Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ανοίγει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων του επιδόματος Παιδιού Α21

 


Σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανοίγει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως την 11η Μαρτίου και ώρα 18.00.

Θα κλείσει προσωρινά στις 29-3-2024 και ώρα 08.00 για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr  ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr  με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Επίσκεψη του Πύρρου Δήμα στο δήμαρχο Ιωαννίνων

 


Ο Πύρρος Δήμας, υποψήφιος για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών επισκέφτηκε στο γραφείο του το δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, με τον οποίο συνδέεται φιλικά εδώ και πολλά χρόνια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων ευρωβουλευτών και η κρισιμότητά τους σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται να απομονωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ακραίες φωνές που βάλλουν κατά της δημοκρατίας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων εξήρε τη συνεισφορά του κ. Δήμα στον τομέα του αθλητισμού αλλά και στους αγώνες της ομογένειας, τονίζοντας ότι μια πιθανή εκλογή του στην ευρωβουλή θα έχει θετικές επιπτώσεις για την Ήπειρο και τους ομογενείς, λειτουργώντας ως μοχλός πίεσης προς το γειτονικό κράτος προκειμένου να σεβαστεί τα δικαιώματα των ελλήνων της Αλβανίας, να εναρμονιστεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και να ολοκληρώσει την ενταξιακή του πορεία στην Ε.Ε.

Άρτα: Νέα απάτη με το πρόσχημα του λογιστή

 


Από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη, η οποία έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ημεδαπή δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο, το οποίο προσποιήθηκε ότι είναι ο λογιστής του πατέρα της και με διάφορες δικαιολογίες την έπεισε να του μεταφέρει σε λογαριασμό του συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Έκοψε βασιλόπιτα για το προσωπικό ο Δήμος Πωγωνίου

 


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους υπαλλήλους έκοψε χθες ο Δήμος Πωγωνίου σε μία όμορφη εκδήλωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί αφορμή να βρεθούν στον ίδιο χώρο όλοι οι εργαζόμενοι.

Την βασιλόπιτα έκοψε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης ευχαριστώντας το προσωπικό για την συνεργασία και τονίζοντας πως οι υπάλληλοι αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του Δήμου.

 «Εύχομαι το 2014 να είναι μια χρονιά δημιουργική και όμορφη για όλους. Προσωπικό και αιρετοί προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να εργάζεστε με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση για το κοινό καλό. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία» σημείωσε ο κ. Καψάλης.

Στο σημαντικό ρόλο του προσωπικού αναφέρθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σιούτης υπογραμμίζοντας:

«Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που δίνει εξετάσεις καθημερινά απέναντι στους δημότες. Σε αυτό το ομαδικό πνεύμα θα συνεχίσουμε και το 2024 με την άριστη συνεργασία μας να αποδίδει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία. Σας ευχαριστούμε πολύ και να θυμόμαστε πάντα ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε κλήρωση πλούσιων δώρων, χορηγία τοπικών καταστημάτων και συνεργατών του Δήμου ενώ οι δύο τυχεροί της βασιλόπιτας ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Λάμπρου και Νίκος Χρυσοχοϊδης που κέρδισαν από 2 μέρες άδεια.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Σταθερά μειωμένα και για το 2024 τα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Ζίτσας

 


Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Σταθερά, χωρίς καμία αύξηση, διατηρούνται για ακόμη μία χρονιά τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Ζίτσας. Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική του συνεδρίαση, με τις ψήφους της πλειοψηφίας των μελών του  Σώματος (μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ.)  έκανε δεκτή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να μην υπάρξει καμία μεταβολή στα τέλη παρόλο το δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες καθώς και οι δυσβάσταχτες αυξήσεις που επιβάλει ο ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε,  «σε πείσμα των καιρών και όταν άλλοι Δήμοι προχωρούν σε γενναίες αυξήσεις των τελών τους, εμείς για ακόμη μία χρονιά αφομοιώνουμε τις υπέρογκες αυξήσεις που μας επιβάλει ο ΦΟΔΣΑ και διατηρούμε σταθερά τα δημοτικά τέλη σε μια προσπάθεια να μην επιβαρύνουμε κι άλλο τα νοικοκυριά των δημοτών μας».

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή  για το 2024 τα δημοτικά τέλη, που αφορούν  την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό,  την ύδρευση-αποχέτευση, τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού FERIEN MESSE στη Βιέννη

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της για την προώθηση του προορισμού «Ήπειρος», πρόκειται να συμμετάσχει στη Έκθεση τουρισμού FERIEN MESSE WIEN που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στο διάστημα 14-17 Μαρτίου 2024.

Η εν λόγω έκθεση θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες της Κεντρικής Ευρώπης, στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 800 εκθέτες από 70 χώρες και προσελκύσει περισσότερους από 150.000 επισκέπτες.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και μπορούν να φιλοξενηθούν με εκπροσώπους τους: Δήμοι, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και γενικά φορείς της Ηπείρου αλλά και επιχειρήσεις του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο. Επίσης, μπορεί να αποσταλεί και υλικό προβολής.

Στο site της Έκθεσης: www.ferien-messe.at/en-gb, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά με περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα λειτουργίας της Έκθεσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για συμμετοχή και φιλοξενία στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος να γίνει μέσω της συμπλήρωσης φόρμας και την αποστολή της στο email: ar.stasinou@gmail.com  ως την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024.

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκίνησε το έργο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων

 


Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις αποκτούν τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου μέσω του έργου «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Πωγωνίου», συνολικού προϋπολογισμού  662.192,55€,  που είναι σε εξέλιξη.

Οι σημαντικές παρεμβάσεις έρχονται σε υλοποίηση της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία σύγχρονων υποδομών άθλησης που θα δώσουν διέξοδο στους δημότες, όλων των ηλικιών, επιτρέποντας συγχρόνως τη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

        Την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου τελευταίας γενιάς, σε γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 στο Καλπάκι, την Πωγωνιανή και στα Δολιανά.

Γιάννενα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για διάρρηξη αυτοκινήτου και κατοχή ναρκωτικών

 


Άμεσα συνελήφθησαν χθες (22-02-2024) στην πόλη των Ιωαννίνων δύο άτομα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για διάρρηξη αυτοκινήτου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για κλοπή κατά συναυτουργία και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, λίγο νωρίτερα οι κατηγορούμενοι είχαν παραβιάσει πόρτα αυτοκινήτου, από όπου αφαίρεσαν ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα ασύρματο ακουστικό.

Κατά τον εντοπισμό τους, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα παραπάνω αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπλέον, στην κατοχή του ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 ναρκωτικά χάπια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ενόψει της διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα της 24ης αγωνιστικής της Super League 1, αθλητικής περιόδου 2023-2024, μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ, την Κυριακή 25/02/2024 και ώρα 16.30′.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις των άρθρων 52 παρ.2, 44 και 109 του Ν. 2696 / 99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει.

Τις υπ’ αρίθμ. 6786/24/ 374568 από 22/02/2024 αναφορά–πρόταση του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Ά ρ θ ρ ο 1ο

Τις ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 25/02/2024 και από ώρα 12:30’ έως πέρατος του ποδοσφαιρικού αγώνα:

20η αγωνιστική το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Σ. Αετός Νήσου 25-02-24/16:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024   

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ - Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (16:00)

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (16:00)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (16:30)

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  (17:30)     

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (16:00)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:00)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (16:00)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

 


Την Παρασκευή  23 Φεβρουαρίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

20η αγωνιστική το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-ΑΠΣ Οι Τίγρεις 25-02-24/13:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΩΡΑ: 13:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (16:00) 

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (16:00)

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (16:00)

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (17:15)

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ      (13:00)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ    (13:00)

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (16:00)

Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (16:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ     ΖΩΟΔΟΧΟΥ (16:00)    

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ (16:30)

Δακρυοαδενίτιδα: Αιτίες, συμπτώματα και θεραπεία

 


Στο προσκήνιο ήρθε τις τελευταίες ημέρες η δακρυοαδενίτιδα, μία ασυνήθιστη διαταραχή των ματιών, η οποία μπορεί να είναι παροδική ή επίμονη και να εξελιχθεί σε κάτι σοβαρό αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και σωστά.

Τα βασικά δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε γι' αυτήν την πάθηση καθώς και πότε πρέπει να πάμε στον γιατρό παραθέτει ο δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, Χειρουργός-Οφθαλμίατρος, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με συγκεκριμένη ειδίκευση στις παθήσεις του κερατοειδή και της εξωτερικής επιφάνειας.

1. Η δακρυοαδενίτιδα είναι φλεγμονή του μεγάλου δακρυϊκού αδένα στο ένα συνήθως μάτι, αλλά από έναν δακρυϊκό αδένα πίσω από την άνω, έξω γωνία τους (κάτω από την βάση του άνω βλεφάρου από την μεριά του αυτιού -κροταφικά). Οι αδένες αυτοί έχουν μέγεθος σχεδόν όσο ένα αμύγδαλο και παράγουν τα δάκρυα που συνήθως εκκρίνονται από ερεθισμό ή συγκίνηση (η βασική έκκριση δακρύων του 24ωρου, πραγματοποιείται από χιλιάδες άλλους, μικροσκοπικούς αδένες που βρίσκονται διάχυτοι στον επιπεφυκότα). Εάν κάτι προκαλέσει ερεθισμό στους μεγάλους δακρυϊκούς αδένες, αναπτύσσουν φλεγμονή και διογκώνονται. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό συμβαίνει στον έναν (τον δεξιό ή αριστερό).