Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Γιάννενα: Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) υποθέσεις απάτης με τραπεζικές κάρτες και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού

 


Ο δράστης, υποκλέπτοντας τους αριθμούς των πιστωτικών - χρεωστικών καρτών των παθόντων, προέβη στη συνέχεια σε διαδικτυακές αγορές ύψους άνω των -4.000- ευρώ

 

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πέντε (5) υποθέσεις απάτης με τραπεζικές κάρτες σε βάρος ημεδαπών στα Ιωάννινα.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2020, εκμεταλλευόμενος τη θέση εργασίας του σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπέκλεψε κατά τη διάρκεια εμπορικών συναλλαγών τα στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών πέντε πελατών.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των καρτών, πραγματοποίησε μέσω διαδικτύου συναλλαγές - παραγγελίες προϊόντων συνολικής αξίας -4.232- ευρώ.

Η σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Επτά θάνατοι σήμερα, 1.152 νέα κρούσματα

 


33  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, επτά νέοι θάνατοι, 1.152 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 96 συνδέονται με συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.

4176 (9.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13821 (32.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

153 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 642 θανάτους συνολικά στη χώρα. 248 (38.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη οδηγός ταξί για διευκόλυνση μεταφοράς προς το εσωτερικό της χώρας τεσσάρων παράτυπων μεταναστών

 


Επιπρόσθετα, σε βάρος του ανωτέρω οδηγού και των αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού

Συνελήφθη σήμερα (02-11-2020) μετά τα μεσάνυκτα στο 34ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (στο ύψος του Καλπακίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, για διευκόλυνση μεταφοράς προς το εσωτερικό της χώρας τεσσάρων παράτυπων μεταναστών.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του ανωτέρω ημεδαπού και αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με το οποίο όπως διαπιστώθηκε προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι του χρηματικού ποσού των (350) ευρώ, τέσσερις αλλοδαπούς, που στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη Χώρα.

Κατασχέθηκαν:

το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά,

το χρηματικό ποσό των -925- ευρώ,

τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οφηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης του έργου «Διαμορφώσεις – Πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα»


Τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Διαμορφώσεις – Πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα» διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου, με σχετικό της έγγραφο στο Δήμο Ιωαννιτών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 961.537,84 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξασφαλίστηκε (μέσω ΕΣΠΑ) η χρηματοδότηση για την επέκταση των ΧΥΤ Ελληνικού και Καρβουναρίου

 


Η Περιφέρεια συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της  για συνδρομή στους καθ΄ ύλην αρμόδιους ΦοΔΣΑ και Δήμους της Ηπείρου – μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων- προχωρά σε δύο ακόμη παρεμβάσεις, που αφορούν την επέκταση των υφιστάμενων υποδομών ΧΥΤ Ελληνικού και  ΧΥΤ Καρβουναρίου με ορίζοντα χωρητικότητας τουλάχιστον για τα επόμενα 15-20 έτη.

Συγκεκριμένα η σχετική πράξη με συνολικό προϋπολογισμό 10.1 εκ. ευρώ εντάχθηκε με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

Στο ΧΥΤ Ελληνικού θα γίνουν εργασίες για την κατασκευή της Β’ φάσης (επέκτασης του ΧΥΤ) εκτάσεως περίπου 20 στρ. και ελάχιστης χωρητικότητας 250.000 m3 βάσει ΑΕΠΟ (χωρητικότητας 280.410 m3 σύμφωνα με την οριστική μελέτη), την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Στραγγισμάτων, καθώς και λοιπές εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ΧΥΤ. Ο προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε  3 εκατ. Ευρώ

Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα

 

Στη σύλληψη δεκαέξι (16) αλλοδαπών καθώς και του 35χρονου αλλοδαπού  διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας λιμένα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, τους δεκαέξι (16) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

Έντεκα δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 1 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (51.650) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(278) παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(168) στην Αττική,

  (33) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (21) στη Θεσσαλονίκη,

  (21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

  (12) στη Θεσσαλία,

  (11) στην Ήπειρο,

   (8) στη Δυτική Μακεδονία και

   (4) στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.807) σχετικές παραβάσεις.

(50) παραβάσεις και (18) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (5) καταστήματα, από τα οποία (3) στην Κεντρική Μακεδονία και (2) στην Αττική.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.194) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (115) άτομα.

(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία από (1) σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (256) σχετικές παραβάσεις.

(1.202) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 (509) στην Αττική,

 (172) στην Κεντρική Μακεδονία,

 (128) στη Θεσσαλονίκη,

   (91) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

   (73) στη Στερεά Ελλάδα,

   (47) στη Θεσσαλία,

   (36) στην Κρήτη,

   (34) στην Πελοπόννησο,

   (32) στα Ιόνια Νησιά,

   (26) στο Βόρειο Αιγαίο,

   (18) στη Δυτική Ελλάδα,

   (16) στη Δυτική Μακεδονία,

   (11) στην Ήπειρο και

    (9) στο Νότιο Αιγαίο

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (34.424) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (34.396) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (28) των (300) ευρώ.

(4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (241) σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του ν.2960/01.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν στη χειραποσκευή του ανωτέρω εκατόν πέντε (105) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα.  

Θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο: Η θεραπεία της ελίτ του παγκόσμιου αθλητισμού στη διάθεσή σας

 


Τι κοινό μπορείτε να έχετε με τους αθλητές της ελίτ του παγκόσμιου αθλητισμού εσείς, ένας αθλούμενος της ζωής, που αναζητάτε την αποκατάσταση μετά από μια μικροκάκωση ή ένα σοβαρό στραβοπάτημα στην προπόνηση, μετά την υπερπροσπάθεια για να πετύχετε έναν στόχο που είχατε βάλει, μετά από μια φλεγμονή που σας εξουθένωσε, μετά από μια από τις (συχνές) στην άθληση θλάσεις; Μπορείτε να έχετε την ίδια τεχνολογία και την ίδια θεραπεία στην υπηρεσία της σωματικής και ψυχικής σας ευεξίας. Τη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο, τη θεραπεία που κάνει για όλους μικρά «θαύματα» όπως μας ενημερώνει ο κ. Παύλος Βαβάσης, Διευθυντής Μονάδος Υπερβαρικής Ιατρικής στο Metropolitan Hospital.

Η τεχνολογία αιχμής στον αθλητισμό

Αθλητές, επαγγελματικές αθλητικές ομάδες στην Ευρώπη και περισσότερο στις Η.Π.Α, καθώς και επαγγελματίες της αθλητιατρικής από όλο τον κόσμο εφαρμόζουν τις δράσεις της θεραπείας με υπερβαρικό οξυγόνο για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της «αθλητικής κόπωσης» και τους σχετιζόμενους με τον αθλητισμό, τραυματισμούς.

Ομάδες χόκεϊ (NHL), φουτμπόλ (NFL), μπάσκετ (NBA) και ποδοσφαίρου (soccer) (MLS) των ΗΠΑ, καθώς και ομάδες ποδοσφαίρου της Ευρώπης όπως οι Dundee United, Manchester United, Milan, Real Madrid, Barcelona και Porto χρησιμοποιούν το υπερβαρικό οξυγόνο ως μέρος της αποκατάστασης των αθλητών τους. Οι δρομείς «προλαμβάνουν» την ιστική κάκωση που προκύπτει από το σύνδρομο διαμερίσματος.