Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Θερμή υποδοχή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην Άρτα

 


Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Άρτας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας σε σύντομη ομιλία που απηύθυνε προς τους κατοίκους της Άρτας τόνισε: «Ας είναι η Κυριακή που έρχεται η πρώτη από τις δύο σημαντικές για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Την Κυριακή στις 15 και την Κυριακή των εκλογών, όποτε ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να στήσει τις κάλπες για να δει ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στη διαδικασία της Κυριακής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «θέλουμε τα 1.000 εκλογικά κέντρα να γίνουν 1.000 “ταχυδρομεία” μέσα από τα οποία οι πολίτες θα στείλουν συστημένο το λογαριασμό σε αυτόν που μας οδήγησε σήμερα εδώ, στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό».

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις για αρδευτικά-οδικά έργα από την Οικονομική Επιτροπή

 


Αποφάσεις για αρδευτικά και οδικά έργα -κατά κύριο λόγο-  έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αναλυτικά:

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των παρακάτω έργων:

Αποστραγγιστικά- αρδευτικά:

· «Βελτίωση τμημάτων στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου περιοχής Αγ. Δημητρίου Πέτα Άρτας», προϋπολογισμού € 75.000.

·  «Βελτίωση ροής στραγγιστικού αύλακα εντός του οικισμού Λιμίνης», προϋπολογισμού € 104.000 .

· «Επένδυση τμήματος της αρδευτικής διώρυγας Δ5 παρά της επαρχιακής οδού 9 (θέση Ανέζα)», προϋπολογισμού € 100.000.

· «Συνδρομή στην κατασκευή τεχνικών έργων (επένδυση πρανών, διαβάσεις κλπ) στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 128.000.

· «Ανακατασκευή – βελτίωση τεχνικών σε αρδευτικούς τάφρους (Ακροποταμιά, Γραμμενίτσα)»,  προϋπολογισμού € 60.000.

·  «Άμεση αντιστήριξη πρανών ποταμού Καλαμά μετά από πλημμύρες», προϋπολογισμού € 74.400.

Οδικά έργα

EΟΔΥ: Είκοσι εννέα θάνατοι σήμερα, 4.388 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 178.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι εννέα θάνατοι σήμερα, 4.388 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.388.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.384.982 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 439 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 128.319(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.521 θάνατοι.

Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 178 (66.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη.

To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 94 (52.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (47.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.646 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 118 (ημερήσια μεταβολή -4.07%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 116 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Παρουσίαση του λευκώματος «Ταξιδεύοντας στην Ήπειρο του 19ου αιώνα Άνθρωποι και τοπία» την Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων Κράτους-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου (Σουφαρί Σεράι)

 


Την παρουσίαση του λευκώματος "Ταξιδεύοντας στην Ήπειρο του 19ου αιώνα Άνθρωποι και τοπία" με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη θα πραγματοποιήσουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων Κράτους-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου (Σουφαρί Σεράι).

Την πρόσκληση της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, υπογράφουν οι πρόεδροι της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης και του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις Νίκος Καράμπελας, ενώ η επιμέλεια του λευκώματος ανήκει στο Νίκο Καράμπελα και την Αθηνά Κωνσταντάκη.

Επίσης συγγραφείς των εισαγωγικών κειμένων είναι η Αθηνά Κωνσταντάκη και η Ελένη Κατσαρού.

Πρόκειται για μια δίγλωσση έκδοση (στα ελληνικά και τα αγγλικά) που αποτυπώνει χαρακτηριστικές απεικονίσεις οι οποίες μας ταξιδεύουν στην Ήπειρο του 19ου αιώνα και αποτελεί μια έκδοση -συμμετοχή της ΠΕΔ Ηπείρου και του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Αφιέρωμα στον ήρωα Χατζημιχάλη Νταλιάνη, την Τρίτη 17 Μαΐου

 

Ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δελβινακίου οργανώνουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στον ήρωα Χατζημιχάλη Νταλιάνη, την Τρίτη 17 Μαΐου, στο  Δελβινάκι Πωγωνίου.

Γιάννενα: Εξιχνίαση κλοπής και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ημεδαπών

 


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή από κατοικία, που έγινε την Κυριακή (08-05-2022) στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία -3- ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν από κατοικία ημεδαπού ένα παιδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο ανευρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Άνω Ραβένια Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου

 

Παραδοσιακό  πανηγύρι την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου, στα  Άνω Ραβένια Πωγωνίου.

Παραβάσεις την Πέμπτη 12 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 87.277 έλεγχοι, από τους οποίους οι 57.272 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 8 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 40 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις, με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.332 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.576 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.756 των 150 ευρώ.

·         παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.532 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σιταριά Πωγωνίου: Εξυπηρέτηση αλληλογραφίας συγχωριανών

 


Ανανέωση των αδειών κατοχής κυνηγητικών όπλων, των οποίων η ισχύς έχει λήξει

 


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους κατόχους κυνηγητικών όπλων την υποχρέωσή τους να μεριμνήσουν για την ανανέωση των αδειών κατοχής τους, των οποίων η ισχύς έχει λήξει.

🔹Σημειώνεται ότι για τη μη έγκαιρη ανανέωση της άδειας κατοχής κυνηγητικού όπλου προβλέπονται ποινικές κυρώσεις και κατάσχεση του όπλου. 

🔹Οι υπόχρεοι παρακαλούνται να αποταθούν άμεσα στις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες προς αποφυγή των συνεπειών του νόμου και της συνακόλουθης ταλαιπωρίας τους.

🔹Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί από τους νόμιμους κληρονόμους θανόντων που ήταν κάτοχοι κυνηγητικών όπλων και η κυριότητά τους έχει περιέλθει σε αυτούς, ώστε να προβούν στην τακτοποίηση των σχετικών αδειών.

Στοιχεία επικοινωνίας με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες για περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες είναι διαθέσιμα ανά νομό στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Επικοινωνία».

Πώς διορθώνονται λάθη στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


 Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν με ιδιαίτερη προσοχή τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που έλαβαν, καθώς σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι χρεώθηκαν με επιπλέον ποσά του φόρου ακινήτων θα πρέπει να ελέγχουν εάν έχουν συμπληρώσει ορθά το Ε9.

Συγκεκριμένα, πρέπει να σπεύσουν να ελέγξουν τα στοιχεία των ακινήτων που έχουν δηλώσει στα έντυπα Ε9 της περιόδου 2014-2021.

Στην περίπτωση που διαπιστώσουν ότι όντως συμπλήρωσαν λανθασμένα ή με παραλείψεις τα στοιχεία των ακινήτων τους και έχουν χρεωθεί άδικα με παραπάνω ΕΝΦΙΑ στα φετινά εκκαθαριστικά, θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 με τις οποίες θα δηλώσουν ορθά τα ακίνητα που κατείχαν την 1η-1-2021.

Μετά από την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν υπόψη τους το νέο εκκαθαριστικό με το νέο ποσό του φόρου που έχει προκύψει. Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ να προσκομίσει τα δικαιολογητικά στην Εφορία προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Πώς υποβάλλονται οι δηλώσεις

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 13 Μαΐου


 Την Παρασκευή 13 Μαΐου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Δήμος Ζίτσας, Ελεούσα, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-14:00.

Θέατρο Actina: Τελευταίες παραστάσεις Poe~try, αυτό το Σαββατοκύριακο

 


A  dancetheatre audiovisual performance δύο τελευταίες παραστάσεις

Η παράσταση Poe~try που το κοινό υποδέχτηκε με μεγάλη θερμότητα έπειτα από 11 sold out και δύο παρατάσεις θα ρίξει αυλαία το Σαβατοκύριακο. Δύο τελευταίες παραστάσεις: 14&15 Μαΐου στις 21:15. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Μια παράσταση χοροθεατρική, διασκευασμένη θεατρικά, βασισμένη σε ένα διήγημα του

Έντγκαρ Άλαν Πόε, ικανή να καθηλώσει και τον πιο ατρόμητο θεατή, για πρώτη φορά στη σκηνή.

Σάββατο  14 Μαΐου

Κυριακή   15 Μαΐου

στις 21:15΄

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 12€ ταμείο, 10€ προπώληση, 8€ μειωμένο (ανέργων-εφήβων-παιδιών-65+

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Μωβ κουκουβάγια, viva https://www.viva.gr/tickets/theater/poetry/

Κρατήσεις: 6974865401

Τοποθεσία: Θέατρο Actina

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Παραγωγή: Θέατρο Actina

video Link: https://youtu.be/Ik4W4f4YFV4

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

6 άγνωστοι παράγοντες κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία

 


Η στυτική δυσλειτουργία συνήθως μπορεί να αποδοθεί σε συγκεκριμένα οργανικά ή/και ψυχολογικά αίτια, αλλά στην εμφάνισή της μπορεί να παίζουν ρόλο και ορισμένοι απρόσμενοι παράγοντες του τρόπου ζωής.

«Η στυτική δυσλειτουργία είναι η πιο συχνή σεξουαλική διαταραχή στους άνδρες.  Ορίζεται ως η επίμονη ή υποτροπιάζουσα αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως ταλαιπωρεί περισσότερα από 150 εκατομμύρια άνδρες, ηλικίας κυρίως άνω των 40 ετών», εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός-Ουρολόγος, Ανδρολόγος.

Και συνεχίζει: «Τα πιθανά αίτιά της είναι πολλά. Συνηθισμένοι παράγοντες που την προκαλούν είναι το στρες και το άγχος, καθώς και προβλήματα υγείας όπως η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης. Η φυσική φθορά της ηλικίας επίσης είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου, ενώ πολλά περιστατικά εκδηλώνονται ως παρενέργεια θεραπειών για ορισμένα νοσήματα, όπως ο καρκίνος του προστάτη. Το κάπνισμα και η παχυσαρκία επίσης μπορεί να την προκαλέσουν».

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξή της ή να την επιδεινώσουν. Οι παράγοντες αυτοί δεν είναι ευρέως γνωστοί, αλλά σίγουρα πρέπει να τους έχουν κατά νου οι άνδρες και οι σύντροφοί τους. Να ποιοι είναι: