Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Παρακάλαμος: Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η περιφορά του Επιταφίου

 


Πλήθος πιστών με θρησκευτική ευλάβεια, συνέρρευσε το  βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, όπου σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα, η πομπή έκανε το καθιερωμένο δρομολόγιο στους κεντρικούς δρόμους και την αγορά του χωρίου.

Κατά διαστήματα σταματούσε σε κεντρικά σημεία  για να  ψάλλουν δεήσεις.

Οι πιστοί με κεριά στα χέρια ακολούθησαν την περιφορά.

Με την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ φτάνουμε στην κορύφωση του Θείου Δράματος.

Παρακάλαμος: Ευχαριστήριο της Εκκλησιαστικής επιτροπής Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος

 


Εκκλησιαστική επιτροπή ευχαριστεί θερμός όσοι βοήθησαν για την προετοιμασία της Μεγάλης Εβδομάδος.

Κοπή χόρτων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Ιεράς Μονής Σωσίνου Παρακαλάμου, κ. Σκαρώνη Δημήτριο.

Για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, κ. Κούκα Γεώργιο και κ. Σκαρώνη Δημήτριο.

Και όσες γυναίκες παρευρέθηκαν για τον στολισμό του Επιταφίου.

Ευχαριστούμε την καθεμία ξεχωριστά ήταν αρκετές γυναίκες και είναι αδύνατο να της εκφωνήσουμε ονομαστικά.

Γιάννινα: Συνελήφθη καταζητούμενος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας

 


Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν χθες (2-5-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Επιτάφιοι στα χωριά του Πωγωνίου (2024)

 

Παρακάλαμος

Στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες των χωριών του Πωγωνίου.

Αγία Μαρίνα

Κουκλιοί
Βήσσανη

Γιάννινα: Σύλληψη για κακοποίηση σκύλου

 


Συνελήφθη χθες (2-5-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για μη τήρηση των κανόνων ευζωίας σκύλου, που διατηρεί ο ημεδαπός.

Σε βάρος τού συλληφθέντα βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Νομό Ιωαννίνων την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 8 Μαΐου

 


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο θα βρεθεί από το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου στα Ιωάννινα, ερχόμενος από την Άρτα.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί στο Δημαρχείο της πόλης των Ιωαννίνων με τον Δημάρχο κ. Θωμά Μπέγκα, ενώ στις 19.00 θα εγκαινιάσει το εκλογικό περίπτερο της Ν.Ε. Ιωαννίνων στη γωνία Μιχαήλ Αγγέλου και Μελανίδη.

Εκεί ο Πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απευθυνθεί στα μέλη, στους φίλους και στις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Το πρωί της Πέμπτης , ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα αναχωρήσει για το Καλπάκι, όπου θα γίνει δεκτός από τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου 1940-41, ενώ ακολούθως θα ενημερωθεί για τα προβλήματα του ακριτικού Δήμου και θα συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.

Κατά την επιστροφή του στα Ιωάννινα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ευθύμιο Χρυσοστόμου στο κτήριο του Επιμελητηρίου.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Ήπειρο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Ο στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου

 

Νέοι και νέες του χωριού βοήθησαν και φέτος στο στολισμό του Επιταφίου  στον Ιερό Ναό  Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την προμήθεια μονίμων κατοίκων με καυσόξυλα

 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την προμήθεια μονίμων κατοίκων με καυσόξυλα.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Ευχές για το Πάσχα

 

Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση τροφίμων κατά τη διάρκεια του Πάσχα

 


Καθώς πλησιάζει το Πάσχα και προετοιμαζόμαστε για το πασχαλινό τραπέζι, θα πρέπει να θυμόμαστε να ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες κατά το χειρισμό των τροφίμων και ειδικά του αιγοπρόβειου κρέατος και των αυγών, που εκείνες τις μέρες καταναλώνονται περισσότερο. 

Συγκεκριμένα:

Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.

Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα) καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.

Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε/διακοσμήσατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.

Διατηρήστε τα αυγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.

Βεβαιωθείτε ότι αποψύχετε το κρέας ακολουθώντας τα σωστά βήματα: η απόψυξη στη συντήρηση του ψυγείου μπορεί να διαρκέσει περίπου 24 ώρες, όταν πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι. Ποσότητα κρέατος περίπου 4,5 κιλών χρειάζεται αρκετές μέρες ώστε να αποψυχθεί πλήρως.

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Ευχές για το Πάσχα

 

Ευχές για το Πάσχα από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών».

Πώς διαμορφώνονται οι χρεώσεις στα "Πράσινα" τιμολόγια ρεύματος για τον Μάιο

 


Αυξομειώσεις στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος του Μαΐου σε σχέση με τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι προμηθευτές σύμφωνα με τις τιμές που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Ακολουθούν οι τιμές των προμηθευτών:

-Το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής είναι 10,656 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 10,861) για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 11,736 σεντς για την υπερβάλλουσα κατανάλωση, (από 11,881).

Το νυχτερινό μειώθηκε επίσης στα 7,866 σεντς από 8,037.

-ΕΛΙΝΟΙΛ 9,5 σεντς ανά κιλοβατώρα από 9,06

-Volterra 9,9 σεντς ανά κιλοβατώρα, αμετάβλητο.

-Volton 10,168 σεντς ανά κιλοβατώρα από 10,54.

-Solar Energy 10,085 σεντς ανά κιλοβατώρα από 10,559

Δήμος Κόνιτσας: Ευχές για το Πάσχα

 

Ευχές για το Πάσχα από το Δήμο Κόνιτσας.

Αποτρίχωση: Ποιες γυναίκες επωφελούνται περισσότερο;

 


Σε προτεραιότητα έχει τεθεί, με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τις πολυκυστικές ωοθήκες, η διαχείριση της υπερτρίχωσης, του πλέον χαρακτηριστικού γνωρίσματος της πάθησης. Επειδή αποτελεί αισθητικό ζήτημα μέχρι σήμερα περιθωριοποιείτο από τους περισσότερους γιατρούς, αλλά οι έντονες ψυχολογικές επιπτώσεις και η σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών οδήγησε στην αναγνώριση της ανάγκης αντιμετώπισής του.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στο JAMA Dermatology  οι θεραπείες με λέιζερ και έντονο παλμικό φως (IPL), μόνες τους ή σε συνδυασμό με φάρμακα, μειώνουν την υπερτρίχωση και βελτιώνουν την ψυχολογική κατάσταση των γυναικών με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

«Η εκτεταμένη τριχοφυΐα επηρεάζει το 4%-6% του γυναικείου πληθυσμού, και το 70%-80% όσων πάσχουν από το σύνδρομο. Αποτελεί σημαντικό πρόβλημα καθώς καταρρακώνει την αυτοεκτίμηση. Οι γυναίκες ντρέπονται για την εμφάνισή τους, ιδίως όταν αυτή εμφανίζεται στο πρόσωπο, και συχνά αποσύρονται από την κοινωνική ζωή, βιώνοντας άγχος και κατάθλιψη.

Σήμερα, η υποβοηθούμενη με λέιζερ αποτρίχωση είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος απαλλαγής από τις τρίχες, αφού προσφέρει αποδεδειγμένα καλύτερα αποτελέσματα από κάθε άλλη», επισημαίνει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.