Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Γενική συνέλευση, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00

 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 12:00, στο Δελβινάκι.

Σωτήρης Χρηστίδης: Υποψήφιος πρόεδρος της Τ.Κ. Καταρράκτη με τον συνδυασμό του νυν και υποψήφιου δημάρχου Πωγωνίου, Κώστα Καψάλη

 


Αγαπητοί συγχωριανοί-ες.

Με αυτή την ανάρτησή μου θα ήθελα να συστηθώ για όσους-ες δεν με γνωρίζουν.

Είμαι λοιπόν ο Σωτήρης Χρηστίδης  γιος του μακαριστού ιερέα Σπυρίδωνα Χρηστίδη και της πρεσβυτέρας Βασιλικής Ιωάννου Τασιούλα.

Αποφάσισα να κατέλθω στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος του χωριού μας με τον συνδυασμό του νυν και υποψήφιου δημάρχου Πωγωνίου, Κώστα Καψάλη.

Ο σκοπός μου είναι ανιδιοτελής-ενωτικός-δημιουργικός, κοντά στο κέντρο των αποφάσεων για το μέλλον του χωριού μας.

Εφόδια μου,η εμπειρία μου στα κοινά και φυσικά η υποστήριξη σας.

Γυρίζουμε σελίδα και προχωράμε σε μια δημιουργική πορεία.

Σε αυτή την πορεία κανείς δεν περισσεύει, κανείς  δεν υπολείπεται.

Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι.

Ευχαριστώ

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Μνημόσυνο στη μνήμη του πρώην υπουργού Αντώνη Φούσα

 


Το  ΔΣ της Πανηπειρωτικής οργάνωσε το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, μνημόσυνο στη μνήμη του Αντώνη Φούσα, πρώην υπουργού,  ο όποιος διετέλεσε και Αντιπρόεδρος στο  ΔΣ της ΠΣΕ, στο νεκροταφείο  της γενέτειρας του, την  Ρεπετίστα Πωγωνίου.

Έκτακτη επίσκεψη στην Πυροσβεστική και σε ομάδες περιπολίας από τον Σπύρο Ριζόπουλο

 


Έκτακτη επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 25 Αυγούστου ο Σπύρος Ριζόπουλος στην κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Ιωάννινα και σε ομάδες περιπολίας, στο Μπιζάνι και στους Ασπραγγέλους-Μεταμόρφωση.

Τον επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου υποδέχτηκε ο Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου Αρχιπύραρχος Απόστολος Βασδέκης.

Οι δύο άντρες, σε μια θετική ατμόσφαιρα συνομίλησαν για πολύ ώρα και αντάλλαξαν απόψεις. Ο κύριος Βασδέκης ενημέρωσε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου για επιχειρησιακά θέματα και ζητήματα που απασχολούν την Υπηρεσία.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Ριζόπουλος εξέφρασε την στήριξη  του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, και δεσμεύτηκε πως θα συνδράμει στα εξής:

-  Απόκτηση μέσω leasing νέων οχημάτων σε αντίθεση με την επισκευή παλιών

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα: 0-0

 


«Κόλλησαν» στο μηδέν

Ισόπαλο με 0-0 έληξε το ματς στο Αγρίνιο, ανάμεσα στον Παναιτωλικό και  τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Παναιτωλικός στο 23΄ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν μετά από σέντρα του Καρέλη, ο Ντίαζ έγινε αποδέκτης μέσα στην περιοχή, απέφυγε δύο παίκτες τους ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά είδε το σουτ του να καταλήγει στον Κλέιμαν.

Στο 27΄ ο ΠΑΣ απάντησε, αλλά ο Καπίνο είπε «όχι» στον Τζίνο. Στο 44΄ ο Ουρουγουανός του Παναιτωλικού ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε ευκαιρία των γηπεδούχων, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ είχε κατεβάσει ρολά και οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια ισόπαλες στο 0-0.

Στο 64΄ ο ΠΑΣ πέτυχε γκολ, αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη.

Ο Γκάρο βρήκε δίχτυα για τους φιλοξενούμενους, αλλά τελικά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Παναιτωλικός:

Καπίνο, Λιάβας (Μπακάκης 72′), Ντουάρτε, Μλάντεν, Μάλης, Σίλβα (Ανιόρ 72′), Τσιγγάρας, Μπαλντασάρα, Πέρες, Ντίαζ (Σενγκέλια 85′), Καρέλης (Πέντρο 85′).

ΠΑΣ Γιάννινα:

Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο, Παμλίδης (Ροσέρο 79′), Τζίμας (Μπάλαν 94′), Μπατίστ (Γκάρο 58′).

40/ήμερο μνημόσυνο της Νάτση χήρα Παν. Χρυσάνθης

 


Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, ώρα 11:00 π.μ., θα τελεστεί το 40/ήμερο μνημόσυνο της Νάτση  χήρα Παν. Χρυσάνθης, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Ευχαριστήριο

 


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Zagoriwood για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε να βρίσκεται στο χωριό μας προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους!

Δυστυχώς οι κακές καιρικές συνθήκες και κάποια τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί η προβολή όλων των ταινιών.

Ωστόσο, πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα!

Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και υποσχόμαστε να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις τέτοιου είδους!

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον επιθετικό Χρήστο Οικονόμου

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Χρήστου Οικονόμου.

Το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα αγωνίζεται ως εξτρέμ και επιθετικός.

Είναι γεννημένος το 2006 και έχει αγωνιστεί στις Ελπίδες Ιωαννίνων και στην Κ17 του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

- Χρήστο καλώς ήρθες στην οικογένεια της Αναγέννησης, σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: Συμπεράσματα από την επίσκεψη στην Επιθεώρηση Εφαρμογής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων

 


Κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου αποτελούμενη από τον βουλευτή Νίκο Έξαρχο, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Πρέντζα και τον υποψήφιο περιφ. σύμβουλο και δασολόγο Θωμά Μπασογιάννη, επισκέφθηκε χθες την Επιθεώρηση Εφαρμογής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων. Ζητήθηκε ενημέρωση για την γενικότερη κατάσταση των υπηρεσιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την επιτέλεση του σημαντικού ρόλου τους στην πρόληψη, την αντιμετώπιση και αποκατάσταση από δασικές πυρκαγιές.

Τα κυρίαρχα συμπεράσματα από τη συνάντηση είναι ότι:

Η υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών, στην Ήπειρο όπως και πανελλαδικά, η οποία συντηρείται δεκαετίες τώρα από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, τις έχει καταστήσει αδύναμες να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της διαχείρισης και προστασίας των δασών με το όποιο είναι επιφορτισμένες. Τα κενά σε επιστημονικό προσωπικό υπερβαίνουν το 65%. Να θυμίσουμε ότι πανελλαδικά υπηρετούν 650 δασολόγοι, ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν πάνω από 2.500 για τη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών διαχείρισης και προστασίας όλων των δασών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απόφαση Επιτροπής Περιβάλλοντος για προσλήψεις προσωπικού

 


Ομόφωνα θετική ήταν η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, σύμφωνα με την εισήγηση της Γενικής Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών και Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως την ανέπτυξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης, σχετικά με την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το έτος 2024.

Σύμφωνα με την εισήγηση στην υφιστάμενη στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, παρατηρείται έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού σε ευαίσθητους τομείς υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι υπηρεσιακές εκκρεμότητες και έτσι η Επιτροπή έκρινε ως επιτακτική την ανάγκη να ενισχυθεί το υπηρετούν προσωπικό με το διορισμό συνολικά εικοσιένα (21) ανά σειρά προτεραιότητας, κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα και αριθμό θέσεων, ως εξής:

Κωδικός Θέσης-Μονάδα-Κατηγορία-Εκπαίδευσης-Κλάδος-Ειδικότητα-Σειρά προτεραιότητας

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 26 Αυγούστου

 


Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

 Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Διορθωτική εγκύκλιος για το κυνήγι του αγριόχοιρου

 


Ο γενικός γραμματέας κ. Σταθόπουλος  υπόγραψε διορθωτική εγκύκλιο που εξέδωσε το ΥΠΕΝ με την οποία διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου στις ζώνες διάβασης με σκύλους δίωξης.

Κοινή Επιστολή Επιμελητηρίων για Αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου-Ιωαννίνων

 


Eπιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Iωαννίνων και Ηρακλείου, Μάκης Χρυσοστόμου και Μανώλης Αλιφιεράκης για την δρομολόγηση της αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων-Ηρακλείου.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (28/08/2023 – 03/09/2023)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (28 Αυγούστου έως 03 Σεπτεμβρίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  28/08/2023         

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.        18:00 – 01:00     

ΤΡΙΤΗ        29/08/2023         

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα. 08:00 – 15:00 

ΤΕΤΑΡΤΗ  30/08/2023          Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.        18:00 – 01:

ΠΕΜΠΤΗ    31/08/2023         

Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά -Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 18:00 – 01:00     

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       01/09/2023         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        18:00 – 01:

ΣΑΒΒΑΤΟ  02/09/2023         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      08:00 – 13:00     

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΗΜΕΡΑ      ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ    ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ     ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ  28/08/2023          Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.        18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ        29/08/2023

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή.    08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  30/08/2023         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    31/08/2023         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.       08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       01/09/2023         

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες.      18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  02/09/2023          Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι.       08:00 – 13:00