Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Γενική συνέλευση, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, ώρα 8:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Παρακαλάμου

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά σας καλεί στη γενική συνέλευση, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, ώρα 8:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Παρακαλάμου.

Το ΔΣ

Νίκος Χαρδαλιάς: Αποκλειστικά με καθήμενους, θα λειτουργούν οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης

 


Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19 στη χώρα αποκλειστικά με καθήμενους, θα λειτουργούν από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το μέτρο αυτό λαμβάνεται ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και η υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, έτσι ώστε «να έχουμε μια ασφαλή και προστατευμένη διασκέδαση».

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις, θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα. Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας – όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα – θα επιφέρει ως κύρωση, άμεση σφράγιση για επτά ημέρες, απ’ την επόμενη ημέρα της παράβασης, και χρηματικά πρόστιμα: για τα μεν καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, για τα δε καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών, το πρόστιμο θα ανεβαίνει στα 5.000 ευρώ.

Νίκη Κεραμέως: 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση

 


Οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση της χώρας μας και το σχολείο μας ειδικότερα. Κάνουμε πράξη μία από τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις μας, πηγαίνοντας και ένα βήμα πιο πέρα.

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση για φέτος, θα γίνουν όλοι τώρα το καλοκαίρι, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος.

Με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας, στο νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας, και σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων μας σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές.

Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, όπου οι σταθεροί δεσμοί μεταξύ μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη.

ΕΟΔΥ: Οκτώ θάνατοι σήμερα, 1.797 νέα κρούσματα

 


8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οκτώ θάνατοι σήμερα, 1.797 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.797, εκ των οποίων

8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 429.144

(ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

1 2 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών,

125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.446 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.754 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 168 (68.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.709 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 48 (ημερήσια μεταβολή -18.64%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 41 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με Ριζόπουλο για την χερσαία ζώνη του λιμανιού Ηγουμενίτσας

 


Ο Σπύρος Ριζόπουλος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου είχε συνάντηση εργασίας με τον    υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, το Σάββατο 3 Ιουλίου, συνεχίζοντας τις επαφές με κυβερνητικά στελέχη. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή ήταν ο εν εξελίξει διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας καθώς και το ζήτημα της χερσαίας ζώνης.

Όπως σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Ριζόπουλος, ο υπουργός του μετέφερε τη δέσμευσή του να λυθεί το ζήτημα της χερσαίας ζώνης με τον τρόπο που επιθυμεί η τοπική κοινωνία.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη για την συνάντηση και την ενημέρωση την οποία του παρείχε και ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του και ο ίδιος προσωπικά τάσσεται στο πλευρό της κοινωνίας, αλλά όχι απαραίτητα σε αυτό των αυτοδιοικητικών.

Πρόσθεσε δε ότι η όλη διαδικασία περιλαμβάνει τέσσερα μέρη, την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, τον ανάδοχο και το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι το τελευταίο θα έχει ενεργό ρόλο και μετά την παραχώρηση του λιμανιού.

Στη συνέχεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι οι «Ορίζοντες Ηπείρου» δικαιώνονται με βάση τις εξελίξεις, αφού στο προεκλογικό τους πρόγραμμα είχαν προτείνει την εξέταση της πιθανότητας εξαγοράς του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από την Περιφέρεια Ηπείρου, στην λογική πως ο τζίρος από τις λιμενικές δραστηριότητες θα γινόταν ένας τεράστιος μοχλός ανάπτυξης για όλη την περιοχή.

Έγγραφη διαμαρτυρία προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Υπουργείο Παιδείας για το κλείσιμο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς

 


Με την υπ. αρ. 36/2021 απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου αποφάσισε ομόφωνα την έγγραφη διαμαρτυρία προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας και προς τον Υπουργό Παιδείας, όπως εξετάσουν το θέμα αυτό με την δέουσα προσοχή αντιλαμβανόμενοι την σημασία που δίνουν οι κάτοικοι του τόπου μας στο μεγάλο αυτό Εκκλησιαστικό – Πνευματικό ίδρυμα της Ηπείρου και την διαχρονική του προσφορά στον τόπο.

Να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την αναβάθμιση και την απρόσκοπτη συνέχιση της  λειτουργίας της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

LONG COVID: Ενημερωτικό webinar για γιατρούς και κοινό, την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 6:30 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.

 


Γνωρίζετε τι είναι και πως επιδρά στον οργανισμό η LONG (ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΗ) COVID;

Κάποιοι ασθενείς που νόσησαν ακόμα κι ελαφρά από τον νέο κορωνοϊό, μπορεί να εμφανίσουν διάφορα χρόνια προβλήματα υγείας για μήνες μετά. Μια αρνητική PCR δυστυχώς για ένα ποσοστό συμπολιτών μας που νόσησε, δεν σημαίνει ανάρρωση, ούτε επιστροφή στην κανονικότητα.

Η παραμονή συμπτωμάτων πέρα των 12 εβδομάδων αναφέρεται ως Long Covid (Παρατεινόμενη Covid ή Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 infection - PASC).

Οι ασθενείς αναφέρουν καταβολή, η οποία επιδεινώνεται με την άθληση ή νοητική εργασία, δύσπνοια, αϋπνία, ανοσμία, κεφαλαλγία, δυσκολία συγκέντρωσης και σκέψης (brain fogging), άγχος/κρίσεις πανικού, διαταραχές στην αρτηριακή πίεση και στις σφύξεις, διαταραχές στη λειτουργία των φωνητικών χορδών, ακόμα και για μήνες μετά την αποδρομή της νόσου.

Για το λόγο αυτό και για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με τη Long Covid, οργανώνεται από τους κ.κ Στυλιανό Λουκίδη, Πρόεδρο Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Καθηγητή Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Ιωάννη Μπαραμπούτη, Παθολόγο - Λοιμωξιολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ, Παθολογικής Κλινικής αποκλειστικής νοσηλείας COVID-19, Νοσοκομείο Η Παμμακάριστος, Αθήνα, Σπυρίδων Γούλα, Γαστρεντερολόγο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα και Αντώνιο Λιόλιο, Παθολόγο - Εντατικολόγο, Critical Care Attending, Remote ICU, USA, αυτό το Webinar με στόχο την ενημέρωση των ιατρών και του κοινού για την έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση της νόσου. Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, στις 6.30 μμ έως τις 9.00 μμ. Το Webinar τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι η κ. Ann Li, Πρόεδρος της Φλαμανδικής Ένωσης Ασθενών με Long Covid με θέμα “Οργάνωση των ασθενών με Long Covid, τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας”, ο κ. Brian Walitt Ρευματολόγος, ειδικός στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης στο National Institute of Health με θέμα “Long Covid: Από την αναγνώριση, στη μελέτη, στην θεραπεία”, η κ. Ελένη Ιασωνίδου Παιδίατρος με θέμα “Η προσωπική μου εμπειρία με τη Long Covid ως ασθενής”, ο κ. Γιώργος Παππάς, Παθολόγος με θέμα “Long Covid στην κοινότητα. Τι βλέπουμε σήμερα ενώ το κύμα της πανδημίας φαίνεται να εξασθενεί. Έγκαιρη διάγνωση, διαφορική́ διάγνωση” και πολλοί άλλοι.

Δείτε τους όλους μαζί με την αναλυτική θεματολογία επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του Webinar κάνοντας κλικ παρακάτω

 https://bit.ly/3AiUm2j  

Για να επισκεφθείτε τη σελίδα του Webinar στο Facebook κάνετε κλικ στο: https://bit.ly/3xdrW7X

Το YouTube κανάλι του Webinar όπου θα μεταδοθεί ζωντανά την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, στις 6.30 μμ έως τις 9.00 μμ, είναι το https://www.youtube.com/watch?v=xYdMngtQ8k8  

Δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 91.576 έλεγχοι, από τους οποίους οι 48.028 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 57 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

40 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 34 πρόστιμα των 300 ευρώ και 6 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

14 στη Στερεά Ελλάδα,

12 στο Βόρειο Αιγαίο,

  7 στη Θεσσαλία,

  3 στη Θεσσαλονίκη,

  2 στην Κρήτη,

  1 στην Ήπειρο και

  1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.882 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.723 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.159 των 150 ευρώ.

12 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.756 ομοειδείς παραβάσεις.

3 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Αττική,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο μπαρ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.013 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.140 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 263 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ελαιόλαδο και μέλι: Kαινοτόμα εργαλεία για την ανάδειξη της αυθεντικότητας ελληνικών προϊόντων

 


Ημερίδα Ενημέρωσης «Ποιότητα και Αυθεντικότητα Ελληνικού Ελαιόλαδου και Μελιού» για το ερευνητικό πρόγραμμα QuaAuthentic_GR που διοργανώνει το Ινστιτούτο Prolepsis.

Ο προσδιορισμός της γνησιότητας και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιόλαδου και του μελιού, καθώς και η ευαισθητοποίηση επαγγελματία και καταναλωτή αποτελούν τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στην Ημερίδα Ενημέρωσης του ερευνητικού προγράμματος QuaAuthentic_GR που διοργανώνει διαδικτυακά το Ινστιτούτο Prolepsis, την Τετάρτη 7 Ιουλίου 10.00 – 13.00.

Το ελαιόλαδο και το μέλι αποτελούν προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία τόσο για την υγεία μας όσο και για την οικονομία της χώρας. Παράλληλα, βρίσκονται μεταξύ των προϊόντων που νοθεύονται πιο συχνά, στη διεθνή και στην ελληνική αγορά. Σε επίσημη έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ελαιόλαδο κατατάχθηκε 1ο στη σειρά τροφίμων που είναι πιο ευάλωτα σε νοθεία και το μέλι 6ο. Η πρόσβαση των καταναλωτών σε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα, αποτελεί νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, τη στιγμή που το ενδιαφέρον για τη διατροφή και θέματα που αφορούν στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία ολοένα και αυξάνεται.

Συγχρόνως, ο έλεγχος και η ανάδειξη της ποιότητας και της γνησιότητας των τροφίμων συνιστά αναγκαία συνθήκη για τη στήριξη των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, ιδιαίτερα στη σημερινή παγκόσμια αγορά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ελαιόλαδου στον κόσμο, με την Ελλάδα να κατέχει εξέχουσα θέση. Επίσης, η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στις επτά πρώτες θέσεις παραγωγής μελιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεπώς, η επιστημονική κοινότητα, οι κρατικοί φορείς, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εφοδιαστική αλυσίδα επιζητούν την πιστοποίηση όχι μόνο της ασφάλειάς τους για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και της αυθεντικότητάς τους.

Το καινοτόμο πρόγραμμα QuaAuthentic_GR σε μία προσπάθεια να στηρίξει τον καταναλωτή και τον παραγωγό, αναπτύσσει εργαλεία για τον προσδιορισμό της γνησιότητας διαφόρων ποικιλιών ελαιόλαδου και μελιού που παράγονται στη χώρα μας, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα ποιότητας και γνησιότητας αυτών των προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα παρουσιαστούν τα εργαστηριακά αποτελέσματα του προγράμματος QuaAuthentic_GR από κλασσικές αλλά και σύγχρονες αναλυτικές μεθόδους σε δείγματα ελαιόλαδου και μελιού και θα συζητηθούν σύγχρονα εργαλεία για τον προσδιορισμό της γνησιότητάς τους. Επίσης, θα παρουσιαστούν οι Οδηγοί του προγράμματος για καταναλωτές και παραγωγούς. Ειδικοί από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον αγροδιατροφικό τομέα και τον χώρο των τροφίμων θα τοποθετηθούν πάνω στις προκλήσεις που συνεπάγεται η ανάγκη πιστοποίησης και διάθεσης γνήσιων προϊόντων στην αγορά.

Απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής των ετεροδημοτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

 


Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, συστήνεται ειδική εφαρμογή στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://aitiseis.eterodimotes.gov.gr/login?returnUrl=%2Fhome

Μέσω αυτής οι ενδιαφερόμενοι εκλογείς αποκτούν τη δυνατότητα να εγγράφονται ηλεκτρονικά στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς της εκλογικής περιφέρειάς τους.

Τα βήματα για την εγγραφή

– Είσοδος στην εφαρμογή μέσω Taxis Net με τη χρήση των κωδικών της ΑΑΔΕ και του ΑΦΜ.

– Συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαραίτητα στοιχεία. Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης παρέχονται, εντός της εφαρμογής, λεπτομερείς οδηγίες.

– Οριστικοποίηση της αίτησης

Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης αποδίδεται αυτόματα αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εκλογέα.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 15-17 ετών

 


Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19, η ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, δηλαδή των παιδιών που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006

Ανέφερε ότι την επόμενη Δευτέρα θα δοθούν οδηγίες για το πως θα κλείνεται το ραντεβού και πως θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.

Σταύρος Καλογιάννης: Επείγει να εξεταστεί η επαναλειτουργία του Τελωνείου Μέρτζανης

 


Ο κ. Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας Ερώτηση στη Βουλή, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας κ. Β. Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, έφερε το θέμα της επαναλειτουργίας του Τελωνείου Μέρτζανης.

Στην Ερώτηση του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Το Τελωνείο Μέρτζανης, στα όρια του ακριτικού Δήμου Κόνιτσας, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, παραμένει για περίπου ένα χρόνο εκτός λειτουργίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η χρησιμότητα του Τελωνείου είναι μεγάλη και, καθώς η πανδημία είναι σε ύφεση, θα μπορούσε σε πρώτη φάση να εξυπηρετεί κατοίκους της παραμεθόριας περιοχής της Κόνιτσας που επιθυμούν να κινηθούν προς την Αλβανία και τη διακίνηση εμπορευμάτων προς αυτήν, με σχολαστική τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων».

Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν προτίθενται και πότε να εξετάσουν την επαναλειτουργία του Τελωνείου Μέρτζανης.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 6 Ιουλίου

 


Την Τρίτη 6 Ιουλίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Δ. Άρτας, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 09:00-13:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Εθνικής Αντίστασης, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Δημαρχείο Παραμυθίας, Θεσπρωτία, 10:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00

Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Πρέβεζα, 09:00

Στεφανή Πρέβεζας, 11:30.

Συνάντηση φορέων του Πωγωνίου με τον κ. Μάκη Βορίδη

 


Συνάντηση  με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη είχαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο  Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Βησσανιωτών και της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου κ. Γρηγόρης Άρμπιρος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε  και η Βουλευτής Ιωαννίνων κα Μαρία Κεφάλα.

Που μπορεί να οφείλεται το πρήξιμο του προσώπου

 


Το πρωί που ξυπνάμε το πρόσωπο μοιάζει συχνά πρησμένο, λόγω της πίεσης που ασκείται πάνω του από το μαξιλάρι στη διάρκεια του ύπνου. Ωστόσο το πρήξιμο μπορεί να έχει πολλές άλλες αιτίες, που κυμαίνονται από τραυματισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις μέχρι μολύνσεις.

«Το πρήξιμο του προσώπου οφείλεται σε συσσώρευση υγρού (οίδημα) ή σε φλεγμονή στους ιστούς του. Μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε σημείο του, αλλά συνήθως είναι πιο εμφανές στη μία πλευρά στα χείλη, στα μάγουλα ή/και στα βλέφαρα. Μπορεί όμως να επεκτείνεται και στην περιοχή του λαιμού ή σπανιότερα να προσβάλλει ολόκληρο το πρόσωπο» επισημαίνει ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική).

«Εάν δεν έχει προηγηθεί τραυματισμός που να εξηγεί το πρήξιμο στο πρόσωπο, οι πιθανές αιτίες είναι πάρα πολλές», σημειώνει. «Συνήθως δεν είναι απειλητικές για τη ζωή, αλλά υπάρχουν μερικές καταστάσεις που χρειάζονται επείγουσα ιατρική φροντίδα».

Ο κ. Μιχελάκης εξηγεί ποιες είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αιτίες του πρηξίματος στο πρόσωπο.

Ηλιακό έγκαυμα

Δεν χρειάζεται υπερβολική έκθεση στον ήλιο για να υποστεί κάποιος έγκαυμα στο πρόσωπο. Κάποιοι άνθρωποι με μεγάλη ευαισθησία στην ηλιακή ακτινοβολία, καίγονται ακόμα κι αν εκτεθούν στον ήλιο για λίγα λεπτά. Όταν το έγκαυμα είναι σοβαρό, προκαλεί πόνο, ξηροδερμία, φλύκταινες και πρήξιμο. Ο ασθενής μπορεί επίσης να έχει πονοκέφαλο, να ζαλίζεται και να νιώθει ναυτία. Να φοράτε πάντοτε αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά ηλίου και να αποφεύγετε τον ήλιο τις ώρες που καίει περισσότερο (το καλοκαίρι, από τις 11 το πρωί έως τουλάχιστον τις 5 το απόγευμα).