Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις, από το Σάββατο 4 Απριλίου


Σύμφωνα με την ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από το Σάββατο (04-04-2020) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Αναλυτικά:
1. Ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι του Σαββάτου (04-04-2020) στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στο Ιόνιο (κυρίως στο νότιο). Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ το βόρειο Αιγαίο και τα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως η Χαλκιδική). Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ισχυρά κατά διαστήματα στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες από το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (05-04-2020).
Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής.
2. Ειδικότερα για την Αττική
Οι βροχές που θα σημειώνονται ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-04-2020), μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05-04-2020).
3. Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ένταση 7 με 9 μποφόρ, θα πνέουν το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και νότια και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Την Κυριακή (05-04-2020) σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι τη Δευτέρα (06-04-2020) θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ).
Οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες με ένταση 8 με 9 μποφόρ, προβλέπεται να διατηρηθούν στο Αιγαίο μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08-04-2020).
4. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας χώρας και θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και το Σάββατο στη δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει και στα ημιορεινά (περίπου πάνω από 600 μέτρα).
Εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Με συνεργασία και συντονισμό θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες της κρίσης από τον κορωνοϊό


Στις δράσεις που υλοποιεί σε πολιτικό επίπεδο η Περιφέρεια και σε επιχειρησιακό η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, για τη διαχείριση ζητημάτων που έχουν σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού,  αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ειδικότερα:
Ο Περιφερειάρχης  ενημέρωσε πως μέχρι σήμερα υπάρχει απόλυτη συνεργασία με τα νοσοκομεία, των οποίων η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει, όπως το ίδιο έπραξε και με το Πανεπιστήμιο για την παραγωγή τρισδιάστατων μασκών. Η συνολική συνδρομή της Περιφέρειας σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό,  μαζί με το ποσό των  180.000 ευρώ που πρόκειται να δοθεί  εντός των ημερών στο Νοσοκομείο Φιλιατών,  ξεπερνά το 1.050.000 ευρώ.
Η Περιφέρεια ανάφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης έχει διαθέσει υγειονομικό υλικό σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και σε άλλες υπηρεσίες, ενώ έχουν γίνει εκτεταμένες απολυμάνσεις. Ανακοίνωσε δε πως  από την Τρίτη θα επαναληφθεί η διανομή.
Όλες οι δράσεις και οι παρεμβάσεις που γίνονται για την εξωνοσοκομειακή διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού γίνονται με την απόλυτη τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ. «Το τι θα κάνουμε, πως θα ενεργήσουμε, την τελική απόφαση μέσα από τις όλες διαδικασίες την έχει ο ΕΟΔΥ. Δεν παίρνουμε εμείς κάποια απόφαση, δεν έχουμε αρμοδιότητα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αναστολή προθεσμιών της πρόσκλησης για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναστέλλονται (μέχρι την άρση των έκτακτων μέτρων) οι προθεσμίες της πρόσκλησης «Δράση ΕΚΤ Περιφέρειας Ηπείρου: Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων των τομέων αιχμής για την απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα», στο πλαίσιο του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020».
Η αναστολή αφορά:
Υλοποίηση και ολοκλήρωση πράξεων.
Υποβολή αιτήματος επαλήθευσης και πιστοποίησης.
Η αναστολή ισχύει από 3 Μαρτίου 2020 και μέχρι την έκδοση σχετικής νεότερης απόφασης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης -12- ετών και χρηματικής ποινής -22.000- ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών


Συνελήφθη, χθες (02-04-2020) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, σε βάρος της ανωτέρω εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης -12- ετών και  χρηματικής ποινής -22.000- ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Παρακάλαμος: Συνεχίζονται οι εργασίες τοποθέτησης της νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς στη θέση «Γκορτσιά»


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς  οι εργασίες τοποθέτησης της νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς στη θέση «Γκορτσιά» της Τ.Κ. Παρακαλάμου.

Σωτήρης Τσιόδρας: 59 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 99 νέα κρούσματα


Ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε 99 νέα κρούσματα, και 59 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 1.613 οι καταγεγραμμένοι ασθενείς.
Νοσηλεύονται 92 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και 11 πήραν εξιτήριο.

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Πέμπτη 2 Απριλίου)


Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό μέχρι σήμερα (Πέμπτη 2 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία των νοσοκομείων της Ηπείρου, έχει ως εξής:
1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
• Tα δύο θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, με τον ηλικιωμένο από τη Άρτα να παρουσιάζει βελτίωση.
• Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διακομίσθηκε διασωληνωμένο από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και νοσηλεύεται νέο θετικό περιστατικό ηλικιωμένου ατόμου. Η διακομιδή έγινε τις μεταμεσονύκτιες ώρες.
• Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι βελτιωμένο, το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάτοικος Πρέβεζας, επίσης βελτιωμένο. Το πρώτο θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας παρουσιάζει επιδείνωση.
• Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.
2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
• Οι απαντήσεις που αναμένονταν από τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικές.
3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Τα εννέα δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκαν δέκα πέντε νέα δείγματα για εξέταση.
• Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
• Ολοκληρώθηκε το διάστημα περιορισμού κατ΄ οίκον των 42 ατόμων που είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές του ηλικιωμένου που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αρνητικά ήταν και τα τέσσερα δείγματα που είχαν ληφθεί από τα άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος.
4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Τρία αποτελέσματα δειγμάτων επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
• Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα σχετικών δειγμάτων.
• Πέραν των ανωτέρω λήφθηκαν δύο επιπλέον δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία είναι σε κατ΄ οίκον απομόνωση.
• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο των δύο που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των τριών που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Όλα τα δείγματα που αναμένονταν από τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά.

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία, ώστε όσοι από αυτούς είναι Γάλλοι υπήκοοι να επαναπατρισθούν σύντομα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

Συνελήφθη στην περιοχή της Φιλιππιάδας Πρέβεζας, άνδρας για κλοπή τροχοφόρο



Πρόκειται για ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου


Συνελήφθη, σήμερα (03-04-2020) μετά τα μεσάνυκτα στην περιοχή της Φιλιππιάδας Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου από τον Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας.
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της παραπάνω υπηρεσίας είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπίσουν άμεσα τον δράστη να κινείται με το κλεμμένο αυτοκίνητο επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, στο ύψος της Φιλιππιάδας, όπου τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

«Μένουμε σπίτι» και ο Δήμος Πωγωνίου φροντίζει τα αδέσποτα

Μέριμνα για τα αδέσποτα έλαβε το Δήμος Πωγωνίου τοποθετώντας  σταθερά σημεία σίτισης σε κομβικά μέρη. Πρόκειται για μία προσπάθεια προστασίας και στήριξης των αδέσποτων ζώων που δεν μπορούν να βρουν εύκολα νερό και τροφή  λόγω της επιβολής  των μέτρων μείωσης της διασποράς της νόσου covid_19.
Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν ταΐστρες και ποτίστρες στις Τ.Κ. Καλπακίου, Κεφαλοβρύσου, Δολιανών, Δελβινακίου, Παρακαλάμου και στο Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς.
Ο Δήμος Πωγωνίου προμηθεύτηκε μεγάλες ποσότητες ξηράς τροφής ενώ τον ανεφοδιασμό ανέλαβαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γαλίτσης εφησυχάζει τους φιλόζωους δημότες και τους καλεί παράλληλα να παραμείνουν σπίτι επισημαίνοντας ότι ο Δήμος αναλαμβάνει την φροντίδα των αδέσποτων.
«Αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι εξίσου σημαντική η φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Ο Δήμος Πωγωνίου αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας το συγκεκριμένο θέμα τοποθετώντας ταϊστρες και ποτίστρες σε καίρια σημεία με στόχο την φροντίδα των τετράποδων φίλων μας. Ο εφοδιασμός θα είναι συνεχής και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στους φιλόζωους δημότες που μέχρι τώρα φρόντιζαν τα αδέσποτα αυτά ζώα. Μείνετε σπίτι και ο Δήμος Πωγωνίου θα μεριμνήσει για  τα αδέσποτα» κατέληξε ο κ. Γαλίτσης.

Εξήντα οι παραβάτες του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας στην Ήπειρο, την Πέμπτη 2 Απριλίου


Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου:
Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (2.247) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
 (966) στην Αττική,
(272) στη Θεσσαλονίκη,
(166) στη Δυτική Ελλάδα,
(154) στα Ιόνια Νησιά,
(120) στην Κρήτη,
(97) στην Κεντρική Μακεδονία,
(92) στην Πελοπόννησο,
(90) στη Στερεά Ελλάδα,
(75) στη Θεσσαλία,
(60) στην Ήπειρο,
(60) στο Νότιο Αιγαίο,
(53) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(28) στο Βόρειο Αιγαίο και
(14) στη Δυτική Μακεδονία.
 Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (17.358) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (10) παραβάσεις και συνελήφθησαν (9) άτομα, ως ακολούθως: 
(6) στη Θεσσαλονίκη και
(3) στην Αττική.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (330) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (337) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υποβολή δηλώσεων στα ΚΥΔ μέσω ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης


Σε συνέχεια της υπ΄ αρ. 7335 ΕΞ 2020/23-03-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης περί ηλεκτρονικής υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης, των από 31.03.2020 και 01.04.2020 Δελτίων Τύπου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της από 31.03.2020 ανακοίνωσης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στην ιστοσελίδα του, όπως επίσης εξ αφορμής ερωτημάτων που λαμβάνουμε από ΚΥΔ τις τελευταίες ημέρες, σημειώνουμε τα εξής αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας τους την περίοδο ισχύος των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων:
1. Η υποβολή των δηλώσεων στα ΚΥΔ θα γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικής εξουσιοδότησης του εκπροσώπου του ΚΥΔ σύμφωνα με την υπ΄αριθ. ΑΠ 7335 ΕΞ 2020/23-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, https://diavgeia.gov.gr/doc/Ω7ΖΨ46ΜΤΛΠ-ΡΥΦ?inline=true
2. Σε ό,τι αφορά ερωτήματα για τυχόν μεταβίβαση ευθύνης του παραγωγού προς τον εξουσιοδοτούμενο εκπρόσωπο του εκάστοτε ΚΥΔ επισημαίνουμε ότι, όπως πάγια προβλέπεται στις οδηγίες διαδικασίας υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, βλ. ενδεικτικά οδηγίες έτους 2020, υπ΄ αρ. 17090/27-02-2020 έγγραφο της Διοίκησης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., «η ορθή καταχώρηση και υποβολή της ενιαίας αίτησης στη διαδικτυακή εφαρμογή, η πληρότητα του ηλεκτρονικού φακέλου και η εμπρόθεσμη οριστικοποίησή της, είναι αποκλειστική ευθύνη του αιτούντος". Επομένως ο εξουσιοδοτών παραγωγός εξακολουθεί να έχει την ευθύνη της ορθότητας και πληρότητας της αίτησης.
3. Αναφορικά με την επισύναψη δικαιολογητικών επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πρόσφοροι τρόποι ηλεκτρονικής υποβολής (π.χ. ενοικιαστήρια μέσω taxis ή ενοικιαστήρια σκαναρισμένα που συνοδεύονται από ηλεκτρονικές ΥΔ των συμβαλλόμενων περί αποδοχής του περιεχομένου κλπ).
4. Κύρια στόχευσή μας παραμένει η έγκαιρη συλλογή των ΕΑΕ. Τα συνημμένα στην αίτηση δικαιολογητικά έγγραφα, που είναι αδύνατο να υποβληθούν σ΄ αυτή τη φάση ηλεκτρονικά θα μπορούν να υποβληθούν και μετά την αναστολή των μέτρων περιορισμού μετακινήσεων. Για το λόγο αυτό μετά την αναστολή των μέτρων θα ορισθούν προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών που δεν έχουν κατατεθεί.
5. Είναι σαφές ότι τα ΚΥΔ έχουν την ευθύνη οργάνωσης της δουλειάς τους σεβόμενα απολύτως τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που έχουν ληφθεί
Αντιλαμβανόμαστε ότι η χρονική συγκυρία είναι για όλους μας δυσχερής, αλλά ελπίζουμε στην καλή συνεργασία όλων των φορέων, ώστε να ολοκληρωθεί και φέτος το μεγάλο έργο της υποβολής αιτήσεων των παραγωγών.

Το υπουργείο Οικονομικών «παγώνει» προσωρινά τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες λόγω κορονοϊού


Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αναστέλλεται προσωρινά λόγω του κορονοϊού η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε όλη τη χώρα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την τροποποίηση των υπ. αριθ. 8843 ΕΞ 2020/27-01-2020 και 18749 ΕΞ 2020/20-02-2002 υπουργικών αποφάσεων «Ανάθεση σε πιστοποιημένους εκτιμητές, εγγεγραμμένους στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών στο πεδίο των ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών, της σύνταξης εισήγησης για τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης και ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τον καθορισμό της μεθοδολογίας, της τεκμηρίωσης, της μορφής των εισηγήσεων και τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου των πιστοποιημένων εκτιμητών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982.».
Ειδικότερα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε άτι «λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες συνθήκες, λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού (COVID-19) και την ανάγκη για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της διάδοσής του, προβαίνει από 03.04.2020 σε προσωρινή αναστολή της παράδοσης του έργου των εκτιμητών και της λειτουργίας της βάσης δεδομένων για την ηλεκτρονική καταχώριση από τους εκτιμητές της τιμής εκκίνησης και της αξίας οικοπέδου».

Απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού (κολύμπι), χρήσης ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχιας αλιείας


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού (κολύμπι), χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό  Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και  ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Μια «κορώνα» μια φορά: Μεγάλες αλήθειες μέσα από ένα μικρό παραμύθι


Η υπερπληροφόρηση  των τελευταίων ημερών γύρω από το θέμα του κορωνοϊού μας στρεσάρει αφάνταστα μικρούς και μεγάλους, ενώ παράλληλα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και το θέμα της παραπληροφόρησης. Η Δρ. Ανατολή Παταρίδου MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής - τραχήλου, παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr) έγραψε ένα παραμύθι για τον ιό που έχει τρομοκρατήσει τον πλανήτη θεωρώντας ότι η πληροφόρηση για όλες τις ηλικίες μπορεί να γίνει και με έναν τρόπο κατανοητό και συνάμα διασκεδαστικό, καθώς έχουμε όλοι ανάγκη από χιούμορ και ελπίδα:
«Μια φορά κι έναν καιρό ήρθε ξαφνικά στην πόλη ένας ιός, που φόραγε κορώνα και τον έλεγαν Κορωνοϊό. Ήταν ζωηρούλης, ατακτούλης και γλυκούλης και κανείς δεν καταλάβαινε ότι θα γίνει και καταστροφικούλης.
Ήταν ύπουλα βρωμιάρης, γιατί πήδαγε από μύτη σε στόμα, στα χέρια και σε ό,τι έβρισκε γύρω του, έβηχε συνεχώς και άφηνε πίσω του κάποιο αηδιαστικό υγρό σαν χλαπάτσα. Μέρα με τη μέρα η πόλη έγινε πολύ βρώμικη και άρχισαν πολλοί άνθρωποι να αρρωσταίνουν, να έχουν πυρετό, βήχα, πονόλαιμο και να μη νιώθουν καλά. Όπου γύρναγες γύρω σου, έβλεπες παντού κορώνες, πώς τα κατάφερε αυτός ο ατακτούλης και τους κόλλησε…
Η κατάσταση άρχισε να γίνεται πολύ δύσκολη, γιατί όσο πιο πολλούς ανθρώπους έβρισκε μαζί, τόσο πιο πολύ ζωήρευε και τους αρρώσταινε. Μια μέρα μαζεύτηκαν όλοι μαζί και για το καλό τους αποφάσισαν να κλειστούν για λίγο καιρό στο σπίτι, για να αναγκάσουν αυτόν τον τρελλοκορωνοϊό να βαρεθεί, αφού δεν θα μπορούσε να τους λερώνει και να τους ενοχλεί και να αποφασίσει να εξαφανιστεί από κει που ήρθε.
Κλείστηκαν μέσα στα σπίτια τους και ενώ νόμιζαν στην αρχή ότι θα είναι δυστυχισμένοι, ανακάλυψαν ότι εδώ και χρόνια είχαν ξεχάσει να μιλάνε, να γελάνε, να κάνουν τόσα όμορφα πράγματα μαζί. Πλημμύρισε η καρδιά τους με όμορφα συναισθήματα και βασίλευε στα σπίτια όλων η γαλήνη και η πραγματική χαρά.
Πραγματικά, μετά από λίγο διάστημα, όταν όλοι ξεμύτισαν από τα σπίτια τους, δεν βρήκαν ούτε ίχνος από τον Κορωνοϊό σε όλη την πόλη, εκτός από τις κορώνες του, που ήταν πεταμένες παντού.