Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Κεράσοβο Ιωαννίνων: Συνελήφθη 36χρονος Έλληνας, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε κρυμμένα στο αυτοκίνητό του, πάνω από (33) κιλά κάνναβης

Ο δράστης είχε τοποθετήσει τις ναρκωτικές ουσίες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, ανάμεσα στα πίσω καθίσματα και το πορτ - παγκάζ του οχήματος
Συνελήφθη, σήμερα (30-05-2015) νωρίς το πρωί στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 36χρονος Έλληνας, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε, κρυμμένα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πάνω από (33) κιλά κάνναβης.

Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί στο Κεράσοβο Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 36χρονος.
Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, ανάμεσα στα πίσω καθίσματα και το πορτ – παγκάζ, (31) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (33.350) γραμμαρίων.
Σημειώνεται ότι, ο 36χρονος δεν υπάκουσε αρχικά σε σήμα στάσης των αστυνομικών και προκειμένου να διαφύγει ενήργησε οπισθοπορεία, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο υπηρεσιακό όχημα και να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 36χρονου δράστη, το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Άρτα: Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο

Συνελήφθη, χθες (29-05-2015) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να ασκεί δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση φρούτα, στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και παραβάσεις του ΚΟΚ

Συνελήφθη, χθες (29-05-2015) το βράδυ στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ειδικότερα, ο 23χρονος, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ηπειρώτικο πανηγύρι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, ώρα 20:30 στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη


Αριθ. Πρωτ.  2684
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών Δυτικής Αττικής, μας προσκαλούν στο Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι, στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα. Το Σάββατο 13 Ιουνίου, στις 8:30 μμ, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στην Πετρούπολη, στο Θέατρο Πέτρας.
Το Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι εξαπλώνεται σε όλο το χώρο του Θεάτρου Πέτρας, στον αίθριο χώρο ανάμεσα στις δύο σκηνές του που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παραδοσιακό καζάνι, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών. Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και  καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου.
Προεξάρχει, ανάμεσά τους, ένας από τους πρωτομάστορες της Ηπειρώτικης παράδοσης σήμερα, ο Σταύρος Καψάλης, ο οποίος θα τιμηθεί και για την προσφορά του. Μαζί του η ψυχωμένη κομπανία του Κώστα Βέρδη που ταξιδεύει ειδικά από τα Γιάννενα, με τους κορυφαίους Γιάννη Παπακώστα και Παγώνα Αθανασίου στο τραγούδι.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι. Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές. Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο, όλους μαζί, όπως ακριβώς οι Ηπειρώτικοι χοροί που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το Θέατρο Πέτρας, σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των πανηγυριών, τον αυτοσχεδιασμό, τη μέθεξη και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη και αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν από κοντά.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας έχει ανοίξει εδώ κι ένα χρόνο τη συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της για τα Ηπειρώτικα Πανηγύρια σήμερα. Η συζήτηση άνοιξε για όσα ταλανίζουν, τραυματίζουν και κακοποιούν την παράδοση στο όνομά της, όσα αλλοιώνουν το χαρακτήρα των πανηγυριών μας. Όσα κουβεντιάσαμε το χειμώνα στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών τα υποστηρίζουμε το καλοκαίρι στην πράξη, με το Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι.
Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πέμπουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης πολύτιμα σήμερα. Με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ, συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής και των Συλλόγων Ηπειρωτών Δυτικής Αττικής που συνδιοργανώνουν το πανηγύρι.
Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαί από καζάνι, ποτά ηπειρώτικα, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας.  Και όπως σε αυτά, το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι αργά, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.
Το Σάββατο 13 Ιουνίου ανταμώνουμε όλοι στο Θέατρο Πέτρας! Γράφουμε όλοι μαζί την πρώτη σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα! Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

''Το Σέλτσο, τόπος μαρτυρίου και αυτοθυσίας για την Ελευθερία'': Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτικής το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, ώρα 20:15 στην αίθουσα του παλιού Μηχανουργείου, στο Λαύριο


Μεσοθεραπεία το καλοκαίρι

Η μεσοθεραπεία είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει και τους καλοκαιρινούς μήνες. Η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και η αφυδάτωση του προσώπου ταλαιπωρούν το δέρμα. Η μεσοθεραπεία προσώπου αποσκοπεί στην ενυδάτωση του δέρματος, δηλαδή στη βελτίωση της υφής του. Συνεπώς, το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό, λαμπερό και λείο. Είναι μια διαδικασία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια νέα υλικά έχουν προστεθεί αυξάνοντας τις δυνατότητές μας και βελτιστοποιώντας το αποτέλεσμα. Ιδίως με την εξέλιξη του υαλουρονικού υπήρξε μια πραγματικά μεγάλη πρόοδος. Το υαλουρονικό, που χρησιμοποιείται στη μεσοθεραπεία, είναι υαλουρονικό ενυδάτωσης (κι όχι υαλουρονικό γεμίσματος, το οποίο χρησιμοποιούμε για «γέμισμα» ρυτίδων), δηλαδή δεν προσθέτει όγκο, αλλά διαχέεται στο δέρμα, απορροφά νερό και επομένως ενυδατώνει.

Συνάντηση κορυφής της Αστυνομίας Ελλάδας-Αλβανίας

Επίκεντρο της προσπάθειας αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος, για την Ελλάδα τουλάχιστον, της φύλαξης των συνόρων και της πάταξης της εγκληματικότητας, γίνεται σήμερα η πόλη των Ιωαννίνων.
Στις 11.00 στο ξενοδοχείο Grand Serai ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Δημ. Τσακνάκης θα συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογό του, ενώ στη συνάντηση κορυφής σε επίπεδο φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας θα παρίστανται και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και των δύο αρχηγείων.