Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Παρακάλαμος: Ημερίδα ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Αγαπητοί συγχωριανοί - συνδημότες την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. σας καλούμε όλους στην σημαντική ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Πωγωνιου, η Κοινότητα Παρακαλαμου, ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλαμου "Το Σωσινο", συνεργάζονται για την πληροφόρηση όλων μας.

Σας περιμένουμε όλους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας καραβίδας από 15 Φεβρουαρίου ως 15 Μαΐου 2023

 


 Το  Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει ότι η αλιεία της καραβίδας σε όλες τις λίμνες, τα ποτάμια, τους παραποτάμους και τα λοιπά εσωτερικά ύδατα απαγορεύεται από 15 Φεβρουαρίου ως 15 Μαΐου 2023.

ΠΗΓΗ:  www.php.gov.gr/

Ιωάννινα: Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

 


Στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα το τελευταίο 24ωρο από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων (3) ημεδαποί σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις

Ειδικότερα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ και σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης, αντίστοιχα, διότι στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικό χάπι.

Παρακάλαμος: Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία

 


Αγαπητοί φίλοι συγχωριανοί αλλά και συνδημότες.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που για άλλη μια φορά δώσατε το παρόν στην εθελοντική αιμοδοσία Παρακαλάμου.

Χαίρομαι πάρα πολύ για όλους σας που αφιερώσατε χρόνο από τις δουλειές σας και στο κάλεσμα μας, ανταποκριθήκατε με ιδιαίτερη θέρμη.

Το αίμα είναι πολύτιμο για όλους μας.

Η τράπεζα αίματος δημιουργήθηκε το 2014 και οι αιμοδοτήσεις έφθασαν τις 457 και οι καλύψεις 353 και λειτουργεί με την στήριξή σας αγαπητοί φίλοι.

Πάντα η τράπεζα αίματος στήριξε τους συγχωριανούς - συνδημότες που αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα υγείας.

Το ίδιο θα πράξει και στο μέλλον.

Να αγκαλιάσουμε όλοι την προσπάθεια αυτή, γιατί είναι το Ύψιστο δείγμα Ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00

 


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 78 του Ν. 4954 / 2022 και της Εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. αριθμ. 375/Α.Π.39167/2-6-2022 καθώς και τις σχετικές διατάξεις του Δ.Κ.Κ., για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 13η Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18.00.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Δελβινάκι - Δημαρχειο Δ.Ε. Δελβινακίου.

Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή για τους δημότες.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση παράτασης της υπ’ αριθμ. πρωτ. 2358/15-4-2022 σύμβασης προμήθειας υγρών καυσίμων κίνησης και ελαιολιπαντικών - αντιψυκτικών Δήμου Πωγωνίου.
2. Έγκριση παράτασης της υπ’ αριθμ. πρωτ. 2333/14-4-2022 σύμβασης προμήθειας υγρών καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης) για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του Δήμου Πωγωνίου.
3. Εκμίσθωση λημμάτων υλοτομιών των συστάδων: 2δ & 6β του Δημοτικού Δάσους Βασιλικού.
4. Έγκριση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ για την υλοποίηση του Έργου: «Ανάδειξη – Ανάπλαση Ιστορικών Θέσεων Μαχών Έπους 1940 το Καλπάκι - Μνημείο Πεσόντων στη θέση «Βουρλιάσος»
5. Έγκριση χορήγησης από ΔΕΔΔΗΕ Νέας Παροχής Ισχύος 135 ΚWA, για το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ.
6. Έγκριση 1ης κατανομής ΣΑΤΑ 2023.
7. Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού (Ανταποδοτικά) έτους 2023 του Δήμου Πωγωνίου.
8. Προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης 2023-2026 Δήμου Πωγωνίου.
9. Έγκριση εκδηλώσεων ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2023.
10. Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματείων.
11. Έγκριση παροχών ύδρευσης εκτός οικισμού.
12. Ανταλλαγή αγροτεμαχίων [Αίτηση: «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.]
13. Παραχώρηση ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ [Έγγραφο Συλλόγου Εργαζομένων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»].

13η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Κληματιάς 12-02-23/15:30)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ   

ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:30)

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (17:15)

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023   

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:30)   

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:30)   

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:30)

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στις Εκθέσεις Βιέννης και Βαρσοβίας

 


 Συνεχίζοντας την υλοποίηση του ετήσιου προγράμματος για την προβολή και προώθηση του προορισμού «Ήπειρος» σε παλιές και νέες αγορές, πρόκειται να συμμετάσχει ως συνεκθέτης με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της  Βιέννης  και της Βαρσοβίας.

Αναλυτικά στοιχεία για τις δύο εκθέσεις:

1.        Η Έκθεση FERIENMESSE WIEN της  Βιέννης Αυστρίας θα πραγματοποιηθεί  το διάστημα 16-19 Μαρτίου 2023.  Η Περιφέρεια στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην Ήπειρο από την Αυστρία, με δεδομένο ότι  Ελλάδα είναι ο δεύτερος αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών μετά την Ισπανία. Πέρυσι η συγκεκριμένη Έκθεση- στην οποία επίσης είχε δηλώσει συμμετοχή η Περιφέρεια Ηπείρου- ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Περισσότερες πληροφορίες https://www.ferien-messe.at/,

2.       Η Έκθεση I.T.T.F.W. στη Βαρσοβία Πολωνίας θα πραγματοποιηθεί  το διάστημα 16-18 Μαρτίου 2023.  Θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Ηπείρου στη συγκεκριμένη Έκθεση, έχοντας όμως ήδη παρουσία σε άλλες διοργανώσεις της Πολωνίας.     Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στην Ανατολική Ευρώπη, με συμμετοχή  δεκάδων χωρών και στην οποία παρουσιάζεται όλο το φάσμα του τουρισμού.      Περισσότερες πληροφορίες \https://ittfwarsaw.pl/pl/dla-zwiedzajacych/wazne-informacje/co-gdzie-kiedy/,

Δύο περιπτώσεις άσκησης παράνομης θήρας στην Ήπειρο

 

Δύο περιπτώσεις άσκησης παράνομης θήρας απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε στην Τ.Κ. Γκρίκας του Δήμου Σουλίου, όπου σε έλεγχο κλιμακίου της Θηροφυλακής, σε μία ομάδα δέκα αλλοδαπών που ασκούσαν θήρα πτερωτών θηραμάτων, διαπιστώθηκε μία περίπτωση, στην οποία ένα άτομο ασκούσε θήρα με χρήση παραποιημένου όπλου.

Το κυνηγετικό όπλο, διαπιστώθηκε πως έφερε τέσσερα φυσίγγια στη θαλάμη έναντι τριών όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν, όπως επίσης και η άδεια θήρας.

Η δεύτερη περίπτωση καταγράφηκε στη θέση «Παλιολίβαδο» της Τ.Κ Γραμμενίτσας του Δήμου Αρταίων, όπου κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα (καρτέρι) πτερωτών θηραμάτων.

Όταν οι Θηροφύλακες επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο, το άτομο αντιλήφθηκε τον επικείμενο έλεγχο και τράπηκε σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα το άτομο επέστρεψε στο σημείο, χωρίς να φέρει όπλο μαζί του, αρνούμενος ότι ασκούσε θήρα στο σημείο.

Ακολούθησε επιστάμενη έρευνα της Θηροφυλακής στην περιοχή όπου εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο, που ήταν επιμελώς κρυμμένο στη βλάστηση, μαζί με ένα γιλέκο, με 57 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων καθώς επίσης και ένα άτομο τσίχλας, που είχε θηρευτεί νωρίτερα.

Το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια, το γιλέκο και το θήραμα κατασχέθηκαν, ενώ το άτομο που βρισκόταν στο σημείο δε διέθετε άδεια θήρας. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Η «Ήπειρος των 4 εποχών» προσελκύει το ενδιαφέρον των Βέλγων τουριστών

 


Για  δεύτερη διαδοχική χρονιά συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου στη  διεθνή έκθεση BRUSSELS TRAVEL FESTIVAL (πρώην Salon des Vacances), η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το διάστημα 2-5 Φεβρουαρίου 2023.  

Η Περιφέρεια συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και από τα μέλη της αποστολής προτάχθηκε η προβολή της Ηπείρου ως «προορισμός τεσσάρων (4) εποχών».

Το Βέλγιο,  για την Περιφέρεια Ηπείρου, αποτελεί μια νέα αγοράστόχο, μετά από αυτή της Ολλανδίας, καθώς έχει διαπιστωθεί  ότι τα ενδιαφέροντα των κατοίκων της ταιριάζουν με όσα μπορεί να τους προσφέρει η Ήπειρος.

Αυτό αποτυπώθηκε και από το ενδιαφέρον που έδειξε ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών και επαγγελματιών που ζήτησε πληροφορίες και ενημερώθηκε   κατά τη διάρκεια της Έκθεσης  στο περίπτερο της Περιφέρειας,  στο οποίο φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Έγιναν επίσης πολλές συναντήσεις με tour operators και δημοσιογράφους που καλύπτουν τουριστικά θέματα σε διεθνή μέσα Ενημέρωσης.  

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών που ενδιαφέρονται για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ηπείρου, το οποίο προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια στα Ιωάννινα.

 Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ BENELUX  κ. Άντζελα Τζίφα, αλλά και πολλοί Ηπειρώτες που ζουν στις Βρυξέλλες και άλλες πόλεις.

17η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός η Αναγέννηση (Αστήρ Αμφιθέας- Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 12-02-23/15:30)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΓΗΠΕΔΟ  ΑΜΦΙΘΕΑΣ

ΩΡΑ: 15:30

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής 

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:30)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:30)

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009- Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:30)

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30)

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (16:30)

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:30)

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:30)             

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (19:30)