Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Λούτσα Πρέβεζας: Συνελήφθη 82χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία

Συνελήφθη, χθες (24-05-2016) αργά το απόγευμα στη Λούτσα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 82χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στη Λούτσα Πρέβεζας, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 82χρονο καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
ένα πιστόλι, διαμετρήματος 7,65 mm , με δύο γεμιστήρες με δεκατρία φυσίγγια
ένα πιστόλι κρότου, διαμετρήματος 8 mm , με ενσωματωμένη γεμιστήρα
ογδόντα εννέα (89) φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm
έξι (6) αβολίδωτα φυσίγγια των 8 mm
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, 29 και 24 ετών, για κλοπή τροχοφόρου

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ενός 29χρονου άνδρα και μίας 24χρονης γυναίκας, για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων κατελήφθησαν οι δύο δράστες να έχουν στην κατοχή τους δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 16-01-2016 στο Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών Αττικής.
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι σε βάρος του 29χρονου, ο οποίος συνελήφθη, εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (300) ευρώ, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Η κλεμμένη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Ο 29χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Καραδήμας Ιωαννίνων: Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή-οπλοφορία, άσκοπους πυροβολισμούς, παρακώλυση συγκοινωνιών, απειλή και εξύβριση

Συνελήφθη, χθες (24-05-2016) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή – οπλοφορία, άσκοπους πυροβολισμούς, παρακώλυση συγκοινωνιών, απειλή και εξύβριση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος χθες το απόγευμα στο χωριό Καραδήμας Ιωαννίνων, προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς και παρεμπόδισε την κυκλοφορία οχημάτων σε κοινοτική οδό.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 57χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα αεροβόλο όπλο και
ένα πιστόλι απομίμηση (replica)

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΟΑΕΔ: Ανακοινώθηκαν 413 θέσεις για την Κοινωφελή Εργασία

Στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2016, για 413 θέσεις σε επιβλέποντες φορείς.

Αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2016», ο Προσωρινός Πίνακας στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2016, για 413 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε επιβλέποντες φορείς.
Ο πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 5 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο3/2016.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης της σειράς κατάταξης τους στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.

Η κατάρτιση του Προσωρινού Πίνακα πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ξεκίνησε η λειτουργία και δεύτερης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) στο Νομό Ιωαννίνων

Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου διαθέτει από προχθές (23-05-2016) μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) στο Νομό Ιωαννίνων, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών και χωριών.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Στο πλαίσιο της επέκτασης και ενίσχυσης του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, θα επιχειρούν στο Νομό Ιωαννίνων δύο Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, καλύπτοντας έτσι ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση.
Σήμερα (25-05-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της ενίσχυσης των Ιωαννίνων, με μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα, η οποία ξεκίνησε ήδη να πραγματοποιεί δρομολόγια από τη Δευτέρα (23-05-2016).
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας, ανέφερε τα εξής:
«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να γνωστοποιήσουμε στο κοινό την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων με μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση- Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη Απριλίου του προηγούμενου έτους έχει τεθεί σε εφαρμογή η λειτουργία μίας Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, η οποία μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα χωριά, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση.
Η τοπική κοινωνία έχει «αγκαλιάσει» τη νέα αυτή αστυνομική δράση, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν να μεταβούν εύκολα στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ τα αποτελέσματα της δράσης είναι άκρως ικανοποιητικά και απτά, συμπληρώνοντας το κύριο έργο των Αστυνομικών Τμημάτων, ως παράπλευρη δράση του πλέγματος εμφανούς αστυνόμευσης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανακοίνωσε και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Πετράκη την νέα σεζόν

Ο  ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Πετράκη την νέα σεζόν.

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τους κ.κ. Ιωάννη Πετράκη (Προπονητή), Γεώργιο Γεωργουλόπουλο (Βοηθό προπονητή), Βασίλειο Αλεξίου (Προπονητή Φυσικής Κατάστασης) και Χρήστο Τσελιόπουλο (Προπονητή Τερματοφυλάκων) για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Ξεκινάει την Παρασκευή 27 Μαΐου, το 14ο Preveza Jazz Festival


8 ΣΧΗΜΑΤΑ, 23 ΜΟΥΣΙΚΟΙ, 3 ΗΜΕΡΕΣ. Το 14ο Preveza Jazz Festival επιστρέφει με ένα τριήμερο γεμάτο μουσική.

Αυτήν την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016, ξεκινάει το 14ο Preveza Jazz Festival.
Την πρώτη ημέρα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον δεκατριάχρονο μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας, Σπύρο Γάτο σε blues standards για πιάνο. Στη σκηνή θα ακολουθήσουν ο θρύλος της τζαζ ροκ σκηνής στην Τσεχία των 70’ς, δεξιοτέχνης του πιάνου, Μartin Kratochvil και ο Αμερικάνος βιρτουόζος κιθαρίστας Tony Ackerman. Τη βραδιά θα κλείσει η νέα αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας με το ηχόχρωμα «μαύρης» ντίβας Idra Kayne.
Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 σειρά έχει το Λουξεμβούργο με τους  Pol Belardi's Force ένα καθιερωμένο νεανικό τρίο με επιρροές από τζαζ, κλασσική, ποπ, χιπ-χοπ κα. Την σκυτάλη παίρνει το International All Stars group που εκπροσωπεί την Ολλανδία και αποτελείται από τους Ineke, Dimitriadis, Stanik και Guilfoyle. Toυς ενώνει η αγάπη για τον Thelonius Monk. Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τους Αθηναίους Funky Lab με επιρροές από 70’ς μέχρι σύγχρονο ποιοτικό funk. Στην κιθάρα ο εξαιρετικός Πρεβεζάνος μουσικός Θάνος Παγκράτης.
Την Κυριακή 29 Μαΐου θα υποδεχθούμε αρχικά τους  Naoko Sakata Trio από τη Σουηδία με την βραβευμένη πιανίστρια Naoko. Θα ακολουθήσει ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός Beat Kaestli με έδρα τη Ν. Υόρκη με το Marc Perrenoud Trio. Το 14ο Preveza Jazz Festival θα κλείσουν οι πολλά υποσχόμενοι ντόπιοι Blue Tone Quartet.

Έναρξη: 21:00 Στην παραλία Πρέβεζας μπροστά στα Δικαστήρια.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το ΚΟΙΝΟ

Το φετινό πρόγραμμα έχει ως εξής :

 

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016


Σπύρος Γάτος (Πρέβεζα)

Kratochvil / Ackerman (Τσεχία)

Idra Kayne (Eλλάδα)

 

Σάββατο 28 Μαΐου 2016


Pol Belardi's Force (Λουξεμβούργο)

Ineke / Dimitriadis / Stanik / Guilfoyle Group (Ολλανδία)

Funky Lab (Eλλάδα)

Κυριακή 29 Μαΐου 2016


Naoko Sakata Trio (Σουηδία)

Beat Kaestli & Marc Perrenoud Trio (Ελβετία)

Blue Tone Quartet (Πρέβεζα)

Οργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, Δήμος Πρέβεζας, Preveza Jazz Festival.

Υπό την αιγίδα των πολιτιστικών τμημάτων των Πρεσβειών Τσεχίας  Λουξεμβούργου, Ολλανδίας, Σουηδίας και Ελβετίας.

Δυσάρεστη έκπληξη για 350.000 φορολογούμενους με αγροτικά εισοδήματα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» οι φορολογούμενοι αυτοί, με βάση δύο συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, θα φορολογηθούν το 2017 για τα εισοδήματά τους από αγροτικές δραστηριότητες με συντελεστή φόρου αυξημένο από το 13% στο 22%!
Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται ακόμη και άτομα τα οποία μέχρι σήμερα θεωρούνταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες!
Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 65 του πολυνομοσχεδίου, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θεωρείται πλέον ο φορολογούμενος ο οποίος αποκτά τουλάχιστον το 50% του ετησίου εισοδήματός του από την άσκηση αγροτικών δραστηριοτήτων και τηρεί λογιστικά βιβλία για τις δραστηριότητες αυτές.
Το καθεστώς που ίσχυε πριν από τη διάταξη αυτή (παράγραφος 1 του άρθρου 2 του ν. 3874/2010) προέβλεπε ότι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θεωρείται αυτός ο οποίος αποκτά τουλάχιστον το 35% του συνολικού εισοδήματός του από την άσκηση αγροτικών δραστηριοτήτων και δεν έθετε ως πρόσθετη προϋπόθεση την τήρηση λογιστικών βιβλίων.

Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομία Ιωαννίνων, με μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα

Την Τετάρτη 25 Μαΐου, και ώρα 12:00, στον 5ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων, θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων με μία επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Βασιλακάκο.