλάμου.

Παρόντες στις πρόβες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκος Χρήστος, η Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος συνδημότισσα  κα Γκόνη Μαρίκα και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου κ. Μπίκας Κωνσταντίνος.

Κυκλοφόρησε το τετράτομο λεξικό «Κιβωτός» του κ. Βασιλείου Δημ. Μήτση

 


Κυκλοφόρησε το τετράτομο λεξικό «Κιβωτός» του κ. Βασιλείου Δημ.  Μήτση.

Ο συγγραφέας κ.  Βασίλειος Μήτσης είναι  πτυχιούχος του ιεροδιδασκαλείου της Βελλάς, με καταγωγή από το Κρυονέρι Πωγωνίου Ιωαννίνων.

***

Αγαπητοί μου φίλοι,

Το λεξικό περιέχει περισσότερα από 30.000 λήμματα τα οποία βρισκόταν σε καθημερινή χρήση μέχρι το 1949.

Οι ιδιωματικές λέξεις που έχουν αρχαία ελληνική ρίζα ξεπερνούν τις 10.000!

Οι τέσσερις τόμοι του λεξικού  προσεγγίζουν τις 2.730 σελίδες.

 Κάθε ιδιωματική λέξη συνοδεύεται από ερμηνεία, πλούσια παραδείγματα χρήσης, παροιμιώδεις φράσεις, αινίγματα, ευχές, κατάρες, στίχους δημοτικών τραγουδιών και ετυμολογία.

Οι ξενόφερτες λέξεις εκτός από την ερμηνεία τους ετυμολογούνται σε όλες τις βαλκανικές γλώσσες, στην τουρκική, στις λατινογενείς γλώσσες των μεσογειακών χωρών, στη λατινική και στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Τέτοια εργασία γίνεται για πρώτη φορά.

Το παραπάνω λεξικό αποτελεί αληθινό έργο ζωής αφενός γιατί περισώζει τον ανεκτίμητο γλωσσικό μας πλούτο και αφετέρου γιατί αποδεικνύει ότι στην Ήπειρο μιλιέται η πιο καθαρή ελληνική γλώσσα η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν 382,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δενδρύλλιο κάνναβης

 

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατηγορείται για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 382,5 γραμμαρίων.

Ακόμη, σε παρακείμενο του σπιτιού του αγρόκτημα, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,60 μ., το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, κατά τη διενέργεια της έρευνας, βρέθηκε στο σπίτι του και έτερος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της κατοχής και χρήσης ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: «3ος Δρόμος της Νίκης» την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 9:30 π.μ..

 


Ο "3ος Δρόμος της Νίκης" που διεξάγεται την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ..

Οι βραβεύσεις θα γίνουν μετά τις 12:00  το μεσημέρι στο σημείο τερματισμού, στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Οδηγίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό κατά της εποχιακής γρίπης

 


Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης.

Μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή νόσο και κάποιες φορές να οδηγήσει ακόμη και τον θάνατο.                                             

Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.

Στην Ελλάδα η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες  Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Σημαντικά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της γρίπης είναι η συστηματική εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής (π.χ συχνό πλύσιμο χεριών), απομόνωση των πασχόντων και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο προφυλάσσει από την μετάδοση του ιού της γρίπης και προστατεύει από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης. 

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη αυτοκινήτου στην Άρτα

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, διάρρηξη αυτοκινήτου που έγινε την 5/9/2022 στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος παραβίασε πόρτα αυτοκινήτου και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ηχοσύστημα και προσωπικά έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Παρακάλαμος: Πάρτι στο «Plegma Cafe Bar», την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

 


Πάρτι στο «Plegma Cafe Bar», την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στον Παρακάλαμο.

Παράταση στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023

 


Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των έργων στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα βρίσκεται σε εξέλιξη η έγκριση της 3ης τροποποίησης της προκήρυξης του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», με σκοπό την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των έργων.

Στην τροποποίηση προβλέπεται ότι, για αιτήσεις σε υπαγωγή όπου η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου λήγει εντός του διαστήματος από 31/10/2022 έως και 27/02/2023, αυτή παρατείνεται αυτοδίκαια ως και τις 28/2/2023.

Αναλυτικά οι αλλαγές θα αποτυπώνονται στην υπό έκδοση τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του προγράμματος.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (24 - 30/10/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (24 έως 30 Οκτωβρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/202 2

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 25/10/202 2

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 27/10/2022

Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 - 15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00-23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 25/10/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 27/10/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 25/10/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 27/10/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 25/10/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 27/10/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/2022

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 25/10/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 27/10/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/2022

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00

Περιφέρεια Ηπείρου: Προμήθεια Ειδ. Επιχειρησιακού Εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου

 


Τη σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και την προκήρυξη υποέργου της πράξης «Προμήθεια Επιβατηγών Οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου», διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος».

Το συγκεκριμένο υποέργο αφορά στην «Προμήθεια Ειδικού Επιχειρησιακού Εξοπλισμού – Τμήματα 3, 5, 6, 7, 8 και 9», με προϋπολογισμό 176.174 ευρώ.

Ειδικότερα αφορά σε:

Ομάδα ΙΙΙ: Εξοπλισμός δασοπυρόσβεσης και μέσα ατομικής προστασίας.

Ομάδα V: Εξοπλισμός αναβάθμισης πλωτού μέσου.

Ομάδα VI: Θερμικά κιάλια επιτήρησης.

Ομάδα VII: Τετρακόπτερα (DRONE).

Ομάδα VIII: Εξοπλισμός υπαίθριων εγκαταστάσεων προσωρινής φιλοξενίας πληγέντων.

Ομάδα IX: Ρυμουλκούμενα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και ιστοί φωτισμού.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου

 


Το Σάββατο 22  Οκτωβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Οκτώβριος: Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

 


Καρκίνος μαστού: Πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση

 

Ειδήσεις τόσο τραγικές, όπως ο πρόσφατος χαμός του γνωστού Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη από καρκίνο, μας γεμίζουν θλίψη για το νέο άνθρωπο που έφυγε, για τον αγώνα που δόθηκε αλλά δεν κερδήθηκε, για την οικογένεια και τους αγαπημένους του που έμειναν πίσω και πρέπει να μάθουν να ζουν με την απώλεια.
Ένας σπάνιος όγκος, ένα δύσκολο στην αντιμετώπιση νεόπλασμα, παρά το γεγονός ότι είχε απέναντί του το μεγαλείο της ψυχής του αθλητή και τις συντονισμένες προσπάθειες μιας εξαιρετικής ογκολογικής ομάδας που προσπάθησε να κάνει τα πάντα, επικράτησε δυστυχώς, σταματώντας οριστικά μια πορεία που ήταν λαμπρή και άφησε το αποτύπωμά της, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

«Ως άνθρωπος που έχει χάσει δικούς του από τη νόσο, ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και ως ιατρός ογκολόγος, που δίνει την μάχη καθημερινά μαζί με τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, δεν μπορώ παρά να προβληματίζομαι, ιδιαίτερα κάτι τέτοιες στιγμές, που ο πόνος και ο θάνατος παίρνουν τόσο μεγάλη δημοσιότητα. Εύχομαι και ελπίζω από αυτή τη δημοσιότητα να πήραμε όλοι το σωστό μήνυμα, αυτό το οποίο αφήνει να εννοηθεί στα τελευταία λόγια του και ο ίδιος ο αθλητής. Το ότι είναι ανάγκη η κοινωνία μας να μην αντιμετωπίζει τον καρκίνο ως ταμπού. Είναι ανάγκη στο άκουσμα της λέξης αυτής να μην τρομάζουμε, αλλά να κινητοποιούμαστε προς την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, προς τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση, από ιατρούς που γνωρίζουν, σε κέντρα που έχουν την απαραίτητη εξειδίκευση και μπορούν να προσφέρουν λύσεις. Είναι ανάγκη να γίνει σωστότερη η περίθαλψη των ασθενών με καρκίνο.


στη χώρα μας, μέσα από τη βελτίωση των δομών υγείας που ασχολούνται με αυτή τη νόσο.
Η σπανιότητα του συγκεκριμένου όγκου, δεν θα πρέπει να μας κάνει να φανταζόμαστε ότι όλοι οι σπάνιοι καρκίνοι έχουν αυτή την έκβαση ή ότι ο καρκίνος είναι ένα γεγονός που δεν μας αφορά. Ούτε επίσης θα πρέπει να μας εντυπωσιάζει περισσότερο από κάποια άλλα νούμερα που οι ογκολόγοι αντιμετωπίζουν κάθε μέρα, αυτά που αφορούν σε νέες διαγνώσεις άλλων, πιο συχνών καρκίνων όπως ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του προστάτη, του μελανώματος, του παγκρέατος.