Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

H Πασσαρώνα Ροδοτοπίου καταγγέλλει τη “φιλοξενία” στο Δελβινάκι

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία για τον αγώνα με την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος εξέδωσε η Πασσαρώνα Ροδοτοπίου, καταγγέλλοντας τη φιλοξενία.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 ώρα 16:00 γήπεδο Δελβινακίου αγώνας για τον Α' Όμιλο της Β' Κατηγορίας ΕΠΣΗΠ μεταξύ των ομάδων ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ – ΠΑΣΣΑΡΩΝ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ.
Ότι θα ήταν ένα ντέρμπι με τα χαρακτηριστικά αυτού για αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος το περιμέναμε.
Ότι η αντίπαλη ομάδα ως γηπεδούχος θα ήθελε να εκμεταλλευτεί την έδρα της το περιμέναμε.
Ότι όμως θα ζήσουμε στιγμές εμπνευσμένες από τις «ζωγραφιές» της SUPERLEAGUE ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
Προπηλακισμοί ποδοσφαιριστών μας, παραγόντων και φιλάθλων μας από το 1ο λεπτό, εξυβρίσεις και μάλιστα από ανθρώπους που είχαμε φροντίσει κατά το παρελθόν να τους βοηθήσουμε να αναδειχθούν αλλά και από τον «Πρόεδρο» του Πωγωνάτου (που λογικά θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα), προπηλακισμοί των διαιτητών τουλάχιστον 3 φορές χωρίς καμία επίπτωση για τους αντιπάλους.
ΕΥΤΥΧΩΣ δηλαδή που δεν είχαμε και ξυλοδαρμούς για να δέσει απόλυτα το γλυκό. Για να λέμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο των ημερών μας.
Όσο για τον διαιτητή της αναμέτρησης..... 
Έτοιμος για αγώνα επαγγελματικής κατηγορίας. Από όλα όσα διαδραματίστηκαν ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΜΟΝΟ τον προπονητή μας αποβάλλοντάς τον (ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ). 
Το γεγονός ότι έπρεπε σε κάθε απόφασή του που δεν άρεσε στους αντιπάλους να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι και να διακόπτουν τον αγώνα επιτιθέμενοι στον διαιτητή ή να μην τιμωρεί αντιπάλους που ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΒΡΙΖΑΝ ποδοσφαιριστές μας και τον προπονητή μας σίγουρα τον κατατάσσει σε διαιτητή TOP ΕΠΙΠΕΔΟΥ αντίστοιχου με τους συναδέλφους του που «ζωγραφίζουν» κάθε αγωνιστική στις επαγγελματικές κατηγορίες.
«Κύριοι» του Πωγωνάτου ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ. Τίποτα περισσότερο δεν αξίζει να αναφέρουμε για τον μεταξύ μας αγώνα. Χαλάλι σας αυτές οι νίκες, χαλάλι σας και η άνοδος εν τέλει.
«Κύριοι» διαιτητές αντιληφθείτε επιτέλους ότι με την ανοχή σας σε τέτοιες καταστάσεις δηλητηριάζετε ακόμη περισσότερο αυτό το άθλημα και διώχνετε αυτούς που θέλουν ερασιτεχνικά και μόνο να προσφέρουν.
Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε και το πρωτάθλημα να τελειώσει ΟΜΑΛΑ. Αν και διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς αυτό.

Ροδοτόπι 12 Μαρτίου 2016
Με τιμή

Το Δ.Σ.

Πήρε το ντέρμπι κορυφής στο Δελβινάκι η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-0)-Πέρασε και από το Κεφαλόβρυσο, πιο κοντά η άνοδος για τον Αγροτικό Αστέρα (0-1)


*Μετά από καλή εμφάνιση η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος πήρε το ντέρμπι το απόγευμα του Σαββάτου στο Δελβινάκι, νικώντας την  Πασσαρώνα Ροδοτοπίου με 1-0.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με σιγανή βροχή και  ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα στο 33΄ και για 11 λεπτά, λόγω της ομίχλης που σκέπασε όλο το γήπεδο!!!
Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους έδωσε ο διαιτητής στο 59΄, και για την ακύρωση «καθαρού» γκολ  στο 66΄.
Το γκολ που έδωσε το χρυσό τρίποντο στους γηπεδούχους πέτυχε στο 80΄ ο Brami Jorgo.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κώστας Κωνσταντίνος (Ζενέλης Πάτροκλος 89΄), Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης (Μαγκλάρας Δημήτριος 90΄), Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Τσαραώσης Ευάγγελος,  Brami Jorgo, Φουρτούνης  Ηλίας, Κατσαβριάς Βασίλειος, Μπαλλατζία Αγκίμ (Μπάγιας Ελευθέριος 83΄)
* Μεγάλη νίκη πήρε ο  Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά το απόγευμα της Κυριακής στο Κεφαλόβρυσο νικώντας την τοπική  Αναγέννηση με 1-0.
Με τη νίκη του αυτή αναρριχήθηκε μόνος στη 2η θέση.
Το γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε στο 75' ο Γκόνης Πέτρος.
Οι δυο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες καθώς ο Βαζάτης Χριστόδουλος για τους φιλοξενούμενους  αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη στο 83΄ και ο Γκορίτσας Παναγιώτης στο 90΄ για τους γηπεδούχους.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας (Δήμος Αναστάσιος 60΄), Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Θεόδωρος, Μπίστας Βασίλειος, Γιάτσε Gerti, Γραμμόζης Γεώργιος, Μπάσιος Χρήστος, Μακολλάρι Μαρινγκλέν, Καραμάνης  Αλέξανδρος (Γκορίτσας Παναγιώτης 78΄)
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Γκόνης Πέτρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Γκάνας Κων/νος, Κολιούσης Χρήστος, Μακρής Χρήστος, Σκόρδος Κων/νος, Zόta Rigert, Βαζάτης Χριστόδουλος, Σαντεντίν Δημήτριος (Νταλάκας Χαράλαμπος 45΄)

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-2  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 1-0  
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΖΙΤΣΑΣ 0-4
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 0-2  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 2-1
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 4-3
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 3-3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-1
Τετάρτη 16 Μαρτίου  2016
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:00)


Βαθμολογία (23η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 51
2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 47
3. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 46 
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 46
5. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 45 
6. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 44
7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 41
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 36 (22)
9. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 33 
10. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 32   
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 29
12. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 28
13. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 28 
14. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 27
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 20
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 15
17. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 6   (22)
18. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4  

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, σήμερα (13-03-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ένας 23χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 32χρονος υπήκοος Λιβάνου, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα πλαστές ταυτότητες Ισπανίας και Πορτογαλίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν προμηθευθεί τα πλαστά έγγραφα έναντι του χρηματικού ποσού των (650) ευρώ ενώ είχαν σκοπό να ταξιδέψουν λάθρα στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ένα τσιπάκι θα δείχνει αν έχουν πληρωθεί ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας

Όπως είπε ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παναγιώτης Μελαχρινός ένα τσιπάκι θα τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα, μέσω του οποίου θα ελέγχεται αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλεια.
"Υπάρχουν προτάσεις και κάποιες εισηγήσεις για να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν. Ουσιαστικά μιλάμε για μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπεται κάποιο σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση που δεν έχει εκπληρώσει" είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Μελαχρινός ανέφερε ότι το μέτρο θα προχωρήσει μέσα στο 2016, διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται να προηγηθεί μια ενοποίηση της βάσης δεδομένων από διάφορες πηγές.

Πόσο θα στοιχίσει το Σαρακοστιανό τραπέζι

Σύμφωνα με την Εθνική Συνοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) μειωμένος κατά 2,4% θα είναι μεσοσταθμικά ο λογαριασμός που θα κληθεί να πληρώσει φέτος ο καταναλωτής για το σαρακοστιανό τραπέζι.  
Συγκεκριμένα, οι δειγματοληπτικές έρευνες του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ στις ιχθυαγορές κατέδειξαν μία μεσοσταθμική πτωτική πορεία των τιμών στα θαλασσινά, κυρίως των κατεψυγμένων, της τάξεως του 2,7%.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τιμοληψιών του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) στην αγορά, τα προϊόντα που καταναλώνονται παραδοσιακά αυτή την περίοδο, ανάλογα με το σημείο πώλησης, παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές.
Πιο συγκεκριμένα, τα καλαμάρια πωλούνται από εννέα έως 20 ευρώ το κιλό, ενώ οι μεγάλες γαρίδες αλλού διατίθενται προς 16 ευρώ κι αλλού προς 36.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (15-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (16-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Πέμπτη (17-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγράδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (18-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (19-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 7ης/09-03-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 09-03-2016, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 29-02-2016 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 7/09-03-2016
Αρ. Απόφασης / Θέμα
306. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 17-02-2016 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση-Αποκατάσταση Κωδωνοστασίων Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δόλιανης & Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεγάδων», προϋπολογισμού € 35.000,00 με Φ.Π.Α.
307. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επιδιόρθωση στηθαίων στο εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 40.000,00 με Φ.Π.Α.
308. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου», αναδόχου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ, Ε.Δ.Ε. μέχρι την 12-03-2016.
309. Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαδημοτικό δίκτυο ύδρευσης Δήμων Δωδώνης & Σελλών», αναδόχου εταιρείας ΓΕ.ΝΙΚ.Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕΒΕ, μέχρι την 30-04-2016.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (15-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (16-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Πέμπτη (17-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης - Κτιστάδες - Μελισσουργοί.
Παρασκευή (18-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Κυριακή (20-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.        

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πάνω από 14 κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (12-03-2016) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος με συνεπιβάτη τον 25χρονο, βρέθηκαν στο πορτ-παγκάζ του οχήματος και κατασχέθηκαν, (14) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (14) κιλών και (720) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.