Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 34χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, καθώς και ότι υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου της σε έδαφος SCHENGEN.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Με νίκη συνέχισε ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Πίνδος Κόνιτσας 1-0)

Φωτό: ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ https://www.facebook.com 
*Με νίκη συνέχισε ο   Αγροτικός Αστέρας αφού επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής από το γήπεδο Παρακαλάμου  της Πίνδου Κόνιτσας με 1-0 για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Σε ένα δυνατό παιχνίδι με ένταση,  αρκετές αψιμαχίες οι δυο ομάδες έμειναν στο μηδέν στο πρώτο ημίχρονο.
Με την έναρξη της επανάληψης ο  Αλεξίου Βασίλης έβγαλε την σέντρα και ο Τσουμάνης  Ανδρόνικος με κεφαλιά έκανε το 1-0 που ήταν και τελικό σκορ του αγώνα.
Το τελευταίο τέταρτο η Πίνδος Κόνιτσας πίεσε και είχε δοκάρι με τον Μουρεχίδη Βασίλη.


Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)
Αρχοντάκης Δημήτρης, Ηλίας Μιχαήλ, Τάσσος Παναγιώτης, Κουλούρης Σωκράτης  (Κλείτσας Βασίλειος-Δημήτριος 77΄), Δρόσος Πέτρος,  Τσουμάνης  Ανδρόνικος, Φαρμάκης Αναστάσιος  (Παππάς Θωμάς 60΄), Κτενάς  Παύλος (Καράβας Αναστάσιος 60΄), Γκέκα Γκεράλντ, Ηλίας Μιχάλης, Αλεξίου Βασίλης
Πίνδος Κόνιτσας:
Γεωλδάσης Γεώργιος, Σπανός Χρήστος, Καλές Βύρων, Σπανός Αλέξανδρος, Ρούστα Σπύρος, Γαλανός Χρήστος, Κίτσος Φώτιος, Κύρτζογλου Αλέξανδρος, Λάμπρου Νικόλαος (Σπανός Δημήτριος 68΄), Χαλούλος Σωτήριος (Κύρτζογλου Στέφανος 58΄), Μουρεχίδης Βασίλειος

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 5 Οκτωβρίου  2019
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 1-8
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-4 
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 1-5
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 0-1
Κυριακή 6 Οκτωβρίου  2019
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 0-3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-3
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 4-2


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2019-20

1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 9

2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 9

3.  Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 7
4.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 7
5.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 6 
6.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 6  
7.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 6 
8.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 5
9.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 4
10.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 4
11. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 3
12.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1
13. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1
14.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0
15.  Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0                            
16.  Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 0

Διπλό η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Σ. Κάστρου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 0-2)

Φωτό: https://delvinaki-pogoni.blogspot.com/

*Με την νίκη έφυγε η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο γήπεδο της Λιμνοπούλας καθώς επικράτησε με σκορ 0-2 του Π.Α.Σ. Κάστρου στην 3η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄.
Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι  στο 5΄ το οποίο απέκρουσε ο Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο.
Στο 8΄ ο Χρήστος Μακρής έβγαλε σέντρα και ο Ζενέλης Πάτροκλος έκανε το 1-0  για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.

Ο Τσαραώσης  Ευάγγελος στο 80΄ με πλασέ έκανε το τελικό 2-0. Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος είχε δοκάρι  στο 62΄  με τον Αντώνη Κώτση. 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος, Ζενέλης Πάτροκλος (Fejzulla Relsi 45΄), Νάτσης Νάτσης, Μυριούνης Σταύρος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μακρής Χρήστος, Χαρίσης Ιωάννης,  Avdylaj Agron  (Μπάγιας Ελευθέριος 72΄), Στεφάνου Χρήστος (Τσαραώσης Ευάγγελος78΄),  Κώτσης Αντώνιος

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 5 Οκτωβρίου  2019
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 2-0
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 3-0
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0-8
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 1-2  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 3-1
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ–ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 6-`1
Κυριακή 6 Οκτωβρίου  2019
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  4-1
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-2
Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 9   

2. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  6 

3. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6

4. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 6
5. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 6
6. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 6  
7. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 6
8. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 6
9. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 4
10. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 3
11. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 3
12. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3
13. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 3
14. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 3 
15. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 1
16. Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ 0

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με βροχές, και καταιγίδες, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Αναλυτικά:
1. Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία.
Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.
2. Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. 
Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 35.000 ανέργους


Ο ΟΑΕΔ ετοιμάζει ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας, αλλά και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με επιστολή που έχει αποστείλει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), το εν λόγω πρόγραμμα – του οποίου η προκήρυξη αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα – θα έχει διάρκεια 8 μηνών και θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους.
Όσον αφορά δε τη χρηματοδότησή του, αυτή θα προέρχεται τόσο από εθνικούς όσο και από ευρωπαϊκούς πόρους.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, βάσει του σχεδιασμού του προγράμματος, η απασχόληση θα είναι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα παρέχεται με τη μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα. Μάλιστα, τα έργα αυτά δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των δήμων, όπως είναι για παράδειγμα η αναβάθμιση υπηρεσιών, η εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους κατοίκων κ.ά.
Είναι δε ενδεικτικό πως προκειμένου να διευκολυνθούν οι άνεργοι και να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσω του εν λόγω προγράμματος πρόκειται να συμμετάσχουν και σε ειδικές δράσεις κατάρτισης.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Ξεκινούν οι εναέριες ρίψεις εμβολίων δολωμάτων


Το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους πολίτες ότι για την αντιμετώπιση της λύσσας στα ζώα και την προστασία της υγείας του ανθρώπου, η xώρα μας εφαρμόζει πρόγραμμα δύο εμβολιαστικών εκστρατειών, ετησίως, κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο με εναέριες ρίψεις εμβολίων δολωμάτων.
Μετά την επανεμφάνιση των κρουσμάτων λύσσας στα ζώα της χώρας μας το 2012 και μέχρι την τελευταία επιβεβαίωση του νοσήματος το Μάιο του 2014, συνολικά 48 κρούσματα έχουν εμφανιστεί (40 σε αλεπούδες, 5 σε σκυλιά, 2 σε βοοειδή και 1 σε γάτα).
Το φθινόπωρο του 2019 και με τη συνδρομή των αρμόδιων περιφερειακών κτηνιατρικών αρχών της χώρας, από τις αρχές Οκτωβρίου έως και τα μέσα του Νοεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί των αλεπούδων με εναέριες ρίψεις εμβολίων δολωμάτων.
Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή με αυτά. Σε περίπτωση τυχαίας επαφής πρέπει να αναζητείται αμέσως ιατρική βοήθεια.
Οι εναέριες ρίψεις των εμβολίων δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε 24 Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και περιοχές των ΠΕ Ευρυτανίας, Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας).

Καρκίνος μαστού: Αλλάζει η σεξουαλική ζωή των γυναικών;


Σεξουαλικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση της πάθησής τους. Ο βαθμός επίδρασης των δύο αυτών θεραπευτικών παρεμβάσεων στο σώμα τους είναι αδιαμφισβήτητος και πολλές φορές ανάλογος της έντασης των προβλημάτων στη διάθεσή τους, στον τρόπο που αισθάνονται τον εαυτό τους και κατ’επέκταση στον τρόπο που τις βλέπουν οι σύντροφοί τους. Δεδομένου ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία επηρεάζει αρνητικά τη διάθεση  και έχει ως εκ τούτου σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής, είναι απαραίτητο να εφαρμόζονται παρεμβάσεις  προεγχειρητικά και κατά τη διάρκεια, αλλά κυρίως μετά από οποιαδήποτε θεραπεία κατά της νόσου.
«Ο καρκίνος είναι μια σοβαρή ασθένεια που έχει εξαιρετικά αρνητική επίδραση στις ζωές των ασθενών. Μερικές κακοήθειες όμως, όπως του μαστού, των ωοθηκών και της μήτρας, των οργάνων δηλαδή που σχετίζονται με το γυναικείο φύλο, έχουν αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στον οργανισμό αλλά και στη γυναικεία σεξουαλικότητα. Η χειρουργική επέμβαση, η ακτινοθεραπεία και οι συστηματικές θεραπείες, ενδοφλέβιες όπως η χημειοθεραπεία και η ανοσοθεραπεία ή από του στόματος όπως τα αντιορμονικά  χάπια, είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στη σεξουαλική δυσλειτουργία με ποικίλους άμεσους και έμμεσους τρόπους», μας εξηγεί η ειδική στην Ογκοπλαστική Χειρουργική του Μαστού Δρ. Παρασκευή Λιάκου.  «Η διαταραχή εξελίσσεται σε δύο επίπεδα. Αρχικά, η αλλαγή της εικόνας του σώματος από την εκάστοτε χειρουργική θεραπεία αλλά και τις παρενέργειες των φαρμάκων όπως π.χ. η αλωπεκία, επηρεάζουν τον ψυχισμό της ασθενούς, κάνοντάς την να αισθάνεται σεξουαλικά λιγότερο ελκυστική. Παράλληλα, επηρεάζεται και η δικής της σεξουαλική διάθεση τόσο από την αγωνία της επιβίωσης από τη νόσο όσο και από το φαρμακευτικό χειρισμό της ορμονικής της κατάστασης, που αποτελεί μέρος της αντιοιστρογονικής θεραπείας. Συνέπεια αυτού είναι η διατάραξη της σχέσης της με τον σύντροφό της, που είναι αποδεδειγμένο ότι έχει  αντίκτυπο στην πορεία της ασθένειας.