Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης

 


Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης, όπως απαλλαγή από το ενοίκιο για τον μήνα Μάρτιο και άλλα.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την πλήρη απαλλαγή ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις και τον Μάρτιο αλλά και τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίους του 2021.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα. Τη στήριζε πριν χτυπήσει η πανδημία, τη στηρίζει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα τη στηρίξει και όταν με το καλό αφήσουμε πίσω μας την πανδημία. Και η εστίαση, προφανώς, είναι ένας κρίσιμος κλάδος και ως προς την απασχόληση και ως προς την ανταγωνιστικότητα και ως προς την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, διότι συνδέεται άμεσα με το τουριστικό μας προϊόν».

Αναλυτικά τα τέσσερα μέτρα:

Περισσότερα από 167,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα μέσα σε κορμούς δέντρων σε αγρόκτημα στο Ράγιο Θεσπρωτίας

 


Για την εμπλοκή του στην υπόθεση συνελήφθη αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, σήμερα (06-02-2021) το πρωί, στο Ράγιο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας και του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών καθώς και με τη συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων, ανίχνευσης ναρκωτικών και περιπολίας αντίστοιχα, ένα άτομο, που εμπλέκεται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


Πρόκειται για αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον ανωτέρω αλλοδαπό και τον συνέλαβαν, ενώ αναζητούν και έναν ακόμα συνεργό του, καθώς προέκυψε ότι είχε αποκρύψει και επιτηρούσε, εντός αγροκτήματος με εσπεριδοειδή δέντρα, μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε στο σημείο, βρέθηκαν κρυμμένοι, μέσα σε κορμούς δέντρων, -6- ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -83- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -167- κιλών και -510- γραμμαρίων, όπου και κατασχέθηκαν.

Επίσης, στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

χαρτοκιβώτια, αυτοκόλλητες ταινίες, μαρκαδόρος, που προορίζονταν για τη συσκευασία των ναρκωτικών,

κιάλια χειρός για κατόπτευση του χώρου,

μαχαίρι,

τρόφιμα.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα, με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

 


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στα δυτικά και βαθμιαία στα βορειοανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις νότιους ανέμους, τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr

***

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση 

www.civilprotection.gr

EΟΔΥ: Είκοσι εννέα θάνατοι σήμερα, 1.113 νέα κρούσματα

 


12 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι εννέα  νέοι θάνατοι, 1.113 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.113 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 163.213, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6024 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 51.830(62.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

249 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 185 (74.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1.161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 29 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.951 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.498 (58.8%) άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

 


Στην νέα ΚΥΑ  περιγράφονται τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και για ποιους επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού.

Στο άρθρο 4 περιγράφονται οι 6 λόγοι που επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού:

Απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εκτός των ορίων της Περιφέρειας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:

* από και προς την εργασία,

* για λόγους υγείας,

* προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

* για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

* για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιστ) της παρ. 2 του άρθρου 3* ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, σύμφωνα με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 3,

Συνελήφθησαν (6) άτομα για διοργάνωση - συμμετοχή σε παράνομο τυχερό παίγνιο σε σπίτι στην πόλη της Άρτας

 


Επιπρόσθετα σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν διοικητά πρόστιμα -κατά περίπτωση- για διοργάνωση συνάθροισης και άσκοπη μετακίνηση

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 900 €, τράπουλες και μάρκες

Συνελήφθησαν χθες (05-02-2021) το απόγευμα στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, έξι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων σε σπίτι στην πόλη της Άρτας, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε αυτό, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου κατελήφθη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μαζί με πέντε ακόμα ημεδαπούς να διενεργούν το παράνομο τυχερό παίγνιο «Texas Holdem Poker».

Στην κατοχή των δραστών και στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των -900- ευρώ,

-499- μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας,

-4- τράπουλες.

Επιπρόσθετα, επιβλήθηκαν διοικητά πρόστιμα, -3.000- ευρώ στον ιδιοκτήτη του σπιτιού για διοργάνωση συνάθροισης και από -300- ευρώ σε κάθε παραβρισκόμενο (παίκτη) για περιορισμό κίνησης.

Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Νανά Ζαφειροπούλου: Μήπως χρειάζεται αναθεώρηση σκέψης σε αυτόν τον τόπο;

 


Κάποιοι, καθημερινά, αναλώνονται γράφοντας στους τοίχους τους,  στα social, τα ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ στη χώρα μας

από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους(!!!), και, μάλιστα,

χρεώνοντάς τα ΟΛΑ στη σημερινή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ πόσο διαφορετικό θα ήταν ΑΥΤΟ το ΚΡΑΤΟΣ,

ΑΝ κάποιος κόσμος, που ..."απέχει" από ισορροπίες, παρήγαγε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ έργο σε καιρό πανδημίας

ΚΙ ΑΝ, σε καθημερινή βάση,

οι ΜΙΣΟΙ δεν ασχολούνταν ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ τους  ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ. ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΦΩΝΑΖΩ, ακούτε εσείς εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην Υγεία, κυρίες και κύριοι...

Όλοι έχουμε δίκιο.

Όλοι έχουμε ανάγκες, κάθε σπιτικό έχει το δικό του θέμα το οποίο και σεβόμαστε προσπαθώντας να κρατάμε ισορροπίες και να ικανοποιούμε τους πάντες, πάντα με γνώμονα τη γνώση και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει το κόμμα μας από το πρώτο εξάμηνο της εκλογής μας.

Ας προσπαθήσουμε ακόμα λίγο ΌΛΟΙ.

Φωνάζουμε για το συνωστισμό στα Μ.Μ.Μ. και την ίδια ακριβώς στιγμή πραγματοποιούμε πορείες. Στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά παράλληλα θυμίζω ότι οι εξελίξεις τρέχουν!

Η κοινωνική πολιτική, η οικονομία, η εξωτερική πολιτική  και άλλα πολλά, είναι επίσης δύσκολο κομμάτι διαχείρισης και όλα αυτά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι τα διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ας αναθεωρήσουμε λοιπόν, η Πανδημία είμαι παγκόσμιο φαινόμενο και είμαστε πολύ περήφανοι εμείς οι Έλληνες που μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να κάνουμε όλα όσα δεν είχαν κάνει όλοι οι προηγούμενοι.

Συνεχίζουμε με πειθαρχία στα μέτρα από τους ειδικούς, υπομονή, αγάπη και αλληλεγγύη.

Εξήντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (73.688) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.644) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.843) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (6) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.416) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(428) στην Αττική,

(205) στη Θεσσαλονίκη,

(139) στη Δυτική Ελλάδα,

(100) στη Στερεά Ελλάδα,

(93) στην Κρήτη,

(76) στην Πελοπόννησο,

(72) στη Θεσσαλία,

(69) στην Κεντρική Μακεδονία,

(65) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(64) στην Ήπειρο,

(35) στα Ιόνια Νησιά,

(29) στο Νότιο Αιγαίο,

(21) στη Δυτική Μακεδονία και

(20) στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (105.400) ομοειδείς παραβάσεις.

(340) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (335) πρόστιμα των 300 ευρώ και (5) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(62) στην Αττική,

(34) στη Θεσσαλονίκη,

(30) στην Κρήτη,

(28) στην Κεντρική Μακεδονία,

(27) στη Στερεά Ελλάδα,

(26) στα Ιόνια Νησιά,

(23) στη Δυτική Ελλάδα,

(23) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(23) στην Πελοπόννησο,

(22) στο Βόρειο Αιγαίο,

(19) στην Ήπειρο,

(11) στη Θεσσαλία,

(10) στη Δυτική Μακεδονία και

(2) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (34.325) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (32.744) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.581) των (150) ευρώ.

(87) παραβάσεις και (6) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη ιδιοκτήτη κομμωτηρίου για παραβίαση ωραρίου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

3.000 ευρώ πρόστιμο σε ζαχαροπλαστείο για παρουσία πελατών στον εσωτερικό χώρο,

από 1.000 ευρώ σε (4) κατάστημα λιανικής πώλησης, για παραμονή και εξυπηρέτηση πελατών χωρίς ραντεβού,

σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος λιανικής πώλησης και πρόστιμο 1.000 ευρώ, για παραμονή και εξυπηρέτηση πελατών χωρίς ραντεβού, καθώς και (10) πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

σύλληψη ιδιοκτήτη μπαρ και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και από 300 πρόστιμο σε (3) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

(2) συλλήψεις ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου από 300 ευρώ σε έκαστο για παραβίαση περιορισμού μετακίνησης και μη χρήση μάσκας.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη ιδιοκτήτη ψαροταβέρνας και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ για παραβίαση αναστολής λειτουργίας. Επιπλέον επιβλήθηκαν σε (4) πελάτες ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Στην Ήπειρο, (2) πρόστιμα των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας καταναλωτών.

Στην Κρήτη, (4) πρόστιμα των 3.000 ευρώ έκαστο σε ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ-μπαρ, για παραμονή πελατών έξω από αυτά, καθώς και επιβολή συνολικά (12) προστίμων των 300 ευρώ έκαστο σε πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Πελοπόννησο, 3.000 ευρώ σε καφετέρια και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (4) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Στερεά Ελλάδα, 1.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη κομμωτηρίου για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς ραντεβού.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 3.000 πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (9) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο, 3.000 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση εκδήλωσης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (17) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.708) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.062) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

 


Συνεδριάζει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου (με τηλεδιάσκεψη).

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Έγκριση  1ης  υποχρεωτικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2021.
  2. Έγκριση  υποχρεωτικής αναμόρφωσης Ο.Π.Δ.
  3. Καθορισμός δικαιούχων και ανωτάτων επιτρεπτών ορίων χρήσης κινητής τηλεφωνίας [τροποποίηση απόφασης Δ.Σ.  45/2020].
  4. Συγκρότηση Επιτροπών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016.
  5. Διατύπωση γραπτών απόψεων για την ίδρυση μονάδας παραγωγής και εκμετάλλευσης  «ΒΙΑΕΡΙΟΥ», για τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής & θερμικής ενέργειας από την εταιρεία «ΦΑΡΜΑ ΝΑΚΗΣ Α.Ε.» στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων.
  6. Διατύπωση γραπτών απόψεων για την ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας από τον Κων/νο Τριανταφύλλου στην Τ.Κ. Χρυσόρραχης.
  7. Λύση σύμβασης και έγκριση επαναδημοπράτησης μίσθωσης δημοτικού ακινήτου [καφενείο] στην Τ.Κ. Μαζαρακίου.
  8. Λύση σύμβασης και έγκριση επαναδημοπράτησης μίσθωσης δημοτικού ακινήτου [Ξενώνας – Κεντρικό  Καφενείο] στην Τ.Κ. Δελβινακίου.
  9. Έγκριση δαπάνης στη  ΔΕΔΔΗΕ για χορήγηση νέας παροχής σύνδεσης αντλιοστασίου ύδρευσης στη θέση «Φτέρη» Τ.Κ. Βασιλικού.
  10. Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού Δήμου  Πωγωνίου.
  11.  Επαναβεβαίωση   εκπροσώπησης του Δήμου Πωγωνίου στην Τράπεζα Πειραιώς. 
  12. Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων.  
  13.     Έγκριση πρόσληψης εργατών καθαριότητας με σύμβαση διάρκειας 3 μηνών.
  14. Τροποποίηση απόφασης 145/2020 «Περί καθορισμού όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης μεταξύ των Τ.Κ. Μαζαρακίου & Τ.Κ. Καταρράκτη  για την  κατασκευή  Υ/Η εργοστασίου παραγωγής Η/Ε.
  15. Αντισταθμιστικά οφέλη από την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης για την κατασκευή Υ/Η εργοστασίου παραγωγής Η/Ε.
  16. Αιτήματα δημοτών.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (08-14/02/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (8 έως 14 Φεβρουαρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/02/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 09/02/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/02/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 11/02/2021

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/02/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/02/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00-13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/02/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 08:00 –15:00

ΤΡΙΤΗ 09/02/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 –15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/02/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 11/02/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 18:00–01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/02/2021

Συρράκο – Καλαρρύτες - Ματσούκι. 08:00–15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/02/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 –13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/02/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00- 01.00

ΤΡΙΤΗ 09/02/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/02/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 11/02/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/02/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00- 15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/02/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/02/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 09/02/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 11/02/2021 

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 12/02/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/02/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/02/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 09/02/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/02/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 11/02/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/02/2021

Αετός -Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/02/2021

Σαμονίβα - Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί–Γλυκή 08:00-15:00.

Κύστη κόκκυγος: Υπάρχει ριζική θεραπεία;

 

Είναι από τις μεγαλύτερες φοβίες που έχουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες. Η κύστη κόκκυγος τρομάζει. Και όπως συμβαίνει με ό,τι μας τρομάζει οι μύθοι που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτήν είναι πολλοί. 

Άλλοι αφορούν τον πόνο που βιώνει το πάσχον άτομο και άλλοι τις συνήθειες που θα πρέπει να αλλάξει, όπως ο τρόπος που κάθεται ή κοιμάται. 

Και όμως πρόκειται για ένα πρόβλημα που, όσο ενοχλητικό και αν είναι, είναι μικρό. Και το πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστεί είναι μια απλή και σωστή ενημέρωση, αναφέρει ο δρ Διαμαντής Θωμάς, Γενικός Χειρουργός-Λαπαροσκόπος, Διευθυντής Χειρουργός στο Metropolitan Hospital.

Τι ακριβώς είναι η κύστη κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγος ή αλλιώς τριχοφωλεακό συρίγγιο μπορεί να ξεκινήσει ως οξεία κατάσταση (απόστημα) ή να εγκατασταθεί ως χρόνια φλεγμονή. Εμφανίζεται στην περιοχή του κόκκυγα (εξού και το όνομα), ανάμεσα στους γλουτούς.

Για την εμφάνιση της νόσου έχουν ενοχοποιηθεί, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, τα καθιστικά επαγγέλματα και η έντονη τριχοφυΐα.

Συνήθως προκαλείται από τη διείσδυση των τριχών μέσα στο δέρμα, που έρχεται ως αποτέλεσμα της τριβής μεταξύ των γλουτών, εξού και η ονομασία τριχοφωλεακό συρίγγιο (φωλιά από τρίχες).

Τα συμπτώματα ποικίλλουν από ένα απλό, μικρό «σπυράκι» μέχρι μια μεγάλη επώδυνη φλεγμονώδη μάζα. Συχνά, η περιοχή μπορεί να παράγει υγρά τα οποία μπορεί να είναι διαυγή, θολά ή αιματηρά. 

Όταν η περιοχή έχει φλεγμονή, τότε είναι ερυθρή, διογκωμένη και σκληρή ενώ από αυτήν μπορεί να εκρέει πύον το οποίο και θα έχει πολύ άσχημη οσμή. Η φλεγμονή μπορεί να συνοδεύεται από πυρετό και κακουχία.