Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Metron-Analysis: Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron-Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» δείχνει οριακή διαφορά 0,2% μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.
 Το πιο αξιόλογο στοιχείο της έρευνας είναι η πτώση της Χρυσής Αυγής μετά την στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Πιο συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ: 19,8%
ΝΔ: 19,6%
Χρυσή Αυγή: 7,8%  
ΠΑΣΟΚ: 4,8%
ΚΚΕ: 4,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,2%
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό πρώτος με 32% έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς και ακολουθεί με 15% ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 3%, ο Πάνος Καμμένος 2%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 2% και ο Φώτης Κουβέλης 3%.

Τρίτη φορά η επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΩΔΩΝΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, κ. Κώστας Μπάρκας, κατέθεσε για τρίτη φορά η επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Στουρνάρα, για το μείζον ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, για την μη πληρωμή των παραγωγών και το εξελισσόμενο σχέδιο διάλυσης της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο.
Η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε πρώτη φορά στις 11 Ιουνίου.
Ο κ. Υπουργός δεν προσήλθε στην συζήτηση στις 17 Ιούνη.
Η επίκαιρη ερώτηση επανακατατέθηκε στις 8 Ιουλίου.
Ο Υπουργός πάλι δεν προσήλθε στην συζήτηση στις 11 Ιουλίου. 
Η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε για τρίτη φορά την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη.
Θα συζητηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου εφ' όσον προσέλθει ο κ. Στουρνάρας.


Αναλυτικά η ερώτηση:

28χρονος είναι ο δράστης κλοπής από Δημοτικό Σχολείο στην Άρτα

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα DVD από τους χώρους των γραφείων του σχολείου

Ο ίδιος παραβίασε και το κυλικείο και έκλεψε χρηματικό ποσό και τρόφιμα

Από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας εξιχνιάστηκε κλοπή από τους χώρους των γραφείων και το κυλικείο Δημοτικού Σχολείου στην πόλη της Άρτας.

Συνελήφθη ως δράστης χθες (20-09-2013) το μεσημέρι στην Άρτα ένας 28χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, το προηγούμενο βράδυ ο συλληφθείς διέρρηξε πόρτα του σχολείου και αφαίρεσε από τους χώρους των γραφείων δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα ( DVD ) καθώς και τρόφιμα και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ από το χώρο του κυλικείου.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 28χρονο λίγες ώρες αργότερα και να τον συλλάβουν.
Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ανθοχώρι Μετσόβου: Σύλληψη δυο ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών πασσάλων

Συνελήφθησαν, χθες (20-09-2013) το μεσημέρι, στο Ανθοχώρι Μετσόβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 31 ετών, αντίστοιχα, γιατί είχαν φορτωμένους σε αγροτικό όχημα, μεταλλικούς πασσάλους, τους οποίους είχαν αφαιρέσει από τη βάση γέφυρας της Εγνατίας οδού.
 Ειδικότερα, μετά από έλεγχο αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, σε αγροτικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε να έχουν φορτωμένους, δεκαέξι (16) μεταλλικούς πασσάλους, μήκους από (1,5) έως (2) μέτρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν κόψει και αφαιρέσει τους μεταλλικούς πασσάλους, νωρίτερα την ίδια ημέρα από τη βάση της γέφυρας της Εγνατίας Οδού, στο Ανθοχώρι Μετσόβου.
Οι αφαιρεθέντες μεταλλικοί πάσσαλοι κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, ενώ κατασχέθηκε και το αγροτικό όχημα, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.
Σημειώνεται ότι στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παράνομων ενεργειών. 

ΟΛΜΕ: 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη

Με 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου συνεχίζουν οι καθηγητές τις κινητοποιήσεις τους, αφού μετά από τη συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ, δεν ψηφίστηκε η πρόταση για συνέχιση των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Αναδρομικό «ψαλίδι» για 110.000 διπλοσυνταξιούχους

Με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης επιβάλλονται αναδρομικές μειώσεις από 1 Ιανουαρίου 2013 σε 110.000 συνταξιούχους, που λαμβάνουν πάνω από μία σύνταξη.
Πρόκειται για όλους εκείνους τους συνταξιούχους που για λόγους αδυναμίας του συστήματος απονομής συντάξεων, δεν είχαν υποστεί μια σειρά από περικοπές που προβλέπονται στους μνημονιακούς νόμους από το 2010 και μετά.

Οι μειώσεις αφορούν τις συντάξεις που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ (εισφορά αλληλεγγύης από 3% έως 14%), στις συντάξεις από 1.300 και πάνω (δεύτερο μνημόνιο μείωση 12%) και στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ για συνταξιούχους έως 55 ετών. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τα χαλάσματα έκρυβαν ένα μικρό «θησαυρό»

Παιδιά εντόπισαν 43.000 ευρώ  μέσα σε σακούλα σε ερειπωμένη κατοικία

Ένα μικρό «θησαυρό», 43.000 ευρώ, μέσα σε μία σακούλα κρυμμένη στα χαλάσματα ερειπωμένης κατοικίας, αποκάλυψε το παιχνίδι μια ομάδας πιτσιρικάδων, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, κοντά στο Λύκειο της Ζωσιμαίας.
Τα παιδιά, βγήκαν στην γειτονιά να παίξουν και μπήκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου εντόπισαν την σακούλα με τα χρήματα.
Κάτοικοι της περιοχής τα είδαν να παίζουν με τα χαρτονομίσματα, να τα σκίζουν και ειδοποίησαν την Αστυνομία. 
Όταν έφτασαν οι άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων τα παιδιά υπέδειξαν το σημείο όπου βρήκαν τον «κρυμμένο θησαυρό» και παρέδωσαν τα χρήματα.
Η αστυνομική έρευνα, οδήγησε σε μια 83χρονη γυναίκα, που μένει σε διαμέρισμα δίπλα στα χαλάσματα και η οποία είχε κρύψει εκεί τις οικονομίες της.
Όπως είπε στους αστυνομικούς, πριν από 3 χρόνια σήκωσε από τον τραπεζικό της λογαριασμό τα χρήματα, γιατί πίστεψε πως θα τα χάσει λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η ηλικιωμένη δεν είναι σε θέση να θυμηθεί πόσα ακριβώς ήταν τα χρήματα και κάνει λόγο για 50 έως 70 χιλιάδες ευρώ.

Αποφάσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Την ισχύ ενός νέου εκλογικού συστήματος από τις μεθεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα δύο τρία των βουλευτών του Κοινοβουλίου, αποφάσισαν μεταξύ άλλων οι αιρετοί του β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά το σημερινό έκτακτο συνέδριό τους για τα Οικονομικά των Περιφερειών.
Συγκεκριμένα, στα συμπεράσματα του Συνεδρίου και στο πλαίσιο των προτάσεων της ΕΝΠΕ ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος, προτείνεται κατ' αναλογία όσων ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές, να υπάρξει ειδική συνταγματική διάταξη που θα προβλέπει ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα και τις εκλογικές περιφέρειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ισχύουν από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός κι αν ψηφισθεί από τα 2/3 των βουλευτών.

Οριστική “φραγή” σε όλες τις εταιρείες ιντερνετικού στοιχηματισμού

Με τροποποίηση που εισάγεται σε σχέδιο νόμου και αφορά τον νόμο 4002/2011 (σ.σ. ρυθμίζει συνολικά την αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα), ανοίγει ο δρόμος για την οριστική αναστολή λειτουργίας και των τελευταίων εταιρειών που συνέχιζαν να προσφέρουν, υπό καθεστώς προσωρινής άδειας, υπηρεσίες αθλητικού στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό σχέδιο νόμου (άρθρο 120 – Ρυθμίσεις σχετικά με τα Τυχερά Παιχνίδια) που οδεύει προς ψήφιση από τη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα , οι προσωρινές άδειες που έχουν χορηγηθεί “καταργούνται μετά την πάροδο ενός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου”. 
Παράλληλα, σημειώνεται πως “από την ημερομηνία κατάργησης, η διενέργεια οποιουδήποτε τυχερού παιγνίου μέσω διαδικτύου πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν χορήγησης της προβλεπόμενης στην περίπτωση α’ της παραγράφου 3 του άρθρου 45 άδειας”.

Κατάργησαν την αναγραφή προέλευσης του γάλακτος

Δεν θα ξέρουμε τι πίνουμε και τρώμε

 Το ένα μετά το άλλο και μάλιστα σε διάστημα ημερών δέχεται τα πλήγματα η ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή και οι επιχειρήσεις του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Μετά την ήττα στο θέμα της Φέτας που ανοίγει το δρόμο –πέραν του Καναδά- και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και άλλες να σφετεριστούν το ελληνικό brand, ανοίγει εκ νέου ο φάκελος «αναγραφή προέλευσης στο γάλα».
Τον "πόλεμο" μεταξύ εγχώριων και πολυεθνικών γαλακτοβιομηχανιών αναμένεται να αναζωπυρώσει η κατάργηση της υποχρέωσης αναγραφής της πρώτης ύλης στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία επήλθε με το νέο αγορανομικό κώδικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά επιχειρήσεων, ενώ ξεκίνησε στο παρασκήνιο κόντρα μεταξύ των εταιρειών.
Σε κάθε περίπτωση η κατάργηση της υποχρέωσης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος αναμένεται να ευνοήσει τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος, κυρίως από βαλκανικές χώρες, επιφέροντας ισχυρό πλήγμα στην εγχώρια κτηνοτροφία.
Στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών, που αντικατέστησαν τον αγορανομικό κώδικα δεν αναφέρεται πουθενά η υποχρέωση αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος. Επιπλέον στο άρθρο 140 προβλέπεται η κατάργηση σειράς αγορανομικών διατάξεων, μεταξύ των οποίων και η αγορανομική διάταξη με την οποία το 2010 είχε θεσπισθεί η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος επί των συσκευασιών των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Σε ισχύ παραμένει μόνο η αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος για τα προϊόντα γιαουρτιού.