Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Συνελήφθη στην Ιόνια Οδό (περιοχή Κομπότι Άρτας) αλλοδαπός για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

 


Συνελήφθη σήμερα (01-09-2022) το πρωί στην Ιόνια Οδό (περιοχή Κομπότι Άρτας) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, εντός του οποίου βρέθηκαν και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο οδηγός είχε παραλάβει νωρίτερα τους αλλοδαπούς από περιοχή των Ιωαννίνων κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, μέσω των οποίων είχαν εισέλθει εκείνοι παράνομα, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αθήνα, έναντι κομίστρου συνολικής αξίας -600- ευρώ.

Το αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του αλλοδαπού κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Υπουργείο Παιδείας: Από σήμερα ως και τις 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο διευρυμένο ολοήμερο σχολείο

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας από σήμερα, έως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου και θα λειτουργούν ως τις 17:30, καλούνται «να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου τους ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, εφόσον το επιθυμούν, στα τμήματα διευρυμένου ολοήμερου».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές και εκμάθηση μουσικών οργάνων. Επίσης, προβλέπεται επιπλέον χρόνος για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο».

Διπλασιάζεται η χρονική ισχύς των διαβατηρίων

 


Στα δέκα χρόνια αυξάνεται από σήμερα η χρονική ισχύς των διαβατηρίων των Ελλήνων πολιτών, από 5 σε 10 χρόνια, καθώς τίθεται σε πλήρη εφαρμογή η σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό και με την οποία τροποποιήθηκε η χρονική ισχύς των διαβατηρίων, που εκδίδονται από εδώ και στο εξής, των ενηλίκων, καθώς και των ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη.

Η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης, όπως επισημαίνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκτός των άλλων έχει και μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρο: Μειώνεται κατά τουλάχιστον 56.544.000 ευρώ, προς όφελος του Δημοσίου, το κόστος για την κατασκευή των νέων εγγράφων (διαβατήρια, ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης, κλπ.), γι' αυτό ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τη σύμβαση και θα προκηρυχθεί νέος, με τα καινούργια δεδομένα.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός, για τα αδικήματα της διακίνησης, αγοράς και κατοχής ναρκωτικών

 


Συνελήφθη σήμερα (01.09.2022) πρωινές ώρες στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος Ναρκωτικών Αθηνών για τα αδικήματα της διακίνησης, αγοράς και κατοχής ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Επιστροφή στην ομάδα του Λάμπρου Ντέτσικα

 


Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ανακοινώνει τη μεταγραφή – επιστροφή του Λάμπρου Ντέτσικα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άλλη μια επιστροφή αυτή του Λάμπρου Ντέτσικα.

Στο παρελθόν ο Λάμπρος είχε ξανά φορέσει την φανέλα μας (σεζόν 2014 έως 2017) και μετέπειτα έγινε μεταγραφή στην ομάδα της Πεντέλης κάνοντας γεμάτες και επιτυχημένες χρονιές

Ήρθε η στιγμή για αυτόν τον έμπειρο και σκληροτράχηλο αμυντικό να ξανά φορέσει την φανέλα της ΑΕΔ Πωγωνάτος.

Καλωσήρθες Λάμπρο!

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι

 


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το βράδυ της Πέμπτης 1η Σεπτεμβρίου έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Αναλυτικά:

Από σήμερα το βράδυ 1 Σεπτεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, από το μεσημέρι τη Θεσσαλία και έως αργά το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Το πρωί του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σχολείο που έγινε σε περιοχή της Πρέβεζα

 


Εξιχνιάστηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Θεσπρωτικού με την συνεργασία του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, κλοπή από σχολείο που έγινε την 11-07-2022 στη Πρέβεζα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ανήλικος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανήλικος έθραυσε με πέτρα τζάμι γραφείου σε σχολικό συγκρότημα, από όπου αφαίρεσε φορητό υπολογιστή, η αξία του οποίου ανέρχεται περίπου στα -1.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Γιάννενα: Rapid tests, στο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

 


Οι ΚΟμΥ Ιωαννίνων ενημερώνουν το κοινό πως για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των πολιτών από την Δευτέρα 05/09  θα διενεργούν ανοιχτή δειγματοληψία για το κοινό με rapid tests, στο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η δειγματοληψία θα πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση από Δευτέρα ως και Παρασκευή και το ωράριο λειτουργίας θα είναι 09:00-15:00.

Επίσκεψη Κυπριών στην Κόνιτσα

 


Στο Δημαρχείο υποδέχτηκε σήμερα 1/09/2022 ο Δήμαρχος Κόνιτσας ομάδα Κυπρίων που επισκέφθηκαν τον τόπο μας. Ανάμεσά τους και Αντιδήμαρχος και ένας Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Γερίου.

Επιπλέον, δεύτερη ομάδα Κυπρίων, μετά την επίσκεψη στα μνημεία της περιοχής, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος τους υποδέχθηκε και τους ενημέρωσε για τα αξιοθέατα του τόπου μας. 

Σε όλους προσφέρθηκαν γλυκίσματα της περιοχής και τουριστικοί χάρτες. Οι επισκέπτες αποχώρησαν αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Από το Γραφείο Δημάρχου

ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: Για τα αιολικά και τις αποφάσεις της επιτροπής περιβάλλοντος

 


Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου η παράταξης μας «Κοινό των Ηπειρωτών» τοποθετήθηκε θετικά για τα θέματα που έκρινε ότι λειτουργούν προς το δημόσιο συμφέρον, υποστηρίζουν την τοπική και εθνική οικονομία και ενισχύουν την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών, όπως οι γνωμοδοτήσεις για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τριών πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε Άρτα και Ιωάννινα (επέκταση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων μονάδων).

Ο επικεφαλής Γιώργος Ζάψας και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Τρομπούκης που εκπροσώπησαν την παράταξη στην Επιτροπή, λόγω κολλήματος των τακτικών μελών Θεόδωρου Κορωναίου (Αντιπροέδρου της Επιτροπής) και Άρη Σπέγγου, συμφώνησαν με την πρόταση για ολιγοήμερη αναβολή του θέματος υφιστάμενου πτηνοσφαγείου δυναμικότητας 15,50 tn ΖΒ στην Ανέζα Άρτας, την πραγματοποίηση αυτοψίας και να επανέλθει για θετική γνωμοδότηση.

Γιάννενα: Θα επαναλειτουργήσουν τα απογευματινά ιατρεία του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα», από την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

 


Από την Παρασκευή 2.09.2022 θα επαναλειτουργήσουν τα απογευματινά ιατρεία του Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», κατά τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και ώρες 16:00 έως 20:00 στα κάτωθι Ιατρικά Τμήματα:

• Γαστρεντερολογικό

• Γυναικολογικό – Μαιευτικό

• Νεφρολογικό

• Ορθοπαιδικό

• Χειρουργικό

Το τηλέφωνο Εξυπηρέτησης για το κοινό είναι: 2651080566 (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, ώρες 16:00 έως 20:00).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

 


Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παραμύθια, Παλαιό Δημαρχείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο, Εξωτερικός χώρος Φοιτητικής Λέσχης, 09:00 – 13:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Πώς θα απαλλαγείτε οριστικά από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

 


Όταν τρώμε, η τροφή περνά από το στόμα στο στομάχι μέσω του οισοφάγου. Ένας μυϊκός δακτύλιος στο κάτω μέρος του οισοφάγου εμποδίζει την παλινδρόμηση της τροφής από το στομάχι πίσω σε αυτόν. Αυτός ο δακτύλιος που λειτουργεί σαν μια ανεπίστροφη βαλβίδα ονομάζεται κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας (ΚΟΣ). Όταν αυτή η βαλβίδα για κάποιο λόγο δεν κλείνει εντελώς, το περιεχόμενο του στομάχου μπορεί να επιστρέψει στον οισοφάγο. Αυτό ονομάζεται γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Τι συμπτώματα προκαλεί;

Η παλινδρόμηση μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα. Αυτά είναι κυρίως:

·         Το κάψιμο ή ο πόνος στο στήθος

·         Οι αναγωγές φαγητού ή όξινων υγρών από το στομάχι

·         Τα ρεψίματα

·         Η δυσκολία να καταπιούμε.

Υπάρχουν και λιγότερο συχνά συμπτώματα όπως είναι:

·         Ο βήχας ή ένας συριγμός στην αναπνοή

·         Η βραχνάδα ή μια αλλαγή στη χροιά της φωνής,

·         Η αίσθηση ότι το φαγητό έχει κολλήσει πίσω από το στήθος

·         Ο λόξιγκας

·         Ο πόνος στον λαιμό.



Ποιο είναι το περιεχόμενο του υλικού που παλινδρομεί από το στομάχι;

Φαγητό, αέρας αλλά κυρίως υγρά. Τα τελευταία είναι κυρίως οξέα που παράγει το στομάχι για την πέψη της τροφής. Σε αυτά οφείλεται η αίσθηση κάποιες φορές της ξινής γεύσης στο στόμα. Τα ισχυρά οξέα του στομάχου μπορούν επίσης να βλάψουν την εσωτερική επιφάνεια του οισοφάγου δημιουργώντας πληγές (οισοφαγίτιδα).

Χρειάζεται να κάνω κάποιες εξετάσεις εάν έχω γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;

«Αυτό θα το κρίνει ο γαστρεντερολόγος σας αφού πάρει ένα καλό ιστορικό από εσάς. Η συνηθισμένη εξέταση είναι η οισοφαγογαστροσκόπηση. Με τα σύγχρονα ενδοσκόπια που σήμερα διαθέτουμε, η διαδικασία είναι ολιγόλεπτη και απλούστατη, γίνεται με μέθη και δεν ενοχλεί καθόλου τον ασθενή», επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Δελής, Διευθυντής Γαστρεντερολόγος στο Metropolitan Hospital, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.