Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου έκοψε την πίτα της

 




Η  Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Ηπείρου, με τον Δήμο Πωγωνίου, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ., στο Ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND, έκοψε την πίτα της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Η Βουλευτής Ιωαννίνων, Κεφάλα Μαρία.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Καψάλης Κωνσταντίνος.

Ο Δήμαρχος Ιλίου, Ζενέτος Νικόλαος.

Οι Αντιδήμαρχοι  Πωγωνίου, Γιούνης Αναστάσιος και Γαλίτσης Νικόλαος.

Ο Γ. Γραμματέας Δ.  Πωγωνίου, Βιρβίλης Σταύρος.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,  Μεντής Ελευθέριος,  Ζηκόπουλος Σταύρος,  Τσαραώσης Κωνσταντίνος.

Το μέλος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Ζηκόπουλος Κωνσταντίνος.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Κόνιτσας Μιχάλης Μαρτσέκης.

Η  Ιδρύτρια του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Εύα Χαλατσά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, Χρήστος Γκόνης.

Από την Αδελφότητα Παρακαλάμου, ο Μπάγιας Αλέξανδρος.

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας Δολιανιτών,  Άσπα Κωστούλα.

Ο Έφορος Πολιτισμού Ηπειρωτών Γαλατσίου, Γκόντος Ναπολέων.

Ο Τέως Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γάτσιος Κωνσταντίνος.

Ο Καθηγητής Ιατρικής, Φούσας Στέφανος.

Ο Ιδρυτής των Σχολών Γείτονα, Γείτονας Ελευθέριος.

Ο Πρόεδρος για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, Χατζαρόπουλος Κωνσταντίνος.

Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων  των  Αδελφοτήτων και Ενώσεων του Πωγωνίου, αλλά και  πλήθος  κόσμου.

Έστειλαν τους χαιρετισμούς τους:  Ο Πρόεδρος της Βουλής Τασούλας Κωνσταντίνος. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Αμυράς Γιώργος.  Ο Βουλευτής Ιωαννίνων Καλογιάννης Σταύρος.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε  κρατώντας ενός λεπτού σιγή, εις μνήμη των θυμάτων, της πρόσφατης τραγωδίας των Τεμπών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γρηγόρης  Άρμπιρος,  αναφέρθηκε στις δράσεις και το έργο του Δ.Σ.

Η Βουλευτής Ιωαννίνων Κεφάλα Μαρία απεύθυνε χαιρετισμό προς τους καλεσμένους. Επίσης ο

Τ. Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος ο οποίος θα είναι και Υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές στον Νομό Ιωαννίνων.

Ακολούθως απεύθυνε χαιρετισμό  ο Δήμαρχος Ιλίου Ζενέτος Νικόλαος.

Στην συνέχεια,  ο Δήμαρχος Πωγωνίου Καψάλης Κωνσταντίνος,  έκανε αναφορά στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον Δήμο,  για την  ενημέρωση των  Πωγωνησίων της Αττικής.

Κατόπιν έγινε απονομή βραβείων, στον  μεγάλο Πωγωνήσιο μουσικό του Πωγωνίου, Πετρολούκα Χαλκιά και στον Πωγωνήσιο μουσικό Βασίλη Κώστα.

Ακολούθως  η Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Θεοδωράκη Λουίζα, ανέπτυξε το θέμα, του   Πωγωνήσιου χορού.

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τραγούδια και  χορούς του Πωγωνίου, με  κορίτσια απ΄το Πωγώνι,  ντυμένα με  τις αντιπροσωπευτικές  φορεσιές, διαφόρων περιοχών του Πωγωνίου.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε πατροπαράδοτο Πωγωνήσιο κέρασμα με Πωγωνήσιες  πίτες και Πωγωνήσιο τσίπουρο.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση είχαν, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μάνος Βασίλης και η Γ. Γραμματέας Θεοδωράκη Λουΐζα.

Αθήνα  13 Μαρτίου  2023

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 900 ευρώ του προγράμματος «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

 


Το πρόγραμμα θα καλύπτει έως και το 60% του κόστους απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωνα και οι επιδοτήσεις θα είναι κλιμακωτές με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Την  Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (https://ypen.gov.gr/anakyklono-allazo-thermosifona/ ), ο οδηγός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται πολλαπλοί στόχοι, αφού όπως δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστας Σκρέκας, «αξιοποιείται το ηλιακό δυναμικό της χώρας για ζεστό νερό χωρίς κόστος με προφανή περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά  και προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση».

Από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» πρόκειται να επωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 120.000 ελληνικά νοικοκυριά, για τα οποία θα υπάρξει μείωση τουλάχιστον 210 εκατ. τόνων CO2 ανά έτος. Παράλληλα, θα υπολογίζεται ότι θα μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού, κατά περίπου 65%.

Προκειμένου να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται. 

Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει:

Ιωάννινα: Ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου ο Δημήτρης Παπαγεωργίου- Ορκωμοσία Χάρη Δολιώτη

 


Τα καθήκοντα του Δημάρχου ανέλαβε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου μετά την εκλογή του σε ειδική συνεδρίαση από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή».

Χθες ο κ. Παπαγεωργίου υπέβαλλε την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημοτικού συμβούλου.

Την θέση του Δημήτρη Παπαγεωργίου στο Δημοτικό Συμβούλιου καλύπτει στο εξής ο Χάρης Δολιώτης.

Ο κ. Δολιώτης ορκίστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Δημάρχου.

«Η ορκωμοσία μου ως δημοτικός σύμβουλος συμπίπτει χρονικά με μία μεγάλη απώλεια για την πόλη μας αλλά και για μένα προσωπικά ως γιατρού, που είναι αυτή του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Του ανθρώπου που ταυτίστηκε με τη δημοκρατία, την ανεξιθρησκία, την επιστήμη, τη διανόηση. Από αυτή τη θέση και μέχρι τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις αποφάσεις που θα έχουν θετικό πρόσημο για την πόλη μας και θα κινούνται στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών» ανέφερε ο κ. Δολιώτης.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο παράτυποι μετανάστες με πλαστά έγγραφα

 


Συνελήφθησαν χθες (15-03-2023) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ για να εξασφαλίσουν την ελεύθερη κίνησή τους, κατείχαν πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία προμηθεύτηκαν από άγνωστους έναντι χρηματικού ποσού -250- ευρώ το καθένα.

Τα παραπάνω πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Δήμος Πωγωνίου: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το Βιολογικό Κεφαλοβρύσου – ένα ακόμη μεγάλο περιβαλλοντικό έργο

 


Ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που αποτελεί στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή πήρε το πράσινο φως με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Πρόκειται για τις Εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού Κεφαλοβρύσου, ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής.

Έτσι, μετά από επίπονες προσπάθειες ετών άνοιξε ο δρόμος για την ένταξη των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Κοινότητας Κεφαλόβρυσου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

 «Η Κοινότητα Κεφαλοβρύσου βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση Βιολογικού Καθαρισμού. Με αυτή την εξέλιξη γυρίζουμε σελίδα σε ένα σοβαρό θέμα που αποτελούσε εκκρεμότητα για τη Δημοτική Αρχή καθώς η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία της δημόσια υγείας αποτελούν πρωταρχικό μας μέλημα. Πλέον είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για ένταξή του σε χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Το υπό μελέτη έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων και η κατασκευή του έργου στοχεύει στην επαναφορά του χρησιμοποιούμενου νερού μετά από επεξεργασία στη φύση με χαρακτηριστικά συμβατά με τις επιθυμητές χρήσεις, ώστε να προστατευτούν η δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παναγιώτης Κουρουμπλής: "Επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του ΕΣΥ για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες»

 


Ομιλία του Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην Υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σ/ν του Υπουργείου Υγείας «Για το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων και τη μεταμόσχευση οργάνων».
 
Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας ότι «συζητάμε αυτό το σ/ν σε μια περίοδο μεγάλου πόνου όπου κάθε Έλληνας αισθάνεται ότι στο μοιραίο αυτό τρένο θα μπορούσε να βρίσκεται και το δικό του παιδί. Δυστυχώς κύριοι υπουργοί, αν και κυβερνάτε εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν έχετε την πολιτική γενναιότητα να αναγνωρίσετε ότι σε αυτό το δραματικό γεγονός, κατεδαφίστηκε η μεγάλη εικόνα που επιχειρήσατε να δημιουργήσετε, μέσα και από τα “Πετσωμένα”, στην πλειοψηφία τους, ΜΜΕ, προκειμένου να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι όλα είναι καλά. Ο κ. Καραμανλής αλλά και ο κ. Καραγιάννης, διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό, εδώ στη Βουλή και στη διαπασών, ότι υπάρχει ασφάλεια στα τρένα. Ο βουλευτής επεσήμανε ότι ολοένα βγαίνουν στο φως,  νέα στοιχεία για τις παραλείψεις της κυβέρνησης και σύντομα θα γίνουν γνωστές οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες του τραγικού δυστυχήματος, όπως τι ακριβώς μετέφερε το περίφημο εμπορικό τρένο ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός και ποιοι τον εμπαίζουν.

Αναφερόμενος στο επίδικο νομοσχέδιο, ο κ. Κουρουμπλής αναρωτήθηκε γιατί με τόσα προβλήματα στο χώρο της υγείας, η κυβέρνηση επέλεξε να ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Παίδων και την ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας, η οποία αποτελεί παράδειγμα,  για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της και τόνισε ότι οφείλονται ευχαριστίες στο ιατρικό, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, στον Σύλλογο Γονέων «Η Φλόγα» και  σε όλους  τους ιδιώτες οι οποίοι  συνέβαλλαν στη δημιουργία αυτής της τόσο υψηλών προδιαγραφών Μονάδας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός που παρακολουθούσε επίμονα νεαρές γυναίκες

 


Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και οπλοφορία – οπλοκατοχή

Συνελήφθη προχθές (14-03-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αναζητήσεων, ύστερα από καταγγελία για ενοχλητικό άτομο, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να επιβαίνει σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 24 εκατοστών καθώς και (3) γυναικεία εσώρουχα.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προέβαινε κατ’ επανάληψη στην επίμονη παρακολούθηση δύο νεαρών γυναικών στην ίδια περιοχή των Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών:Σεμινάριο γραφής Braille

 


Δυναμικό και σύγχρονο το νέο site του Δήμου Πωγωνίου

 


Ένα ακόμη βήμα στην άμεση ενημέρωση των δημοτών και την αλληλοεπίδραση μαζί τους κάνει ο Δήμος Πωγωνίου με τη νέα ιστοσελίδα www.pogoni.gr που ήρθε να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να «απαντήσει» στις προκλήσεις που αυτή φέρνει.

Πρόκειται για μία ιστοσελίδα που σχεδιάστηκε ώστε να διευκολύνει την περιήγηση των επισκεπτών, δίνοντάς τους άμεσα και εύκολα όλες τις πληροφορίες που αναζητούν. Σε ένα ψηφιακά αναβαθμισμένο περιβάλλον, δυναμικό και σύγχρονο, ο δημότης και ο επισκέπτης βρίσκονται μπροστά σε ένα ακόμη κανάλι επικοινωνίας με το Δήμο Πωγωνίου.

«Ο δημότης θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου κι όχι μόνο. Μέσα από τη νέα ιστοσελίδα έχει τη δυνατότητα να παίρνει σημαντικές πληροφορίες τόσο για θέματα της καθημερινότητας όσο και για τις υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα στοχεύουμε,  μέσα από τη σύγχρονη αισθητική,  να παρουσιάσουμε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τα μνημεία δίνοντας βαρύτητα στην εξωστρέφεια» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.

Η σελίδα «υποδέχεται» τους επισκέπτες με φωτογραφίες από φυσικές ομορφιές και μνημεία της περιοχής και ένα σύντομο μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη ενώ εύκολα και γρήγορα δίνεται η δυνατότητα να «διαβάσει» ο ενδιαφερόμενος όλα τα νέα άρθρα.

Να σημειωθεί ότι το νέο σάιτ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί στο σύνολό του και σε καθημερινή βάση προστίθενται στοιχεία και πληροφορίες. 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συλλήψεις διωκόμενων προσώπων στην Ήπειρο

 


Τρεις συλλήψεις διωκόμενων προσώπων πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 14-15/03/2023 από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν:

·         Αλλοδαπός από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, με την οποία αναγνωρίστηκε καταδικαστική απόφαση των αλβανικών δικαστικών αρχών, με συνολική ποινή φυλάκισης (7) ετών και (6) μηνών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

·         Ημεδαπός από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (37) μηνών για ενδοοικογενειακή βία, ψευδή καταμήνυση και απλή σωματική βλάβη.

·         Αλλοδαπός από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου σε συνεργασία με το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς Ιωαννίνων, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (3) μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Αλλαγή ώρας την Κυριακή 26 Μαρτίου

 


Αλλαγή ώρας την Κυριακή 26 Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών μας θα πάνε μία ώρα μπροστά.

Το ξημέρωμα της Κυριακής 26 Μαρτίου στις 03:00 τα ρολόγια μας θα πρέπει να δείχνουν 04:00.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 16 Μαρτίου

 


Την Πέμπτη 16 Μαρτίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κ.Υ. Κόνιτσας, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-13:30

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Τρίχες στο πρόσωπο: Πότε εμφανίζονται στις γυναίκες;

 


Πάνω από το 40% των γυναικών του γενικού πληθυσμού έχουν κάποιο βαθμό ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στο πρόσωπό τους. Κυμαίνεται από αόρατη έως έντονη στην περιοχή του άνω χείλους, του πηγουνιού, του λαιμού ή της φαβορίτας, πάντα όμως αποτελεί ένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών που εμφανίζουν είτε υπερβολική τριχοφυΐα, ή ακόμη χειρότερα δασυτριχισμό, θεωρούν τον εαυτό τους ως "μη φυσιολογικό". Αυτό έχει τόσο ψυχολογικές όσο και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητά της. Ο επηρεασμός του ψυχισμού τους πηγάζει, τις περισσότερες φορές, από την αποδοκιμασία που αποτυπώνεται στα πρόσωπα των ατόμων του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, που μαζί με το χρόνο, την ενέργεια και τα χρήματα που δαπανώνται για την αφαίρεση των τριχών επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία τους.



Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με πολύ έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπό τους παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα άγχους και φόβο ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων, συγκριτικά με εκείνες που έχουν καθαρό, χωρίς τρίχες πρόσωπο. Περιγράφουν, επίσης, με μελανότερα χρώματα την ποιότητα ζωής τους, σε σχέση με τις περιγραφές γυναικών που πάσχουν από δερματικές παθήσεις, όπως από έκζεμα ή ψωρίαση.

Αυτές οι επιπτώσεις στην ψυχολογία των γυναικών δεν πρέπει να παραβλέπονται, αλλά να αντιμετωπίζονται άμεσα.