Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, συνελήφθη 44χρονος καλλιεργητής ναρκωτικών σε χωριό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας


Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην αυλή του σπιτιού του 44χρονου, οργανωμένη φυτεία κάνναβης που αποτελούνταν από 44 δενδρύλλια 

Επίσης, σε τσιμεντένια κρύπτη στην αποθήκη, εντοπίστηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο (kalashnikov) και ένα περίστροφο ενώ σε διάφορους χώρους του σπιτιού, εντοπίστηκαν (6) συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (264,5) γραμμαρίων και (30) σφαίρες πολεμικού τυφεκίου.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σήμερα (14-09-2018) πρωινές ώρες, σε χωριό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας, συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 44χρονου καλλιεργητή ναρκωτικών ουσιών, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
στον προαύλιο χώρο του σπιτιού: φυτεία που αποτελούνταν από συνολικά 44 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, με ύψος που έφταναν έως τα 2,2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν.
στην αποθήκη του σπιτιού (σε τσιμεντένια κρύπτη): ένα πολεμικό τυφέκιο (kalashnikov ), με το γεμιστήρα του καθώς και ένα περίστροφο.
σε διάφορους χώρους του σπιτιού: (6) ανισοβαρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (264,5) γραμμαρίων καθώς και (30) σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, διαμετρήματος (7,62) mm.
στην κατοχή του 44χρονου: μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,3) γραμμαρίων.
Τα κατασχεθέντα όπλα και φυσίγγια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για καθαρισμούς ρεμάτων και τρέχοντα αγροτικά ζητήματα


Στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με το νέο Υπουργό Εσωτερικών  και σε ζητήματα τρέχουσας επικαιρότητας αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Θέματα Υπουργείου Εσωτερικών
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε πολύ καλή τη συζήτηση με τον Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση, αναδεικνύοντας ως ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν αυτό των καθαρισμών των τάφρων και  των ρεμάτων. Η Ένωση Περιφερειών έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της διάταξης που περιλαμβάνεται στον «Κλεισθένη 1», με την οποία η αρμοδιότητα περιέρχεται αποκλειστικά στις Περιφέρειες, με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να επισημαίνει ότι μέχρι τώρα οι Περιφέρειες επενέβαιναν μέσω της Πολιτικής Προστασίας για τον καθαρισμό τους.  Το πρόβλημα, εξήγησε, δεν έχει να κάνει μόνο με τη χρηματοδότηση των περιφερειών για το έργο του καθαρισμού, αλλά και με τον τρόπο που αυτοί θα γίνονται (αδειοδοτήσεις κλπ). «Γιατί αν ξεκινήσουμε  για αδειοδοτήσεις  ώστε να καθαρίσουμε ένα ρέμα ή μια τάφρο, τότε μπορεί να κάνουμε τέσσερα, πέντε και δέκα χρόνια για να καθαρίσουμε. Πρέπει να γίνουν  ταχύτατα νομοθετικές ρυθμίσεις, ενόψει της χειμερινής περιόδου», κατέληξε.
Ένα δεύτερο θέμα που τέθηκε στη συνάντηση, ήταν η προώθηση των έργων ΣΔΙΤ, τα οποία είχαν σταματήσει από τον προηγούμενο υπουργό παρά το νόμο που είχε ψηφισθεί.
Θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση του φακέλου για την αναγνώριση του κασκαβάλ ως τυρί Π.Ο.Π. αλλά και σε επικοινωνία που είχε με τη νέα Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, για την εκπόνηση των διαχειριστικών χαρτών βόσκησης και την προστασία της ελληνικής κτηνοτροφίας από τις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος.
Πρότυπο η Περιφέρεια Ηπείρου για τους χάρτες βόσκησης
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, «η  Ήπειρος, θα προηγηθεί στην εκπόνηση των χαρτών, γιατί ήταν η μόνη Περιφέρεια που είχε σχεδιάσει και λειτουργήσει το πρόγραμμα είσπραξης των τελών ανά δήμο, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ήμασταν πρότυπη Περιφέρεια» κατέληξε, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον αρμόδιο υπάλληλο Ευ. Σακκά που δημιούργησε τη βάση δεδομένων.

Χρηματοδότηση έργων εγγείων βελτιώσεων από το Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου


Έργα εγγείων βελτιώσεων  θα χρηματοδοτηθούν μέσω  του Π.Α.Α. 2014-2020. Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη,  εκδόθηκε  από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας η σχετική πρόσκληση.
Η πρόσκληση, που απευθύνεται στην Περιφέρεια και στους Δήμους, είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.610.000 ευρώ, και αφορά αφορά τη χρηματοδότηση των εξής δράσεων:
Επένδυση βελτίωσης υφιστάμενης αρδευτικής εγκατάστασης ή στοιχείου αρδευτικής υποδομής
Επένδυση συνεπαγόμενη καθαρή αύξηση της αρδευόμενης έκτασης σε υδάτινο σώμα
Επένδυση συνεπαγόμενη καθαρή αύξηση της αρδευόμενης έκτασης σε σύνδεση με υφιστάμενο ταμιευτήρα
Επένδυση για τη δημιουργία έργου ταμίευσης χειμερινών απορροών: (π.χ. λιμνοδεξαμενές, φράγματα).
Επένδυση που επηρεάζει αποκλειστικά και μόνο την ενεργειακή απόδοση σε υφιστάμενη αρδευτική εγκατάσταση: (π.χ. αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, εγκατάσταση ΑΠΕ κ.α.).
Επένδυση άρδευσης με τη χρήση ανακυκλωμένου νερού.
Οι προτάσεις  θα υποβληθούν από τις 24/09/18 έως 28/02/19 και ώρα 14.00, έχουν ελάχιστο προϋπολογισμό 350.000 ευρώ και μέγιστο 2.200.000 ευρώ και θα εφαρμοστεί η μέθοδος της συγκριτικής αξιολόγησης.
Περαιτέρω πληροφορίες για το Π.Α.Α. 2014 - 2020, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στoν κ. Μανώλη Ματσάγκα, τηλέφωνο 2651 3 60522.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμου Πωγωνίου: Διακήρυξη φανερών πλειοδοτικών δημοπρασιών δασικών προϊόντων


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΥΣΤΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
          Εκτίθονται σε φανερές προφορικές πλειοδοτικές δημοπρασίες, το αποκλειστικό δικαίωμα απόληψης δασικών προϊόντων των  συστάδων:
α) 7α δημοτικού δάσους Βασιλικού και
β) 7β δημοτικού δάσους Βασιλικού
με τον ξυλώδη όγκο που μπορεί να υλοτομηθεί σύμφωνα με τον πίνακα: 

          Οι ανωτέρω πλειοδοτικές δημοπρασίες θα διεξαχθούν στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής διαγωνισμού που συγκροτήθηκε με την αρ. 256/2017 απόφαση του Δ.Σ., στις 25/09/2018, ημέρα Τρίτη ήτοι αναλυτικά: Προσκόμιση και έλεγχος δικαιολογητικών 9:00π.μ. έως 9:30π.μ. για όλες τις συστάδες και  α) Ώρα έναρξης δημοπράτησης συστάδας 7α Βασιλικού 10.00π.μ. και β) Ώρα έναρξης δημοπράτησης συστάδας 7β Βασιλικού 10.30π.μ
          Σε περίπτωση που οι δημοπρασίες αποβούν άκαρπες, για οποιοδήποτε λόγo, θα επαναληφθούν  στις 2/10/2018 ημέρα Τρίτη την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.
          Η τιμή πρώτης προσφοράς των δασικών προϊόντων ορίζεται στα (23,00 €) είκοσι τρία ευρώ ανά χ.κ.μ. για την κάθε άνω συστάδα.
          Εγγύηση συμμετοχής στη δημοπρασία ορίζονται ανά συστάδα  τα ποσά:
α)  296,70 ευρώ για την συμμετοχή στη δημοπρασία για την εκμίσθωση της υλοτομίας της συστάδας 7α του Δημοτικού Δάσους Βασιλικού.
β)  382,95 ευρώ για την συμμετοχή στη δημοπρασία για την εκμίσθωση της υλοτομίας της συστάδας  7β του Δημοτικού Δάσους Βασιλικού, που ανέρχονται στο 5% της τιμής εκκίνησης επί των χ.κ.μ.
          Οι όροι της διακήρυξης και τα δικαιολογητικά συμμετοχής είναι διαθέσιμα για τους ενδιαφερόμενους στο Δήμο Πωγωνίου  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Πληροφόρηση ενδιαφερομένων:
          Πληροφορίες για τη δημοπρασία  παρέχονται από το Δημαρχείο Πωγωνίου με έδρα Καλπάκι εργάσιμες ημέρες και ώρες τηλ.2653360105.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πάνω από -128- κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων στο Πετούσι και στην Δριμίτσα Θεσπρωτίας


Συνελήφθησαν συνολικά τρεις διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι μετέφεραν τα ναρκωτικά προς το εσωτερικό της χώρας είτε πεζοί είτε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν σήμερα (14-09-2018), σε ξεχωριστές επιχειρήσεις, στο Πετούσι και στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας, τρεις διακινητές ναρκωτικών ενώ κατασχέθηκαν πάνω από -128- κιλά κάνναβης.
Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 30, 29 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
Στην πρώτη περίπτωση, σήμερα τα ξημερώματα στο 31ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Πετουσίου Θεσπρωτίας), από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών, Ασφάλειας και Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ο 30χρονος αλλοδαπός , διότι κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, (41) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (77) κιλών και (270) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα σε αγροτική οδό στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ο 29χρονος και 24χρονος, διότι εντοπίστηκαν να κινούνται πεζοί και να έχουν στην κατοχή τους ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (48) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -51- κιλών και -10- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-128- κιλά και -280- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
χρηματικό ποσό των (1.370) ευρώ,
τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Πλέσσας, Χατζηνάσιος, Θεοφάνους:Οι 3 συνθέτες κάναμε τις καρδίες μας ένα με τα πιάνα μας, παίξαμε μαζί, “Μαζί για το Παιδί”


Σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο οι 3 αγαπημένοι συνθέτες, Πλέσσας, Χατζηνάσιος, Θεοφάνους «έντυσαν» τη νύχτα με τις υπέροχες μελωδίες τους για τους σκοπούς  της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.  Μια συνάντηση μοναδική και  μουσικά ιστορική καθώς 3 διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών  ένωσαν την αγάπη τους για τα παιδιά η οποία εκφράστηκε μέσα από τη μουσική τους.
Σε αυτή τη μουσική αναδρομή τους συντρόφευσαν οι:  Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Βόσσου, Ευρυδίκη, Δάκης , Χρήστος Μάστορας, Δημήτρης Μπάσης, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Demy.
Την παρέα τους  πλαισίωσαν  οι ερμηνευτές:  Άκης Δείξιμος, Σπύρος Κλείσας, Δήμητρα Σταθοπούλου, Μαίρη Στεφανακίδη και η Βάλια Σωμαράκη.
Οι 3 συνθέτες επί σκηνής
«Παίξαμε μπροστά στο πιο όμορφο κοινό, ένα κοινό που αγκάλιασε εμάς και το Μαζί για το Παιδί», είπε ο Μίμης Πλέσσας κατά την υπόκλιση του στο κοινό στο τέλος μιας μαγικής συναυλίας στο Ηρώδειο.
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος είπε,  «οι 3 συνθέτες κάναμε τις καρδίες μας ένα με τα πιάνα μας, παίζουμε μαζί,  Μαζί για το Παιδί».
Ο Γιώργος Θεοφάνους έδινε τον τόνο και την ενέργεια με το πιάνο του χαρίζοντας δυνατές στιγμές στο κοινό.
Η μαγική αρχή
Οι 3 μεγάλοι συνθέτες άνοιξαν τη βραδιά στο Ηρώδειο με μελωδίες από τον ξένο κινηματογράφο ενώ στη συνέχεια ο Μίμης Πλέσσας έπαιξε με τη συνοδεία των δύο συνθετών το «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» και στην συνέχεια το «Δως μου τ’ αθάνατο νερό».
Τη σκυτάλη έλαβε ο  Γιώργος Χατζηνάσιος με το «Ήταν μια φορά κι έναν καιρό» για να ακολουθήσει το «Δεν είναι που φεύγεις».
Το μέρος του προγράμματος αυτού έκλεισε ο Γιώργος Θεοφάνους παίζοντας «Στα υπόγεια είναι η Θέα» και «Δεν έχω που να πάω».

2η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ε. Πραμάντων-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 16-09-18/17:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ
ΩΡΑ: 17:30

Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:30)  
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (17:30)  
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ - Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:30)  
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (17:30)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (17:30) 
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (17:30)  
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:30)  
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:30)  

2η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Πασσαρώνα Ροδοτοπίου 16-09-18/17:30), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πανζαγορισιακός-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 16-09-18/17:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 

ΓΗΠΕΔΟ    ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
 
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής  στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:30)  
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:30)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:30)  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 (17:30)  
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:30)   ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (17:30)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:30)  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (17:30)  

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
χθες το απόγευμα, στην Ιόνια Οδό (στο ύψος της Καμπής Άρτας), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ένας 67χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο 22χρονους αλλοδαπούς, μη νόμιμους μετανάστες.
χθες το απόγευμα, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (2,9) γραμμαρίων.
χθες το μεσημέρι, στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 37, 31 και 39 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (2,5) γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης και τέσσερα ναρκωτικά χάπια.
σήμερα τα ξημερώματα, στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Αθηνών ( στο ύψος της διασταύρωσης Δερβιζιάνων), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 45χρονος και μία 33χρονη, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης, βάρους (0,9) γραμμαρίων, υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικό χάπι και ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ (5-7/11/2018)


Η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώνει ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην 39η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market, που θα πραγματοποιηθεί από  5-7/11/2018 στο Λονδίνο.
Η WTM  αποτελεί παραδοσιακά την αφετηρία των Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων στην Ευρώπη και είναι μια από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις του χώρου παγκοσμίως. Οι επισκέπτες της ξεπερνούν τους 50.000, ενώ συμμετέχουν πάνω από 5.000 εκθέτες από 190 χώρες.
Η  συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Περίπτερό της θα βρίσκεται εντός του χώρου του.
Στο Περίπτερό της έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν επιχειρηματίες και φορείς της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Τουρισμού   προκειμένου να προωθήσουν τις προτάσεις τους στην παγκόσμια αγορά ή να πραγματοποιήσουν τις επαγγελματικές συναντήσεις που θα επιδιώξουν.
Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή, είναι  η εκδήλωση  ενδιαφέροντος να γίνει μέσω email στο:  i.gkartzonikas@php.gov.gr  (υπόψη κ. Ηλία Γκαρτζονίκα) ως τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:00.
Επισημαίνεται ότι:
1.Ο χώρος που θα ενοικιαστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου είναι 7 τετραγωνικά μέτρα και ως εκ τούτου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν, αναλόγως της ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
2.Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση διαφημιστικού υλικού (πχ banner) ή άλλων αντικειμένων πέραν του ότι προβλέπεται από τον ΕΟΤ.
3.Εντός των επομένων ήμερων θα ενημερωθούν όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον,  αν θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής του διαφημιστικού υλικού όσων συμμετέχουν, από την Περιφέρεια Ηπείρου. 
Σε αυτή την περίπτωση θα ειδοποιηθούν όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ημερομηνία που το υλικό θα πρέπει να βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου.
4.Στο site της Έκθεσης (http://london.wtm.com/  ) μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν αναλυτικά για τη διοργάνωση, καθώς και  για πολλές λεπτομέρειες όπως τρόπος προμήθειας καρτών εισόδου κλπ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Ημερίδα στον Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ


Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο Αλτσχάιμερ διοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και το Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Μνήμης - ΕΚΨΥΕ Πειραιά.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο Αλτσχάιμερ (εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου).
Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι εκφυλιστική πάθηση του εγκεφάλου και η συνηθέστερη αιτία άνοιας (αντιπροσωπεύει το 50-70% των κρουσμάτων της). Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Alzheimer’s Disease International, κάθε χρόνο σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι μαθαίνουν ότι πάσχουν από νόσο Αλτσχάιμερ και ήδη περίπου 50 εκατομμύρια ζουν με αυτήν. Ωστόσο ο αριθμός αυτός αυξάνεται ραγδαία και έτσι το 2030 εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 75 εκατομμύρια και το 2050 σε 131,5 εκατομμύρια.
Στην πραγματικότητα υπολογίζεται ότι κάθε άνδρας που φθάνει στα 65 του χρόνια έχει 11,6% πιθανότητες να εκδηλώσει νόσο Αλτσχάιμερ και κάθε γυναίκα 21,1% πιθανότητες (οι εκτιμήσεις αυτές ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό της νόσου, ειδάλλως οι πιθανότητες αυξάνονται).
Οι αλλαγές στον εγκέφαλο, όμως, που οδηγούν στη νόσο Αλτσχάιμερ, αρχίζουν περίπου 20 χρόνια πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων της. Γι’ αυτό τον λόγο έχει ζωτική σημασία να γνωρίζουμε όλοι τους παράγοντες κινδύνου, τους τρόπους προφύλαξης αλλά και τα προειδοποιητικά συμπτώματα της νόσου, ούτως ώστε να λαμβάνουμε εγκαίρως τα απαιτούμενα μέτρα.