Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα δάνεια»;

Πιο γρήγορες διαδικασίες και πιο αυστηρά κριτήρια στη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων φέρνει ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος καλείται από το Μνημόνιο ΙΙΙ να καταρτίσει τις επόμενες εβδομάδες τον νέο «χάρτη» ρύθμισης των προβληματικών δανείων, ο οποίος και να είναι εφαρμόσιμος και να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.
Αυτή η στρατηγική θα πρέπει να είναι αξιόπιστη ώστε να αντιμετωπιστεί το «βουνό» των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία με επίσημα στοιχεία Δεκεμβρίου 2014 έχουν ξεπεράσει τα 108 δισ. ευρώ.
Τα «κλειδιά»
Σύμφωνα με το www.e-typos.gr  στον νέο Κώδικα η έννοια του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» θα αποκτήσει βαρύτητα, καθιστώντας τους πρόθυμους να συνεργαστούν με την τράπεζα, αυτούς που εντέλει μπορούν να ελπίζουν ότι θα βρουν λύση στο πρόβλημα των χρεών τους.
Ο προηγούμενος Κώδικας αν και σχεδιάστηκε το 2013 και θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από πέρυσι, εντούτοις ουσιαστικά παρέμεινε κενό γράμμα.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών για την ανάπτυξη και το περιβάλλον «Καθαρός Καλαμάς»: Συνεδρίαση του Δ.Σ. το Σάββατο 3-10-2015 στις 9:00 μ.μ. στα γραφεία της Κίνησης στο Βουτσαρά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. με θέματα σχετικά με τον προγραμματισμό των δράσεων  της Κίνησης το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3-10-2015 στις 9:00 μ.μ. στα γραφεία της Κίνησης στο Βουτσαρά.

Η  συνεδρίαση είναι ανοικτή και όποια από τα μέλη θέλουν μπορούν να την παρακολουθήσουν, σύμφωνα με το καταστατικό μας.

Ηπειρώτικο γλέντι από την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, στα γραφεία της (Μελπομένου και Αχαρνέων Ιππέων Β, εμπορικό κέντρο Προφήτη Ηλία), το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, ώρα 20:00


Πρόσκληση

Το Σαββάτο 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ. σας προσκαλούμε στο 1ο Ηπειρώτικο γλέντι για την φετινή χρονιά που διοργανώνει Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών στα γραφεία μας (Μελπομένου και Αχαρνέων Ιππέων Β εμπορικό κέντρο Πρ. Ηλία). Θα μας διασκεδάσει η Ηπερώτικη Ζυγιά του Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκκη Κάκκο στο ντέφι.
Φαγητό και ποτό άφθονο σε πολύ προσιτές τιμές!
Σας περιμένουμε.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κριστόφ Λε Ριγκολέρ, συνοδευόμενος από την επίτιμη υποπρόξενο κ. Ελένη Παγκρατίου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν την Π.Ε. Ιωαννίνων, αλλά και οι προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο τουρισμού.
Η κα Καλογιάννη αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, τις παρεμβάσεις που γίνονται σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και για τις συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας για την συντήρηση - ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων κ.α. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλούνται στο έργο της Περιφέρειας και εν γένει της Αυτοδιοίκησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με την κ. Καλογιάννη να υπογραμμίζει και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του θεσμικού της ρόλου.

Στις 20 Οκτωβρίου τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

Τα φετινά «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων στις 20 Οκτωβρίου.
 Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.
Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι από τον φόρο ακινήτων να εισπράξει και φέτος 2,65 δισ. ευρώ με τις εκτιμήσεις για το συνολικό ύψος των φόρων για τα ακίνητα που θα βεβαιωθούν να ανέρχεται σε 3,2-3,3 δισ. ευρώ.
Φέτος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε, αντί για έξι δόσεις, με την τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Να σημειωθεί ότι δεν προβλέπεται έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

Υπουργείο Οικονομικών: Καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας για φέτος

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών προχώρησαν στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας, τουλάχιστον για φέτος. 

Πρέβεζα: Συνελήφθη 35χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές

Συνελήφθη, χθες (28-09-2015) το πρωί στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μία 35χρονη ημεδαπή Ρομά, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, σε βάρος της 35χρονης εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών ετών και έντεκα μηνών, για κλοπές.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Εντοπίστηκε φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από (257) δενδρύλλια σε πρώιμη ανάπτυξη, έτοιμα προς μεταφύτευση, σε δύσβατη-βαλτώδη περιοχή στην Τζάρα Πρέβεζας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, σε δύσβατη - βαλτώδη περιοχή στην Τζάρα Πρέβεζας, φυτώριο κάνναβης αποτελούμενο από διακόσια πενήντα επτά (257) δενδρύλλια, σε πρώιμη ανάπτυξη.
Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε σε δύσβατη - βαλτώδη περιοχή, ανάμεσα σε καλάμια, στην Τζάρα Πρέβεζας, στο πλαίσιο επιχείρησης εξερεύνησης, φυτώριο κάνναβης, αποτελούμενο από (257) δενδρύλλια, σε πρώιμη ανάπτυξη και έτοιμα προς μεταφύτευση σε φυσικό περιβάλλον, τα οποία σήμερα (28-09-2015) το μεσημέρι κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν το φυτώριο.

Συνελήφθη στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης 51χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (28-09-2015) το πρωί, στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 51χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, (τρεις άνδρες, ηλικίας 45, 26 και 25 ετών καθώς και μία 25χρονη γυναίκα, η οποία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Σημειώνεται ότι, σε βάρος δύο εκ των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν επιπρόσθετα μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 51χρονου διακινητή, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Μαζαρακιά Θεσπρωτίας: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 41χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, μια υπόθεση απάτης σε βάρος 86χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 29-07-2015, ο 41χρονος δράστης, με το πρόσχημα υποτιθέμενης οφειλής του εγγονού της 86χρονης στην εφορία, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΟΓΑ: Το πρώτο 20ημέρο του Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθεί η δόση του τρίτου τριμήνου των οικογενειακών επιδομάτων

Μέσα στις πρώτες είκοσι μέρες του Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ.
Ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης δήλωσε: «Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε τα οικογενειακά επιδόματα να πληρωθούν όσο γίνεται πιο κοντά στην αρχή του 20ημέρου».
Πρόκειται για τη δόση του τρίτου τριμήνου του 2015, η οποία αφορά πάνω από μισό εκατομμύριο δικαιούχους.
Το κονδύλι ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ είναι εξασφαλισμένο, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού. 

Πληρωμές στην εφορία άνω των 200 ευρώ μόνο με επιταγή

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία προβλέπει μείωση του ορίου των 500 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα, έχει ως στόχο τη μείωση της διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων και την αντιμετώπιση των ληστειών. Στο εξής μόνο με επιταγή θα εξοφλούνται οι οφειλές των φορολογούμενων προς την Εφορία, άνω των 200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για πληρωμές προς την Εφορία μέσω διαδικτύου δεν υπάρχει χρηματικό όριο.

Τρία σ΄ ένα, … ΑΔΤ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεκινά τις διαδικασίες για την ενοποίηση των αριθμών αστυνομικής ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Μιλώντας στα «Παραπολιτικά Fm», ανοίγουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής για τον «Καλλικράτη», προκειμένου να συζητήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού.