Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η «Πίνδος» στηρίζει τις αδύναμες οικογένειες του Δήμου Πωγωνίου

Ένα πακέτο με προϊόντα παραγωγής του προσέφερε στους οικονομικά αδύναμους δημότες του Δήμου Πωγωνίου ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός "ΠΙΝΔΟΣ". 
Εκατό πακέτα μοιράστηκαν από τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και χάρισαν ανακούφιση σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης και η Δημοτική Αρχή ευχαριστούν τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό για την προσφορά και επισημαίνουν ότι κινήσεις σαν κι αυτές προσφέρουν μία ανάσα στις αδύναμες οικογένειες.
"Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός πιστός στην κοινωνική ευαισθησία που τον διακατέχει, αποδεικνύει ότι οι επιτυχημένες επιχειρήσεις διατηρούν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Ευχόμαστε τέτοιες κινήσεις να βρουν μιμητές καθώς οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται αλλά οι δυνατότητες των Ο.Τ.Α. δυστυχώς μειώνονται και χρειαζόμαστε συμπαραστάτες" σημειώνει ο κ. Καψάλης.

Έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Δήμαρχο Πωγωνίου

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη αντιπροσωπεία της 8ης ΕΑΝ.
Ο Δήμαρχος τους προσέφερε παραδοσιακά γλυκά και τους ευχήθηκε κάθε ευτυχία.

Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί, το Δημαρχείο γέμισε από παιδιά που έψαλαν τα κάλαντα και έδωσαν μια χαρούμενη νότα στην ημέρα.

Πάνω από 500 χιλιάδες «ραβασάκια» σε «κόκκινους» δανειολήπτες

Όσοι αγνοήσουν την πρόσκληση, θα λάβουν και δεύτερη προειδοποιητική επιστολή, με πιο αυστηρό ωστόσο μήνυμα.


Τουλάχιστον 500.000 προειδοποιητικές επιστολές από τις τράπεζες έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν όσοι έχουν δάνειο που ετοιμάζεται να "κοκκινίσει". Με τις επιστολές θα καλούνται οι παραλήπτες να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους μέσα σε 15 ημέρες.
Όσοι αγνοήσουν την... πρόσκληση, θα λάβουν και δεύτερη προειδοποιητική επιστολή, με πιο αυστηρό ωστόσο μήνυμα.
Αυτό θα είναι ότι αν και στις επόμενες 15 ημέρες δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε θα ξεκινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού ακόμα και της κύριας κατοικίας τους.
Το σίγουρο είναι ότι έχει ανοίξει, πλέον, η πόρτα για την πώληση δανείων σε funds. "Πωλητήριο" δεν μπαίνει μόνο σε δάνεια με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών αλλά και σε εξυπηρετούμενα μαζί με τα "κόκκινα" του ίδιου δανειολήπτη.
Για να αποφύγει κάποιος την πώληση του δανείου του πρέπει να ρυθμίσει με κάποιον τρόπο τις οφειλές του μέσα σε 12 μήνες από τη στιγμή που θα λάβει τη σχετική ειδοποίηση.

Κατασχέσεις για όσους δεν πέρασαν το ΙΧ τους από ΚΤΕΟ

Οι λεπτομέρειες για τον έλεγχο από τη ΓΓΔΕ και την επιβολή προστίμων σε όσους δεν έχουν περάσει τον έλεγχο ΚΤΕΟ, καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών.
Έως τις 31 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους να το πράξουν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ, αλλά και το πρόστιμο της τροχαίας που ανέρχεται σε 450 ευρώ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το πρόστιμο θα βεβαιώνεται στην Εφορία, γεγονός  που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν θα συμμορφωθούν μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία για χρέη προς το δημόσιο, δηλαδή με κατασχέσεις, πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Οι λεπτομέρειες για τον έλεγχο από τη ΓΓΔΕ και την επιβολή προστίμων σε όσους δεν έχουν περάσει τον έλεγχο ΚΤΕΟ, καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών.
Η απόφαση προβλέπει ότι το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

Ιωάννινα: Εντοπίστηκε κατάστημα – καφετέρια, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης, μία υπάλληλος και τρεις παίκτες - θαμώνες

Κατασχέθηκαν συνολικά επτά υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των -546- ευρώ

Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες (27-12-2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Συνελήφθησαν πέντε άτομα, που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λειτουργίας-διενέργειας και συμμετοχής σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» και της αντίστασης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 45χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη του καταστήματος, για μία 18χρονη ημεδαπή υπάλληλο και τρεις ημεδαπούς πελάτες, ηλικίας 37, 46 και 49 ετών.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα, όπου εντοπίσθηκε λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια- τρίλιζα» ενώ στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν τρεις πελάτες-θαμώνες.
Σημειώνεται ότι, οι προαναφερόμενοι υπολογιστές ελεγχόταν από μία κεντρική μονάδα (server), που χειριζόταν ο 45χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος κατά την είσοδο των αστυνομικών στο χώρο αποπειράθηκε να απενεργοποιήσει τις ενδείξεις στις οθόνες των υπολογιστών, προκειμένου να αποτρέψει τη βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η 18χρονη στερείται άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας. Κατά την αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών:
τέσσερις επιτραπέζιοι υπολογιστές, που χρησιμοποιούνταν για την διενέργεια των παιγνίων
τρεις φορητοί υπολογιστές
το χρηματικό ποσό των -546- ευρώ
ένα δολάριο Αμερικής
χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα παικτών σε αντιστοιχία με ποσά πονταρίσματος

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ρεβεγιόν παραμονή Πρωτοχρονιάς στο "PLEGMA cafe bar"

ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου

Όπως όπως όλα δείχνουν, το 2015 θα μας αποχαιρετήσει με βροχές, χιόνια και κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου. 
Συγκεκριμένα, ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές ή και πεδινές περιοχές της χώρας.
Τσουχτερό αναμένεται το κρύο, καθώς ο υδράργυρος σε ορεινές περιοχές θα παρουσιάσει πτώση που θα φτάσει τους μείον 8 με μείον 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Λεκανοπέδιο αναμένεται χιονόπτωση ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 8 βαθμούς.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο. 
Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Χιόνια θα υπάρξουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. 
Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Έρχεται αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

Την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου, αυτή τη φορά, ύψους 5.000 ευρώ για τους 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες αλλά και τους 350.000 αγρότες σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα εισοδήματα του 2016 χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο ανάλογο αφορολόγητο αλλά σε χαμηλότερο ύψος (3.000 ευρώ) να ισχύσει αναδρομικά και για τα εισοδήματα του 2015. 
Η επαναφορά του αφορολόγητου και σε επαγγελματικές ομάδες στις οποίες είχε καταργηθεί τα τελευταία χρόνια θα γίνει με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών έως τον Ιανουάριο στη Βουλή, με προφανή στόχο  οι όποιες βελτιώσεις για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένων να αποτυπωθούν στις νέες φορολογικές δηλώσεις που για το 2016 η υποβολή τους θα ξεκινήσει  από τον Φεβρουάριο.

Ποιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τις 4 Ιανουαρίου

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΟΑΕΔ, η τρίμηνη Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας, οι αιτήσεις για τα Ειδικά Εποχικά Βοηθήματα, Ειδικά Βοηθήματα Ανεργίας, Παροχές Μητρότητας είναι μερικές από τις σημαντικότερες υπηρεσίες για τις οποίες η διαδικασία πρόσβασης αλλάζει.
Η δυνατότητα να διεκπεραιώνεται  ηλεκτρονικά μια σειρά υπηρεσιών του ΟΑΕΔ θα δοθεί από τις 4 Ιανουαρίου 2016.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΟΑΕΔ, η τρίμηνη Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας, οι αιτήσεις για τα Ειδικά Εποχικά Βοηθήματα, Ειδικά Βοηθήματα Ανεργίας, Παροχές Μητρότητας είναι μερικές από τις σημαντικότερες υπηρεσίες για τις οποίες η διαδικασία πρόσβασης αλλάζει.
Για την εξυπηρέτησή τους, οι συναλλασσόμενοι είτε θα πιστοποιούνται ως χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (1. παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης - ΚΠΑ ΟΑΕΔ, ή 2. χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) είτε θα απευθύνονται σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, έχοντας μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Οι σχετικές οδηγίες για εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr  καθώς και στη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook . Εγκύκλιος για την μετάβαση στην αποκλειστικά ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών του ΟΑΕΔ έχει αποσταλεί σε όλα τα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, στα οποία από τις 4 Ιανουαρίου θα γίνεται και διανομή σχετικού πληροφοριακού υλικού.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για τις αλλαγές στην πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την καλύτερη, αμεσότερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτησή τους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή

Με 25 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί,  στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 14-12-2015 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-11-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ (Αγίας Παρασκευής) ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ με ΦΠΑ.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-11-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ (Ανέζας – Καλογερικού – Ψαθοτοπίου) ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» προϋπολογισμού 9.050.000 ευρώ με ΦΠΑ.
3. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες επισκευής και συντήρησης στο κλειστό κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού  € 55.000 με Φ.Π.Α.