Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμορφωτική ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ διάλεξη του κ. Στέφανου Φούσα με θέμα «ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ"

 


Με επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε η επιμορφωτική ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ διάλεξη του κ. Στέφανου Φούσα με θέμα «ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ", μετά από πρόσκληση του Δήμου Ζωγράφου.

Από την Παρασκευή 14 Μαΐου, σταματούν τα sms, άρση απαγόρευσης διαπεριφερειακών μετακινήσεων

 


Το τέλος του lockdown

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ.  Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 24 Μαΐου το ωράριο κυκλοφορίας παρατείνεται έως τις 12:30 το βράδυ, και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Την ίδια ώρα, καταργούνται τα sms στο 13033 και το 13032.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η εστίαση θα εξακολουθεί να λειτουργεί δίχως μουσική, ενώ το λιανεμπόριο θα επιστρέψει σε λειτουργία με κανόνες χωρητικότητας, χωρίς click in shop ή click inside.

Για λίγο αργότερα μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17/5), των θερινών κινηματογράφων (21/5), των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28/5).

Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Όλο τον Μάιο, τέλος, θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Με Green Pass οι μετακινήσεις στα νησιά

Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, θα συστήνεται σε όσους ταξιδέψουν.

Από την άλλη, με κανόνες θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά, προκειμένου να διαφυλάσσεται η υγεία των κατοίκων τους.

Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε νησιά θα πρέπει να έχουν:

είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (πάροδος 14 ημερών από τη δεύτερη δόση)

είτε PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών

είτε βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες)

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα θάνατοι σήμερα, 2.489 νέα κρούσματα

 


5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα θάνατοι σήμερα, 2.489 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 12 Μαΐου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.489, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 369.554 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.616 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.86 (95%Crl: 0.19 - 1.54).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.211 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.226 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 318 (ημερήσια μεταβολή +8.16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 357 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Δήμος Ζίτσας: Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου ΔΕ Χειριστής Μηχανήματος Έργου (χορτοκοπτικού οχήματος)

 


Προθεσμία Υποβολής

2021-05-21

Ο Δήμος Ζίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Τμήματος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ζίτσας, που εδρεύει στην Ελεούσα Ιωαννίνων και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Δικαιολογητικά Θέσης Εργασίας

Ο Δήμος Ζίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Τμήματος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ζίτσας, που εδρεύει στην Ελεούσα Ιωαννίνων και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Περισσότερα: https://www.zitsa.gov.gr/jobs/trexouses-1/87-proslepe-me-sumbase-ergasias-idiotikou-dikaiou-orismenou-cronou-enos-1-atomou-de-ceiristes-mecanemat

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Πέμπτη 13 Μαΐου, ώρα 09:30

 


Την Πέμπτη 13-05-2021 και ώρα 09:30 συνεδριάζει- μέσω τηλεδιάσκεψης- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 19-02-2021 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου«Κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας στα σημεία της διακλάδωσης επαρχιακής οδού προς Κρύα – Αγία Μαρίνα- Ελεούσα και εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ», προϋπολογισμού 2.768.000,00 € με ΦΠΑ.

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 06-11-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση της οδού Φούρκας προς Προφήτη Ηλία για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων και του μνημείου τιμής των γυναικών της Πίνδου», προϋπολογισμού € 76.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση του από 28-04-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση κατολισθήσεων και δημιουργία κόμβου Αγίου Ανδρέα – Ζωτικού και οδού προς Τύρια – Σιστρούνι», προϋπολογισμού € 300.000,00 με ΦΠΑκαι κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 27-04-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συλλογή στοιχείων στην περιοχή Άγιος Ανδρέας Πρέβεζας μετά την έγκριση του ΚΑΣ των μελετών της περιοχής (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση του από 07-05-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Καλουτάς – Ανθρακίτη από καθίζηση – διακοπή οδού», προϋπολογισμού € 65.720,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας από καταπτώσεις-διαβρώσεις-κατολισθήσεις στην περιοχή Μαυρολάγκαδο Παλαιοχωρίου Συρράκου», αναδόχου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΜΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ», μέχρι την 30-10-2021.

Γιάννενα: Σύλληψη δύο ατόμων σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις για διακίνηση ναρκωτικών


Αστυνομικοί
της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ίδιας Υποδιεύθυνσης προχώρησαν χθες  στη σύλληψη δύο ατόμων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι παραπάνω συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και αξιοποίησης πληροφοριών για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και πρόκειται για αλλοδαπό και Έλληνα  που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ο αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων χθες το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων να κατέχει χάρτινη σακούλα που περιείχε (77) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, έτοιμες προς διάθεση, συνολικού βάρους (109) γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ο άνδρας Ελληνικής καταγωγής  στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, ύστερα από αξιοποίηση πληροφορίας ότι κατέχει στο σπίτι του και διακινεί ναρκωτικά. Πιο συγκεκριμένα, αφού συνελήφθη προηγουμένως άτομο που είχε προμηθευτεί συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης από αυτόν έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ημεδαπού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 χρηματικό ποσό 1.735 ευρώ,

  μία ακόμη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης,

  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

  (20) ναρκωτικά χάπια και

  μεταλλικός τρίφτης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ορίζοντες Ηπείρου: Ανταλλάξαμε το θέατρο της Δωδώνης με το Τζαμί στην Καλούτσιανη

 


Η χθεσινή πανηγυρική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με την ένταξη του τζαμιού Καλούτσιανης και του κάστρου Κιάφας στο Σούλι στο Ταμείο Ανάκαμψης μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Διότι είναι αστείο να χρησιμοποιείται η λέξη «ωρίμανση» εκ μέρους του κ. Καχριμάνη, σε μια προσπάθεια να οικειοποιηθεί  τη χρηματοδότηση των έργων, αφού στα 20 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στη διοίκηση του τόπου δεν τίθεται πια θέμα ωρίμανσης αλλά κομποστοποίησης.

Είναι επίσης αστείο να πανηγυρίζει ο Περιφερειάρχης για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης των εργασιών αποκατάστασης στο Τζαμί της Καλούτσιανης, που είναι βεβαίως αναγκαίες, την ίδια ώρα που η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα για να αναδείξει έναν από τους σημαντικότερους φάρους εξωστρέφειας της περιοχής μας και μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση, την αρχαία Δωδώνη.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο κ. Καχριμάνης δεν έχει σχέδιο και όραμα για τα μεγάλα, προτιμά να σπαταλά πόρους σε επαρχιακούς δρόμους και μικροπαρεμβάσεις, διότι έτσι αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη.

Για να υπάρξει όμως πραγματική ανάπτυξη στην Ήπειρο πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε ένα τέλος στο «Χοτζαϊσμό» (επιστημονικός όρος που προκύπτει από τον τρόπο που κυβερνούσε ο Ενβέρ Χοτζά) του κ. Καχριμάνη.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Πωγωνίου

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΚΔΒΜ Δήμου Πωγωνίου, 12/05/2021

Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Πωγωνίου

 

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Πωγωνίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Πωγωνίου, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (εξ αποστάσεως παρακολούθηση).

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: 

Τηλ. : 2653360125

Ταχ. Διεύθυνση: ΚΑΛΠΑΚΙ Τ.Κ.44002

Email: a-sx.epit@pogoni.gr

Γραφείο Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαιίδευσης

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφές και επανεγγραφές στις δομές του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ζίτσας

 


Σας ανακοινώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τον Παιδικό Σταθμό  Ελεούσας, τον Παιδικό Σταθμό Βουνοπλαγιάς, τον Παιδικό Σταθμό Ροδοτοπίου και τον Παιδικό Σταθμό Ζίτσας για το σχολικό έτος 2021-2022 θα υποβάλλονται από 12 Μαΐου έως 2 Ιουνίου και ώρες  8:30 π.μ. - 14:00 μ.μ.

     Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα νήπια  που έχουν συμπληρώσει 2,5 χρόνια στις 31-08-2021 δηλ. να έχουν γεννηθεί από 1-1-2018 έως και 28-2-2019         

     Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του COVID-19 και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην ελληνική κοινωνία οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών δηλ. με προστατευτική μάσκα και απολύμανση των χεριών με απολυμαντικό υγρό που θα παρέχει η υπηρεσία, σεβόμενοι πάντα τις δυσκολίες που τυχόν  προκύψουν.

     Επομένως για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από την ιστοσελίδα του Δήμου Ζίτσας.

     Η κατάθεση των δικαιολογητικών για όλους τους Σταθμούς (Ελεούσας, Βουνοπλαγιάς, Ροδοτοπίου και Ζίτσας) θα πραγματοποιείται:

Στα γραφεία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμο Ζίτσας (παλιό Δημαρχείο) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:30 έως 14:00 και μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στo τηλ: 2651360216..

     Για να γίνει δεκτή η αίτηση εγγραφής /επανεγγραφής, οι γονείς ή οι κηδεμόνες θα πρέπει να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

     Η Ε.Ε.Τ.Α.Α.  θα εκδώσει την πρόσκληση για τους γονείς που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς μέσω της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι  γονείς θα ενημερωθούν για την πρόσκληση αυτή όταν θα εκδοθεί  με τον ίδιο τρόπο που ενημερώθηκαν για τις εγγραφές.

Οι εγγραφές και επανεγγραφές στις δομές της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ζίτσας για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου και ώρες 7:30 π.μ έως 15:00 μμ. 

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr

Τριάντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 11 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 74.519 έλεγχοι, από τους οποίους οι 11.328 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 603 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         389 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    61 στη Θεσσαλονίκη,

o    40 στην Αττική,

o    34 στην Ήπειρο,

o    34 στα Ιόνια Νησιά,

o    31 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    30 στην Κρήτη,

o    29 στη Στερεά Ελλάδα,

o    28 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    27 στη Δυτική Ελλάδα,

o    24 στην Κεντρική Μακεδονία,

o    17 στην Πελοπόννησο,

o    13 στη Θεσσαλία,

o    12 στη Δυτική Μακεδονία και

o    9 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 191.046 ομοειδείς παραβάσεις.

·         174 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    31 στην Αττική,

o    23 στα Ιόνια Νησιά,

o    20 στη Στερεά Ελλάδα,

o    15 στη Θεσσαλονίκη,

o    12 στη Κρήτη,

o    11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    10 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    10 στη Δυτική Μακεδονία,

o    9 στη Πελοπόννησο,

o    9 στη Κεντρική Μακεδονία,

o    9 στη Δυτική Ελλάδα,

o    6 στην Ήπειρο,

o    6 στο Νότιο Αιγαίο και

o    3 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 53.507 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 51.429 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.078 των 150 ευρώ.

·         40 παραβάσεις και συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στην χώρα.

- σύλληψη και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη 2 ατόμων για παραβίαση θαλάσσιων μετακινήσεων με τη χρήση σκάφους, επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη του σκάφους και 300 ευρώ στον επιβάτη.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ - ουζερί, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για αναπαραγωγή μουσικής,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Αττική, από 1.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 καφέ – μπαρ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Θεσσαλονίκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ για παραβίαση επιτρεπόμενου αριθμού πελατών εντός του καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ σε άτομο, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στην χώρα.

Στην Κρήτη, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - ουζερί, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή συνάθροισης σε εξωτερικό χώρο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 22 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.061 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.941 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.