Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Κιβωτός του Κόσμου: Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα "ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ" στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε  στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που θα κάνουν τα παιδιά μας στις 22/12/2019, ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα "ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ" στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Θα χαρούμε να σας έχουμε δίπλα μας!!!
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε στα τηλέφωνα 26570 31005-6 & στο

Με εκτίμηση
Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου
Δ/ντρια, Κοινωνική Λειτουργός
Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου

Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Τ.Κ. 44002
Τηλ.: 26570 - 31005 & 31006

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα οδικών, αγροτικών υποδομών και πολιτισμού (συνεδρίαση 12/12/2019)


Έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου, των αγροτικών υποδομών, αντιμετώπισης ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα και πολιτισμού, προωθούνται προς υλοποίηση στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και επίκειται η υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα:
-  «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιοκάτουνου και σύνδεσή τους με την Ε.Ο. Άρτας - Τρικάλων», προϋπολογισμού 124.000 ευρώ. Ανάδοχος: Τ.Ε.ΚΑΤ. Ο.Ε.
-   «Αποκατάσταση οδού Αχλαδέα-Ανάληψη-Κάτω Λίππα», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος: Δημήτριος Φάης.
-    «Ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού κόμβος Ζωτικού – Άγιος Ανδρέας», προϋπολογισμού 377.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.
-    «Αποκατάσταση βατότητας οδού πρόσβασης στα Λουτρά Καβασίλων», προϋπολογισμού 323.000 ευρώ. Ανάδοχος: RVR ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ.
-   «Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.
-  «Συγκοινωνιακά έργα στη Δημοτική Ενότητα Λούρου και στις Τοπικές Κοινότητες Βρυσούλας και Άνω Ράχης της Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού 53.400 ευρώ. Ανάδοχος: Άγγελος Τσιμπίκης
Επίσης κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο:
-    «Αποκατάσταση καθολικού Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Φραγκάδων Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 175.000 ευρώ. Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε. 

Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού: Η παρουσίαση του πρώτου μας Cd με τίτλο "Χαριτωμένη Συντροφιά" ολοκληρώθηκε με επιτυχία


Η παρουσίαση του πρώτου μας Cd με τίτλο "Χαριτωμένη Συντροφιά" ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλο τον κόσμο που βρέθηκε κοντά μας και στήριξε την προσπάθεια αυτή. 
 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον χορηγό μας, την εταιρεία Βίκος και τον κύριο Πέτρο Σεπετά, στον δάσκαλό μας κ. Κωνσταντίνο Λώλη ο οποίος από την αρχή στέκεται στο πλευρό μας με επιμονή και υπομονή, στον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου για την στήριξή του, στον κ. Γκαρτζονίκα Ηλία, εκπρόσωπο της Περιφέρειας και φυσικά στις ομάδες που πλαισίωσαν την παρουσίαση: την πολυφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, το πολυφωνικό σχήμα Ήνορο και την παραδοσιακή ορχήστρα του Σωτήρη Δέσση.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Παναγιώτη Τζόκα για την παρουσίαση της εκδήλωσης και γενικά για την αμέριστη βοήθεια που προσφέρει στο σύλλογό μας.
Με γνώμονα την αγάπη για το πολυφωνικό τραγούδι και με όλους εσάς συνοδοιπόρους και γόνιμους υποστηρικτές, σας υποσχόμαστε ότι η "Χαριτωμένη συντροφιά" είναι απλά ή αρχή του ταξιδιού στον κόσμο της παράδοσης και του πολιτισμού!!!

Τηλεμαραθώνιος για την στήριξη της Κιβωτού του Κόσμου, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως οργανώνουμε με την ΕΡΤ, τη Δευτέρα 16/12 έναν τηλεμαραθώνιο για τα παιδιά μας, τις μονογονεϊκές οικογένειες που στηρίζουμε  και τις ανάγκες που προκύπτουν από την φροντίδα και την ενδυνάμωση τους.
Θα υπάρχει αναφορά σε όλες τις εκπομπές της ημέρας αλλά το κυρίως μέρος που θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην Κιβωτό του Κόσμου θα μεταδοθεί από τις 17:00 έως τις 21:00.
Όπως γνωρίζετε στηριζόμαστε αποκλειστικά από την αγάπη του κόσμου και την δική σας και ως εκ τούτου ο τηλεμαραθώνιος είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε ξανά το έργο μας και τις ανάγκες που προκύπτουν από αυτό.
Απευθύνουμε αίτημα στην αγάπη σας να ενημερώσετε  τους οικείους σας, του φίλους, τους συνεργάτες σας, τον κύκλο σας να συντονιστούν και να συμμετάσχουν στον τηλεμαραθώνιο αυτό πχ με τον ποιο απλό τρόπο στέλνοντας ένα μήνυμα ή κάνοντας μια κλήση στον αριθμό ενίσχυσής μας 19828.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε στα τηλέφωνα 26570 31005-6 & στο
Με εκτίμηση
Ανδριανή Θεοδωρακοπούλου
Δ/ντρια, Κοινωνική Λειτουργός
Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου

Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Τ.Κ. 44002
Τηλ.: 26570 - 31005 & 31006


Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός - Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας &Προστασίας Μητέρας & Παιδιού
Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018 στον π. Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου για την κοινωνική τους προσφορά
Ενισχύστε το σκοπό μας στο μέτρο του δυνατού καλώντας από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα στο 19828 (χρέωση 2,48 €/κλήση) ή στέλνοντας μήνυμα στο 19828 (2,48€/sms) ή καλώντας στο 901 11 170 170 (3,71€/κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ).
Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook.
https://www.facebook.com/kivotostoukosmougr/

Με τη συμμετοχή στην 6η Athens International Tourism Expo και Grecka Panorama ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2019


Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε δύο μεγάλες εκθέσεις: στην 6η Athens International Tourism Expo και στην Grecka Panorama της Πολωνίας, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προβολής του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2019.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Grecka Panorama που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία της Πολωνίας, ήταν η 4η συνεχόμενη και ήταν μια ακόμη επιτυχημένη συνδυασμένη προβολή των τοπικών προϊόντων και της Ηπείρου, ως προορισμού «τεσσάρων εποχών».
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, από τους συμμετέχοντες στην αποστολή παραγωγούς και επιχειρηματίες, συνήφθησαν συμφωνίες για εξαγωγές ηπειρωτικών προϊόντων, ενώ ξεπέρασαν τις προσδοκίες των Εκθετών και οι λιανικές πωλήσεις.
Την Έκθεση επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Βαρσοβία, ως επίσης και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας από τα στελέχη και τα μέλη της Αποστολής.
Στην 6η Athens International Tourism Expo
Τουριστικοί πράκτορες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, αλλά και  πολλοί επισκέπτες,  περιηγήθηκαν το περίπτερο της Ηπείρου στην 6η Athens International Tourism Expo.  Στελέχη της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ενημέρωναν το κοινό, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν b2b συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από την Αγγλία, τη Δανία, τη Ρωσία, το Ισραήλ και χώρες των Βαλκανίων.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, παρουσία της Προέδρου του ΕΟΤ κ. Άντζελας Γκερέκου και του Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημητρίου Φραγκάκη.
Η κ. Γκερέκου επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου ενημερώθηκε για το γενικό πλαίσιο προβολής της Ηπείρου, που στηρίζεται στο φυσικό περιβάλλον, τον πολιτιστικό της πλούτο και τη γαστρονομία.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Στοχευμένοι έλεγχοι στην Ιόνια Οδό για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου


Εντοπίστηκαν -2- οχήματα και επιβλήθηκαν στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρίες οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές

Οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, είχαν σαν αποτέλεσμα τις τελευταίες δύο εβδομάδες να εντοπιστούν στην Ιόνια Οδό, δύο (2) φορτηγά οχήματα, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, που έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.
Στο ένα φορτηγό εντοπίστηκε ηλεκτρονική συνδεσμολογία με μαγνήτη και στο άλλο με τηλεχειριστήριο, που παρείχαν τη δυνατότητα στον οδηγό να παρεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων σχετικά με τη δραστηριότητά του (ώρες οδήγησης, ανάπαυσης, ταχύτητα, διανυθέντα χιλιόμετρα κλπ.), ενώ κατόπιν επιστάμενης μελέτης των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου διαπιστώθηκε η μη αποτύπωση σε αυτά των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού.
Μάλιστα η συγκεκριμένη συνδεσμολογία όταν ετίθετο σε λειτουργία, είχε ως συνέπεια την απενεργοποίηση, τόσο του περιοριστή ταχύτητας (κόφτη), όσο και του συστήματος υποβοήθησης των φρένων (abs, retarder), καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών της οδού.
Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου ακινητοποιήθηκαν, μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου. Παράλληλα στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες των οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.

Υγειονομική κάλυψη του Δήμου Ζαγορίου διεκδικεί από το Υπουργείο Υγείας η Βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα


   

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζαγορίου Νομού Ιωαννίνων σε επίπεδα υγειονομικής περίθαλψης, αναδεικνύει στο Υπουργείο Υγείας και διεκδικεί μέτρα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.
Με ερώτησή της στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, η Βουλευτής ζητά την υγειονομική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής του Ζαγορίου, ενός μεγάλου Δήμου που υγειονομικά εξυπηρετείται από Κέντρα Υγείας όμορων δήμων, καθώς, αν και είναι  τουριστικός Δήμος, δεν διαθέτει Κέντρο Υγείας.
Η κ. Κεφάλα παρουσίασε στον Υπουργό Υγείας όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιστούν αναγκαία την σύσταση υγειονομικής μονάδας στο Δήμο Ζαγορίου και δηλώνει βεβαία ότι ο Υπουργός, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει, θα προχωρήσει άμεσα στη λύση του προβλήματος που απασχολεί καιρό τώρα τις Αρχές, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.     

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης -6- ετών για κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών

Συνελήφθη, χθες (11-12-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, σε βάρος του ανωτέρω αλλοδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης -6- ετών και χρηματικής ποινής -600- ευρώ, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Μέχρι 31 Μαρτίου του 2020 η διόρθωση τετραγωνικών μέτρων στα ακίνητα


Χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις

Οι ιδιοκτήτες που στο παρελθόν δεν είχαν δηλώσει σωστά τα τετραγωνικά μέτρα των ακίνητων τους  στους δημοτικούς καταλόγους, μπορούν να το πράξουν μέχρι 31 Μαρτίου του 2020, χωρίς κανένα πρόστιμο, χωρίς προσαυξήσεις και αναδρομικές χρεώσεις.
Νόμος του κράτους είναι πλέον η ρύθμιση, διευκολύνει όσους πολίτες οφείλουν να διορθώσουν τα δηλωμένα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους, για να εναρμονιστούν τα πραγματικά μεγέθη με τα αναγραφόμενα στους δημοτικούς καταλόγους.
Με το άρθρο 51 (παρ. 2) του πολυνομοσχεδίου με κατεπείγουσες ρυθμίσεις των υπουργείων που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο, μπορούν πια οι πολίτες όλων των δήμων της χώρας να απευθυνθούν στις δημοτικές υπηρεσίες έως τις 31 Μαρτίου 2020 και να διορθώσουν τα τ.μ. κατοικιών και επαγγελματικών χώρων τους, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις και χωρίς αναδρομική χρέωση στα δημοτικά τέλη επί πραγματικού εμβαδού (η χρέωση θα ξεκινά από 1.1.2020).

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκε ακόμα μία υπόθεση απάτης, μέσω διαδικτύου, σε βάρος ημεδαπού στην Άρτα


Για την υπόθεση σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού

Σε συνέχεια του από 05-12-2019 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας που αφορούσε την εξιχνίαση υπόθεσης απάτης, μέσω διαδικτύου, με δράστη 46χρονο ημεδαπό, συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, προέκυψε ότι ο δράστης εμπλέκεται και σε άλλη μία παρόμοια περίπτωση.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος εξαπάτησε και έναν 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος πραγματοποίησε συναλλαγή μέσω διαδικτύου σε ηλεκτρονικό κατάστημα και κατέθεσε το χρηματικό ποσό των (858,50) ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να παραλάβει το προϊόν.
Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Ανανέωση προσώπου πριν από τα Χριστούγεννα


Αν υπάρχει μια εποχή του χρόνου, που όλοι θέλουμε να λάμπουμε, αυτή είναι αναμφισβήτητα τα Χριστούγεννα. 
Ο καλύτερος τρόπος να μπούμε σε εορταστικό mood είναι να χαρίσουμε στο πρόσωπό μας τη φροντίδα που έχει ανάγκη, με τις πιο σύγχρονες, μη επεμβατικές μεθόδους της αισθητικής ιατρικής, για μια σούπερ ανανεωμένη εμφάνιση που θα έχει διάρκεια.
Ανόρθωση δέρματος με νήματα PDO
Πρόκειται για μια μορφή ενέσιμου lifting, κατευθυνόμενης κολλαγονογένησης. Με την ένθεση των βιοαπορροφήσιμων νημάτων PDO (υποδερμικά) ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος. 
Τα νήματα PDO στην ουσία είναι απορροφήσιμα μαλακά ράμματα, πολύ λεπτά, τα οποία βοηθούν στην ανόρθωση του δέρματος με φυσικό και απόλυτα ασφαλή τρόπο. 
Τα νήματα εισάγονται κάτω από το δέρμα, με τη βοήθεια λεπτής βελόνας.
Πλεονεκτήματα της θεραπείας, σύμφωνα με τον Απόστολο Γαϊτάνη, πλαστικό χειρουργό, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικό συνεργάτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ( www.agaitanis.gr), είναι:
        σύντομη διάρκεια της εφαρμογής
        δεν αφήνει τομές ή ουλές
        δεν χρειάζεται νοσηλεία
        το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει διάρκεια
        το υλικό, που χρησιμοποιείται, είναι πλήρως απορροφήσιμο και απόλυτα ασφαλές
Σημεία εφαρμογής: 
Στο οβάλ του προσώπου, στον λαιμό, στις περιοχές πλαγίως του ματιού ή κάτω από το μάτι. Επιπλέον μπορούν να εφαρμοστούν και στο σώμα, συγκεκριμένα στην περιοχή της κοιλιάς (κάτω, άνω και πλάγια), στο στήθος, στην περιοχή του ντεκολτέ, στους μηρούς (μπροστά εσωτερικά, πίσω εσωτερικά), στους γλουτούς, καθώς και στα μπράτσα.
Όπως μας εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης, οι ποσότητες και οι διαστάσεις των νημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν, διαφοροποιούνται και εξατομικεύονται ανάλογα την περίπτωση.
Μετά την εφαρμογή με τα νήματα PDO φαίνεται ένα ποσοστό του τελικού αποτελέσματος, ενώ, καθώς περνάει ο καιρός, αυτό συνεχώς βελτιώνεται, με συνολική διάρκεια που υπολογίζεται περίπου στα δύο χρόνια.