Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων με τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος

 


Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα η ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε στον οποίο θα εντάσσονται όλοι οι μέχρι σήμερα εγκεκριμένοι οργανισμοί και φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Τα μέλη του Συλλόγου εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τονίζοντας ότι με την επικείμενη ψήφισή του πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας.

Επέδωσαν μάλιστα και ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ στο οποίο σημειώνεται ότι η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

Άρτα: Συνελήφθη άνδρας, που οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 


Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Άρτα από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας άνδρας, διότι ύστερα από αλκοολομέτρηση στην οποία υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

 

Ο  Ατρόμητος επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2 στο Περιστέρι για την πρεμιέρα των playouts.

Στο 4' σέντρα του Ροσέρο, η μπάλα πέρασε από τον Παμλίδη και ο επερχόμενος Τζίμας  πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά οριζόντιο δοκάρι του Μαρκετζάνι και να φεύγει άουτ.

Στο 6' ατομική ενέργεια του Τούτου από δεξιά και παράλληλη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Τζίμας νίκησε και πάλι τους αμυντικούς του Ατρόμητου και έσπρωξε τη μπάλα προς τα δίχτυα. Πάνω στη γραμμή ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου Μαρκετζάνι απέκρουσε τη μπάλα. Ο Μανούχος αρχικά έδειξε σέντρα, όμως μετά τη χρήση του VAR φάνηκε ότι η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Στο 37' Βαλένσια με διαγώνια σέντρα βρήκε τον Έντερ Γκονζάλες που με μονοκόματο σουτ νίκησε τον Σούλη και έκανε το 1-0.

Ο Παμλίδης στο 49' απέφυγε ωραία τον Κούντε και με υπέροχο πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μαρκετζάνι.

Στο 61' εκτέλεση φάουλ του Κούντε, ο Σούλης έκανε την έξοδο και με τη γροθιά την έστειλε πάνω στον Εραμούσπε αυτή στρώθηκε στον Τζαβέλλα ο οποίος προ κενής εστίας σκόραρε.

Στο 85'  ο Κιάκος σέντραρε από τα αριστερά βρήκε τον Εραμούσπε που με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

 Μπαλιά 90+5' του Κούντε στην πλάτη του Εραμούσπε, ο Βέργος πρόλαβε τον Σούλη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς):

Μαρκετζάνι, Κεσχρίντα, Έρλινγκμαρκ  (Ασεβέδο 79΄), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Έντερ Γκονζάλεθ, Κούεν (Φριντγιόνσον 56΄), Βαλένσια (Βρακάς 58΄), Καμαρά (Τζοβάρας 58΄), Αντζιέλσκι (Βέργος 71΄).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου):

Σούλης, Τούτου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος (Τσαούσης

 68΄), Λιάσος (Λεό 46΄), Ριένστρα  (Καραχάλιος 46΄), Τζίνο, Ροσέρο, Τζίμας  (Ροσάλες 68΄), Παμλίδης.

Γιάννινα: Σύλληψη για εμπορία βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων

 


Συνελήφθη στα Ιωάννινα ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων

Κατασχέθηκαν συνολικά (2.430) παιδικά αθύρματα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων συνελήφθη χθες (15-03-2024) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος των οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, σε έλεγχο καταστήματος ψιλικών ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -2.430- τεμάχια από διάφορες κατηγορίες παιδικών αθυρμάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Άνω Παρακάλαμος: Τσιμεντόστρωση του χώρου έμπροσθεν του καφενείου και του πανηγυριού

 


Αγαπητοί συγχωριανοί

Μετά από τον καθαρισμό και την διαμόρφωση του χώρου έμπροσθεν του καφενείου και του πανηγυριού στον Άνω Παρακάλαμο σήμερα ρίξαμε τα τσιμέντα και έτσι πλέον είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε να περάσουμε παρέα μια αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα!

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Παρακάλαμου

Δρίβας Λ. Ανδρέας

Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών Ιωαννίνων: Ακύρωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων του τριημέρου, λόγω πένθους

 


Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουκλιών θα ακυρώσει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του τριημέρου, λόγω πένθους.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πωγωνιανή Πωγωνίου

 

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πωγωνιανή Πωγωνίου.

Κουκλιοί Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή ο συνδημότης Σιούλας Νικόλαος του Αντωνίου

 


«Έφυγε»  από την ζωή, σε ηλικία 89 ετών,  ο συνδημότης Σιούλας Νικόλαος του Αντωνίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί τη Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 και ώρα 10:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  Κουκλιών Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Πολιτιστικός Σύλλογος Βήσσανης Πωγωνίου: Αποπερατώθηκε η συντήρηση στα μισά πορτοπαράθυρα του Παρθεναγωγείου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΗΣΣΑΝΗΣ

Το Δ/Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου, βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι ήδη αποπερατώθηκε η συντήρηση στα μισά πορτοπαράθυρα του Παρθεναγωγείου μας.

   Αυτό το κατορθώσαμε αντλώντας δύναμη από την δική σας συνδρομή την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας προς τον σύλλογο και το χωριό μας

     Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό το έργο μας καθώς και την διοργάνωση των πολυάριθμων Πολιτιστικών μας εκδηλώσεων, που χαρίζουν μια ξεχωριστή ομορφιά στη Βήσσανη και κρατούν την νεολαία μας πιο κοντά στα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

  Σας ευχαριστούμε όλους για την ανιδιοτελή προσφορά σας και σας περιμένουμε την Καθαρά Δευτέρα, να ανταμώσουμε στο χωριό και να γλεντήσουμε όλοι μαζί με την παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα του δικού μας Σωτήρη Δέση.

                                  ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κάτω Ραβένια Πωγωνίου: Άναμμα της φωτιάς την Κυριακή 17 Μαρτίου, στην παιδική χαρά του χωριού, ώρα 8:00 μ.μ.

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Ραβενίων Πωγωνίου  «Ο Γορμός» διοργανώνει το άναμμα της φωτιάς την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, στην παιδική χαρά του χωριού, ώρα 8:00 μ.μ.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας διαρρηκτών

 


Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών

Σε πάνω από 175.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία της σπείρας

Συνελήφθησαν χθες (14-03-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και νομοθεσία περί όπλων.

Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπό και αλλοδαπό, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της παραπάνω υπηρεσίας, από την οποία προέκυψε ότι μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, η οποία δραστηριοποιούταν από τα τέλη του 2022, επέλεγαν προσεκτικά τα σπίτια τα οποία θα διαρρήγνυαν, προβαίνοντας προηγουμένως σε κατόπτευσή τους, ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδό τους σε αυτά κατά την απουσία των ενοίκων τους.

Στη συνέχεια, παραβίαζαν σημεία εισόδου και προχωρώντας σε εκτεταμένη έρευνα των σπιτιών, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, λίρες, κοσμήματα και ακριβά είδη ρουχισμού, ενώ σε δύο περιπτώσεις αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο και σε άλλη περίπτωση σκοπευτικό πιστόλι.

Από την αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή της σπείρας σε 4 κλοπές και ισάριθμες απόπειρες, ενώ η λεία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 175.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τη σύλληψη των κατηγορούμενων, κατασχέθηκαν:

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίστηκαν να επιβαίνουν οι συλληφθέντες,

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,

γυναικεία τσάντα και ρολόι χειρός, προερχόμενα από μία από τις παραπάνω περιπτώσεις κλοπών,

5 κινητά τηλέφωνα και

σουγιάς

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τους συνεχίζεται.

Νεκρός εντοπίστηκε ο Κοσμήτορας του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 


Νεκρός εντοπίστηκε την Παρασκευή, στο σπίτι του στην Άρτα, ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, καθηγητής, Κοσμήτορας του Τμήματος Γεωπονίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναστάσιος Τσίνας.

Ο 58χρονος καθηγητής δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες, δεν εμφανίστηκε στη Σχολή και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές.

Έτσι η αστυνομία μετέβη στην οικία του, όπου βρέθηκε νεκρός, πιθανότατα από φυσικά αίτια.

Σαφείς απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Δελτίο τύπου για τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία

 


Μετά την Θεσσαλονίκη, πρεμιέρα και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τα Απογευματινά Ιδιωτικά χειρουργεία. Την στιγμή που το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της πόλης μας είναι χωρίς Διοίκηση και  η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο, το μέλημα των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων ήταν πως θα οργανώσουν ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ άλλη μια φιέστα των κυβερνητικών επιλογών στην κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας κάνοντας πράξη τις πιο στυγνές και ανάλγητες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της νεοδεξιάς κυβέρνησης που λυμαίνεται την χώρα. 

Μετά την εκχώρηση των δευτερογενών διακομιδών και των υποστηρικτικών υπηρεσιών στην ιδιωτική κερδοφορία, ήρθε η ώρα αυτής καθ’ εαυτής της  υπόθεσης της υγείας του λαού και ακολουθεί ποιος ξέρει τι ακόμη!! 

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ακρίβειας επιβάλλει την αδυσώπητη κουλτούρα πληρωμών στην κοινωνία, με στόχο να την εθίσει στην ιδέα ότι θα πρέπει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλει να κάνει το οτιδήποτε, εν προκειμένω αν θέλει να είναι και να παραμένει υγιής και αν θέλει να ευημερεί.

Χρυσόρραχη Πωγωνίου: Εορτασμός της Απόκριας την Κυριακή 17 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, ώρα 19:00

 


Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρυσόρραχης σε συνεργασία με τον  Δήμο Πωγωνίου διοργανώνει τον εορτασμό της Απόκριας την Κυριακή 17-03-2024 στο Πνευματικό  Κέντρο του χωριού και ώρα 19:00.

θα έχει κρασί και σουβλάκια.

Σας περιμένουμε όλους.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το «Τουρισμός για Όλους 2024»

 


Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών (voucher) αξίας έως και 400 ευρώ. Η πλατφόρμα άνοιξε για όλα τα ΑΦΜ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 23:59.

Για το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024 οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω της ειδικής πλατφόρμας, πατώντας εδώ.

Το ποσό της ενίσχυσης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα εντός της Επικράτειας και θα χορηγηθεί στους δικαιούχους κατόπιν υποβολής αιτήσεως και επιλογής μέσω κλήρωσης, σε άυλη ψηφιακή κάρτα με ισχύ έως 31 Δεκεμβρίου.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσα στο χρονικό διάστημα 14 Μαρτίου έως 1 Απριλίου. Αμέσως μετά, και αφού θα κλείσει η πλατφόρμα, θα ακολουθήσει η κλήρωση και περίπου μία εβδομάδα αργότερα, θα βγουν τα τελικά αποτελέσματα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024:

Να έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022

Ουλές ακμής: Πώς μπορώ να τις αποφύγω;

 


Σύντομη είναι συχνά η χαρά όσων παλεύουν και κερδίζουν τελικά τη μάχη με τη ακμή, καθώς μεγάλο ποσοστό αυτών έχουν στη συνέχεια άλλον έναν “εχθρό”: να αντιμετωπίσουν - τις ουλές. Υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε πάσχοντες τις αποκτούν - συχνότερα όσοι αναπτύσσουν σοβαρή μορφή της, όσοι καθυστερούν την έναρξη της θεραπείας και όσοι τραυματίζουν το δέρμα τους.

Δεν φτάνει, δηλαδή, που περνούν μια περίοδο που η ακμή τους προκαλούσε πόνο, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα σημάδια που μένουν μετά την επούλωση, τα οποία δεν έχουν μόνο μόνιμες επιπτώσεις στην υγεία και εμφάνιση του δέρματος, αλλά και στην ψυχολογία τους. Ευτυχώς, όμως, σήμερα είναι γνωστοί οι τρόποι πρόληψης και υπάρχουν πολλές επιλογές για τη θεραπεία των ουλών.

«Έως και το 80% του εφηβικού πληθυσμού εμφανίζει κάποια στιγμή σπυράκια, μαύρα στίγματα ή, ακόμα χειρότερα, επώδυνες κύστεις, λόγω ακμής. Ενώ συνδέεται με τις ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στην εφηβεία, μπορεί να επιμείνει μέχρι την ενηλικίωση ή ακόμα και να αναπτυχθεί για πρώτη φορά τότε. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, περίπου το 15% των ενήλικων γυναικών και το 5% των ενήλικων ανδρών εμφανίζουν την πάθηση.