Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με το Σέρβο ποδοσφαιριστή Dušan Pantelić


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με το Σέρβο ποδοσφαιριστή Dušan Pantelić.
Γεννημένος στις 15 Απριλίου 1993, είναι μεσοεπιθετικός προερχόμενος από την ομάδα πρώτης κατηγορίας της Σερβίας Ράντνικ Σουρντούλιτσα.
Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τις ομάδες Mladenovac, Teleoptik, Voždovac, Napredak, Bežanija και Novi Pazar, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από την Rad Beograd.
Στην ομάδα μας θα αγωνιστεί με τη φανέλα 35.
Ο Dusan δήλωσε στο www.pasgiannina.gr :
"Είμαι χαρούμενος για την συμφωνία μου με την ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Θέλω να αγωνιστώ και ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της."

Έκοψε την πίτας της, η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

Η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς πραγματοποίησε  την καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση-κοπή πίτας, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στη «ΦΡΟΝΤΖΟΥ ΠΟΙΛΙΤΕΙΑ».



Ποδαρικό με διπλό για τον Αγροτικό Αστέρα (Α.Ο. Ζωοδόχος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-2)

*Ποδαρικό με διπλό για τον  Αγροτικό Αστέρα στη Ζωοδόχο, αφού νίκησε με 2-0  τον τοπική ομάδα,  στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική.Ο Αγροτικός Αστέρας  μπήκε από την αρχή με  επιθετική διάθεση, επέβαλλε τον ρυθμό του και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 15΄ με τον Ηλία Μιχάλη.
Στο 33΄ σε φάση διαρκείας ο Τσόκρης Λάμπρος σούταρε, ο Καρατζένης Κωνσταντίνος έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Ορφανό Χριστόφορο που σούταρε, οι αμυντικοί  της Ζωοδόχου έδιωξαν, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Παπαρούνας Στέφανος που σούταρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2.
Στο 73΄ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Βλάχου Πέτρου ο διαιτητής Κατσικογιάννης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.
Ο Σπαλιάρας Νικόλαος το εκτέλεσε αλλά ο Καρατζένης Κωνσταντίνος έδιωξε, η μπάλα χτύπησε  στο δοκάρι και ο Α.Ο. Ζωοδόχου απέφυγε το 0-3.
Α.Ο. Ζωοδόχος:
Καρατζένης Κωνσταντίνος, Τσίντας Παναγιώτης (Ανδρέου Χρήστος 65΄), Τσίος  Χρήστος, Βλάχος Πέτρος, Παππάς Νικόλαος, Ντόντης Σπύρος, Γιόγιακας Βασίλειος (Ζώης Λάμπρος 89΄), Μιλάι Σμάιλ, Σιώτας Γρηγόριος, Αναστασιάδης Ευθύμιος (Τσολάκος  Λάμπρος 46΄), Ρούσης Μιχαήλ
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Θανάσης Χαρίσης):
Γρηγοριάδης  Νικόλαος, Ηλίας Μιχάλης (Κυρίτσης Ιωάννης 56΄), Τσόκρης Λάμπρος, Πανίδης Νικόλαος (Φαρμάκης Αναστάσιος 32΄), Ζότα Ρομέο, Ταΐρης Γεώργιος, Παππάς Θωμάς (Σπαλιάρας Νικόλαος 71΄), Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Καράβας Αναστάσιος, Ορφανός Χριστόφορος, Παπαρούνας Στέφανος (Κατσάμπας Παναγίωτης 88΄)

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 7-0
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 2-3
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 3-1
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1-1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 2-3 
Κυριακή 20  Ιανουαρίου 2019
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-2
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 2-1


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2018-19
1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 35
2.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 34 
3.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 32 
4.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 31
5.  Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 31
6.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 27 
7.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 25
8.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 25
9.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 21   
10. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 20
11.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 18
12.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 12  
13.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 10
14.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 6
15.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  5                    

16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ -9

Βαριά ήττα την Αναγέννησης στην Αγία Μαρίνα (Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 5-1)

*Βαριά ήττα γνώρισε η Αναγέννηση από τον πρωτοπόρο του ομίλου Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας με σκορ 5-1.
Το σκορ άνοιξε στο 47΄ ο Οικονόμου Αλέξιος για τον  Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας.
Στο 56΄ ο Οικονόμου Αλέξιος, με πλασέ λεκανεα το 2-0.
Στο 68΄ ο  Γιαννέτας Παύλος έγραψε το 3-0.
Στο 76΄ κεφαλιά του Θωμαΐδη Γεώργιος, μείωσε σε 3-1 για την  Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου.
Στο 83΄ ο Οικονόμου Αλέξιος  με πλασέ έκανε το 4-1 και στο 88΄  το τελικό 5-1.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε φάουλ του Κολέμπα Φίλιππου.

ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας:
 Ζώτος Νικόλαος, Γεωργούλας Ιωάννης-Παναγιώτης (Κολόσης Χαραλαμπος-Κων/νος 46΄), Χωραβάτης Παναγιώτης, Παππάς Γεώργιος, Λαγκαβάνης Απόστολος, Likaj Besmir, Πασχάλης Χρήστος, Ιωαννίδης Αδαμάντιος (Κατσαβριάς Βασίλειος 82΄), Οικονόμου Αλέξιος, Τσίκας Χρήστος, Γιαννέτας Παύλος
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πότσης Κίμων, Πότσης Ανδρέας (Ντόντης Βασίλειος 63΄), Κολέμπας Φίλιππος (Παπαδιάς Βασίλειος 56΄) , Γκορίτσας  Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος, Γραμμόζης Γεώργιος (Κούρος Γιώργος 72΄), Θωμαΐδης Γεώργιος, Makollari Dorjan, Καμονάς Ιωάννης, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Μπάσιος Χρήστος

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 0-6
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 4-1
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 5-1
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 1-3
Κυριακή 20  Ιανουαρίου 2019
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 1-3
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 5-1
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (Αναβολή)
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 1-1


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 38

2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  34

3. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  30

4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 29
5. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 24 
6. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 22 
7. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 20
8. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 20
9. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 20 (14)
10. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 18
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  15
12. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 15
13. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 14  (14)
14. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 12
15. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 11 
16. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 7

Σύλλογος Νέων Μαρτυρικής Μουσιωτίτσας: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στο κέντρο δεξιώσεων ALEKOS-HALL, Κρυφοβό


Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κέντρο δεξιώσεων ALEKOS-HALL στο Κρυφοβό στις 21:00.
Σας περιμένουμε όλους εκεί.
Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα και όποιος κερδίσει το φλουρί έχει 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ.
Επίσης θα υπάρχει ζωντανή δημοτική μουσική με τα "ΔΗΜΑΚΙΑ".

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα  για τα οποία υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Αναβολή στο Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Π.Α.Σ. Περιβλέπτου


Το ματς της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Π.Α.Σ. Περιβλέπτου που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 20  Ιανουαρίου, ώρα 15:00, αναβάλλεται λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου.
Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Δελβινακίου είναι καλυμμένος από  χιόνι.

Βρέθηκε το μονοκινητήριο αεροσκάφος και η σορός του χειριστή του στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκού κόλπου


Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό μονοκινητήριου αεροσκάφους και του επιβάτη του στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκού κόλπου από μεσημβρινές ώρες της 16/01/2019, γνωρίζεται ότι στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τη σορό του αγνοούμενου 47χρονου χειριστή μέσα στο θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καβουρότρυπας Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας, σε βάθος περίπου τριάντα οκτώ μέτρων και πενήντα εκατοστών (38,50 m).
Η ανωτέρω σορός αφού ανασύρθηκε, μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Μεσολογγίου, έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

Συνάντηση του Σπύρου Ριζόπουλου με τον δήμαρχο Ζηρού Πρέβεζας Νίκο Καλαντζή


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 18ης Ιανουαρίου με τον δήμαρχο Ζηρού Πρέβεζας Νίκο Καλαντζή.
Κατά την ανταλλαγή απόψεων που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Σπύρος Ριζόπουλος κατέστησε τον δήμαρχο κοινωνό, όχι μόνο της έννοιας της Περιφερειακότητας αλλά και του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του δήμου Ζηρού ο οποίος όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε «μπορεί να αποτελέσει τον βασικό στρατηγικό αυχένα ο οποίος μπορεί να κινήσει όλη την οικονομία και τις μεταφορές της Ηπείρου.»
Με τη συνάντηση έγιναν ανακοινώσεις:
Νίκος Καλαντζής
«Με χαρά δέχθηκα σήμερα την επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Ριζόπουλου. Ενημερωτικού χαρακτήρα και συνάντηση γνωριμίας. Νομίζω ότι από αυτές τις συναντήσεις, εφόσον έχουν και ένα προεκλογικό άρωμα, έχουμε να αποκομίσουμε μόνο θετικά στοιχεία στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και της συνεννόησης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού.
Για μένα προσωπικά, το έχω πει πολλές φορές, η κάθε προεκλογική περίοδος είναι περίοδος αναζήτησης ευκαιριών και μπορείς να πετύχεις πάρα πολλά πράγματα τα οποία πάλευες χρόνια πριν και δεν μπορούσες να τα πετύχεις στο χρόνο που έπρεπε.

Πονοκέφαλος: Μήπως φταίει το ρινικό διάφραγμα;


Συχνά συμπτώματα κεφαλαλγίας παρουσιάζουν τα άτομα που έχουν στραβό διάφραγμα. Αιτία είναι η ανάπτυξη τοπικών φλεγμονών στους παραρρίνιους κόλπους με πάχυνση του βλεννογόνου και η παρεμπόδιση της παροχέτευσης των εκκρίσεών τους, η οποία συσσωρεύεται και δημιουργεί πίεση εκ των έσω.
«Σύμφωνα με την Αµερικανική Ακαδηµία Ωτορινολαρυγγολογίας-Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, 8 στους 10 ανθρώπους υποφέρουν από σκολίωση ρινικού διαφράγματος. Το διάφραγμα είναι το ανατομικό στοιχείο που χωρίζει τη μύτη στις δύο ρινικές θαλάμες, το μπροστινό τμήμα του οποίου αποτελείται από χόνδρο και το οπίσθιο από οστό. Αυτή η παραμόρφωση δεν είναι συνήθως έντονη, οπότε περνά απαρατήρητη, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Όμως, σε ένα ποσοστό ανθρώπων η ελλιπής ευθυγράμμιση είναι τόσο έντονη που παρουσιάζεται δυσκολία στην αναπνοή και αδυναμία παροχέτευσης της βλέννας που φυσιολογικά δημιουργείται στη μύτη. Η παραμονή της στους κόλπους οδηγεί σε λοιμώξεις και σε πονοκεφάλους», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας και συνεχίζει «Στα πιο συχνά συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται οι ρινορραγίες, ο βήχας, το ροχαλητό και η δυσκολία στον ύπνο, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ξηροστομία (εξαιτίας της στοματικής αναπνοής στην οποία συχνά καταφεύγουν οι ασθενείς), σε υπνική άπνοια, ακόμα και σε καρδιοπνευμονικά προβλήματα λόγω των απνοιών».