Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας: Γιορτή τσίπουρου, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο καζάνι του κ. Γαζέα στον Παπαγιάννη

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας μας βράζει τσίπουρο την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο καζάνι του κ. Γαζέα στον Παπαγιάννη και καλεί τα μέλη και τους φίλους του να πιούμε όλοι μαζί στην υγειά μας.
Μοναδική υποχρέωση ... καλή διάθεση!
Πάλι όποιος επιθυμεί να φέρει τα καλούδια του, όχι δεν θα πούμε και όλοι μαζί θα τα μοιραστούμε!
Καλές γιορτές να έχουμε πάντα με υγεία!

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Π.Α.Σ. Αλμυρός και Αγροτικός Αστέρας (0-0)

*Ισόπαλος με 0-0 έληξε ο αγώνας ανάμεσα στο Π.Α.Σ. Αλμυρός και τον  Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά στον γήπεδο της Βουνοπλαγιά.Οι φιλοξενούμενοι αν και μπήκαν πιο αποφασιστικά στο γήπεδο δεν μπόρεσαν να αποδράσουν με το τρίποντο.
Στο 10' ο Γρίβας Χρήστος  έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για τον Αστέρα όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από την εστία.
Στο 15' ο ίδιος παίκτης έκανε την προβολή, μετά από σέντρα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
Εκτέλεση φάουλ του Καραγιάννη  Ιωάννη, στο 32΄ απόκρουσε εντυπωσιακά ο Καραθανάσης  Νικόλαος.
Στην επανάληψη ο Αγροτικός Αστέρας έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 63΄ με τον Φερούλη Μάριο.
Καλές στιγμές για να σκοράρουν είχαν επίσης Γρίβας Χρήστος και Γκόνης Πέτρος, αλλά και αυτοί νικήθηκαν από τον Μπαιραμπά Δημήτρη.
Στις καθυστερήσεις ο Καραθανάσης Νικόλαος απέκρουσε με δυσκολία δυνατό σουτ του Καραγιάννη Ιωάννη.

Αγροτικός Αστέρας:
Καραθανάσης Νικόλαος, Δρίβας Λάζαρος, Μητρογιάννης  Δημήτρης, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Μπίκας Κων/νος, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος (Λαμπρίτσιος Γεώργιος 65΄), Ζότα Αρσέν, Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος, Φερούλης Μάριος

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-0
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 4-1
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0-2
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (19:30)
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (17:30) 

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Ιανουαρίου

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προκύπτουν από 1ης Ιανουαρίου 2017 σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τις οποίες περιορίζονται οι χρεώσεις για τα τέλη δικτύου (μεταφοράς και διανομής).
Τα ποσοστά των μειώσεων για τους οικιακούς καταναλωτές διαμορφώνονται ως 7% και εφαρμόζονται ομοιόμορφα από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ και εναλλακτικούς), καθώς πρόκειται για τις λεγόμενες μονοπωλιακές χρεώσεις. Μικρότερες μειώσεις γίνονται επίσης για ορισμένες κατηγορίες στα τιμολόγια πολυτέκνων και στους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Ο ανταγωνισμός αναπτύσσεται στο υπόλοιπο τμήμα του λογαριασμού που αφορά την προμήθεια, όπου η σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς έχει οδηγήσει σε μειώσεις 15% από τη ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες, πολιτική την οποία ακολούθησαν οι περισσότεροι εναλλακτικοί προμηθευτές.
Αναλυτικά, οι ισχύουσες και οι νέες τιμές για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής έχουν ως εξής:
Οικιακό τιμολόγιο
1. Σύστημα Μεταφοράς:

«Οικογενειακό» τραπέζι του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά

 Μετά την τελευταία προπόνηση της ομάδας, η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά έκανε το τραπέζι στον προπονητή κ. Μπάμπη Νταλάκα και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, στο  Παραδοσιακό εστιατόριο-καφετέρια «Μοσχομάντσα» στον Παρακάλαμο.

Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» στους Δήμους της Ηπείρου, από 3 έως 11 Δεκεμβρίου 2016

Το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, πραγματοποιούν ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση στην Ήπειρο, σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, από 3 Δεκεμβρίου 2016 έως 11 Δεκεμβρίου 2016, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους, την 6η Υ.ΠΕ., το Π.Ν. Ιωαννίνων, τις τοπικές δομές ΕΣΥ/ΠΕΔΥ, τους Ιατρικούς Συλλόγους και την Επιστημονική Επιτροπή της Υ. ΠΕ. Ηπείρου.
Απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με δυσκολίες πρόσβασης στις υγειονομικές και κοινωνικές δομές της χώρας.
Περιλαμβάνονται: Παιδιατρική κλινική εξέταση- εμβολιασμός παιδιών Γυναικολογική εξέταση: Λήψη κολπικού επιχρίσματος test pap, κατά «Παπανικολάου» Εκτίμηση αναγκών υγείας, από γενικό ιατρό Παθολογικός-Καρδιολογικός – Ορθοπεδικός έλεγχος Περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι Ιατρικές παρεμβάσεις
Στις 3 Δεκεμβρίου 2016 πρωί Δήμος Κόνιτσας, μεσημέρι Δήμος Πωγωνίου
 Στις 4  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Ιωαννιτών
Στις 5  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Αρταίων
Στις 6  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Σκουφά, πρωί Κοινότητα Νεοχωρίου – απόγευμα κοινότητα Πέτα
 Στις 7  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Καραϊσκάκη
 Στις 8  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Πρέβεζας
 Στις 9  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Ζηρού
 Στις 10  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Σουλίου
Στις 11  Δεκεμβρίου 2016 Δήμος Ηγουμενίτσας
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα:
Της UNESCO chair για την εφηβική ιατρική και υγεία, του ΕΚΠΑ και προσωπικά του πρύτανη κ. Α. Δημόπουλου, ο οποίος συμμετέχει στην Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή του προγράμματος.
Επίσης παρέχεται η υποστήριξη: Του Υπουργείου Υγείας Του Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Του KEΣΥ Της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

 Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Γ. Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής Οι συντονιστές του προγράμματος Σ. Καλανταρίδου Ε. Θηραίος Ε. Κούκκου, Ε. Σωτηροπούλου.

Το δώρο Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Το δώρο Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση τα δώρα εορτών υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
Το δώρο Χριστουγέννων, όπως και το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010 (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από την αξίωση καταβολής τους.
Για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη την παραπάνω χρονική περίοδο δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (05-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (06-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (07-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (08-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (09-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (10-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Παρακάλαμος: Η Γ΄ Γυμνασίου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ.

Η Γ΄ Γυμνασίου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (05-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Τετάρτη (07-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Πέμπτη (08-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Παρασκευή (09-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Σάββατο (10-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό – Ροδαυγή – Πιστιανά.

Μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για την Αναπηρία

Η 3η Δεκέμβρη Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για την Αναπηρία, είναι μια ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας, όπως υιοθετήθηκε το 1992 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχουμε καταφέρει να λάβουμε μέτρα, τα οποία στοχεύουν στη στήριξη εκείνων που έχουν περισσότερο ανάγκη μετά από τις καταστροφικές πολιτικές της πενταετίας 2010-2014.
Ειδικότερα φέτος για πρώτη φορά και νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, προσελήφθησαν ως Αναπληρωτές οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής στις δομές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα ψηφίστηκε νόμος για την απλοποίηση της λειτουργίας των Κ.Ε.Π.Α., ενώ εφαρμόστηκε η δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη και φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Επιπλέον διασφαλίστηκε με τον νόμο 4387/2016:
•Ολόκληρη η εθνική και ανταποδοτική σύνταξη για τα άτομα με αναπηρία ή για όσους συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του ν. 612/77 είτε με βάση τις διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές, ή με βάση τις διατάξεις που αναφέρονται στα πρόσωπα του τετάρτου εδαφίου της περίπτωσης α` της παραγράφου 1 των άρθρων 1 και 26 του π.δ. 169/2007 (ΦΕΚ 210 Α`) είτε με βάση τις διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές, όπως ισχύουν κάθε φορά.
•Η προσωρινή ή οριστική σύνταξη και η εφ άπαξ παροχή απονέμεται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στους ως άνω δικαιούχους.
•Στον υπολογισμό του ανώτατου ορίου καταβολής σύνταξης που αφορά στα άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους που έχουν μέλη τους άτομα με αναπηρία δεν λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως προνοιακά επιδόματα και επιδόματα αναπηρίας.
•Το ΕΚΑΣ καταβάλλεται σε όλους τους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω καθώς και στα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους ανεξαρτήτως ηλικιακού κριτηρίου.
Σύμφωνα, εξάλλου, με τον νέο νόμο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων το 15% των προσαρασσόμενων θέσεων μονίμων υπαλλήλων και εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης και κατά περιφερειακή ενότητα, φορέα και κλάδο, η ειδικότητα θα καλύπτεται από ανθρώπους με αναπηρία και μέλη οικογενειών που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανθρώπους με βαριά αναπηρία.   
Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να νομοθετούμε στο όνομα της ισότητας και με γνώμονα τις ανάγκες όλων των πολιτών της χώρας και ειδικά των ευπαθών ομάδων. Για εμάς η υγεία, η ζωή, η αξιοπρέπεια, η κοινωνική προστασία και τα δικαιώματά των Α.με.Α θεωρούνται απαράγραπτα και αδιαπραγμάτευτα.

Αγωνιζόμαστε για να κλείσει οριστικά ο κύκλος της απομόνωσης, της περιθωριοποίησης και κάθε διάκρισης σε βάρος συμπολιτών μας.