Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Δείτε αν κερδίσατε στην φορολοταρία του Ιουνίου


Ολοκληρώθηκε η 30η φορολοταρία του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων του μηνός Ιουνίου με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.
Οι 1.000 τυχεροί της κλήρωσης κερδίζουν από 1.000 ευρώ το καθένας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της φορολοταρίας μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Μόνο με ραντεβού από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου με την Εφορία


Μόνο με ραντεβού από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου όσοι θέλουν να κλείσουν τις ανοικτές φορολογικές υποθέσεις τους την εφορία.
Το ραντεβού ισχύει μόνο για όσους θέλουν να τακτοποιήσουν εκκρεμείς υποθέσεις στις εφορίες, τα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).
Δηλαδή οι φορολογούμενοι για να δουν τον ελεγκτή που έχει αναλάβει την υπόθεσή τους θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει τη συνάντηση που θα έχουν μαζί τους.
Πώς θα κλείνετε ραντεβού
Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ η διαδικασία η οποία θα ακολουθείται είναι η εξής:
1. Για οποιαδήποτε προσέλευση φορολογουμένου ή του νομίμου εκπροσώπου νομικού προσώπου ή αντιπροσώπου αυτού (ο αντιπρόσωπος προσκομίζει είτε ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο είτε ειδική εξουσιοδότηση με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής του αιτούντος από τα Κ.Ε.Π., το αστυνομικό τμήμα ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή που έχει το δικαίωμα θεώρησης του γνήσιου της υπογραφής), στη Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικό Κέντρο  απαιτείται προγενέστερη επικοινωνία με το Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης (Γραμματεία) προκειμένου να καθορίζεται ο χρόνος συνάντησης με τα αρμόδια για το θέμα στελέχη της.

Αρετή Πωγωνίου: Λαϊκή βραδιά, το Σάββατο 3 Αυγούστου


Λαϊκή βραδιά, το Σάββατο 3 Αυγούστου, στην Αρετή Πωγωνίου.
Είσοδος ελεύθερη.

Παρακάλαμος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Ποδηλατοδρομία 2019»


 Με τη συμμετοχή  μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019  η «Ποδηλατοδρομία 2019» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο», η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου,  υπό την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου.
Με αφετηρία τη Κεντρική Πλατεία Παρακαλάμου και ακολουθώντας την διαδρομή  Παρακάλαμος-Ρεπετίστα-Βροντισμένη-Πηγές Βελλάς, οι ποδηλάτες έφτασαν στο Καλπάκι Πωγωνίου.
Μετά την επιστροφή στην  Κεντρική Πλατεία Παρακαλάμου ακολούθησε κλήρωση και τέσσερις τυχεροί κέρδισαν από ένα ποδήλατο και ένα μια δωροεπιταγή ύψους 30 ευρώ.

Καθαρός Καλαμάς: Παρέμβαση στην ποδηλατοδρομία στον Παρακάλαμο την Κυριακή 28 Ιουλίου


 Ο Σύλλογος «Καθαρός Καλαμάς» πραγματοποίησε  παρέμβαση στην ποδηλατοδρομία στον Παρακάλαμο την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019.

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Τρίτη 30 Ιουλίου


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
Την Τρίτη 30-07-2019 από ώρα 08:30 πμ έως 13:00 πμ στις περιοχές: Ράικο, Μικρό Σουλόπουλο, Δεσποτικό, Φωτεινό, οικισμός Κουρνόραχη, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Αετόπετρα,
Άνω Λάβδανη, Βραστοβά, Κάτω Λάβδανη, Αγία Μαρίνα Πωγωνίου.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Εξιχνιάστηκαν (4) περιπτώσεις απάτης και (1) περίπτωση απόπειρας απάτης που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών στην πόλη της Άρτας


Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός άντρας

Προσποιούμενος, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., εισέρχονταν στο εσωτερικό κατοικιών όπου διέμεναν ηλικιωμένες γυναίκες και αφαιρούσαν με δόλιο τρόπο χρηματικά ποσά και χρυσαφικά
Οι έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων (4) περιπτώσεων απάτης και μίας (1) απόπειρας απάτης, που έλαβαν χώρα σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών, στην πόλη της Άρτας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το τελευταίο επτάμηνο, προσποιούμενος, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, υπαλλήλους της ΔΕΗ, εισέρχονταν σε οικίες ηλικιωμένων πολιτών στην πόλη της Άρτας και αποσπούσαν, με δόλιο τρόπο, χρηματικά ποσά και κοσμήματα.
Συγκεκριμένα, η μεθοδολογία δράσης τους είναι η εξής: δηλώνοντας ψευδώς την ιδιότητα του υπαλλήλου της Δ.Ε.Η, προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες στις οικίες τους και προφασιζόμενοι βλάβη του δικτύου και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματά τους εντός υφάσματος για δήθεν προστασία τους και στη συνέχεια αποσπώντας την προσοχή τους, τα αφαιρούσαν .
Η λεία τους περιλαμβάνει συνολικά το χρηματικό ποσό των (2.350) ευρώ καθώς και κοσμήματα.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Με επιτυχία η δημοτική βραδιά που οργάνωσε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά


Πλήθος κάτοικοι του χωριού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους τη δημοτική βραδιά που οργάνωσε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά το Σάββατο 27 Ιουλίου στον Παρακάλαμο.   

Ανεξήγητη υπογονιμότητα και όχι μόνο: Μήπως η αιτία κρύβεται στις ορμόνες;


Αναμφισβήτητη είναι πλέον η άνοδος της υπογονιμότητας παγκοσμίως. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου το 14% των γυναικών ηλικίας 15 έως 44 ετών εκτιμάται ότι δυσκολεύεται να συλλάβει ή να διατηρήσει την εγκυμοσύνη. Σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον 1 στα 7 ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας. Το ήμισυ αυτών των περιπτώσεων θεωρείται ότι οφείλονται σε παράγοντες που αφορούν στη γυναίκα.
«Ως υπογονιμότητα νοείται η αποτυχία επίτευξης επιτυχούς εγκυμοσύνης μετά από 12 μήνες συστηματικών προσπαθειών, χωρίς τη λήψη προφυλακτικών μέσων. Ωστόσο, στα ζευγάρια που η γυναίκα είναι άνω των 35 ετών η διαγνωστική εκτίμηση πραγματοποιείται μετά από ανικανότητα σύλληψης αφού έχει προηγηθεί 6μηνη προσπάθεια. Υπολογίζεται ότι η υπογονιμότητα του 10 – 20% των ζευγαριών με αδυναμία σύλληψης είναι ανεξήγητη, δηλαδή οι συνήθεις διαγνωστικοί έλεγχοι που θα μπορούσαν να δώσουν μια εξήγηση είναι φυσιολογικοί», διευκρινίζει ο χειρουργός γυναικολόγος ογκολόγος – μαιευτήρας και εξειδικευμένος στην ορμονική αποκατάσταση με βιομιμητικές ορμόνες –Δρ. Κυριάκος Τίγκας.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα ζευγάρια αυτά αποφασίζουν να συνεχίσουν τις προσπάθειες εκπλήρωσης του ονείρου τους να γίνουν γονείς, υποστηριζόμενοι από ειδικούς στην εξωσωματική γονιμοποίηση.
Η επίτευξη όμως της εγκυμοσύνης, μπορεί να είναι απλούστερη εάν εξετασθεί η πιθανότητα ύπαρξης ορμονικής ανισορροπίας και αντιμετωπιστεί εξατομικευμένα.
«Εάν δούμε τα διεθνή ποσοστά των αιτίων της γυναικείας υπογονιμότητας, θα καταλάβουμε άμεσα τη μέγιστη βαρύτητα και συμμετοχή της ορμονικής ανισορροπίας.
Το 25% των αιτίων αφορούν στην ανεπαρκή ή ασθενή λειτουργία των ωοθηκών, με αποτέλεσμα ορμονική ανυπαρξία ή ανεπάρκεια ή ανισορροπία μεταξύ τους. Έτσι παρατηρείται ανωοθυλακιορρηξία, ανεπαρκές ωχρό σωμάτιο, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, πρόωρη εμμηνόπαυση, γενετικές ή επίκτητες βλάβες των ωοθηκών.
Το 35% της υπογονιμότητας χρεώνεται στην ενδομητρίωση, με ή χωρίς αποφρακτικά προβλήματα, που συνεπάγεται ορμονική ανισορροπία μεταξύ οιστρογόνων και προγεστερόνης στη γυναίκα.