Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Συνεχίσουμε την προσπάθεια ανατροπής του παλιού, και θα δώσουμε τη μάχη για ένα Πωγώνι χωρίς παραγοντίσκους


«Δύναμη Ενότητας                                                                        
 και  Ευθύνης 
για το Πωγώνι»               
Δολιανά  5/7/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τις  αλλαγές που πρόεκυψαν στην Παράταξή μας.
Βιάστηκε ο συνάδελφος Δημήτρης Ντότης  να αποδώσει ευθύνες  στη νέα  ηγετική ομάδα της Παράταξης, καθώς  αν αυτές υπάρχουν βαρύνουν τον ίδιο και τις επιλογές του για τα προηγούμενα 2 ολόκληρα χρόνια. 
Σε ό,τι αφορά την παραίτησή του από την παράταξη, με την οποία εξελέγη, δεν θα τον κρίνουμε εμείς, ούτε και έχει αξία τι γράφουν οι επίδοξοι δημοσιογράφοι, αλλά οι πολίτες του Πωγωνίου.
Οι προσωπικές επιλογές του καθενός από εμάς δικαιώνονται από το χρόνο και μέσα στην πραγματική ζωή, και όχι από εντεταλμένους, τάχα αυτόκλητους και δήθεν ανεξάρτητους κριτές της Δημόσιας ζωής. 
Ευχαριστούμε το Δημήτρη Ντότη για τη μέχρι τώρα συνεργασία που είχαμε.
Επειδή όμως όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας σε αυτό τον τόπο, το γεγονός της ενορχηστρωμένης και οργισμένης προσωπικής επίθεσης προς τον επικεφαλής της Παράταξης μας Βασίλη Τόπουλο από ‘’γνωστό‘’ διαδικτυακό τοπικό μέσο, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε, την προσπάθεια ανατροπής του παλιού, και να δώσουμε τη μάχη για ένα Πωγώνι χωρίς παραγοντίσκους, για  μια Δημοτική Αρχή που θα προάγει τη Δημοκρατία και τον Πολιτικό  Πολιτισμό στην περιοχή μας.
Συνιστούμε ψυχραιμία, σε ένα πολιτικό τοπίο που αλλάζει, με μια Δημοτική Αρχή που καταρρέει , καθώς  "… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη".

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης
Μποντίνης Γρηγόρης
Ντρίκος Θωμάς
Τόπουλος Βασίλης
Τσέπας Γεώργιος
Τσάλης  Αθανάσιος
Τσώνης Γεώργιος

Το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης στον Κατσικά, την Κυριακή 8 Ιουλίου


Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 η Δημοτική Κοινότητα Κατσικάς & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικάς σας προσκαλούν, μετά την αρχιερατική Θεία λειτουργία, στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, στις 10:30 στην αίθουσα κάτω από την εκκλησία, στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί με συντονιστή τον κ. Στέφανο Φούσα, Καθηγητή Καρδιολογίας και ομιλητές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων!

Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΤΟΥ Δ.Κ. ΚΑΤΣΙΚΑ   ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΣΗΣ        ΓΙΩΤΑ ΒΙΝΗ

ΙΠΚΑ Ηπείρου: Συμβουλές για τις θερινές εκπτώσεις


Η έναρξη των Θερινών Εκπτώσεων φέτος στα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμου 4177/2013 παρ.1 αρχίζουν από την Δευτέρα 9 Ιουλίου έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. 
Σε αυτό το διάστημα, η πλειονότητα του καταναλωτικού κοινού θα σπεύσει να επωφεληθεί των χαμηλών τιμών των προϊόντων, υποπίπτοντας όμως σε μια σειρά λαθών που ουσιαστικά θα έχει ως αποτέλεσμα την μελλοντική τους οικονομική επιβάρυνση. Συνεπώς οι καταναλωτές, οφείλουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια των αγορών τους.
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου λοιπόν εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό στα ακόλουθα:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).
3. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
• Σύνηθες φαινόμενο μερικών εμπόρων, ευτυχώς όχι όλων, είναι:
o Η αναγραφή τιμής προϊόντων υψηλότερης της πραγματικής.
o Η διάθεση στην κατανάλωση ειδών β’ διαλογής, τα οποία έχουν αγοραστεί για αυτόν τον σκοπό.
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών  Ηπείρου συμβουλεύει τους καταναλωτές:

Περιφέρεια Ηπείρου: Εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 11 προτάσεις για έργα


Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, η απόφαση ένταξης  προτάσεων που είχαν υποβάλλει Δήμοι της Ηπείρου στο πλαίσιο της Πρόσκλησης: «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν, βαθμολογήθηκαν και κρίθηκαν επιλέξιμες μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου είναι κατά σειρά οι εξής:
1. Βελτίωση  αγροτικών οδών στο Δ. Ιωαννιτών, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.
2. Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Πρωτόπαππα Δήμου Ζίτσας, με προϋπολογισμό 217.000 ευρώ.
3. Αγροτική οδοποιία Αμπελουργικής ζώνης Τ.Κ. Ζίτσας, Δήμου Ζίτσας με προϋπολογισμό 487.000 ευρώ.
4. Ασφαλτοστρώσεις δρόμων για εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών- αγροτικών εκμεταλλεύσεων από Τ.Κ. Γαβριάς σε Δ.Κ. Κωστακιών Δήμου Αρταίων, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.
5. Βελτίωση αγροτικού δρόμου Τ.Κ. Ωρωπού Δήμου Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 163.500 ευρώ.
6. Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Τ.Κ. Κλειδωνιάς- Αετόπετρας Δήμου Κόνιτσας, με προϋπολογισμό 288.000 ευρώ.
7. Αγροτική οδοποιία από Αρίλλα προς Δυμόκαστρο Δήμου Ηγουμενίτσας, με προϋπολογισμό 588.000 ευρώ.
8. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου, με προϋπολογισμό 279.200 ευρώ.
9. Βελτίωση αγροτικού δρόμου Τ.Κ. Σινώπης Δήμου Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 166.000 ευρώ.
10. Βελτίωση δρόμου από Γαλάνι μέχρι Λειβαδάκια- Π. Θαναρέικο- Τ.Δ. Διασέλου Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, με προϋπολογισμό 563.000 ευρώ
11. Βελτίωση αγροτική οδού από Δ.Δ. Δερβιζιάνων – Δ.Δ. Γεωργάνων έως Δ.Δ. Αχλαδέας Δήμου Δωδώνης, με προϋπολογισμό 498.000 ευρώ.
Επιλαχούσες προτάσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι  θα χρηματοδοτηθούν από το αδιάθετο ποσό που  θα προκύψει από τους ανωτέρω διαγωνισμούς, είναι οι εξής:
1.  Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικ. Σκουφά, προϋπολογισμού 476.000 ευρώ.
2.  Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μετσόβου, τμήμα από Γέφυρα Παναγιάς έως Βρύση, προϋπολογισμού 590.398,26  ευρώ.
Άλλες 21 προτάσεις Δήμων κρίθηκαν ως μη επιλέξιμες για διάφορους λόγους.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παρακάλαμος: Η Τοπική Κοινότητα διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 12 Ιουλίου, και από ώρα 9:00 έως και 14:00, στο Ιατρείο


Η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 και από ώρα 09.00 έως και 14.00, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Ιατρείο πλησίον του Δημαρχείου Άνω Καλαμά.
Παρακαλούμε όλους τους συγχωριανούς-συνδημότες, να αφιερώσουν 5 λεπτά από τον χρόνο τους, σε αυτό το ύψιστο μήνυμα ΖΩΗΣ.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κων/νος

Μήνυμα του Βασιλείου Τόπουλου για την ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Ντότη


Ο Δημήτρης Ντότης  είναι ένας αγωνιστής της ζωής αλλά και ένας ενεργός πολίτης που μέσα από την δημοτική παράταξη μας αγωνίστηκε για τα συμφέροντα του Δήμου.
Η κοινή μας αγωνία και η πάλη για ένα καλύτερο Πωγώνι είναι στοιχεία που μας ένωσαν και μάλιστα αυτά αξιολογούνται ως πολύ πιο σημαντικά από εκείνα τα λίγα που μας χωρίζουν.
Τον ευχαριστώ για όσα ζήσαμε μαζί τέσσερα ολόκληρα χρόνια παλεύοντας για την πρόοδο του τόπου μας.
Η αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν το Δήμο απαιτεί ψυχική ηρεμία, δύναμη και ενότητα.
Είμαι βέβαιος ότι οι δρόμοι μας θα συναντηθούν και πάλι σε κοινούς αγώνες για τον κοινό σκοπό.

Με τιμή
Βασίλειος Τόπουλος

ΙΠΚΑ Ηπείρου: Συμβουλές για τα Τουριστικά Πρακτορεία


Τα τουριστικά πρακτορεία αποτελούν συνήθως το πρώτο βήμα για τη διοργάνωση ενός ταξιδιού και των διακοπών όλων μας. Ορισμένες φορές, όμως, στις συναλλαγές μας παρατηρούνται και προβλήματα:
- Αλλαγή ξενοδοχείου ή επιπέδου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.
- Ακύρωση πτήσης.
- Έκδοση υπεράριθμων εισιτηρίων.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στις σχέσεις με το πρακτορείο, καλό είναι να γνωρίζουμε και να προσέχουμε τα εξής:
- Tους όρους της σύμβασης με το πρακτορείο και τι προβλέπεται σε περίπτωση ακύρωσης της συμφωνίας.
- Tο πρακτορείο να είναι ενημερωμένο μέλος των αρμοδίων επαγγελματικών ενώσεων ώστε να ακολουθεί τους κανόνες που ισχύουν στην αγορά.
- Αν το πρακτορείο εφαρμόζει όλους τους κανόνες ασφαλείας, που ορίζονται από τους κανονισμούς για τη διοργάνωση ταξιδιών και λοιπών δραστηριοτήτων.
- Σε περίπτωση που οι συμφωνίες γίνονται μέσω του διαδικτύου να διαβάζουμε τους όρους, προσέχοντας εάν το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι φερέγγυο.
- Σε περίπτωση εξαπάτησης ή αθέτησης της συμφωνίας, να επικοινωνούμε άμεσα και να καταγγέλλουμε το γεγονός με τη Γραμμή Καταναλωτή (1520) ή το Κέντρο Παραπόνων του ΕΟΤ (1571) μπορείτε  επίσης να απευθύνεστε στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, τηλ/φάξ 26510-65178 e.mail: inpka.hp@gmail.com

Βρυσέλλα Θεσπρωτίας: Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για διωκτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα


Συνελήφθη, χθες (04-07-2018) αργά το απόγευμα στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τα παρακάτω διωκτικά έγγραφα:
• ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του, για το αδίκημα της ληστείας, πράξη που έλαβε χώρα την 16-08-2011 στον Πλάτανο Μαγνησίας
• καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γρεβενών, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

O Π.Α.Σ. Γιάννινα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του μέσου Γιώργου Ξύδα


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Ξύδα για τα επόμενα 3 χρόνια.
Ο Γιώργος είναι γεννημένος στις 14 Απριλίου 1997 στη Χίο και παίζει ως μέσος. Έχει αγωνιστεί στις ομάδες της Καλλονής και του Κισσαμικού. Στην ομάδα μας θα αγωνιστεί με τη φανέλα με το νούμερο 28.
Ο ποδοσφαιριστής μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε στο www.pasgiannina.gr :
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ για την ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μία μεγάλη ομάδα με ιστορία. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθω στις προσδοκίες του Προέδρου της ομάδας κ.Χριστοβασίλη, του προπονητή μας κ. Πετράκη και του Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ. Νιαρχάκο, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη τους».

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,3 R Βόρεια-Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων


Ασθενής σεισμική δόνηση 3,3 R σημειώθηκε ξημερώματα της Πέμπτης 5 Ιουλίου και ώρα 05:24, 14 χλμ Βόρεια - Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων.
Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα.

Έντονο άγχος: Πότε υποκρύπτει μια αδιάγνωστη ασθένεια


Το να νιώθει ένας άνθρωπος άγχος όταν συμβαίνει κάτι άσχημο ή δύσκολο στη ζωή του, είναι φυσιολογικό. Τί γίνεται όμως όταν τα συμπτώματα του άγχους υποκρύπτουν μία σωματική ασθένεια και αποτελούν στην πραγματικότητα μία από τις πρώτες εκδηλώσεις της;
Αν και αυτό ακούγεται απίστευτο, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και μπορεί να περιπλέξει ή και να καθυστερήσει σημαντικά τη διάγνωση σοβαρών ασθενειών. Επιπλέον, τα νοσήματα που μπορεί να έχουν ως αρχικές εκδηλώσεις μια αγχώδη διαταραχή δεν είναι ένα ούτε δύο, αλλά δεκάδες.
«Το άγχος αποτελεί θεμελιώδη πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης, διότι στις  φυσιολογικές περιπτώσεις είναι μια προσαρμοστική αντίδραση σε κάτι που το άτομο εκλαμβάνει ως απειλή», λέει ο νευρολόγος-ψυχίατρος Δρ. Νίκος Ε. Δέγλερης, διδάσκων Ψυχοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Paris V, στη Γαλλία. «Η αντίδραση αυτή μπορεί να έχει σωματικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά, και βραχυπρόθεσμα είναι κινητήριος δύναμη που προετοιμάζει το άτομο να αντιμετωπίσει μια κρίση».
Όταν το άγχος επιμένει ή εκδηλώνεται με αφύσικο τρόπο, μπορεί να διαταράξει τη λειτουργικότητα του ατόμου και να οδηγήσει σε μια αγχώδη διαταραχή.
«Οι αγχώδεις διαταραχές είναι από τα συχνότερα προβλήματα ψυχικής υγείας», συνεχίζει ο Δρ. Δέγλερης. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι από αυτές πάσχει το τουλάχιστον 3,6% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 300 εκατομμύρια άνθρωποι, με τις γυναίκες ασθενείς να είναι σχεδόν διπλάσιες από τους άνδρες».