Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Παρακάλαμος: Πρώτο πάρτι του 2019, pop 80s 90s, στο PLEGMA cafe bar, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου

Πρώτο πάρτι του 2019, pop 80s 90s, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου,  στο PLEGMA cafe bar στον Παρακάλαμο. 

Στα 0,09 ευρώ η τιμή της πλαστικής σακούλας από την 1 Ιανουαρίου 2019


Αυξάνεται στα 0,09 ευρώ η τιμή της πλαστικής σακούλας από την 1η  Ιανουαρίου 2019.
Μείωση  80-85% στη διάθεση της πλαστικής σακούλας στην αγορά με την επιβολή του περιβαλλοντικού κόστους.
Το οικονομικό όφελος που αποδόθηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης αγγίζει τα 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του 2019 η Ελλάδα θα πρέπει να πιάσει τον ευρωπαϊκό στόχο για μείωση της κατανάλωσης πλαστικής σακούλας, έως 90 πλαστικές σακούλες ανά άτομο, την ώρα που το 2017 η αντίστοιχη αναλογία ήταν 300 με 400 πλαστικές σακούλες ανά άτομο.
Στόχος είναι η κατανάλωσή της μέχρι το 2025 να φθάσει στις 40 σακούλες ανά άτομο ετησίως.

Τέλειο σώμα για το 2019 με μία, μόλις, συνεδρία


Η νέα χρονιά είναι προ των πυλών κυριολεκτικά και ήδη πολλοί από εμάς θέτουν νέους στόχους αυτό-βελτίωσης για το 2019. 
Ίσως οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους δηλώνουν την επιθυμία μας να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και την εμφάνισή μας και με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας.
Σίγουρα μία πιο σωστή διατροφή, σε συνδυασμό με κατάλληλη σωματική άσκηση, είναι μια επιλογή, η οποία, όμως, μπορεί να μην επαρκεί για να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε το σώμα των ονείρων μας. Ειδικά στην περίπτωση που υπάρχει τοπικό πάχος, που δεν ανταποκρίνεται σε διατροφή και σε γυμναστική, τότε καλό είναι να σκεφθούμε σοβαρά την επιλογή της κρυολιπόλυσης - CoolSculpting.
«Με αυτή τη μη επεμβατική μέθοδο σμίλευσης σώματος, να ξέρετε ότι έχετε εκπληρώσει τον έναν σας στόχο για το νέο έτος, προτού, καν, το προγραμματίσετε», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS και συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών www.agaitanis.gr
«Επιπλέον, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα γίνονται σταδιακά εμφανή, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη θεραπεία τώρα».
Γιατί διατροφή και άσκηση δεν επαρκούν
Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή μαζί με την τακτική προπόνηση είναι σημαντικές, τόσο για την απώλεια βάρους, όσο και για την καλύτερη υγεία. Η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, από αυτές που χρειάζεστε, ο περιορισμός των υδατανθράκων και των επεξεργασμένων τροφίμων, ο εμπλουτισμός γευμάτων με φρούτα και με λαχανικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και το ψητό ή το βραστό κρέας, όλοι ξέρουμε ότι αποτελούν την τυποποιημένη λύση για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018


Τηρώντας την παράδοση, που έχει πλέον δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου της Βαγγέλη Κώτσου, με την συνοδεία της παραδοσιακής Ηπειρώτικης κομπανίας της ΠΣΕ του εξαίρετου κλαρινίστα Αντώνη Κακούρη, με τον ιεροφάντη της Ηπειρώτικης μουσικής Σάββα Σιάτρα στο τραγούδι, τον Γιώργο Σάρρο στο λαούτο και τους, Νίκο Κατσαρό και Κωστάκη Σιάτρα στο ντέφι, επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, παραμονή της πρωτοχρονιάς, τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στο επί της οδού Αθηνάς, Δημαρχιακό Μέγαρο και έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, αυτά της Αγίας Παρασκευής (Κεράσοβο) Κόνιτσας, που η ΠΣΕ έχει καταχυρώσει ως ηπειρώτικα πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα. Μαζί τους ήταν και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Κολωνού, με χοροδιδάσκαλο τον Αλέξανδρο Κουτσούκη.
Την χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συνόδευαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Γαβριήλ και ο Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας. Μαζί τους ήταν ο Πρόεδρος του Συλλογου Ηπειρωτών Κολωνού Νίκος Κουτσούκης και ο Πρόεδρος της Αφελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας Χριστόφορος Ευθυμίου.
Κατά την προσφώνηση του ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής, αναφέρθηκε στις δράσεις της κορυφαίας οργάνωσης των Αποδήμων Ηπειρωτών, στο ρόλο της για τη διατήρηση της Ηπειρώτικης παράδοσης και κουλτούρας, ως και στον διεκδικητικό της χαρακτήρα, που απορρέει από τις καταστατικές διατάξεις, για ζητήματα ανάπτυξης της Ηπείρου και στήριξης των κατοίκων της πατρώας γης, αλλά και αυτούς της Ηπειρωτικής αποδημίας.
Εστίασε στο γεγονός ότι ο κ. Καμίνης είναι Δήμαρχος της Αθήνας, της πόλης, που έχει δεχθεί πλουσιοπάροχα την Ηπειρώτικη Ευεργεσία, σημαντικότατο στοιχείο της Ηπειρωτικής Ευποιϊας. Η Ηπειρώτικη Ευεργεσία, είπε ''έντυσε'' την Αθήνα, με δεκάδες νεοκλασικά κτίρια, όπως το Ζάππειο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αστεροσκοπείο, το Παναθηναϊκό Στάδιο και πολλά άλλα, που βλέπουμε και δίπλα μας, στην πλατεία Κοτζιά, η Εθνική Τράπεζα και το Μέγαρο Μελλά.

Οδηγίες προς τους πολίτες εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων από την Πολιτική Προστασία

(Φωτό αρχείου)

Συμβουλές-οδηγίες προς τους πολίτες εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την κακοκαιρία. Παράλληλα,  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συμβουλεύει τους πολίτες:
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή:
Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Είναι επικίνδυνη για την ψυχική μας υγεία η “κατάθλιψη” των εορτών;


Η “κατάθλιψη” των εορτών ή αλλιώς Εποχική Συναισθηματική Διαταραχή είναι η μελαγχολία που καταλαμβάνει τον έναν στους έξι ανθρώπους κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση αυτή είναι περαστική, ωστόσο αν διαρκέσει περισσότερο μπορεί να εξελιχθεί σε Καταθλιπτική Διαταραχή.
“Ένα καταθλιπτικό επεισόδιο τις ημέρες των εορτών είναι αρκετά συνηθισμένο όταν κρατήσει μία ή δύο ημέρες και το ξεπεράσουμε μετά από λίγο. 
Εάν εγκατασταθεί, όμως, ως πρόβλημα και εξελιχθεί σε Καταθλιπτική Διαταραχή μπορεί να διαρκέσει πάνω από έξι μήνες”, εξηγεί ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, BSc MSc (Health) University of Central Lancashire, μέλος της British Psychological Society, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ www.psychikifrontida.gr
Σύμφωνα με τον ειδικό, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις των ατόμων που μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες:
 “Ανάλογα με την προσωπική ιστορία του κάθε ανθρώπου, υπάρχει ο κίνδυνος το 1/5 από τα άτομα που θα εμφανίσουν καταθλιπτικό επεισόδιο στις γιορτές, δηλαδή περίπου οι τρεις στους 100 ανθρώπους τελικά, να υποτροπιάσουν πολύ άσχημα και να έχουν πολύ στενάχωρες παρενέργειες στις σχέσεις τους και στην εργασία, ως συνέπεια των απωλειών που θα υποστούν μέσα στην περίοδο της κατάθλιψης”, συμπληρώνει ο κ. Παπαγεωργίου.
Η “κρίση” των εορτών

Καλή χρονιά!


Το http://parakalamoscity.blogspot.gr/   εύχεται σε όλους καλή χρονιά, υγεία και κάθε οικογενειακή ευτυχία!