Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Άρτα: Εντοπίστηκε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στο οποίο διεξάγονταν τυχερά παίγνια μέσω παρένθετου προσώπου


Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας παίκτης που συμμετείχε στο τυχερό παίγνιο, τύπου «φρουτάκια»

Εντοπίστηκε χθες (24-07-2020) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια μέσω παρένθετου προσώπου.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας θαμώνας – παίκτης, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για διενέργεια τυχερών παιγνίων στο προαναφερόμενο κατάστημα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση (9) ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ σε έναν από αυτούς εμφανιζόταν τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», με μονάδες πονταρίσματος, στο οποίο συμμετείχε ως παίκτης ο ανωτέρω συλληφθείς.
Επίσης, όπως προέκυψε, το τυχερό παίγνιο στο οποίο συμμετείχε ο ανωτέρω παίκτης διεξάγονταν μέσω ιστοσελίδας, όπου η πρόσβαση και κατάθεση-ανάληψη χρηματικών ποσών πραγματοποιούνταν μέσω λογαριασμού που τηρούνταν από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος ενεργούσε ως παρένθετο πρόσωπο.
Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στερούνταν άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και κατάλληλης πιστοποίησης από αρμόδια αρχή.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ,
κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή,
κεντρική μονάδα (server),
(14) κάρτες μεταφοράς χρηματικών ποσών, (16) αποδείξεις πληρωμής λογαριασμών και υπηρεσιών προπληρωμένων καρτών και σημειώσεις με ονόματα και αριθμούς.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 31 νέα κρούσματα


Τα 8 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
                   
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 31 νέα κρούσματα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.166, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.
1.166 (28%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2095 (50,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών.
2 (20%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 80,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 
66 (32,8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου: Η πολιούχος μας να ευλογεί όλο το χωριό μας


Το Δ.Σ της Αδελφότητας Κρυονεριτών Πωγωνίου-Ηπείρου "Η Αγία Παρασκευή" εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτούς που γιορτάζουν.
Του χρόνου θα την γιορτάσουμε όπως της πρέπει, με κάθε μεγαλοπρέπεια.
Η πολιούχος μας να ευλογεί όλο το χωριό μας.
Βιογραφία:
Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138-160 μ.Χ).
Ήταν κόρη του Αγάθωνα και της Πολιτείας.
Επειδή γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.
Η Αγία Παρασκευή ανέπτυξε ιεραποστολική δραστηριότητα στην Ρώμη την οποία την υπέβαλαν σε βασανιστήρια της πυρακτωμένης περικεφαλαίας το οποίο υπέμεινε με καρτερικότητα.
Τότε ο Αντωνίνος διέταξε και την έβαλαν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα.
Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη πλησίασε το πρόσωπο του στον λέβητα καθώς δεν μπορούσε να εξηγήσει πως η Αγία είχε μείνει ανέπαφη για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό και αμέσως τυφλώθηκε.
Η Αγία με προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φώς του με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό, την ελευθέρωσε και συνέχισε να κηρύττει το Ευαγγέλιο σε αλλά μέρη, μέχρι που έφτασε στην Ελλάδα.
Στα Τέμπη ένας ειδωλολάτρης άρχοντας την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέμεινε καρτερικά, για να τελειωθεί με δια αποκεφαλισμού θάνατο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας:
Η Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Κιτσανού-Ραγκούση Λαμπρινή    Μπάσιος Θεόδωρος

Ενημερωτικές δράσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την προστασία των ανηλίκων


Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τίτλο «Έχεις φωνή, Είμαστε δίπλα σου»
Έντυπο ενημερωτικό υλικό διανεμήθηκε σε πολίτες και ανήλικους στα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα
Από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις, που στόχο έχουν την προστασία των ανηλίκων.
Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του τρίτου μέρους της ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο «Έχεις Φωνή, Είμαστε δίπλα σου» που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι τα δύο προηγούμενα μέρη της ενημερωτικής εκστρατείας αφορούσαν τη βία σε βάρος των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες (24-07-2020), σε κεντρικά σημεία (πλατείες, πεζόδρομους, παιδικές χαρές, εμπορικούς δρόμους) στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί διένειμαν έντυπο υλικό στους πολίτες και σε ανήλικους, με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου για τους ανήλικους, τη σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων και την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος τους.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου για την πολύτιμη βοήθειά της στην πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης.
Οι δράσεις των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης για την ενημέρωση του κοινού γύρω από θέματα προστασίας των ανηλίκων θα συνεχιστούν, ενώ οι πολίτες μπορούν να βρουν τις επικαιροποιημένες οδηγίες και συμβουλές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα «Τουρισμός για όλους»


Αναρτήθηκαν στο tourism4all.gov.gr δύο πίνακες με προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος  «Τουρισμός για Όλους».
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: Ανάρτηση προσωρινών πινάκων δικαιούχων, περίοδος ενστάσεων και ανάρτηση των πινάκων οριστικών δικαιούχων. Στη συνέχεια θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση και οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση στο e-voucher μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής tourism4all.gov.gr.
Ο δικαιούχος και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher.
Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας. Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται) και με ανώτατο ποσό τα 30€/το άτομο/ανά διανυκτέρευση και ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο. 
διαμονή των 4 διανυκτερεύσεων είναι προϋπόθεση. 
Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής στο κατάλυμα για περισσότερο διάστημα γίνεται μεταξύ παρόχου και το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται.

Θανάσιμος τραυματισμός 65χρονου, στις Κιρκιζάτες Άρτας


Χθες (24-07-20) το απόγευμα στις Κιρκιζάτες Άρτας, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 65χρονος άνδρας, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

98%: Μία ιστορία αγάπης, θάρρους, πόνου αλλά πάνω απ΄όλα ελπίδας


Ένα βιβλίο για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο

Ο τίτλος ενός βιβλίου που αρχικά παραξενεύει, μετά όμως γίνεται απόλυτα κατανοητός: 98%...Πολλές φορές η ζωή μας μετατρέπει με το ζόρι σε «ήρωες», σε ανθρώπους που ρίχνονται σε σκληρές μάχες επιβίωσης, που πρέπει να αντέξουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά τραύματα.
Κάθε ασθενής που διαγιγνώσκεται με καρκίνο, αλλά και οι οικείοι του αγωνιούν να μάθουν τις στατιστικές: τι πιθανότητες έχω να «νικήσω» την ασθένεια; Πόσο θα ζήσω; Τι πιθανότητες επιτυχίας έχει η θεραπεία που θα ακολουθήσω; Το 98% αφήνει ένα 2%, που φαντάζει μικρό, εάν όμως συμβεί;
Δυστυχώς όταν μια γυναίκα διαγιγνώσκεται με καρκίνο είναι πολύ πιθανό να εγκαταλειφθεί  από το σύντροφό της, βιώνοντας μοναξιά, απόρριψη και στιγματισμό ως μη υγιής. Εδώ όμως βλέπουμε την αγάπη να μάχεται το θάνατο, το «εμείς απέναντι σε όλα» να γίνεται πράξη: «Είναι μια πρωτότυπη μαρτυρία, όχι από έναν ασθενή, αλλά από ένα σύντροφο, ο οποίος καταγράφει τη μάχη με τον καρκίνο από τη σκοπιά του «άλλου», που επίσης πονάει, αλλά συνήθως βουβά».
Ο Κώστας Γαλανούδης, λογιστής στο επάγγελμα, αποφάσισε να καταγράψει την ιστορία της γυναίκας του Παναγιώτας, που διαγνώσθηκε με καρκίνο, υποβλήθηκε σε θεραπείες, «νίκησε» προσωρινά την ασθένεια, όμως μια «δεύτερη έφοδος» της νόσου υπέβαλε το ζευγάρι σε μια σκληρή δοκιμασία. 
Στην προσπάθεια του να λυτρωθεί ο ίδιος, καθώς ο πόνος του είχε ξεχειλίσει κι ήταν δύσκολα διαχειρίσιμος, εκφράστηκε με την κατάθεση των συναισθημάτων και των σκέψεων του.
Δεν είχε γραφτεί κανένα άλλο βιβλίο από σύντροφο – συνοδοιπόρο καρκινοπαθούς ο οποίος επιθυμούσε να γνωστοποιήσει το πώς νιώθει την ασθένεια και την ταλαιπωρία της, τα πάνω και τα κάτω της κι αυτός που στέκεται δίπλα στον πάσχοντα και συμπάσχει.
Από τις εκδόσεις “ΑΡΜΟΣ” ο διευθυντής κ. Γ. Χ. Ιακώβου που ανέλαβε να το εκδώσει παρέδωσε το πόνημα στη πρόεδρο της Αντικαρκινικής εταιρείας Ιωαννίνων κ. Νίκη Αγνάντη την πρώτη καθηγήτρια παθολογοανατομίας στην Ελλάδα, η οποία είχε την καλοσύνη να το προλογίσει και να συμβάλλει στην όλη προσπάθεια που στοχεύει στην ενίσχυση των ασθενών με καρκίνο.
Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του συγγραφέα δωρίζονται σε συλλόγους καρκινοπαθών.
Πληροφορίες-παραγγελίες:
210 3304196 - 210 3830604 (Αθήνα), 2310-220992 (Θεσσαλονίκη),
e-mail: info@armosbooks.gr  

Παρακάλαμος: Πανηγυρίζει ο Άγιος Παντελεήμονας, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου



Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα  θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.
Ώρα έναρξης: 7:30 π.μ.
Ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός έως στις 9:00 μ.μ..

Εισροή υδάτων σε επαγγελματικό σκάφος μεταφοράς επιβατών στη θαλάσσια περιοχή Μπέλα Βράκα Συβότων


Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική αρχή Συβότων, για εισροή υδάτων σε επαγγελματικό σκάφος μεταφοράς επιβατών με όνομα ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' ΣΗ 522, στη θαλάσσια περιοχή Μπέλα Βράκα Συβότων, με πέντε επιβαίνοντες.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε  ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Οι επιβαίνοντες του ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' μετεπιβιβάστηκαν σε δύο παραπλέοντα  σκάφη και μεταφέρθηκαν στον οικείο λιμένα με ασφάλεια, ενώ το ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' ανετράπη και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε.
Από τη Λιμενική Αρχή Συβότων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 27-07 έως 02-08-2020 )


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 27 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (27-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (28-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (29-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (30-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (31-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (01-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι – Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (27-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος -Δολό
Τρίτη (28-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (29-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (30-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (31-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.
Κυριακή (02-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 23:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (27-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 
Τρίτη (28-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (29-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος - Αμμότοπος - Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Πέμπτη (30-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (31-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Σάββατο (01-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός- Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (27-07-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (28-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (29-07-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Πέμπτη (30-07-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (31-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (27-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου.
Τρίτη (28-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (29-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (30-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 
Παρασκευή (31-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (02-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.

Μέλασμα: Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις πανάδες


Τα άτομα που έχουν «πανάδες» στο πρόσωπό τους, πρέπει να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα προστασίας όλο το χρόνο και ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι, διότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να τις επιδεινώσει.
Οι «πανάδες» (επιστημονικά λέγονται μέλασμα ή χλόασμα) είναι μία από τις συχνότερες δερματικές διαταραχές. Προσβάλλουν κυρίως (αλλά όχι μόνο) τις γυναίκες και είναι κηλίδες (πλάκες) στα σημεία του δέρματος που εκτίθενται στον ήλιο, κυρίως στο πρόσωπο και στο ντεκολτέ.
«Το μέλασμα είναι συνηθισμένη διαταραχή κυρίως σε γυναίκες  με σκουρότερο τόνο επιδερμίδας. Είναι πιο συχνό στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, αλλά εμφανίζεται και σε γυναίκες στην περίοδο της εμμηνόπαυσης. Η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί να επηρεάσει την παρουσία του. Σπανιότερα μέλασμα μπορεί να εμφανιστεί και σε άνδρες», λέει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Ωστόσο οι συνηθέστερες ηλικίες εμφάνισης είναι 20-40 ετών. Μελέτες δείχνουν σημαντική μείωση της επίπτωσής του μετά τα 50 έτη, πιθανώς μετά την εμμηνόπαυση και τη μείωση του αριθμού και τη δραστηριότητα των μελανοκυττάρων που φυσιολογικά συμβαίνει με την ηλικία».
Τί είναι όμως ακριβώς το μέλασμα; Είναι ουσιαστικά η επίκτητη, κατά τόπους υπερμελάγχρωση του δέρματος, που έχει ως επακόλουθο να δημιουργούνται κηλίδες (πλάκες) με πιο σκούρο, από ανοιχτό καφέ-γκρι χρώμα έως πολύ σκούρο σχεδόν μαύρο. Αναλόγως με την περίπτωση, οι πλάκες αυτές μπορεί να έχουν μέγεθος από 0,5 εκατοστό έως και πάνω από 10 εκατοστά. Μπορεί επίσης να είναι επιφανειακές ή να εισδύουν σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.
Οι πλάκες του μελάσματος αναπτύσσονται κυρίως στα ζυγωματικά, στο πηγούνι, στη «γέφυρα» της μύτης, στο μέτωπο, στο άνω χείλος και, λιγότερο συχνά, στο ντεκολτέ. Επειδή όμως σχετίζονται με τον ήλιο, μπορεί να εμφανιστούν και στους βραχίονες ή στον λαιμό, αν και αυτό συμβαίνει πιο σπάνια.