Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

4 αθλητές του Ν.Ο.Ι. στο Παρίσι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων

 


Στην πόλη του φωτός βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής η Εθνική ομάδα Εφήβων-Νεανίδων για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από τις 2 Αυγούστου έως τις 6 Αυγούστου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι το απόλυτο test event πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024 στο ίδιο κωπηλατοδρόμιο και η Εθνική Ομάδα αποτελείται από 17 αθλητές/αθλήτριες, μεταξύ αυτών και 4 αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 η Ελληνική Εθνική Ομάδα είχε αναδειχθεί πρώτη παγκόσμια δύναμη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Προκόπη Αποστόλου

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Προκόπη Αποστόλου.

Το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και είναι γεννημένος το 2000, ενώ έχει αγωνιστεί στις παρακάτω ομάδες:

Υποδομές ΑΟ Κέρκυρας(Κ17-19), ΠΑΟ Πεντέλης και ΑΕ Γιάννενα.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

Πρέβεζα: Σύλληψη λόγω δυνατής μουσικής

 


Μετά τα μεσάνυχτα από αστυνομικούς του Τμήματος Πρέβεζας συνελήφθη ημεδαπός, διότι λειτουργούσε ως νόμιμος εκπρόσωπος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να γίνεται χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλη την Ήπειρο έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και οι συλλήψεις τείνουν να γίνουν καθημερινές.

Γλέντι απ τα παλιά στη Βροντισμένη με κέφι και χορό μέχρι το πρωί

 


Παραδοσιακό γλέντι -κυριολεκτικά ξεφάντωμα- επιφύλασσε στους τυχερούς της βραδιάς,  ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, στη Βροντισμένη.

Με το κλαρίνο του Νίκου Τάσση, τις φωνές των Τάσου Δήμου και Μαρίας Αγγελινάκη και το βιολί του Λάμπρου Τζόκα, το κέφι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.


Η βραδιά στολίστηκε με την εμφάνιση του Χορευτικού Τμήματος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας  και του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Οργανισμού "ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ".

Οι 45 χορευτές χόρεψαν τραγούδια από τον τόπο τους και στη συνέχεια συμμετείχαν στο γλέντι που οργάνωσαν 25 εθελοντές από τη νεολαία του χωριού!

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βροντισμένης ευχαριστεί από καρδιάς,  τον πατέρα Ευάγγελο Κίτσο για τον κατανυκτικό Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, τις γυναίκες του χωριού μας για τα εκλεκτά εδέσματα που προσέφεραν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την ακαταπόνητη Νεολαία του χωριού μας, που κινητοποιήθηκε εθελοντικά και τους χορηγούς της εκδήλωσης:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ

ΑΦΟΙ ΝΤΕΛΑ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΝΕΡΟΤΡΙΒΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΑΛΙΩΝ

AVIN ΜΟΣΧΟΥΛΗΣ

ΒΙΚΟΣ Α.Ε.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ

CLICK4WEB

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΥΡΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΠΟΡΙΚΗΣ

ΠΗΓΕΣ ΒΕΛΛΑΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ

PYRTECH EXPERTS ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

ΧΑΣΑΠΟΤΑΒΕΡΝΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΧΑΣΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

TASSIS-NOUSSI CINEMATOGRAPHY PHOTOGRAPHY

Επίσης, ευχαριστούμε το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΥΦΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑΣ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΡΤΖΙΑΝΩΝ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΑΚΚΑ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε η Κατερίνα Γκόγκου, γέννημα-θρέμμα του χωριού μας, για την παγκόσμια επιτυχία της στην Κωπηλασία.

Δολιανά Πωγωνίου: Με μεγάλη επιτυχία η βραδιά Πολυφωνικού τραγουδιού

 


Τυχεροί ήταν όσοι παραβρέθηκαν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2023, στην βραδιά πολυφωνικού τραγουδιού που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν  το πολυφωνικό σχήμα «Ωδές» και ο μοναδικός Βαγγέλης Κώτσου.

Πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου

 


Κατά την περίοδο 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου θα καταβληθούν 80.035.811 εκατ. ευρώ σε 88.982 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

• Στις 31 Ιουλίου θα καταβληθούν 5.978.031 ευρώ για πληρωμή προκαταβολών συντάξεων (του ν.4778/21) μηνός Αυγούστου 2023 σε 15.831 συνταξιούχους

• Από τις 31 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου θα καταβληθούν 17,2 εκατ. ευρώ σε 800 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ

• Στις 4 Αυγούστου θα καταβληθούν 12.524.780 ευρώ σε 27.888 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

Τέλος, στις 3 Αυγούστου, θα καταβληθούν 333.000 ευρώ σε 463 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

• 18 εκατ. ευρώ σε 20.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

• 18 εκατ. ευρώ σε 15.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

• 8 εκατ. ευρώ σε 9.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Γιώργο Πότση

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Γιώργου Πότση.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Θύελλας Ελεούσας αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και αριστερό μπακ.

Είναι γεννημένος το 2000.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις υποδομές του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στην Θύελλα Κατσικας και στην Θύελλα Ελεούσας.

-Γιώργο καλώς ήρθες στην ομάδα του χωριού σου, καλώς ήρθες στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου!

Σου ευχόμαστε να έχεις υγεία και πολλές κιτρινόμαυρες επιτυχίες!

Παγώνει η ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023

 


Όπως προβλέπει απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Αυτό σημαίνει ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής θα παραμείνει παγωμένη μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ για την ίδια περίοδο θα είναι σε εφαρμογή και το πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά.

Με τη διατήρηση του πλαφόν (μηχανισμός ανάκτησης εσόδων) θα είναι εφικτή και η επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Ειδικότερα, και όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο «με νέα Υπουργική Απόφαση, η Κυβέρνηση παρατείνει τις θεσμικές παρεμβάσεις της στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, που ισχύουν εδώ και ένα χρόνο και έχουν αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα για την ενίσχυση των καταναλωτών μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης και τη σταθεροποίηση των τιμολογίων», αναφέρει και εξηγεί: «Ειδικότερα, παρατείνεται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023 ο μηχανισμός επιστροφής των υπερεσόδων στη χονδρική αγορά, που εφαρμόζεται από τον Ιούλιο του 2022 και ήδη έχει αποδώσει πάνω από 3,3 δισ. ευρώ έως σήμερα στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της αυξημένου κόστους λόγω της ενεργειακής κρίσης για τους καταναλωτές.

Άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Α21 - Επίδομα Παιδιού»

 


Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο φορέας υλοποίησης ΟΠΕΚΑ ενημερώνουν ότι την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Α21 - Επίδομα Παιδιού», προκειμένου να υποβάλουν αίτηση όσοι δεν έχουν προβεί στη διαδικασία για το έτος 2023.

Η αίτηση υποβάλλεται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr  ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr  με τη χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet.

Η οριστικοποίηση της υποβολής της αίτησης είναι απαραίτητη, καθώς εάν αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Επίδομα Παιδιού στο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/

Σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με το Επίδομα του Παιδιού στο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου οι καταβολές επιδομάτων Ιουλίου από τον ΟΠΕΚΑ

 


Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ενημερώνουν ότι τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, θα καταβληθούν τα εξής επιδόματα:

Επίδομα στέγασης: Δικαιούχοι 270.193 - 32.557.187 ευρώ

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Δικαιούχοι 201.502 - 42.110.512 ευρώ

Αναπηρικά: Δικαιούχοι 179.314 - 83.176.089 ευρώ

Επίδομα στεγαστικής Συνδρομής: Δικαιούχοι 728 - 235.506 ευρώ

Επίδομα ομογενών: Δικαιούχοι 5.799 - 204.216 ευρώ

Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων (ν.1296/1982): Δικαιούχοι 15.946 - 5.814.181 ευρώ

Επίδομα κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων: Δικαιούχοι 18.307 - 6.516.352 ευρώ

Επίδομα κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ελληνική μειονότητα Αλβανίας: Δικαιούχοι 4.594 -1.094.640 ευρώ

Έξοδα κηδείας: Δικαιούχοι 149 - 118.877 ευρώ

Επίδομα γέννησης: Δικαιούχοι 9.979 - 10.033.000 ευρώ

Επίδομα παιδιού: Δικαιούχοι 645.664 - 141.541.655 ευρώ

Κόκκινα δάνεια: Δικαιούχοι 2.069 - 173.435 ευρώ

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 30 Ιουλίου

 


Την Κυριακή 30 Ιουλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Στέφος Ιωάννης: Οι Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες θα αποφασίσουν σε ποιους θα αναθέσουν το μέλλον της Ηπείρου, για τα επόμενα 5 χρόνια

 


Τον Οκτώβριο του 2023, πάνω από 300.000 Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες θα αποφασίσουν σε ποιους  θα αναθέσουν το μέλλον της Ηπείρου για τα επόμενα 5 χρόνια.

Μετά και την ανακοίνωση στήριξης του  πρόσωπου μου από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΕ  με χαρά δημοσιοποιώ,  και επίσημα, την απόφασή μου να διεκδικήσω στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές την ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», η παράταξή μας,  με συνέχεια, συνέπεια και ειλικρίνεια , αγωνιστικότητα και όραμα,  στο όνομα των Ηπειρωτών θα αναδείξει   τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας να βγει από την απομόνωση και την υπανάπτυξη  και θα παλέψει να καταστήσει την Ήπειρο τόπο να ζεις.

Χρειάζεται μακρόπνοος σχεδιασμός, χρειάζονται προτάσεις και συνεργασίες με τους Δήμους και τους  πολίτες για να χαράξουμε μια νέα πορεία για την περιοχή μας.

Βασική μας αρχή είναι η έμφαση στην ανάπτυξη, ο σεβασμός και η προστασία του φυσικού πλούτου, η βελτίωση της καθημερινότητας  και της ποιότητας ζωής των πολιτών σε μια δίκαιη κοινωνία, η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η δημοκρατία και η διαφάνεια στη διαχείριση, η λογοδοσία στους πολίτες.

Στυτική δυσλειτουργία: Τι να προσέξετε το καλοκαίρι

 


«Πιστοί» στη μεσογειακή διατροφή θα πρέπει να παραμείνουν οι άνδρες που επιθυμούν να προστατεύσουν τις σεξουαλικές επιδόσεις τους και το καλοκαίρι. Τα παγωτά, τα πολλά κρέατα, ειδικά τα επεξεργασμένα, καθώς και το αλκοόλ δεν τους βοηθούν καθόλου να διατηρούν ακμαίες τις στύσεις τους.

Η αφοσίωση σε αυτή την αποδεδειγμένα υγιεινή διατροφή, που έχει ως βάση τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τους σπόρους και το ελαιόλαδο, είναι μια επωφελής παρέμβαση σε όσους θέλουν να έχουν καλή στυτική λειτουργία για πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BJU International και πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 22.000 άνδρες, η επιλογή μιας διατροφής που δίνει έμφαση στα λαχανικά και τα φρούτα προάγει τη σεξουαλική υγεία τους. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας κατά 18% σε άνδρες μεταξύ 60-70 ετών, συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους που δεν επιλέγουν να έχουν αρκετά λαχανικά και φρούτα στο καθημερινό μενού τους. Η ανθυγιεινή διατροφή, αντιθέτως, φάνηκε να έχει αρνητική επίδραση ακόμα και στους νεότερους άνδρες (40-60 ετών).

Με ποιον τρόπο προστατεύει τη στυτική λειτουργία; Πέρα από τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει στον οργανισμό, η μεσογειακή διατροφή αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους και την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη - δύο γνωστούς παράγοντες κινδύνου για αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης που να είναι ικανοποιητική για μία σεξουαλική επαφή.