Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Ζηκόπουλος Κωνσταντίνος: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα στο https://www.tzourlakos.com/


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα από τον συνδημότη  Προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών Ασπρόπυργου και μέλους του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., κ. Ζηκόπουλου  Κωνσταντίνου στο https://www.tzourlakos.com/

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων


Άνοιξε η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2019.
Η  ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:
Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. (Ε1-Ε2-Ε3)
Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να υποβάλετε την αρχική εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2015 και μετά ή την τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ίδια έτη, συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 (Αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας) ή/και το έντυπο Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).
Μπορείτε επίσης να δείτε και να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα / πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου, για τα οικονομικά έτη 2003 και μετά.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Τις μέρες του Πάσχα θα ισχύσει ότι τις υπόλοιπες μέρες, ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε γιορτές»


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην ημερήσια ενημέρωση τόνισε πως:
«Η προσπάθεια συνεχίζεται. Γίνεται πολλή συζήτηση για το τι ισχύει τις μέρες του Πάσχα. Ισχύει ότι ισχύει τις υπόλοιπες μέρες. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε γιορτές».
Και πρόσθεσε: «Ως κοινωνία έχουμε δείξει μεγάλη ωριμότητα. Θα περάσουμε το φετινό Πάσχα στο σπίτι, το αρνί ή θα το ψήσουμε μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς. Είναι μεγάλο το στοίχημα. Μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε σε λίγες ώρες αυτά που έχουμε καταφέρει με πολλές στερήσεις».
Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και πότε αυτή θα ξεκινήσει. «Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Υπομονή λοιπόν. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο» είπε και ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των ελέγχων σε κομβικά σημεία των οδικών δικτύων της χώρας και επεσήμανε πως τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 236 οχήματα.

Σωτήρης Τσιόδρας: 102 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 22 νέα κρούσματα


Ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε  22 νέα κρούσματα, και 102 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 2.192 οι καταγεγραμμένοι ασθενείς.
Νοσηλεύονται 72 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Γρηγόρης Μποντίνης: Ευχές για το Πάσχα

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου)


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:
A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.
• Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ομαλή εξέλιξη σταθερά βελτιούμενη.
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
• Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παρουσιάζει πολύ ικανοποιητική εξέλιξη.
• Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερά βελτιούμενη.
• Το τρίτο περιστατικό που αφορά νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός σε πολύ καλή κατάσταση και πρόκειται να λάβει εξιτήριο κατά την σημερινή ημέρα.
4. Χθες εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πενήντα ένα (51) νέα δείγματα. Τα οκτώ αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα υπόλοιπα σαράντα τρία όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.
Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν χθες ήταν αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση. Τα τέσσερα έχουν ήδη διαπιστωθεί αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα άλλα δύο.
• Από το σύνολο των εκατό σαράντα εννέα (149) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.
Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Τα δέκα δείγματα που εξετάσθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα ήταν αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκαν δέκα τρία νέα δείγματα για εξέταση.
• Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια ενενήντα οκτώ (398) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα τρία ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.
Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Πέντε από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
• Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται σε απομόνωση ένα πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένεται αποτέλεσμα δείγματος.
• Επιπλέον του ανωτέρω λήφθηκε άλλο ένα νέο δείγμα πιθανού περιστατικού, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένεται αποτέλεσμα.
• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο στις 12/4/2020.
Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Το ένα δείγμα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικό.
• Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα έξι (36) δείγματα εκ των οποίων τα τριάντα τέσσερα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω.
***
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται σαράντα ένα (41) άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

Συνελήφθη αλλοδαπός σε χωριό της Άρτας, κατηγορούμενος για διευκόλυνση παράνομης παραμονής στη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών, παρέχοντάς τους κατάλυμα έναντι χρηματικής αμοιβής


Συνελήφθη, χθες (14-04-2020) το πρωί σε χωριό της Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διευκόλυνση παράνομης παραμονής στη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών, παρέχοντάς τους κατάλυμα έναντι χρηματικής αμοιβής.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί αιφνιδιαστικό έλεγχο σε αποθήκες και παραπήγματα που βρίσκονταν εντός αγροκτήματος σε χωριό της Άρτας, όπου εντόπισαν να διαμένουν παράνομα δώδεκα -12- αλλοδαποί, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, οι οποίοι και συνελήφθησαν προκειμένου εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αγρόκτημα είχε μισθώσει ο κατηγορούμενος, ο οποίος στη συνέχεια το υπεκμίσθωσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, στους ανωτέρω μη νόμιμους αλλοδαπούς, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την παράνομη παραμονή τους στη χώρα.
Επίσης, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του ακινήτου, κατηγορούμενος για εκμίσθωση ακινήτου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ξεκινά την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου η πληρωμή των 800 ευρώ


Ξεκινά την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, η πρώτη φάση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή, όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από 15 Απριλίου έως και τις 17 Απριλίου.
Σύμφωνα με νέα απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» σήμερα το πρωί, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 548.132.000 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 685.165.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις πληρωμών, οι οποίες είναι οι εξής:
Β΄ φάση: από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου.
Γ΄ φάση: από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό, οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή και έχουν λάβει γνωστοποίηση της αναστολής από τις επιχειρήσεις-εργοδότες τους, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.
Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής των ανωτέρω δηλώσεων σε τρεις φάσεις των 10 ημερών, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει το υπουργείο Εργασίας.

Εκπαιδευτήρια «ΓΕΝΕΣΙΣ»: Ευχές για το Πάσχα

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα


Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της (05-10-2019) στα Ιωάννινα, ο κατηγορούμενος εισήλθε, προσποιούμενος τον πελάτη, σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε από πάγκο του καταστήματος ένα κινητό τηλέφωνο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενήργησε Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σαράντα εννέα οι παραβάτες του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας στην Ήπειρο, την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου:
για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (124) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
(32) στην Αττική,
(26) στην Κεντρική Μακεδονία,
(16) στη Θεσσαλονίκη,
(14) στη Δυτική Μακεδονία,
  (9) στη Θεσσαλία,
  (8) στη Δυτική Ελλάδα,
  (7) στη Στερεά Ελλάδα,
  (5) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (2) στην Ήπειρο,
  (2) στην Πελοπόννησο,
  (2) στην Κρήτη και
  (1) στο Νότιο Αιγαίο.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (48) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (381) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (213) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (2.163) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
(789) στην Αττική,
(216) στη Θεσσαλονίκη,
(148) στο Βόρειο Αιγαίο,
(145) στη Δυτική Ελλάδα,
(135) στα Ιόνια Νησιά,
(121) στην Κρήτη,
(118) στην Πελοπόννησο,
(112) στην Κεντρική Μακεδονία,
(101) στη Στερεά Ελλάδα,
  (83) στο Νότιο Αιγαίο,
  (64) στη Θεσσαλία,
  (62) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (49) στην Ήπειρο και
  (20) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (40.034) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).
για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (8) παραβάσεις και συνελήφθησαν (7) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (433) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (420) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εξιχνίαση απάτης σε βάρος ημεδαπού σε χωριό της Άρτας


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος έτερου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης που τελέστηκε σε βάρος ημεδαπού σε χωριό της Άρτας.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο παθών κατέβαλε το χρηματικό ποσό των -800- ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά αυτοκινήτου από μάντρα πώλησης αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοραπωλησία.
Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Καψάλης Κωνσταντίνος: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα στο https://www.tzourlakos.com/


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα από τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη στο https://www.tzourlakos.com/

Δήμος Πωγωνίου: Κατ’ οίκον διάθεση τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ


Σε κατ’ οίκον διάθεση τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD) προχώρησαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου σε συνεργασία με τα μέλη της προσωρινής δομής Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.
 Η παράδοση των προϊόντων έγινε σύμφωνα με όλα τα μέτρα που προστάζει η προάσπιση της δημόσιας υγείας και οι κανόνες για την προστασία από την διασπορά του κορονοϊού.
¨Στις έκτακτες αυτές καταστάσεις οφείλουμε να πράττουμε ανάλογα. Κανένας συνδημότης μας δε θα μείνει αβοήθητος αυτή τη δύσκολη περίοδο. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου από την πρώτη μέρα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη των συνανθρώπων μας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου κ. Γρηγόρης Μποντίνης.
Να σημειωθεί ότι και τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου,  σε όσους δημότες έχουν ανάγκη.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Νικόπουλος Ιωάννης: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα στο https://www.tzourlakos.com/


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου, κ. Νικόπουλο Ιωάννη στο https://www.tzourlakos.com/  

Ντότης Δημήτρης: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα στο https://www.tzourlakos.com/


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα από τον επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης  «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» κ. Ντότη Δημήτρη στο https://www.tzourlakos.com/  

Ζηκόπουλος Σταύρος: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα στο https://www.tzourlakos.com/


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα από τον επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» κ. Ζηκόπουλο Σταύρο στο https://www.tzourlakos.com/  

Covid-19 και κατανάλωση αλκοόλ στην εγκυμοσύνη: Γιατί τώρα είναι πιο σημαντικό να την αποφύγετε


Όλοι συμφωνούμε πως η πανδημία του κορωνοϊού μας οδηγεί σε αυξημένο άγχος και αβεβαιότητα για το μέλλον. 
Ο αμερικανικός φορέας ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, Centers for Disease Control and Prevention, αναγνωρίζει ακριβώς αυτό: 
Ο φόβος για τον νέο κορωνοϊό και τη λοίμωξη COVID-19, μπορεί να προκαλεί έντονα συναισθήματα άγχους και φόβου σε ενήλικες και παιδιά.
Ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά σε καταστάσεις στρες και η αντίδρασή του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. 
Έχοντας αυτό κατά νου, ο Δηµήτρης Α. Μπιλάλης, MBBCH MMedSc FRCOG CCST, χειρουργός-γυναικολόγος, διευθυντής Athens Women’s Health Clinic εφιστά την προσοχή μας σε έναν πολύ ιδιαίτερο και ευαίσθητο συσχετισμό αυτής της περιόδου: την τάση για κατανάλωση αλκοόλ ακόμη και σε εγκύους.
Για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, το αλκοόλ δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αποτελεί μέρος της εξίσωσης, ακόμη κι αν η κοινωνική κατανάλωσή του ήταν μια συνήθεια που είχαν στην καθημερινή τους ζωή πριν συλλάβουν.
Άγχος και κατανάλωση αλκοόλ
«Αναγνωρίζω πως για κάποιες έγκυες που κατανάλωναν τακτικά αλκοόλ πριν την εγκυμοσύνη, μπορεί το άγχος και η αβεβαιότητα που δημιουργεί γύρω μας η πανδημία του κορωνοϊού να αποτελούν έναυσμα για να διακόψουν την αποχή από το αλκοόλ», τονίζει ο Δρ. Δημήτρης Μπιλάλης. «Το αλκοόλ όμως στην εγκυμοσύνη απαγορεύεται και υπάρχουν σημαντικοί λόγοι γι’ αυτό. Επιπλέον, και επειδή έχω λάβει σχετικές ερωτήσεις από εγκύους που παρακολουθούμε στην Κλινική, είναι σημαντικό να θυμάστε πως δεν υπάρχει ασφαλής ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ για τις γυναίκες που κυοφορούν», συμπληρώνει.
Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ στην εγκυμοσύνη