Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Στη Διεθνή Έκθεση Food & Life 2022 συμμετείχαν 22 παραγωγοί της Ηπείρου

 


Είκοσι δύο παραγωγοί από την Ήπειρο είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Οι παραγωγοί συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία επέλεξε τη συγκεκριμένη Έκθεση στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη βελτίωση της εξωστρέφειας των τοπικών  μας  προϊόντων.

Σημειώνεται ότι η Food & Life 2022 είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Βαυαρίας και της Νότιας Γερμανίας, με δυνατότητες απευθείας πωλήσεων στους καταναλωτές.

Η  φετινή διοργάνωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, ενώ έντονη ήταν η παρουσία ομογενών και ειδικά απόδημων Ηπειρωτών. Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Προξενείου Μονάχου, οι οποίοι μετά από συζητήσεις με τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας, υποσχέθηκαν να συνδράμουν για την πραγματοποίηση υπαίθριας εκδήλωσης σε κεντρική πλατεία του Μονάχου.

Επίσκεψη της Μερόπης Τζούφη στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων

 


Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Όπως τονίστηκε στη συζήτηση με τη διοίκηση, για να συνεχιστεί το έργο του ΕΚΑΒ -τόσο στην επείγουσα όσο και στην προνοσοκομειακή φροντίδα- είναι απαραίτητη η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων και η επαρκής στελέχωση με προσωπικό.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις του νόμου που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση για την
ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Παράλληλα σημείωσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος: υποστελέχωση, ελλείψεις σε σύγχρονα και αξιόπιστα ασθενοφόρα, εκπαίδευση, μετακινήσεις σε άλλους νομούς. Υπογράμμισαν ακόμα πως πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για όσες και όσους προσλαμβάνονται σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

ΤΕΒΑ: Διανομή ελαιόλαδου και σκόνης πλυντηρίου

 


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ιωαννιτών, ως υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» γνωστοποιεί στους ωφελούμενους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. των Δήμων Ιωαννιτών, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή, ως εξής

ΣΗΜΕΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΒΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ανατολή Δήμου Ιωαννιτών 15/12/2022

Κατσικά Δήμου Ιωαννιτών 15/12/2022

Πεδινή Δήμου Ιωαννιτών 15/12/2022

Ζωγράφειο Δήμου Ιωαννιτών 12/12/2022 Οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου σημείου, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19, θα προσέλθουν την αναγραφόμενη ημερομηνία στον Ι. Ν. Περιβλέπτου για την παραλαβή των προϊόντων.

Πέραμα Δήμου Ιωαννιτών 16/12/2022

Ι.Ν. Περιβλέπτου Δήμου Ιωαννιτών 12/12/2022

ΚΕΠΑΒΙ Δήμου Ιωαννιτών 14/12/2022

Ερυθρός Σταυρός Δήμου Ιωαννιτών 14/12/2022

Πράμαντα Δήμου Βορείων Τζουμέρκων 16/12/2022

Καλέντζι Δήμου Βορείων Τζουμέρκων 16/12/2022

Αγία Κυριακή Δήμου Δωδώνης 13/12/2022

Δερβίζιανα Δήμου Δωδώνης 13/12/2022

Δήμος Ζαγορίου 14/12/2022

Δήμος Κόνιτσας 13/12/2022

Δήμος Μετσόβου 14/12/2022

Δήμος Πωγωνίου 13/12/2022

Δήμος Ζίτσας 16/12/2022

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη της συνεργασίας της με τον Ουρουγουανό μέσο, Φεντερίκο Τσίνο

 


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Ουρουγουανό μέσο, Φεντερίκο Τσίνο.

Ο Φεντερίκο Τσίνο γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1993 στο Μέλο της Ουρουγουάης και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ με την οποία έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της χώρας του το 2014. Μετά από 45 συμμετοχές, ένα γκολ και τρεις ασίστ, πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη της ιταλικής Κάρπι το 2015. Μετά από έξι μήνες επέστρεψε στην Ντεφενσόρ από την οποία μεταπήδηση στην Βραζιλία και την ιστορική Κρουζέιρο. Στο Μπέλο Οριζόντε παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2017, έχοντας ένα μικρό διάλειμμα στην Σάντα Κρουζ μετρώντας συνολικά 10 συμμετοχές.

Το 2017 υπέγραψε στην Ολ Μπόις της Αργεντινής την φανέλα της οποίας φόρεσε σε 14 αγώνες πετυχαίνοντας και 2 γκολ. Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην Αλντοσίβι όπου ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας. Τον Ιανουάριο του 2021 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Μεξικού με την Σαν Λούις, για να επιστρέψει ξανά στην Αργεντινή και την Αλντοσίβι για το δεύτερο πέρασμα του κλείνοντας τον κύκλο του με 59 συμμετοχές, έξι γκολ και τρεις ασίστ. Τον Ιούνιο του 2002 υπέγραψε στην Πλατένσε από την οποία αποχώρησε πριν λίγες ημέρες.

Ο Φεντερίκο Τσίνο έχει γράψει την δική του ιστορία και με την φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης αφού το 2013 αναδείχθηκε δευτεραθλητής κόσμου με την U23 της «Σελέστε» στην τότε τελική φάση του αντίστοιχου Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε στην Τουρκία (ηττήθηκε στον τελικό από τη Γαλλία στα πέναλτι).

Ο Τσίνο διάλεξε και θα αγωνιστεί με τη φανέλα με το νούμερο 28.

Καλώς όρισες στην οικογένεια του Π.Α.Σ.!

Το νέο απόκτημα της ομάδας μίλησε στο pasgiannina.gr:

Για τις πρώτες εντυπώσεις από την ομάδα και την πόλη των Ιωαννίνων: «Οι εντυπώσεις μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικές. Κυρίως σε ό,τι αφορά την ομάδα και τον τρόπο λειτουργίας της. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Από ‘κει και πέρα, δεν είχα ακόμη την ευκαιρία να βγω μια βόλτα όμως μου έχουν μιλήσει για μια πολύ όμορφη πόλη. Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να είμαστε έτοιμοι για αυτά που έχουμε μπροστά μας».

Για τους στόχους με τον Π.Α.Σ.: «Ο βασικός στόχος είναι η παραμονή. Αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε. Να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια για να τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μου».

Για το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση και το μήνυμα του στους οπαδούς του Π.Α.Σ. ΓIANNINA: «Να έχουν υπομονή. Να είναι σίγουροι ότι η ομάδα θα δίνει το 100%. Να πιστέψουν σε εμάς και να ξέρουν πως θα δώσουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Θα προσπαθήσω να δώσω στην ομάδα ό,τι χρειάζεται ώστε να βρεθεί σε καλύτερη θέση στη βαθμολογία απ’ ό,τι είναι τώρα».

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Προκλητικές και προσβλητικές για την ελληνική κοινωνία οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία

 


Τη θλίψη του και τη συμπαράστασή του στις δοκιμαζόμενες οικογένειες στις Σέρρες για την τραγωδία στο σχολείο καθώς και στην οικογένεια του νεαρού Ρομά για τον πυροβολισμό του από αστυνομικό, εξέφρασε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την τοποθέτησή του Βουλή, στη συζήτηση επί του σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών.

Αναφερόμενος στο σ/ν τόνισε ότι «όταν διάβασα το Συνυποσχετικό, έμεινα πραγματικά ενεός, όταν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ζει ένα πραγματικό μαρτύριο ανασφάλειας. Να μιλήσουμε για την ακρίβεια στο ρεύμα; Για τις τράπεζες που κερδοσκοπούν ασύδοτα;  800 εκ. ευρώ, κύριε Βεζυρόπουλε, από καταχρηστικές χρεώσεις είναι μέσα στα κέρδη των τραπεζών κι αυτά τα πληρώνει ο κόσμος. Έδιναν δάνεια για να αρπάξουν τα bonus και μετά οδηγούσαν και οδηγούν τον κόσμο σε φοβερή ανασφάλεια να χάσει την πρώτη κατοικία του, η οποία για τον Έλληνα έρχεται από πολύ μακριά, από το «υπέρ βωμών και εστιών». Να μιλήσουμε για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Μια κυβέρνηση υποταγής στα συγκεκριμένα καρτέλ, ανήμπορη και άβουλη,  αυτή τη μοιραία στιγμή για τη χώρα μας, να συγκρουστεί με αυτά τα συμφέροντα, να περιορίσει την απληστία τους. Δεν λέω εγώ να φέρετε τον σοσιαλισμό, να περιορίσετε την απληστία τους μόνο. Είστε μία εξουσία ακόρεστη, μια ακόρεστη ελίτ που θεωρείτε ότι είναι αυτονόητο ότι θα κυβερνάτε την Ελλάδα, θα το δούμε όμως αυτό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Έλληνες οι οποίοι δουλεύουν στην ποντοπόρο ναυτιλία είναι μόνο 5.000 σε σύγκριση με την δεκαετία του 1970 που ήταν 140.000.  Όσον αφορά τη μείωση του φόρου μερίσματος που επιχειρεί η κυβέρνηση και του φόρου υπεραξίας που συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά, από την πώληση μετοχών και μετοχών χαρτοφυλακίου, ο βουλευτής την χαρακτήρισε ως μια κίνηση προκλητική και προσβλητική για την ελληνική κοινωνία που ζει μια περίοδο τραυματική καθώς περιορίζεται η αγοραστική τους δύναμη σε σημείο να υποβαθμίζουν ακόμα και τη διατροφή τους.

Διακοπή ρεύματος σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

 

Διακοπή ρεύματος σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου, την Πέμπτη 8  Δεκεμβρίου 2022, από ώρα 14:30 έως 16:30.


Δήμος Πωγωνίου: Ενημέρωση περί έκδοσης αποφάσεων μερικής και ολικής κύρωσης δασικών χαρτών

 


Ενημέρωση περί έκδοσης αποφάσεων μερικής και ολικής κύρωσης δασικών χαρτών

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30

 


Οι υπεύθυνοι του Γραφείου Τύπου Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου, αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30, στα γραφεία μας Πυρσινέλλα και Ν. Ζέρβα, 3ος όροφος, εν όψει της Ημερίδας του Σαββάτου 10/12/22 στα Γ.Α.Κ με ομιλητές τον Πέτρο Κόκκαλη και το Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Οι καταβολές των επιδομάτων που θα γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα

 


Το υπουργείο Εργασίας προετοιμάζεται την πληρωμή των χριστουγεννιάτικων επιδομάτων.

Αρχικά, το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ θα δοθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στους ευάλωτους συνταξιούχους, τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τους δικαιούχους Επιδόματος Παιδιού.

Όλες οι καταβολές που θα γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα έχουν ως εξής:

ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ): Στις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζεται να καταβληθούν το Δώρο Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους του επιδόματος μητρότητας. Επίσης, θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας του μηνός Ιανουαρίου.

Συντάξεις: Είναι προγραμματισμένο οι συντάξεις Ιανουαρίου να καταβληθούν για άλλη μια χρονιά πριν από τα Χριστούγεννα.

Επίδομα ακρίβειας: Θα καταβληθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου σε πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους, με μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις το οποίο δεν υπερβαίνει τα 800 ευρώ μικτές αποδοχές. Το ίδιο επίδομα θα δοθεί και σε ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία.

Αύξηση 100% στην επιχορήγηση για τη Γενετική Βελτίωση Ζώων

 


Παράλληλα δόθηκε παράταση για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων

Κατά 100% αυξάνεται η οικονομική ενίσχυση που παρέχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δημιουργία και τήρηση γενεαλογικών βιβλίων και μητρώων και της σχετικής έρευνας και ανάπτυξης.

Η απόφαση που πήρε ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιώργος Γεωργαντάς αφορά τους δικαιούχους του υποέργου Γενετική Βελτίωση Ζώων ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

Παράλληλα, δόθηκε παράταση για την έναρξη της υποβολής αιτήσεων έως την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 ώρα 12:00.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

 


Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-13:00.

PRP: Με ποιες θεραπείες συνδυάζεται για νεανικότερη επιδερμίδα;

 


Ο συνδυασμός PRP και υαλουρονικού οξέος είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου, αφού προσφέρει αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος, συγκριτικά με την εφαρμογή των δύο αυτών θεραπειών μεμονωμένα. Το συμπέρασμα αυτό δεν αφορά μόνο στην εμπειρική άποψη των ειδικών αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο από διάφορες μελέτες.
Μια εξ αυτών πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πλαστικής και Αισθητικής Επανορθωτικής Χειρουργικής, του Νοσοκομείου
Henri Mondor, της Γαλλίας και δημοσιεύθηκε στο Aesthetic Surgery Journal.

«Η επιδείνωση της εμφάνισης του δέρματος οφείλεται στην απώλεια της ελαστικότητας και της σφριγηλότητάς του. Σχετίζεται άμεσα με την ηλικία και κληρονομικούς παράγοντες, αλλά και με ορισμένες επιβαρυντικές για αυτό συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η έκθεση στον ήλιο. 

Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για θεραπείες που βελτιώνουν την όψη του προσώπου έχει αυξηθεί σημαντικά, δεδομένης της αύξησης του ηλικιωμένου πληθυσμού, ο οποίος όμως είναι πολύ πιο ενεργός απ’ ό,τι στο παρελθόν, προσέχει την υγεία και τη σιλουέτα του και επιθυμεί να νιώθει και να δείχνει όμορφος», σημειώνει ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.

Οι αισθητικές θεραπείες του προσώπου έχουν εξελιχθεί αντίστοιχα για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις, αναλόγως της ηλικίας και των αναγκών του δέρματος. Έχουν αναπτυχθεί ελάχιστα επεμβατικοί τρόποι αναζωογόνησής του, οι οποίοι με ανώδυνο τρόπο και σε λίγα λεπτά γυρνούν τον χρόνο πίσω, αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.