Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Γλέντι απ τα παλιά στη Βροντισμένη με κέφι και χορό μέχρι το πρωί

 


Παραδοσιακό γλέντι -κυριολεκτικά ξεφάντωμα- επιφύλασσε στους τυχερούς της βραδιάς,  ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, στη Βροντισμένη.

Με το κλαρίνο του Νίκου Τάσση, τις φωνές των Τάσου Δήμου και Μαρίας Αγγελινάκη και το βιολί του Λάμπρου Τζόκα, το κέφι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης.


Η βραδιά στολίστηκε με την εμφάνιση του Χορευτικού Τμήματος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας  και του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Οργανισμού "ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ".

Οι 45 χορευτές χόρεψαν τραγούδια από τον τόπο τους και στη συνέχεια συμμετείχαν στο γλέντι που οργάνωσαν 25 εθελοντές από τη νεολαία του χωριού!

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βροντισμένης ευχαριστεί από καρδιάς,  τον πατέρα Ευάγγελο Κίτσο για τον κατανυκτικό Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, τις γυναίκες του χωριού μας για τα εκλεκτά εδέσματα που προσέφεραν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την ακαταπόνητη Νεολαία του χωριού μας, που κινητοποιήθηκε εθελοντικά και τους χορηγούς της εκδήλωσης:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ

ΑΦΟΙ ΝΤΕΛΑ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΝΕΡΟΤΡΙΒΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΑΛΙΩΝ

AVIN ΜΟΣΧΟΥΛΗΣ

ΒΙΚΟΣ Α.Ε.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ

CLICK4WEB

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΥΡΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΠΟΡΙΚΗΣ

ΠΗΓΕΣ ΒΕΛΛΑΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ

PYRTECH EXPERTS ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

ΧΑΣΑΠΟΤΑΒΕΡΝΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΧΑΣΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

TASSIS-NOUSSI CINEMATOGRAPHY PHOTOGRAPHY

Επίσης, ευχαριστούμε το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΥΦΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑΣ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΡΤΖΙΑΝΩΝ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΑΚΚΑ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε η Κατερίνα Γκόγκου, γέννημα-θρέμμα του χωριού μας, για την παγκόσμια επιτυχία της στην Κωπηλασία.