Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακίνητου στην Κοινότητα Στρατίνιστας

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 60/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης (ΑΔΑ:60ΤΖΩ1Ω-4Ω2)

ε) την 146/2022 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας(ΑΔΑ:9454Ω1Ω-Α3Υ)

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

Περιγραφή ακινήτου:

Τμήμα του ισογείου δημοτικού καταστήματος  (χώρος συνάθροισης κοινού) εμβαδού 76,45 m2  με αριθμό παροχής ΔΕΗ 35584324.  Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται εντός της Κοινότητας Στρατίνιστας του Δήμου Πωγωνίου, στην κεντρική πλατεία του οικισμού και συνορεύει στα βόρεια με την  πλατεία, στα νότια με ιδιοκτησίες και στα ανατολικά και δυτικά με δημοτικούς δρόμους.

2.Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με τις α)158/21 (ΑΔΑ: Ψ63ΓΩ1Ω-ΦΨ9) Α.Δ.Σ  και β) 13/22 (ΑΔΑ:90ΞΞΩ1Ω-77Υ) Α.Δ.Σ.  Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Ορίζοντες Ηπείρου: Διορθώστε το λάθος, πουλήστε τα παλιοσίδερα κ. Καχριμάνη

 


Οι «Ορίζοντες Ηπείρου», αρνούμενοι να συμμετέχουν στο «πανηγύρι» ανακοινώσεων που έχει στηθεί γύρω από το κλειστό της ξιφασκίας καταθέτουν σήμερα μια συγκεκριμένη και ξεκάθαρη πολιτική πρόταση.

Λαμβάνοντας υπόψη:

1.Το ολοκληρωμένο μας σχέδιο για το επισιτιστικό με κόστος εφαρμογής τα 13 εκ. ευρώ.

2.Το γεγονός ότι το πραγματικό κόστος του σκελετού ξεπερνά τα 4 εκ. ευρώ, αφού δεν αναφέρεται το ΦΠΑ που έχει πληρώσει το περιφερειακό ταμείο και δεν εκπίπτει από κάπου.

3.Τις εκτιμήσεις που υπάρχουν πως το κόστος ολοκλήρωσης του κλειστού γυμναστηρίου, αν τελικά θα γίνει γυμναστήριο, θα ξεπεράσει τα 12 εκ. ευρώ.

4.Την λαϊκίστικη δήλωση του περιφερειάρχη ότι η αξία των σίδερων που έχουμε στην κατοχή μας έχει πενταπλασιαστεί.

Ζητάμε από τον κ. Καχριμάνη να προχωρήσει στην πώληση του σκελετού άμεσα τον και να  δώσει τέλος σε ένα πανάκριβο έργο με έναν απαρχαιωμένο σκελετό, χωρίς τελικό προσδιορισμό χρήση, που είναι άλλο ένα «έργο Καχριμάνη» ανέφικτο να ολοκληρωθεί σε αυτή τη θητεία.

Πολιτιστικός Σύλλογος Μπάφρας Ιωαννίνων: Ευχαριστήριο

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπάφρας Ιωαννίνων γνωστοποιεί ότι η Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μπάφρας Ιωαννίνων με Παράσταση Καραγκιόζη, Αφήγηση και Παιχνίδι, στέφθηκε με Μεγάλη Επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Για το λόγο αυτό θα ήθελε να ευχαριστήσει Δημόσια όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας μικρούς και μεγάλους.

Όσους ειδικά και γενικά συμμετείχαν και προσέφεραν εν παντί τρόπο στο σκοπό αυτό. Όπως τους Χορηγούς και Δωροθέτες μας Βιβλιοπωλείο Μιχάλης Μάντζιος, Φυτώριο Παπάζογλου Σταύρος, Είδη υγιεινής Ναυροζογλου Χαράλαμπος, Φαρμακείο ΖΥΓΟΥΝΑ Μαριάννα, Φαρμακείο Σπυριδούλα ΜΠΛΕΤΣΟΥ, Κομμωτήριο Βούλα Σαββίδη, Καφετέρια Μπρούνο, Καφετέρια ΚΙΟΣΚΙ, Τσιλεσογλου Χριστίνα AVON, Οικοδομικά υλικά Κώστα Λίας, Χρύσα Παππά Tupperware, Κώστας Τζουβάρας Επιγραφές, Γιώργο Ηπειρώτη για τις δωρεάν Φιγούρες Καραγκιόζη, την κ. Πόπη - Φούρνος Κατσάνος Μπάφρα για το ψωμί που μας προσέφερε και τον κ. Χήρα - Μικρό Παλάτι για ένα μέρος απ' τα  σουβλάκια.

Το Θέατρο Σκιών ΗΠΕΙΡΩΤΗ για την Παράσταση Καραγκιόζη και την Μαρία ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΛΑ για την διδακτική αφήγηση και τα διαδραστικά της θεατρικά παιχνίδια.

Τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου όπως και Τα Μέλη του Συλλόγου αλλά και όλους τους Εθελοντές που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης δίδοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Επίσης Ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν με την Παρουσία τους την Πολιτιστική Προσπάθεια του Συλλόγου ώστε να έχει νόημα ο κόπος και η προσπάθεια όλων μας.

Και τέλος Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μπάφρας κ Γιώργο Ναυρόζογλου, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Επιχειρηματικότητας Δ. Ιωαννιτών κ. Ιωάννη Αϊβατίδη Κωνσταντίνου και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και διαχείρισης κυνοκομείου και Δημοσιογράφο κ. Νικόλαο Τσώλη που παραβρέθηκαν στην Εκδήλωση.

Ο Σύλλογος Μπάφρας Ιωαννίνων ως Φορέας Πολιτισμού οφείλει και Συντηρεί τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τη Λαογραφία του Τόπου μας για να γίνουμε όλοι Ζωντανοί Πυρήνες Ελπίδας και Συνέχειας των όσων μας Άφησαν Παρακαταθήκη οι Πρόγονοι μας.

Έτσι αξιολογώντας με προσοχή τη Μεγάλη Συμμετοχή, την Αποδοχή και την Ανάγκη για Συνέχεια στον Πολιτισμό, υποσχόμαστε επιπλέον Δράσεις και Δρώμενα.

Με εκτίμηση

για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπάφρας Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος

Σάββας Δερμιτζόγλου

ΕΟΔΥ: Δεκαεπτά θάνατοι σήμερα, 10.474 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 88.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δεκαεπτά  θάνατοι σήμερα, 10.474 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 10.474.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.583.526 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.797 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 154.546(4.1% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.141 θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 88 (58.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη.

To 92.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 45 (51.14%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 43 (48.86%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

 Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.717 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 192 (ημερήσια μεταβολή +13.61%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Αύγουστος 2022» στο χωριό

 

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Αύγουστος 2022» στο χωριό, της Αδελφότητας Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός με ένταλμα σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες (22.06.2022) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ναυπλίου Αργολίδας για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

6ο Φεστιβάλ Δωδώνης: Μαγική βραδιά γεμάτη από τις μελωδίες της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης – Αιτήματα Δήμου Δωδώνης προς την Υπουργό Πολιτισμού και όλους τους φορείς

 


Η πρώτη εκδήλωση του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης είχε τη μοναδικότητα μιας ευτυχούς συγκυρίας: αφενός της φιλοξενίας ενός διεθνούς εμβέλειας καλλιτεχνικού φορέα για μια πανέμορφη συναυλία και αφετέρου, του εορτασμού της ολοκλήρωσης της α΄ φάσης του έργου αποκατάστασης του κοίλου του αρχαίου θεάτρου.

«Τα δύο αυτά γεγονότα, όπως ασφαλώς, και η προοπτική ολοκλήρωσης τα αμέσως επόμενα χρόνια, του έργου της αποκατάστασης και της απόδοσης του συνόλου του ωφέλιμου χώρου του θεάτρου σε χρήση, εγγυώνται το μεγάλωμα του Φεστιβάλ Δωδώνης και την εμπέδωσή του ως διοργάνωσης με πανεθνικό χαρακτήρα, προοπτική που μας φορτώνει με μεγάλη ευθύνη, ως Δήμο Δωδώνης», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης.

Η συνέπεια της πολιτείας και η επιτυχημένη διαχρονικά συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με άξιους συμπαραστάτες, όταν και όπου απαιτήθηκε, το Δήμο Δωδώνης και την Περιφέρεια Ηπείρου, οδηγεί στο σημερινό αποτέλεσμα της διάσωσης του θεάτρου και της δυνατότητας της βιωματικής εμπειρίας της κατά τους αρχαίους προγόνους μας, διδασκαλίας μιας θεατρικής παράστασης για τους συμμετέχοντες πολίτες, μέσα σε αυτόν τον επιβλητικό χώρο με ιστορία 23 τουλάχιστον αιώνων.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Εκδήλωση στον υπαίθριο χώρο στο Θυμωμένο Πορτρέτο, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 18:00

 

Εκδήλωση με θέμα "Νέα γενιά στο προσκήνιο" στον υπαίθριο χώρο στο Θυμωμένο Πορτρέτο, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, στις 18:00 από τη  Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 23 Ιουνίου

 


Την Πέμπτη 23 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-13:30

Ιωάννινα, Μπάφρα, Κοινοτικό Κατάστημα, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Λαγκάδα Κόνιτσας, 11:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Μάτια: Πώς να τα προστατεύσετε από τις παγίδες της παραλίας

 


Οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε μαζί στην παραλία τα γυαλιά ηλίου μας, αλλά πόσο τα χρησιμοποιούμε και πόσο έξυπνα τα έχουμε επιλέξει; Είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε για να διαφυλάξουμε τα μάτια μας από τα στοιχεία της φύσης που τα απειλούν; Και τι πρέπει να κάνουμε αν μπει άμμος στα μάτια ή τα ανοίξουμε κάτω από το νερό;

«Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι θυμούνται να πάρουν στην παραλία τα γυαλιά ηλίου τους. Ωστόσο μόλις το 45% τα φορούν όσο κάθονται στις ξαπλώστρες ή ασχολούνται με δραστηριότητες εκτός νερού (π.χ. ρακέτες), σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιευθεί το 2016», αναφέρει ο δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, Χειρουργός-Οφθαλμίατρος, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision και καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. «Επιπλέον, μόλις οι τρεις στους δέκα γνωρίζουν ότι, όπως το δέρμα κινδυνεύει να πάθει ηλιακό έγκαυμα όταν κάθονται στην παραλία χωρίς αντηλιακό, έτσι και τα μάτια τους κινδυνεύουν να υποστούν έγκαυμα όταν δεν τα προστατεύουν με γυαλιά ηλίου».

Το ηλιακό έγκαυμα που μπορεί να προκληθεί στα μάτια από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) του ηλίου, είναι η φωτοκερατίτιδα, μία επώδυνη οφθαλμοπάθεια. Μακροπρόθεσμα, εξάλλου, η έκθεση των ματιών στην UV αυξάνει τον κίνδυνο για εκδήλωση χρόνιων οφθαλμοπαθειών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης.