Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Αναβλήθηκε λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων η εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικό τοπίο της UNESCO

 


Αναβλήθηκε λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων, η εκδήλωση στη Βίτσα για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 26 Μαΐου 2024, με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Lazare Eloundou Assomo, του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Βίτσα με τα στελέχη της UNESCO και θα επιστρέψει απόψε στην Αθήνα.

Παρακάλαμος: "Έφυγε" από τη ζωή η συγχωριανή Σκόρδου χήρα Μιχαήλ Αθηνά

"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, η συγχωριανή Σκόρδου χήρα Μιχαήλ Αθηνά.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2024  και ώρα 5:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

 


Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0-6

ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 5-5

Π.Α.Σ ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ  3-5

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 7-2

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ   (16:00)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ  (18:00)

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ - Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ(18:00)

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  (18:00)

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (18:00)

Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (18:00)

Άρτα: Συνελήφθη για κλοπή μοτοσυκλέτας και ναρκωτικά

 


Συνελήφθη χθες (24-05-2024) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβη και ένας πλαστικός τρίφτης.

Επιπλέον στην αποθήκη βρέθηκαν δύο μοτοσυκλέτες χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, όπου, όπως προέκυψε ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει την μία από αυτές την (12-03-2024) από την πόλη της Άρτας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την νομιμότητα και την ταυτοποίηση των στοιχείων του ιδιοκτήτη της δεύτερης μοτοσυκλέτας.

«Περιοδεία του υποψηφίου ευρωβουλευτή, καταγόμενου από τα Πράμαντα, Σπυρίδωνα Μολώνη με αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο Δήμο Τζουμέρκων»

 


Στις 23-5-2024, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Σπυρίδων Μολώνης και αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην οποία συμμετείχαν οι Ελ Κολοκούρη, Δ. Χαρίσης, Ν. Καρατζένης, Γ. Λαγός και ο Τρ. Αλμπάνης επισκέφθηκαν το Δήμο Τζουμέρκων και τις Δημόσιες Υπηρεσίες στα Πράμαντα

Ο υποψήφιος και η αντιπροσωπεία είχαν μακρά συνομιλία με το Δήμαρχο Πραμάτων κ. Ν. Βαΐτση και ενημερωθήκαν για προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου ώστε αυτές να μπορούν να ανταποκρίνονται στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, σε ένα Δήμο που εκτείνεται σε μια μεγάλη ορεινή έκταση από Ελληνικό μέχρι το Συρράκο, Καλαρρύτες και Ματσούκι. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε δυο κρίσιμα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής,

 α) την ανάγκη της άρσης της απομόνωσης των Τζουμέρκων και την σύνδεση τους με την Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Ανατολικού Ζαγορίου (Μπαλντούμα). Μια σύνδεση που υφίστασαι στον αρχικό σχεδιασμό αλλά έχει εγκαταλειφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Υποψήφιος ευρωβουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συντάσσονται με το παραπάνω διαχρονικό αίτημα  εκτιμώντας ότι υλοποίηση του θα δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη των Τζουμέρκων.

Γιάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σουγιάς μήκους 15,5 εκατοστών

 


Συνελήφθη χθες το βράδυ (24-05-2024) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε σουγιάς μήκους 15,5 εκατοστών. 

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός, για επικίνδυνη οδήγηση, μέθη και για στέρηση άδειας οδήγησης

 


Επιπλέον διαπιστώθηκε να οδηγεί στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς

Συνελήφθη χθες (24-05-2024) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, μέθη και για στέρηση άδειας οδήγησης.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος ενώ στερούνταν και άδειας οδήγησης.

Στον συλληφθέντα βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες τροχονομικές παραβάσεις και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας. 

ΕΜΥ: Βροχερός ο καιρός το Σαββατοκύριακο

 


Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αρχικά το Σάββατο 25 Μαΐου, ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα.

Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Στα ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα εκλογικά κέντρα των Ευρωεκλογών

 


Τέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα https://mpp.ypes.gov.gr/#/results   για τα εκλογικά κέντρα ενόψει των Ευρωεκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου.

Η τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα οι ψηφοφόροι να δουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση της κατοικίας τους.

Επιπλέον, περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τις 29/02/2024 καθώς επίσης και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι τις 30/4/2024.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Στις 9 Ιουνίου μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες που:

έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο),

είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας,

δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Η λίστα με τις «Γαλάζιες σημαίες 2024» στην Ήπειρο

 


Σύμφωνα με τη φετινή λίστα, την οποία ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, το διεθνές βραβείο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας για τη φετινή χρονιά κέρδισαν 625 Ελληνικές ακτές, 18 μαρίνες και 9 τουριστικά σκάφη.

Οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών, είναι για άλλη μια χρονιά περισσότερες από 600 κατατάσσοντας και φέτος την Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

625 Ελληνικές ακτές, 18 μαρίνες και 9 τουριστικά σκάφη βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2024.

Στην Ήπειρο:

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ (7)

Δήμος Πρέβεζας

Κανάλι

Κυανή Ακτή

Μέγα Άμμος

Μονολίθι

Πλατάνια

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ [1]

Δήμος Πρέβεζας

Μαρίνα Πρέβεζας

Δήμος Πάργας

Αμμουδιά

Βάλτος/Parga Beach Resort

Ακόμη μία δράση κυκλοφοριακής αγωγής στην Ήπειρο:Μαθητές νηπιαγωγείων θα … «εκπαιδευτούν» την ερχόμενη εβδομάδα από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων

 


Ακόμη μία πρωτοβουλία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα (27-31/5/2024) στο πλαίσιο των δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για την καλλιέργεια σωστής οδικής κουλτούρας από μικρή ηλικία.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απευθύνεται σε μαθητές προσχολικής ηλικίας προκειμένου να αποκτήσουν βασικές γνώσεις,  ώστε να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια και να αποφεύγουν τυχόν κινδύνους.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τη συγκεκριμένη ηλικία και περιλαμβάνει διαδραστικά παιγνίδια, ενώ επιπλέον οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία της πρακτικής εκπαίδευσης μέσω οδήγησης εκπαιδευτικών αμαξιδίων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών.

Τέλος, σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη δράση αναμένεται να παρακολουθήσουν μαθητές από 20 νηπιαγωγεία του Νομού Ιωαννίνων.

Βήσσανη Πωγωνίου: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός Ιουνίου, Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου

 

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός Ιουνίου, Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βήσσανη Πωγωνίου.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (27/05-02/06/2024)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  27/05/2024         

Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι         18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 28/05/2024

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα. 18:00 – 01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  29/05/2024          Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι         18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    30/05/2024         

Πηγή-Ελεύθερο-Παλιοσέλλι-Πάδες-Άρματα-Δίστρατο. 08:00–15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/05/2024     

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι         18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  01/06/2024

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι       08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  27/05/2024

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό     

18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ        28/05/2024         

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή     08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  29/05/2024         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη   18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    30/05/2024         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο        08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       31/05/2024         

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες       18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  01/06/2024         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι       08:00 – 13:00

Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Metropolitan General, για πλήρη επανένταξη

 


Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Metropolitan General στοχεύει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη επανένταξη των ασθενών σε όλες τις καθημερινές και αθλητικές τους δραστηριότητες. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικοθεραπευτήρια της χώρας με σύγχρονο εξοπλισμό καθώς κι ένα από τα ελάχιστα πιστοποιημένα κέντρα θεραπείας Human Tecar και Ergon Technique.

Στελεχώνεται από πλήρως καταρτισμένους φυσικοθεραπευτές, εκ των οποίων ο καθένας είναι εξειδικευμένος σε συγκεκριμένες τεχνικές και είδη θεραπείας. Έχουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τη θέληση να βοηθήσουν τον ασθενή να φτάσει μέσα από τις διαδικασίες θεραπείας μέχρι τον τελικό προορισμό, που είναι η πλήρης αποκατάσταση και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του και όχι η πρόσκαιρη ανακούφιση των συμπτωμάτων του.
Οι καταστάσεις που προσεγγίζονται θεραπευτικά αφορούν στην αποκατάσταση ενός τραυματισμού, ενός χειρουργείου, μιας φλεγμονής ή μιας πάθησης. Οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των αρθρώσεων, των νεύρων, των μυών, των συνδέσμων, των οστών καθώς και την αιματική ή τη λεμφική κυκλοφορία.

Τμήματα Φυσικοθεραπείας

Τα επί μέρους Τμήματα Φυσικοθεραπείας που λειτουργούν είναι:

  • Θεραπείας, Πρόληψης και Συμβουλευτικής παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης 
  • Αθλητικών Κακώσεων
  • Κακώσεων και Παθήσεων Ώμου
  • Κακώσεων Ισχίου, 
  • Λεμφοιδήματος 
  • Θεραπείας Πονοκεφάλων 
  • Αποκατάστασης Νευρολογικών Παθήσεων 
  • Anti-stress 
  • Άκρας Xείρας 
  • Κακώσεων Μουσικών και Χορευτών 
  • Οστεοπόρωσης 
  • Αποκατάστασης Ακράτειας 
  • Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας 
  • Ειδικό Τμήμα Φροντίδας για έγκυες και λεχώνες
  • Ειδικό Τμήμα Βελονισμού  

Τμήμα Εργομέτρησης

Στο Εργομετρικό Κέντρο διεξάγονται όλες οι επιστημονικά πιστοποιημένες εργομετρικές μετρήσεις χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό (ισοκινητικό δυναμόμετρο, αναλυτές αερίων εργοσπειρομετρικής αξιολόγησης, ηλεκτροκαρδιογράφο, σύστημα φωτοκυττάρων, ευλιγισιόμετρα, πελματογράφο, δυναμοδάπεδο, λιπομετρητές, μέτρηση βασικού μεταβολισμού με ειδική κάσκα, δυναμόμετρα, εργοποδήλατο, αναλυτές γαλακτικού και γλυκόζης αίματος κ.ά.).