Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ράγιο Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, οποίος έκρυβε στο αμάξωμα του οχήματος μεγάλη ποσότητα κάνναβης


Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν περίπου (116) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από το χώρο της καμπίνας των επιβατών
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας , οδήγησαν στη σύλληψη 48χρονου ημεδαπού, οδηγού Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος έκρυβε στο αμάξωμα του οχήματος μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (09-10-2018) το μεσημέρι, συνελήφθη στο Ράγιο Θεσπρωτίας, ο προαναφερόμενος.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 48χρονος, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από το χώρο της καμπίνας των επιβατών, εκατόν δεκατρία (113) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (115) κιλών και (962) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-115- κιλά και -962- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 48χρονου συλληφθέντα,
δύο κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Κατάθεση ερώτησης από τον Γιάννη Στέφου για την ενίσχυση του μέτρου της “φορολοταρίας”


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος κατέθεσε στις 9/10/2018 ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα τη λήψη μέτρων για την περαιτέρω στήριξη της “φορολοταρίας”.
Η ερώτηση συνυπογράφτηκε από 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ενίσχυση της “φορολοταρίας” αποτελεί μια αναγκαιότητα προκειμένου να διευρυνθεί η ‘κουλτούρα’ χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών στις συναλλαγές των πολιτών. Κρίνεται ως αναγκαιότητα, διότι η αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ που επήλθε ως αποτέλεσμα της χρήσης καρτών, δημιουργεί τον δημοσιονομικό χώρο στην κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τους πολίτες.
Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η ευρεία χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών συνέβαλε πάνω από 50% στην αύξηση των ετήσιων εσόδων από το ΦΠΑ για το έτος 2017. Παρόλη τη θεαματική αυτή αύξηση, η χρήση καρτών στη χώρα μας υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Σύμφωνα με την έρευνα, εάν η χρήση καρτών φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τα ετήσια έσοδα από το ΦΠΑ θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 3,3 δις ευρώ. Μια τέτοια αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ δημιουργεί δημοσιονομικές συνθήκες που θα επιτρέψουν το ξεδίπλωμα περαιτέρω μέτρων στήριξης των πολιτών.
Η ερώτηση του βουλευτή, εκκινώντας από τη διαπίστωση ότι η “φορολοταρία” αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών, προτείνει την πιθανή αλλαγή του αλγόριθμου μέσω του οποίου αναδεικνύονται οι νικητές της “φορολοταρίας”.
Ειδικότερα, προτείνει την αλλαγή του αλγόριθμου, έτσι ώστε να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των συναλλαγών του πολίτη και όχι το ύψος του ποσού των συναλλαγών.

Δήμος Πωγωνίου: Τέλη ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Δελβινακίου (Μέρος Γ΄)


 
Παρακαλούνται οι δημότες να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία για να τακτοποιήσουν το λογαριασμό τους έως τη λήξη της προθεσμία.

Σε ενωτικό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Ζίτσας, η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» και της «Ριζοσπαστικής Ανατροπής»

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  
ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ζίτσα, 9 Οκτωβρίου 2018
Σε ενωτικό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Ζίτσας, έγινε τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, στην Ελεούσα, η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» και της «Ριζοσπαστικής Ανατροπής», μετά την απόφασή τους για το σχηματισμό ενιαίας παράταξης.
Στην συνέλευση, μέσα σε πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας, μίλησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων Βασίλης Γαρδίκος και Μανώλης Ματσάγκας, καλώντας κάθε δημότισσα και δημότη του Δήμου Ζίτσας να συστρατευτούν στον αγώνα για τη νίκη στις εκλογές του Μαΐου 2018.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο πολίτες του Δήμου που συνεχάρησαν τους επικεφαλής και τα μέλη των δύο παρατάξεων για την απόφασή τους να κινηθούν ενωμένα στη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής και να δηλώσουν την διαθεσιμότητά τους. Παρούσες και παρόντες ήταν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από όλες σχεδόν τις παρατάξεις του Δήμου Ζίτσας, πρώην Δήμαρχοι και αυτοδιοικητικά στελέχη.
Σε κλίμα ομοφωνίας εκλέχτηκε εφταμελής γραμματεία της νέας παράταξης, στην οποία συμμετέχουν οι:
1. Αναστασίου Άγγελος
2. Βεκρή Δάφνη
3. Γεωργίου Κώστας
4. Κάλτσας Μάκης
5. Μπράγιας Φώτης
6. Στέφος Θεόδωρος και
7. Τσιόκας Μιχάλης.
Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή από τη βάση του επικεφαλής της νέας ενιαίας παράταξης, μέχρι τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. 
Οι υποψηφιότητες πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστο 30 υπογραφές και να κατατεθούν στην Γραμματεία της παράταξης.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ

Διανομή κοτόπουλου από το ΤΕΒΑ σε δικαιούχους του ΚΕΑ


Ο Δήμος Ιωαννιτών ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης  Π.Ε. Ιωαννίνων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD” γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί  διανομή κοτόπουλου από Πέμπτη 11 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 18 Οκτωβρίου σε δικαιούχους του ΚΕΑ οι οποίοι έχουν τροποποιήσει την αίτηση τους για παροχή ειδών ΤΕΒΑ. 
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν  με τηλέφωνο ή SMS για να προσέλθουν στα σημεία διανομής.
Συγκεκριμένα:
• Στις 11/10/2018 θα πραγματοποιηθεί διανομή στα σημεία:
Δήμο Ζίτσας, Δήμο Πωγωνίου, Δήμο Κόνιτσας, Δήμο Δωδώνης, Δήμο Β. Τζουμέρκων.
• Στις 16/10/2018 θα πραγματοποιηθεί διανομή στα σημεία:
 Πέραμα, Κεπαβί, Ερυθρό Σταυρό.
• Στις 17/10/2018 θα πραγματοποιηθεί διανομή στα σημεία:
Ι.Ν. Περιβλέπτου και Ζωγράφειο.
• Στις 18/10/2018 θα πραγματοποιηθεί διανομή στα σημεία:
 Κατσικά, Ανατολή, Πεδινή, Δήμο Ζαγορίου και  Δήμο Μετσόβου.
Οι λίστες των ωφελούμενων του προγράμματος έχουν οριστεί με την Δ23/ΟΙΚ.17108/875/2017 – ΦΕΚ 1474/Β/28-4-2017 Υπουργική Απόφαση “Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων ένταξης ωφελούμενων Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής” για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Δελβινάκι Πωγωνίου: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ.


Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο θα πραγματοποιήσει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων στα πλαίσια ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στην Τ.Κ. Δελβινακίου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δελβινακίου με ενημέρωση σχετικά με την στοματική υγεία και θα συνεχιστεί στις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου με δωρεάν προληπτικό έλεγχο.
Ο οδοντιατρικός έλεγχος αφορά άτομα όλων των ηλικιών.
Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 
τηλ.: 2657022222.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Ανακοίνωση για το Εθνικό Κτηματολόγιο


   
Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (24-9-2018) και κατά τη συζήτηση θεμάτων προ Ημερήσιας Διάταξης, ο επικεφαλής της  παράταξή μας, Βασίλης Τόπουλος, μετά από σχετική πρόταση του δημοτικού μας συμβούλου, Κώστα Γιαννάκου, έθεσε το θέμα της ελλειπούς ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των αποδήμων Πωγωνισίων και δη αυτών που ζουν στην Αττική, εν όψει της ένταξης του δήμου μας στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  και των πιεστικών ημερομηνιών που προβλέπονται για την υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε αυτό.
   Συγκεκριμένα, η «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» επρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πωγωνίου να πάρει απόφαση με την οποία θα ζητείται από την εταιρεία που διαχειρίζεται το Κτηματολόγιο της περιοχής μας, να εγκαταστήσει γραφείο στην Αττική (ή να ορίσει κάποιον συνεργάτη της εκεί) με σκοπό την διαρκή ενημέρωση των αποδήμων και την παραλαβή των απαιτούμενων, για τη δήλωση ιδιοκτησίας, εγγράφων.  Έτσι δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι απόδημοι να έρθουν για να τα καταθέσουν στο Πωγώνι, τη στιγμή, μάλιστα, που οι ημερομηνίες κατάθεσης είναι περιορισμένου χρόνου (15 Οκτωβρίου 2018 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2019).
  Πραγματικά χαιρόμαστε που η Ένωση Πωγωνισίων αντέδρασε θετικά στην πρότασή μας και διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα στην Αθήνα, την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου και  ώρα 18:00, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κλεισθένους 15, πίσω από την πλατεία Κοτζιά), στην οποία θα παραστούν και εκπρόσωποι της προαναφερόμενης εταιρείας.
  Καλούμε λοιπόν τους απόδημους Πωγωνίσιους να δώσουν το παρόν στην Ημερίδα και να θέσουν τα ερωτήματα που τους απασχολούν, στηρίζοντας παράλληλα και το αίτημα για το γραφείο της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της Παράταξης

Βασίλειος Τόπουλος

Πρόσληψη 2.300 ανέργων σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων

Ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας από τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 2.300 ανέργων σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων (Γ΄ κύκλος).
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ οι προσλήψεις αφορούν όλη τη χώρα. Πρόκειται για προσωπικό σε ποικιλία υποστηρικτικών ειδικοτήτων για την επικράτεια, δεν αφορά κατάρτιση του προσωπικού, και είναι διάρκειας οκτώ μηνών.
Πέρα του μισθού θα δίνεται και επιπρόσθετο κίνητρο με τη μορφή ειδικού επιδόματος μετεγκατάστασης ύψους 300 ευρώ μηνιαίως για όσους χρειάζεται να μετακινηθούν από την πόλη που διαμένουν στην πόλη που θα εργαστούν.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Οι ωφελούμενοι που θα προκύψουν θα εργαστούν για 8 μήνες, ενώ οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

2018, έτος Κώστα Κρυστάλλη: 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή


Εκδηλώσεις προς τιμήν του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, θα γίνουν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα και οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Βορειών Τζουμέρκων, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας, και την Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. 

Ανακοίνωση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας και της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών.

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι της Ηπείρου, της παράδοσης και του πολιτισμού.
Με χαρά σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις προς τιμήν του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, που θα γίνουν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα και οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Βορειών Τζουμέρκων, τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Αθήνας, την Πανηπειρωτική και την Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Οι Ηπειρώτες της αποδημίας θα δώσουν, όπως πάντα, δυναμικό "παρών", τιμώντας τον "ποιητή του χωριού και της στάνης".
Με τις ευχαριστίες μας και πατριωτικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Σεντελές, Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων
Γιώργος Δόσης, Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Ελευθερία Γκαρτζονίκα, Πρόεδρος Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας
Χρήστος Λαναράς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τζουμεριωτών.
 2018, έτος Κώστα Κρυστάλλη.
150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή. 

Συνδιοργάνωση:
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΩΝ
Με την υποστήριξη του: Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018.
(Πολυχώρος «Άννα και Μαρία Καλουτά» Δήμου Αθηναίων
Τιμοκρέοντος 6Α, Πλατεία Αγίου Σώστη Νέος Κόσμος τηλ. 210 9344131, 210 9344197)
20:00 Θεατρική Παράσταση από την Ομάδα Τέχνης «βορείως» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
«…δι’ αυτόν τον προορισμόν…»
Μια θεατροποιημένη προσέγγιση της ζωής και του έργου του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη
Είσοδος ελεύθερη.
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.
Πολεμικό Μουσείο
Ημερίδα: 11:00 πρωινή.
Κάντε κλικ στην επισυναπτόμενη εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα.
Είσοδος ελεύθερη. — στην τοποθεσία Πολεμικό Μουσείο.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για το Σεπτέμβριο 2018 στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Σεπτέμβριο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 11 το 2017). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όσα και το 2017)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (κανένα το 2017)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 8 το 2017)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 15 παθόντες (έναντι 19 το 2017). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
3 νεκροί (όσοι και το 2017)
1 σοβαρά τραυματίας (κανένας το 2017)
11 ελαφρά τραυματίες (έναντι 16 το 2017)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
υπερβολική ταχύτητα
παραβίαση προτεραιότητας
αντικανονικό προσπέρασμα
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.869) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
991 για υπερβολική ταχύτητα.
102 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
35 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
183 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
264 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
51 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου


Ο επικοινωνιολόγος κ. Σπύρος Ριζόπουλος, σε συνέντευξη τύπου θα δώσει στα γραφεία της παράταξής του στην οδό Ναπ. Ζέρβα 2, 1ος όροφος, στα Ιωάννινα,  την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ., θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο  κ. Ριζόπουλος, απαντήσει και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Εκδρομή στην Αμφιλοχία πραγματοποίησε η ομάδα ηλικιωμένων Δελβινακίου

Το παζάρι της Αμφιλοχίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η Ομάδα Ηλικιωμένων Δελβινακίου, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Γαλίτση.
Η εκδρομή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες που εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί σύντομα κάτι ανάλογο.

Οι έξι τύποι απιστίας στα ζευγάρια


Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου αναλύει την τυπολογία της απιστίας στην Ελλάδα και «φωτογραφίζει» τους έξι τύπους «κέρατου στα ζευγάρια». Τα ερωτηματολόγια αφορούσαν το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2018 και στις τηλεφωνικές συνεντεύξεις συμμετείχαν 350 ζευγάρια.
Τα καλά - και ίσως απρόσμενα - νέα είναι ότι το κέρατο όχι μόνο συγχωρείται, αλλά και παραβλέπεται σε κάποιες περιπτώσεις, κάνοντας τα «στραβά μάτια», χωρίς να αποτελεί λόγο χωρισμού, όπως αναφέρει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
 Όπως το έθεσε σοφά ένας μέγας ψυχαναλυτής, όλα τα κέρατα δεν είναι ίδια και η απιστία δεν είναι πάντα θανατηφόρα νόσος για τη σχέση... Μια παλιά λαϊκή ρήση έλεγε «κεράτωνε τον άνδρα σου και μάγια μην του κάνεις», όπως και το ανάποδο αναπόφευκτα ισχύει.
Όλες οι απιστίες δεν είναι θάνατοι των σχέσεων, αφού μόνο δύο στα εκατό ζευγάρια χωρίζουν λόγω της γνωστής αυτής συνήθειας των ανθρώπων να ξενοκοιτούν, να ξενοπηδούν και να ξενοκοιμούνται σχετικά συχνά, σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας.
Στο κέρατο έχει εφαρμοστεί κομμουνισμός, και όχι στην οικονομία όπως φοβούνται κάποιοι πολιτικοί που αλληθωρίζουν πάντα δεξιά.