Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Υπουργείο Υγείας: Ένας θάνατος σήμερα, 33 νέα κρούσματα


Τα 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
                     
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ένας θάνατος  σήμερα, 33 νέα κρούσματα.
Τα 10 από αυτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος.
Συνολικά τα θύματα είναι 201 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.110.
8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
125 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ελληνική Αστυνομία: Προσοχή! Κυκλοφορεί καταφανώς απατηλό μήνυμα



Παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με το παρακάτω μήνυμα (sms), που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό.
Το μήνυμα αυτό είναι καταφανώς απατηλό και παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου, το Σάββατο 25 Ιουλίου εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης


Το Σάββατο 25 Ιουλίου εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου (07:30-10:00).

Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου με Θέματα: Αποτελέσματα Εκλογών Συνεδρίου-Στρατηγική Ενέργειας-Ζητήματα Θεσμικότητας


Συνεχή πίεση στην Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, είναι διατεθειμένος να ασκήσει ως επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος, εκπληρώνοντας τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα που όπως τόνισε δεν μένουν ποτέ στην στείρα κριτική.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου, ο κ. Ριζόπουλος κατηγόρησε την διοίκηση της Περιφέρειας πως αδυνατεί να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το παιχνίδι της ενέργειας και την ίδια ώρα, δεν εξηγεί και στην κοινωνία ποια είναι τα διακυβεύματα και οι προοπτικές.
Ο κ. Ριζόπουλος επέμεινε πως η Περιφέρεια πρέπει να εμπλακεί με κάθε τρόπο στην εμπορία του φυσικού αερίου που θα έλθει στην Ήπειρο με τρεις τρόπους: στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που έχει μπει στη διαδικασία της παραχώρησης υπάρχει πρόβλεψη για εγκαταστάσεις LNG (υγροποιημένο αέριο) και υπάρχει δυνατότητα όπως είπε, αν το ζητήσει η Περιφέρεια από τον ανάδοχο να γίνει πρόβλεψη για μεγαλύτερη εγκατάσταση. Η δεύτερη «πηγή» είναι το δίκτυο LNG που μπορεί να μεταφέρεται με φορτηγά από την Αθήνα και η τρίτη είναι ο κόμβος των αγωγών που θα κατασκευαστούν μελλοντικά.
«Η εμπορία θα δημιουργήσει την πελατειακή σχέση για να έλθει το φυσικό αέριο. Ο ΔΕΣΦΑ ανήκει σε ιδιωτικά συμφέροντα και η ΔΕΠΑ έσπασε και πωλείται σε ιδιωτικά συμφέροντα, άρα στην Ήπειρο πρέπει να υπάρχει προϊόν και εκεί εκτιμώ ότι υπάρχει όχι μόνο η ανάγκη να τρέξουμε γρήγορα και να κουμπώσουμε σε οτιδήποτε μελετάται αυτή τη στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικής εταιρείας δημοσίου δικαίου κάτω από το Περιφερειακό Ταμείο και έτσι να υπάρξουν έσοδα για την Περιφέρεια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παρακάλαμος: Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία της Τοπικής Κοινότητας


Με την  συμμετοχή συγχωριανών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε η  εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε την Πέμπτη 23 Ιουλίου, από ώρα 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στο Ιατρείο  Παρακαλάμου, η Τοπική Κοινότητα.



Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη οδηγός ταξί για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Σε βάρος των αλλοδαπών σχηματίσθηκε επιπλέον δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Συνελήφθη χθες (22-07-2020)  το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.
 Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, στο οποίο επέβαιναν τρεις (3) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδό τους στη χώρα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μετέφερε τους αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής με τελικό προορισμό περιοχή της Θεσσαλίας.
Σημειώνεται ότι σε βάρος των παράτυπων μεταναστών σχηματίσθηκε επιπλέον δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ορίζοντες Ηπείρου: Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της παράταξης


Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της παράταξης:
-         Περιφερειακής Πολιτικής Επιτροπής
-         Ελεγκτικής Επιτροπής
-         Συντονιστή
Εγγεγραμμένα μέλη 625
Ψηφίσαντες  489
Εκλέχθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα για την Πολιτική Επιτροπή:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ
-         ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
-         ΤΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
-         ΝΤΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
-         ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
-         ΤΑΤΣΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
-         ΔΟΝΑΤΟΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
-         ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
-         ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
-         ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
-         ΠΑΠΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
-         ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΑΝΔΡΟΣ
-         ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
-         ΠΑΣΧΟΔΗΜΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
-         ΚΩΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΗΛΙΑΣ
-         ΚΟΥΚΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Εκλέχθηκαν για Ελεγκτική Επιτροπή:
-         ΠΑΓΩΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
-         ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΟΦΗ
-         ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

Εκλέχθηκε  Συντονιστής:
-         ΝΑΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Παράταση έως τις 28 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις


Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήγει στα τέλη Ιούλιου, δίνεται παράταση έως τις 28 Αυγούστου.
Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεζυρόπουλος στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το φορολογικό νομοσχέδιο, όπως είπε για να διευκολυνθούν οι πολίτες και τα φοροτεχνικά γραφεία για την υποβολή τους.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον αμυντικό Άγγελο Νασούλα


Η ανακοίνωση της ομάδας:
«Η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου ανακοινώνει την απόκτηση του Άγγελου Νασούλα!
Ο Άγγελος  είναι γεννημένος το 1995 και αγωνίζεται ως αμυντικός. Έχει αγωνιστεί στις ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα, στον ΑΟ Σταυρακίου και στον Πανζαγορισιακό.
-Άγγελε Καλώς ήρθες στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου.
Να έχεις μια υγιή χρονιά με πολλές επιτυχίες!»

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι

Καλοκαίρι αλλιώς…
«Μαμά, μπαμπά θα πάμε διακοπές; 
Τι παραμένει ίδιο και τι αλλάζει φέτος το καλοκαίρι;», 
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα περιοριστικών μέτρων και παρότι πολλές οικογένειες έμειναν στο σπίτι τελικά φαίνεται όχι μόνο να μην ξεκουράστηκαν, αλλά να επιβαρύνθηκαν σωματικά και ψυχολογικά. Και αφού η άνοιξη πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, έφτασε το καλοκαίρι. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού φαίνεται να είναι ακόμα μουδιασμένο, αλλά από την άλλη να επιθυμεί πολύ αυτές τις διακοπές.
Η απάντηση στο τι διακοπές θα επιλέξει φέτος να περάσει η κάθε οικογένεια είναι πολύ ιδιαίτερη. Εξαιτίας του covid η επιλογή φέτος θα γίνει βάσει πολλών παραμέτρων, που άλλες χρονιές ίσως και να μην είχαμε καθόλου στο μυαλό μας. Ευπαθείς ομάδες, τρόποι μεταφοράς, αποφυγή πολλών επαφών είναι καταστάσεις που δεν συνυπολογίζαμε σχετικά με τις διακοπές μας.

 Οι γονείς έχουν να επιλέξουν τον προορισμό τους βασισμένοι στις ανάγκες και τις δυνατότητες των μελών της οικογένειας τους. Είναι όμως πολύ σημαντικό μέσα σε όλους τους περιορισμούς και τα όρια που έχουν να τεθούν να μη ξεχάσουμε και την ανεμελιά.
Οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τα παιδιά εκ των προτέρων για τα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν αναλόγως και τον τρόπο που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν. Είναι σημαντικό να μην προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τα παιδιά, ούτε όμως να τα αφήσουν απροετοίμαστα.  Μπορούν λοιπόν, να ενισχύσουν συζητήσεις σχετικές με καταστάσεις που η οικογένεια θα έρθει αντιμέτωπη το διάστημα των διακοπών, όπως επίσης να διευκολύνουν τα παιδιά να ρωτήσουν πράγματα που μπορεί να τα προβληματίζουν σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι.
Φυσικά, είναι πιθανό να προκύψουν και αρνητικά συναισθήματα ή αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα με τη χρήση της μάσκας στα μέσα μεταφοράς προς τον τελικό προορισμό ή την κοινωνική απόσταση κ.α.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πολύ δύσκολο να περιορίσει κανείς την επιθυμία του για ξενοιασιά, είτε είναι ενήλικας, είτε έφηβος, είτε παιδί.
Επομένως, οι γονείς δε θα πρέπει να χάσουν την ψυχραιμία τους, αλλά να κατανοήσουν ακόμα και να συμφωνήσουν με το πόσο κουραστικό είναι κάτι τέτοιο, πόσο και οι ίδιοι το βιώνουν με αντίστοιχο τρόπο, αλλά να υπενθυμίσουν τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο.
Το καλοκαίρι θα είναι αρκετά διαφορετικό για όλους μας και χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε όλα τα συναισθήματα με σεβασμό και φροντίδα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην ενοχοποιήσουμε τις επιθυμίες,  τόσο τις δικές μας όσο και των παιδιών μας, φροντίζοντας όμως τόσο την ψυχική όσο και την σωματική μας υγεία.
Οι ειδικοί της Γραμμής απαντούν καθημερινά στη Συμβουλευτική Γραμμή 115 25, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00-21.00.
Δεν είστε μόνοι. Σηκώστε ακουστικό σας!
Δείτε το βίντεο των υπηρεσιών της Συμβουλευτικής Γραμμής 115-25: https://www.youtube.com/watch?v=-HbF5SFNYMM  
________________________________________
Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25& το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί»
Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι  μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών
• Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
• Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
• Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της
Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς  το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά  σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.).
Επίσης, λειτουργούν διαδυκτιακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων.
Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία: Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.
Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.
Τηλεοπτικό σποτ Γραμμής: https://youtu.be/6Vurai6rRF8

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού “ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ” Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 20χρονος παρέσυρε 53χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Άμεσα η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Μυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι


H ζεστή περίοδος του καλοκαιριού και ο καυτός ήλιος βλάπτουν την επιδερμίδα του προσώπου σας, η οποία χρειάζεται ειδική περιποίηση για να αντεπεξέλθει. Είναι η περίοδος κατά την οποία το δέρμα εκτίθεται σε διάφορους επιθετικούς παράγοντες, εξαιτίας της έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας, της αυξημένης θερμοκρασίας, του ξηρού αέρα, της άμμου και της σκόνης, καταστάσεις που ενεργοποιούν περισσότερο τους σμηγματογόνους αδένες.
Ο μεγάλος μακροπρόθεσμος κίνδυνος είναι η γήρανση των κυττάρων του προσώπου, ενώ βραχυπρόθεσμα, το δέρμα μας -χωρίς την κατάλληλη περιποίηση- δείχνει ταλαιπωρημένο και παραμελημένο.
Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, που μας δίνει ο δερματολόγος – αφροδισιολόγος Δρ. Χριστόφορος Λοϊζίδης,  θα μπορέσετε να προσφέρετε στην επιδερμίδα του προσώπου σας ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να την προστατεύσετε και να την διατηρήσετε υγιή.
Επιλέξτε το σωστό αντηλιακό
Το αντηλιακό, είναι βασικό “εργαλείο” προστασίας και θα πρέπει να γίνει ο καλύτερος φίλος σας, από την άνοιξη και μέχρι τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. Για να σας προστατεύει, ωστόσο, αποτελεσματικά θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που αντιστοιχεί στον τύπο της επιδερμίδα σας.
Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να διαλέξετε αντηλιακό που να προσφέρει μεγάλη ενυδάτωση, ενώ αντίθετα στις λιπαρές επιδερμίδες επιβάλλονται προϊόντα που δεν ενισχύουν τη λιπαρότητα (oil free).
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσέξετε τη σωστή εφαρμογή τους. 
Η συνήθεια να φοράμε αντηλιακό και να μπαίνουμε αμέσως στη θάλασσα, μπορεί να ακυρώσει τη δράση του, γι' αυτό καλό είναι να επιλέξετε αδιάβροχα αντηλιακά (water resistant) ευρέως φάσματος, με υψηλό δείκτη προστασίας από τις ακτίνες UVA και UVB.