Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Συναντήσεις της Υφυπουργού κας Μαρίας Κεφάλα στο Δήμο και την Διεύθυνση Εκπαίδευσης

 


Ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και σχετίζονται με κοινωνικά προβλήματα όπως η έξαρση της ενδοοικογενειακής και της έμφυλης βίας, καθώς επίσης και θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ιωαννιτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υφυπουργός κα Μαρία Κεφάλα με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα, παρουσία και της αρμόδιας αντιδημάρχου για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας κας Σοφ. Μαρκούλα.

Η κα Κεφάλα επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης και τόσο στη συνάντηση όσο και στις δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι δομές του Δήμου σε συνεργασία και με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στην αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος των γυναικών, αλλά πολλές φορές και των παιδιών τους.

Δήμος Πωγωνίου: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο πρώην Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο Δελβινακίου

 


Πραγματικό στολίδι για το Δήμο Πωγωνίου αποτελεί το πρώην Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο Δελβινακίου.

 Στο γνωστό ως «Κτίριο Ε» έγιναν παρεμβάσεις μείζονος σημασίας καθιστώντας το ένα σύγχρονο κτίσμα με σπουδαία ιστορική σημασία που θα λειτουργήσει ως εστία προβολής και μελέτης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε απόλυτη σύνδεση με την ιστορικότητα της περιοχής.

Στον χώρο έχει ήδη τοποθετηθεί ο εξοπλισμός, μέσω της τέταρτης και τελευταίας σύμβασης του έργου, που αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρονικής υποδομής πληροφορικής και επικοινωνίας του κτιρίου μέσω της προμήθειας σταθμών εργασίας Η/Υ, εξοπλισμό κεντρικής αποθήκευσης δεδομένων, κατάλληλου οπτικοακουστικού εξοπλισμού για την αίθουσα πολλαπλής χρήσης και συνεδρίου, ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την υποστήριξη των χώρων έκθεσης και συλλογών, των αιθουσών βιβλιοθήκης και αναγνωστήριου, την αίθουσα διδασκαλίας, των γραφείων και των χώρων φιλοξενίας του κτιρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκαν οι άλλες τρεις συμβάσεις οι οποίες αφορούσαν σε προμήθεια επίπλων, επαγγελματικού εξοπλισμού αναψυκτηρίου και συστήματος αυτοματισμού και διαχείρισης ενέργειας του κτιρίου.

«Ένα εμβληματικό κτίριο διασώζεται με τρόπο που θα το καταστήσει φορέα διαφύλαξης της ιστορικής και πολιτιστικής μνήμης της περιοχής του Δήμου Πωγωνίου. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το συγκεκριμένο έργο καθώς το κτίριο έχει σημαντική ιστορική σημασία για την ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Το πρώην Αρρεναγωγείο - Παρθεναγωγείο Δελβινακίου είναι κτισμένο το 1875 κι  έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Χαρακτηρίζεται από την επιβλητικότητα του και την "αυστηρή" συμμετρία του, τόσο ως προς την κάτοψη όσο κι ως προς την όψη του. Πρόκειται για ένα διώροφο κτίσμα με πλακόστρωτη αυλή σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

 


Βρέθηκε να κατέχει 342 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη σήμερα (17-04-2024) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον ημεδαπό, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 342 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που επακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Παρουσίαση του βιβλίου Σπ. Ευσταθίου, την Παρασκευή 19 Απριλίου, ώρα 19:30

 


Ταυτοποιήθηκε ημεδαπή για υπόθεση κακουργηματικής απάτης στην Πρέβεζα

 


Κατηγορείται ότι μαζί με συνεργό της απέσπασαν από ημεδαπή χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 190.000 ευρώ, για να της «λυθούν τα μάγια»

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κακουργηματικού χαρακτήρα απάτης, ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη μαζί με άγνωστη συνεργό της, αφού έπεισαν ημεδαπή ότι μπορούν να «λύσουν τα μάγια» που άγνωστοι δήθεν είχαν κάνει σε αυτή και την οικογένειά της, κατάφεραν να της αποσπάσουν σταδιακά κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου έτους το συνολικό χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας για την ανακάλυψη της ταυτότητας της συνεργού συνεχίζεται.

Το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας στην Κόνιτσα

 


Το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας Ταινιών Μικρού Μήκους “OntheRoad 23 -24”,σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Παρέα και το Δήμο Κόνιτσας υποδέχονται με ενθουσιασμό την προβολή των ταινιών του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Κόνιτσας, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, με αντίστοιχη ώρα έναρξης προβολών τις20:30.

Φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF) έλαβε την πιστοποίηση «Oscar-qualifying» από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο την καλλιτεχνική αξία του, καθώς οι ταινίες που βραβεύονται θα συμμετέχουν στη λίστα με τις υποψήφιες ταινίες για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους και Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους.

Το Φεστιβάλ Δράμας ως το κορυφαίο εγχώριο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση,σκοπό έχει την προβολή και διάδοση του έργου των νέωνκινηματογραφιστών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ, Γιώργο Δεμερτζή, και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του, Γιάννη Σακαρίδη. Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους ταινίας, το φεστιβάλ ενέταξε στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διαρρήξεις καταστημάτων στην Ηγουμενίτσα

 


Παραβίασε την πόρτα διαμερίσματος και έκλεψε χρήματα

Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις

Ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για υποθέσεις διαρρήξεων σε καταστήματα στην Ηγουμενίτσα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τη νύχτα της 3/4/2024, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε διαδοχικά από ζαχαροπλαστείο και κατάστημα ψιλικών το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 7.000 ευρώ, ενώ τη νύχτα της 11/02/2024 είχε αφαιρέσει από καφενείο χρηματικό ποσό 200 ευρώ και φιάλες ποτών αξίας 200 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Θέατρο Actina: Σε πανελλήνια πρώτη, το έργο “Ο Λυγμός των σκυλιών” του Γιάννη Παπάζογλου

 


Το Θέατρο Actina ανεβάζει, σε πανελλήνια πρώτη, το έργο “Ο Λυγμός των σκυλιών” του Γιάννη Παπάζογλου. Οι δύο πρώτες παραστάσεις δόθηκαν και αγκαλιάστηκαν θερμά από τους θεατές. Η σκηνοθεσία είναι της Αθηνάς Τσικνιά και τα visual effects του Κωστή Εμμανουηλίδη. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Γεωργούλας, η Άννα Παπανικολάου και η Αθηνά Τσικνιά. Η παράσταση θα συνεχίσει για τα δύο σαββατοκύριακα του Απριλίου 20,21,27,28 καθώς και το πρώτο τριήμερο του Μαΐου μετά το Πάσχα 10,11 και 12 Μάη. Η ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ζευγάρι απομονωμένο στην εξοχή. Εκείνος πεζογράφος. Σε δημιουργική κρίση. Κάποτε φέρελπις. Στην πορεία εμπορευματοποίησε τη γραφή του. Κατέληξε ευπώλητος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κριτικός λογοτεχνίας. Συχνά πικρόχολη και επιθετική. Ακόμα κι εναντίον του. Ο γάμος έχει κλονιστεί. Η βεράντα μετατρέπεται σε ρινγκ. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Κύρια αιτία η φυγή της κόρης. Ως αντίδραση στη μικροαστικοποίησή τους εκείνη γίνεται φωτορεπόρτερ ακτιβίστρια. Και ξαφνικά εισβάλλει στην βεράντα τους μια πρόσφυγας και η εξέλιξη γίνεται καταιγιστική.

Ιωάννινα: Τι ισχύει για συνοδούς και επισκέπτες στο Nοσοκομείο Xατζηκώστα

 


Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19), θα ισχύουν έως και 30.04.2024 τα κάτωθι:

Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνοδοί:

Από Δευτέρα έως Παρασκευή συστήνεται η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

Σε ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια δομή υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος με τη χρήση rapid test.

Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου,

Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-14:00

παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

Η χρήση μάσκας συστήνεται στους χώρους του Νοσοκομείου, λόγω αύξησης των εποχικών  ιώσεων και  των κρουσμάτων covid-19

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Γιάννενα: Συναυλία «Όλοι για όλους», τη Δευτέρα 22 Απριλίου, για το Σύλλογο Φλόγα, στην αίθουσα «Δημ. Χατζή», ώρα 20:30

 

Συναυλία «Όλοι για όλους», τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, για το Σύλλογο Φλόγα, στην αίθουσα «Δημ. Χατζή», ώρα 20:30.

Σειρά συναντήσεων της Μαρίας Κεφάλα με φορείς της περιοχής των Ιωαννίνων

 


Σας ενημερώνουμε πως η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου σειρά επισκέψεων όπου θα έχει συναντήσεις για θέματα της περιοχής και ευρύτερα ως ακολούθως:

Στις 11.00 επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα.

Στις 12.00 επίσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια κα Μαρίνα Μπέση.

Στις 14.00 επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και συνάντηση με τον Διοικητή κ. Σπυρίδωνα Δερδεμέζη.

Μετά το τέλος της κάθε συνάντησης, η κα Κεφάλα θα κάνει δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σας ευχαριστούμε.

Περιποίηση νυχιών: Πώς να δείχνουν και να είναι υγιή

 


Η φροντίδα των νυχιών και του δέρματος των ποδιών (αλλά και των χεριών) είναι μια χαλαρωτική εμπειρία περιποίησης που απολαμβάνουν όχι μόνο οι γυναίκες αλλά όλο και περισσότερο οι άνδρες. Βασικός στόχος ενός επαγγελματικού πεντικιούρ είναι η αποκατάσταση των αισθητικών προβλημάτων, που αυτήν την εποχή του χρόνου όλοι επιδιώκουν, πριν… τα εκθέσουν σε κοινή θέα. Κατά πόσον είναι, όμως, οι υπηρεσίες αυτές ακίνδυνες;

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι υπάρχει περίπτωση μετάδοσης μυκήτων από μη απολυμασμένα εργαλεία και αρκούνται στη διαβεβαίωση περί τήρησης των πρωτοκόλλων. Ωστόσο, παγκοσμίως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων εμφανίζει λοιμώξεις, μυκητιάσεις, δερματίτιδες εξ επαφής ονυχοδυστροφίες, ονυχολύσεις, παρωνυχία ακόμα και καρκίνο, που είναι επώδυνες καταστάσεις και δύσκολο να θεραπευτούν.

«Η δημοτικότητα της βιομηχανίας ομορφιάς νυχιών ολοένα αυξάνεται. Τα ινστιτούτα περιποίησης έχουν αποκτήσει πια ξεχωριστή οντότητα, γεγονός που αποδεικνύει την προτίμηση του κόσμου για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι ασθενείς που αναζητούν ιατρική παρέμβαση για διαταραχές των νυχιών, μερικές από τις οποίες οφείλονται στις επιπλοκές της περιποίησής τους, αλλά και στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται γι’ αυτόν τον σκοπό.

Γιάννενα: Συνελήφθη ημεδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες

 


Τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές κλήσεις σε ηλικιωμένα άτομα, ζητώντας τους μεγάλα ποσά για έξοδα νοσηλείας συγγενικού τους προσώπου, ύστερα από δήθεν τροχαίο ατύχημα  

Ο ημεδαπός παραλάμβανε τα χρήματα από τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους, που είχαν εξαπατηθεί

Εντοπίστηκε έχοντας μόλις παραλάβει από ηλικιωμένο ποσό 5.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της οργάνωσης σε ακόμη 3 υποθέσεις απατών, από τις οποίες αποκόμισαν 153.000 ευρώ και σε 2 απόπειρες, από τις οποίες προσδοκούσαν επιπλέον 150.000 ευρώ 

Ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο ημεδαπός αποτελούσε μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική τέλεση τηλεφωνικών απατών.

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, αυτός συνίσταντο στην πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών κλήσεων σε ηλικιωμένα κυρίως άτομα, στα οποία τα μέλη της οργάνωσης προσποιούνταν ότι είναι γιατροί και τους ενημέρωναν ότι απαιτούνταν χρήματα για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης, στην οποία έπρεπε κατεπειγόντως να υποβληθεί στενό τους συγγενικό πρόσωπο, ύστερα από σοβαρό τραυματισμό που δήθεν είχε υποστεί σε τροχαίο ατύχημα.

Από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι ο ημεδαπός ήταν επιφορτισμένος να παραλαμβάνει τα χρήματα από τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους, που θα πείθονταν.

Χθες (15/4/2024) το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, διότι όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφιχθεί από την Αθήνα στα Ιωάννινα με ιδιόκτητο αυτοκίνητο και παρέλαβε από ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον παθόντα, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.

Δρώντας με τον παραπάνω τρόπο τουλάχιστον από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, τα μέλη της οργάνωσης κατάφεραν να εξαπατήσουν ακόμη τρία ηλικιωμένα άτομα, (δύο στα Ιωάννινα και ένα στην Καλαμάτα), από τα οποία απέσπασαν συνολικά 153.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο, από τα οποία είχαν απαιτήσει συνολικά 150.000 ευρώ.

Ο  συλληφθείς θα  οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών Αττικής: Εκδήλωση με θέμα: Ενημέρωση για την πρόληψη Ιατρικών παθήσεων

 


Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ώρα 19:00 - 20:15, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κλεισθένους 15 Αθήνα, στην εκδήλωση του Συνδέσμου Επιστημόνων Ηπειρωτών Αττικής, με θέμα: Ενημέρωση για την πρόληψη Ιατρικών παθήσεων.

Ηγουμενίτσα: Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για λαθραία τσιγάρα

 


Στη σύλληψη δύο  αλλοδαπών, ηλικίας 24 και 20 ετών, προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής στο λιμάνι Ηγουμενίτσας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι εξωτερικού σε Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον 24χρονο και συνοδηγό τον 20χρονο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα, σε διάφορα σημεία του οχήματος, διακόσια ενενήντα έξι (296) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, με σκοπό οι συλληφθέντες να τα μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα, καθώς και τα ανευρεθέντα τσιγάρα, τα οποία παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν ενενήντα επτά ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτών (1197,72€).

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος

 


Συνελήφθη χθες (15-04-2024) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας  αλλοδαπός διωκόμενος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κέρκυρας σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και συνολική χρηματική ποινή -25.000- ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Επιπλέον, προέκυψε ότι στερείται των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 17 Απριλίου

 


Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 10:00-13:00

Ιωάννινα, ΓΝ Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελευθερίου Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00