Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Στο 27,5% η ανεργία στο τέταρτο τρίμηνο του 2013

Αύξηση του αριθμού των ανέργων

Χωρίς δουλειά ένας στους δύο νέους 15-24 ετών!

Κατά το Δ΄ Τρίμηνο του 2013 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.589.657 άτομα και των ανέργων σε 1.363.137.
Το ποσοστό ανεργίας ήταν 27,5%, έναντι 27,0% του προηγούμενου τριμήνου και 26,0% του αντίστοιχου τριμήνου 2012.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,5% σε σχέση με το Δ΄ Τρίμηνο του 2012.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5,2% σε σχέση με το Δ΄ Τρίμηνο του 2012.
Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρήθηκε στη Κεντρική Μακεδονία με 30,3% και στη Δυτική Μακεδονία με 29,7%.
Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρήθηκε στο Βόρειο Αιγαίο με 20,1% και στις Ιόνιους Νήσους με 20,6%.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Προθεσμία μέχρι τις 26 Μαρτίου έχουν οι επιχειρήσεις για προσλήψεις νέων με επιδότηση έως 450 ευρώ

Προθεσμία μέχρι τις 26 Μαρτίου έχουν οι επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν στις επιχειρήσεις τους άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών, παίρνοντας επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους κάτω των 25 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ ημερησίως (ή 375 ευρώ μηνιαίως) ενώ σε περίπτωση που η ηλικία κυμαίνεται από τα 25 έως τα 29, η επιδότηση ανεβαίνει στα 18 ευρώ ημερησίως ή 450 ευρώ μηνιαίως.
Η διάρκεια της επιδότησης, ισχύει για έξι μήνες.
Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (ημερομηνία δημοσίευσης είναι η 11η Μαρτίου) δίνει το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης προκειμένου να μπορέσουν να βρουν δουλειά 4000 νέοι οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε πρόγραμμα κατάρτησης μέσω των επιταγών εισόδου (voucher).

Άρτα: Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού φυγόποινου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση κάθειρξης οκτώ ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (12-03-2014) το βράδυ στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 30χρονος ημεδαπός φυγόποινος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και χρηματικής ποινής (50.000) ευρώ, για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, πράξη που έγινε την 03-04-2006 στην περιοχή Μπούζα Αιτωλικού.
Επίσης, στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν σχετικής ιατρικής συνταγής.
 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Φοινίκι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία στη χώρα μας

Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από (133) κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι ως μέλη εγκληματικής ομάδας, με διακριτούς ρόλους, δομή και διαρκή δράση, εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από την Αλβανία στη χώρα μας.
Η σύλληψη των δραστών είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνδυασμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).

Άρτα: Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, τέσσερις ημεδαποί, για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης

Σε έρευνα στο σπίτι των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των (8.414) ευρώ
Επίσης, κατασχέθηκε πλήθος χρυσαφικών που αποτελούν προϊόντα κλοπών

Συνελήφθησαν από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, χθες (12-03-2014) το απόγευμα στην πόλη της Άρτας, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 42, 72, 35 και 61 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΝΤΗΣ


Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης ποτέ δεν είναι εύκολος.
Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις.
Χρειάζεται όραμα, σχέδιο, ιεράρχηση και δράση.
Ο Δήμος χρειάζεται πολιτικές που να ικανοποιούν τις τοπικές ανάγκες, να υπηρετούν τους πολίτες, να αξιοποιούν τις δυνατότητες της περιοχής και να δίνουν προοπτική και αισιοδοξία.
ΛΕΜΕ
ΟΧΙ, στον συγκεντρωτισμό της έδρας και το σχεδιασμό του ποδαριού.
ΟΧΙ, στην  αλαζονεία, στην αδιαφάνεια, στην ασυνέπεια.
ΟΧΙ, στην απαξίωση και την υποβάθμιση των θεσμικών Οργάνων του Δήμου.
ΟΧΙ, στις πολιτικές του παρασκηνίου και των  διαδρόμων.
ΟΧΙ, στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.
ΟΧΙ, στην Ειδική Οικονομική Ζώνη.
ΛΕΜΕ
ΝΑΙ, στις ξεκάθαρες θέσεις, στις αποφασιστικές ενέργειες και στις αποτελεσματικές λύσεις.
ΝΑΙ, στην διαφάνεια, την λογοδοσία, την χρηστή διοίκηση,  την αξιοπιστία.
ΝΑΙ, στην εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου.
ΝΑΙ, στην ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Εκπροσώπων και Συμβουλίων.
ΝΑΙ, στην στήριξη των παραγωγών, των επαγγελματιών, των συλλόγων, της Νεολαίας.
ΝΑΙ, στην πολύπλευρη διεκδίκηση της Ασφάλειας των κατοίκων.
Η υλοποίηση τέτοιων πολιτικών, δημιουργούν συνθήκες για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο Πωγώνι!
Για όλα αυτά δίνουμε τη μάχη καθημερινά!                      
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας!                                    
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O Γιάννης Ντόντης γεννήθηκε στην Κάτω Μερόπη.
Το 1988 απέκτησε το   Δίπλωμα Διεθνούς Δικαίου  και  MASTER, στη  Σχολή  Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών  Σχέσεων, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του  Κιέβου, αποκτώντας την ειδικότητα του  Νομικού Διεθνολόγου.  
Το 1990  απέκτησε τον  τίτλο D.E.A (Master) στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο  στο Τμήμα Διεθνών Σπουδών  του  Πανεπιστήμιου  Παρίσι Ι,  Πάνθεον – Σορβόννη.
Διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης  του Γ. Γ. Διεθνών  Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και  στην συνέχεια Ειδικός Σύμβουλος  Υφυπουργού  Εθνικής  Οικονομίας.  
Το 1994 έως το 1996  ήταν Εισηγητής στο Ινστιτούτο Εισαγωγικής Διοικητικής Εκπαίδευσης (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης).                                                                             
Το  1996 έως το 2002 διετέλεσε Σύμβουλος Υπουργού Τύπου & ΜΜΕ.                                                           
Το  2002 έως το 2004 διετέλεσε Διοικητής του Γ. Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών.
Το  2007 έως το 2010 διετέλεσε  ΔΗΜΑΡΧΟΣ Άνω Πωγωνίου.  
Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά και Γερμανικά, και εργάζεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας.                                      

Από το 2010 είναι Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» στο Δήμο Πωγωνίου.

«Η ενασχόληση με τα κοινά τείνει να γίνει ακριβό άθλημα»

Γράφει Θεόδωρος Κουτρούκης*

(Μια συνέντευξη του Επίκ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαδάκη και την εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ» του Ωραιοκάστρου www.xronews.gr]

Η αυτοδιοικητική αναμέτρηση του Μαΐου μπαίνει στην τελική ευθεία εν μέσω μιας βαθύτατης οικονομικής δυσπραγίας, οι συνέπειες της οποίας μπορούν να αποτυπωθούν και ως κρίση αξιοπιστίας θεσμών. Χωρίς να είναι απαραίτητα αυτοί που έχουν θεσπιστεί με νόμους και διατάγματα. Μπορεί να είναι και άτυποι. Αξίες στις οποίες πιστεύουν άτομα και κοινωνικές ομάδες. Ο επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου κ Θεόδωρος Κουτρούκης, μιλά στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ για την κρίση στο χρηματιστήριο των αυτοδιοικητικών δεσμών, όπως πιθανόν αυτή μπορεί να αποτυπωθεί στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αντάμωμα των Ηπειρωτών του Λασιθίου, την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ώρα 13:00 στο «Διγενής Palace» στις Λίμνες Αγίου Νικολάου