Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Πολιτιστική βραδιά την Κυριακή 11 Αυγούστου


Πολιτιστική  βραδιά την Κυριακή 11 Αυγούστου, στο Κεφαλόβρυσο  Πωγωνίου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου στην περιοχή της Άρτας


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη

Η 35χρονη με τη μέθοδο της «τηλεφωνικής απάτης» κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον παραπάνω ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου, με το πρόσχημα υποτιθέμενης αγοράς προϊόντων.
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, περίπτωση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου στην περιοχή της Άρτας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ αναζητείται συνεργός της.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, την (23-04-2019) το πρωί, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά στο ανωτέρω κατάστημα και με το πρόσχημα παραγγελίας προϊόντων, κατάφεραν με ψευδή στοιχεία (αποστολή μέσω viber, τραπεζικού αντιγράφου μεταφοράς χρημάτων μεγαλύτερου χρηματικού ποσού που υποτίθεται ότι κατατέθηκε εκ παραδρομής) να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό -1.090- ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Γεροπλάτανος Πωγωνίου: Αντάμωμα Γεροπλατανιτών το Σάββατο 10 Αυγούστου


Αντάμωμα  Γεροπλατανιτών το Σάββατο 10 Αυγούστου, στο Γεροπλάτανο  Πωγωνίου.

Κάτω Λάβδανη: Εκκλησιασμός στη Μονή Μακρυαλέξη και Συνέδριο της Πανπωγωνησιακής, την Κυριακή 11 Αυγούστου


Εκκλησιασμός  στη Μονή  Μακρυαλέξη και Συνέδριο  της Πανπωγωνησιακής, την Κυριακή 11 Αυγούστου.

Συνελήφθη 44χρονος κατηγορούμενος για κλοπή από αποθήκη στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας


Συνελήφθη, χθες (03-08-2019) το μεσημέρι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 44χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 44χρονος βραδινές ώρες της 2/3-08-2019 διέρρηξε αποθήκη στην περιοχή της Κεστρίνης Θεσπρωτίας και αφαίρεσε δοχεία με μέλι, συνολικού βάρους -60- κιλών.
Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Τα 5 λεπτά που θα σας «μεταμορφώσουν» πριν τις διακοπές


Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να ανανεωθείτε πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Ακόμη κι  αν έχετε ήδη τη βαλίτσα στο χέρι, μπορείτε να κάνετε διορθώσεις στο πρόσωπο και το λαιμό, που θα σας κάνουν όχι μόνο να νιώθετε αλλά και να είστε πιο όμορφη στις καλοκαιρινές εξορμήσεις σας.
Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό το «εγχείρημα» είναι οι ενέσιμες θεραπείες της Αισθητικής Ιατρικής, οι οποίες διενεργούνται και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι θεραπείες αυτές διορθώνουν τις ατέλειες, αναίμακτα και ανώδυνα και προσδίδουν μία πιο νεανική όψη, σβήνοντας τα σημάδια του χρόνου και της έκφρασης.
Με την εφαρμογή τους το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, οι μικρές ρυτίδες εξαφανίζονται ενώ οι μεγαλύτερες γίνονται πιο αχνές, τα σημάδια από πανάδες και ακμή βελτιώνονται ή φεύγουν εάν το πρόβλημα είναι ήπιο. Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να βελτιωθεί και το οβάλ του προσώπου, ενώ το σχήμα των ματιών παίρνει καλύτερη κλίση σε πρόσωπα που έχουν… υποκύψει στο νόμο της βαρύτητας.
Τα χείλη και η μύτη, αποτελούν καθοριστικά σημεία στο πρόσωπο, διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό την αισθητική μας εικόνα. Αν, λοιπόν, υπάρχουν ατέλειες που σας ενοχλούν μπορούν να διορθωθούν σε χρόνο… express. Το ίδιο ισχύει και για το λαιμό, που είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές.
Χείλη
Όταν τα χείλη δεν έχουν όγκο, είτε λόγω γονιδίων είτε λόγω ηλικίας, τα fillers μπορούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα μέσα σε μερικά λεπτά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ και το αυτόλογο λίπος, δηλαδή το λίπος το οποίο λαμβάνεται από το ίδιο το σώμα και ύστερα από ειδική επεξεργασία τοποθετείται στα σημεία που χρειάζονται όγκο. Η χρήση των παραπάνω υλικών ενδείκνυται, επίσης, για τη διόρθωση του περιγράμματος των χειλιών αλλά και για τις ρυτίδες γύρω από το στόμα, γνωστές και ως «ρυτίδες του καπνιστή». Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και έχουν μεγάλη διάρκεια.
«Αντί για τα παραπάνω υλικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν βλαστοκύτταρα του ίδιου του οργανισμού. Κατά την εφαρμογή της διαδικασίας, λαμβάνεται λιπώδης ιστός από σημείο στο οποίο υπάρχει ‘περίσσεια’, γίνεται ειδική επεξεργασία, απομονώνονται τα βλαστοκύτταρα και στη συνέχεια, εγχέονται όπου χρειάζεται. Η εφαρμογή αυτή ενισχύει την κολλαγονογένεση, με μακροχρόνια αποτελέσματα», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας και διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Κίνηση Καθαρός Καλαμάς: Ετήσια γενική συνέλευση την Κυριακή 11 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ. στο Βουτσαρά


Η ετήσια γενική συνέλευση  της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς την Κυριακή 11 Αυγούστου, ώρα 11:00  π.μ. στο Βουτσαρά.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση το καλοκαίρι: Πώς να την αποφύγετε


Υψηλό είναι το ποσοστό των ανθρώπων που εμφανίζουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρότι τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου δεν υποφέρουν από προβλήματα με το στομάχι τους. Δηλαδή, τότε που η διασκέδαση φτάνει στο κατακόρυφο, τότε που οι προσκλήσεις ακολουθούν η μία την άλλη, που κάθε σαββατοκύριακο αποτελεί ευκαιρία εξερεύνησης άλλου προορισμού, βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αποφύγουν ή να διαχειριστούν τα επώδυνα συμπτώματά της. Αναγωγές, ενοχλητικές καούρες στο στομάχι, ανελέητος λόξυγκας, πόνος κατά την κατάποση, ακόμα πόνος στο στήθος σε τακτική βάση είναι ικανά να “καταστρέψουν” τις διακοπές. Κι όμως… υπάρχουν απλές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής που οι πάσχοντες μπορούν να υιοθετήσουν και να κατευνάσουν τα ταλαιπωρημένα στομάχια τους.
«Στις δυτικές χώρες συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης παρουσιάζει το 20-40% του πληθυσμού.  Αιτία είναι η κατανάλωση όξινων τροφίμων, η οποία μειώνει τα επίπεδα του pH του στομάχου, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός χαλαρού σφιγκτήρα του οισοφάγου, ο οποίος επιτρέπει στα γαστρικά υγρά να παλινδρομούν προς το στόμα, προκαλώντας ναυτία και έμετο», μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr). «Αν και το στομάχι είναι κατασκευασμένο για να χειρίζεται υψηλά επίπεδα οξέων, ο οισοφάγος δεν είναι, οπότε η υπερβολική οξύτητα σ’ αυτόν μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις, με επικίνδυνες πολλές φορές επιπτώσεις. Η αποφυγή της παλινδρόμησης του περιεχομένου του στομάχου έγκειται στην αντιμετώπιση και των δύο παραγόντων».
Οι αλλαγές στη διατροφή το καλοκαίρι, όπως η αυξημένη κατανάλωση τομάτας, η κατανάλωση μπύρας ή άλλων αλκοολούχων ποτών, η επιλογή λιπαρότερων τροφών όπως πίτσας ή γύρου, αλλά και αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η καθυστέρηση του δείπνου είναι οι λόγοι εμφάνισης της παλινδρόμησης κατά την περίοδο των διακοπών.
Όπως συμβουλεύει ο Δρ. Ξιάρχος είναι καλό να αποφεύγονται:
        Τα εσπεριδοειδή. Η λεμονάδα μπορεί να είναι μια συνήθεια άρρηκτα συνδεδεμένη με το καλοκαίρι, αλλά είναι πολύ όξινη, όπως και κάθε χυμός από εσπεριδοειδή φρούτα. Αντ 'αυτού, ένα ποτήρι αρωματισμένο νερό από ένα μικρό κομμάτι φρούτου όπως καρπούζι ή πεπόνι, ή από μια φέτα αγγούρι δροσίζει και ενυδατώνει χωρίς να αλλάζει το pH του στομάχου.
        Τα λιπαρά. Η πέψη των λιπαρών τροφών απαιτεί περισσότερο χρόνο, οπότε στο στομάχι παραμένουν τα οξέα που είναι απαραίτητα για τη χώνευση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας τις τέλειες συνθήκες για παλινδρόμηση. Η αντικατάσταση της πίτσας, του γύρου και των λουκάνικων που παραδοσιακά επιλέγονται στις διακοπές αλλά και γενικότερα το καλοκαίρι, με καλαμάκι κοτόπουλο ή μπιφτέκι γαλοπούλας με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης θα επιτρέψει τη γρηγορότερη πέψη και την αποφυγή των αναγωγών.
Το ίδιο ισχύει για τις τηγανητές πατάτες, απαραίτητο συνοδευτικό για τους περισσότερους Έλληνες. Όσοι, όμως, έχουν την τάση για παλινδρόμηση είναι προτιμότερο να τις αντικαθιστούν με ψητά λαχανικά, τα οποία περιέχουν και περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.