Κυριακή 12 Μαΐου 2019

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Πρόγραμμα προεκλογικών ομιλιών του Δημάρχου Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Οι επόμενες κεντρικές ομιλίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
Παρασκευή 17 Μαΐου στην Αθήνα (Αίθουσα Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στις 7:00 μ.μ.)
Σάββατο 18 Μαΐου στο Δελβινάκι (8:00 μ.μ.)
Κυριακή 19 Μαΐου στο Κεφαλόβρυσο (12:00 το μεσημέρι)
Παρασκευή 24 Μαΐου στον Παρακάλαμο (8:00 μ.μ.)

Γραφείο Τύπου

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε δεύτερο κλειστό γυμναστήριο στα Γιάννινα


Στην κεντρική του ομιλία στα Γιάννινα ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ήπειρο, σε όσα αποφασίστηκαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο και σε όσα ήδη υλοποιούνται.
Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την κατασκευή δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου, τριών χιλιάδων θέσεων στην περιοχή του Βοτανικού.
Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στις  μεγάλες και σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στους Ζωσιμάδες και την Λιμνοπούλα και προχώρησε στην ανακοίνωση ενός σημαντικού έργου που το έχει ανάγκη η περιοχή και έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Στον απολογισμό για την Ήπειρο ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουν διατεθεί στην Ήπειρο 463 εκατομμύρια μέσω του ΕΣΠΑ «γιατί πιστεύουμε ότι τις φτωχές περιφέρειες θα πρέπει να τις ενισχύουμε παραπάνω» ενώ εκτενής ήταν η αναφορά του στο Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης, το οποίο δημιουργεί καθεστώς προστασίας αλλά και ανάπτυξης.

Επίσκεψη κλιμακίου της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» στη Ιερομνήμη και το Ριάχοβο Πωγωνίου


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κι εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε  την Κυριακή το Ριάχοβο και την Ιερομνήμη, της Δ.Ε. Άνω Καλαμά.

Ο κ. Καψάλης τόνισε ότι τα έργα που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, δίνουν ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου και επεσήμανε την αναγκαιότητα να δοθεί στην παράταξη υψηλό ποσοστό που θα της επιτρέψει να αυτοδιοικήσει, προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς  προβλήματα ο σχεδιασμός για τη νέα τετραετία.
«Ο στόχος είναι εφικτός. Θέλουμε μια νίκη ισχυρή ώστε να ολοκληρώσουμε χωρίς εμπόδια το πρόγραμμα έργων και δράσεων που έχουμε καταρτίσει και για τα επόμενα χρόνια» δήλωσε.

Αυλαία με νίκη για τον Αγροτικό Αστέρα (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Α.Ο. Ζωοδόχος 3-2)

*Αυλαία με νίκη  και μάλιστα με ανατροπή για τον Αγροτικό Αστέρα που επικράτησε στο γήπεδο Παρακαλάμου του Α.Ο. Ζωοδόχου  με σκορ 3-2 για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Ο Α.Ο. Ζωοδόχου  προηγήθηκε με 1-0 στο 35' με το Αναστασιάδη Ευθύμιο.     
Ο Ηλιόπουλος Παναγιώτης  ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για τον  Αστέρα στο 39΄.
Ο Παπαρούνας Στέφανος έδωσε προβάδισμα στο Αστέρα με 2-1 στο 52΄.
Ο Σιώτας Γρηγόριος ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους στο 55' σε 2-2.         

Ο Παπαρούνας Στέφανος στο 66΄ έκανε την ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους  κάνοντας το τελικό 3-2.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)

Παπαδιώτης Παύλος, Ηλίας Μιχάλης, Τσόκρης Λάμπρος, Ταΐρης Γεώργιος,  Ζότα Romeo, Ηλιόπουλος Παναγιώτης  (Τάσσος Παναγιώτης 79΄), Φαρμάκης Αναστάσιος, Γκόνης Πέτρος (Παππάς Θωμάς 63΄), Παπαρούνας Στέφανος (Κατσαμπάς Παναγιώτης 84΄), Ορφανός Χριστόφορος, Μπενέκος Αχιλλέας (Καράβας Αναστάσιος 70΄)
Α.Ο. Ζωοδόχος:
Μπάτζιος Ηλίας, Τσίντας Παναγιώτης, Τσίος  Χρήστος, Βλάχος Πέτρος (Ίσερης Νικόλαος 79΄), Καρβούνης Αναστάσιος, Ρούσης Μιχαήλ, Ανδρέου Χρήστος (Τσολάκος  Λάμπρος 70΄), Ντόντης Σπύρος, Σιώτας Γρηγόριος, Αναστασιάδης Ευθύμιος, Καμπέρης Δημήτριος (Ζώης Λάμπρος 74΄)

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 11 Μαΐου 2019
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-1
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-2
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 2-1
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  1-1
Κυριακή 12 Μαΐου 2019
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-8
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 2-2
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 3-2

Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2018-19
1.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 76
2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 65
3.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 61 
4.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 58
5.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 58
6.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 58
7.  Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 49
8.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 41
9.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 41      
10. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 40
11.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 35
12.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 35 
13. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 24 
14.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 23
15.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  11                  

16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ -9

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 30ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής


Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Παρασκευή 10 Μαΐου 2019
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 2-4
Σάββατο 11 Μαΐου 2019
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 1-1
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 2-1       
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-4
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-3
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-7
Κυριακή 12 Μαΐου 2019
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3-0 α.α.
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 6-1

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 74
2. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  66
3. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  62
4. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 59  
5. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 58
6. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 48 
7. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 44
8. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 36
9. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006  36  
10. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 33 
11. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 33
12. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  32  
13. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 29
14. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 28
15. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 19
16. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 5 

Εορτάστηκε η επέτειος υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας στο Δελβινάκι


Τιμώμενο πρόσωπο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας!
Με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, το οποίο υπεγράφη στις 17 Μαϊου 1914, η Αλβανία αναγνωρίζει το δικαίωμα της Αυτονομίας στη Βόρειο Ήπειρο.
Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις που οργανώνει η Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης έλαβαν χώρα στο Δελβινάκι, με τη συμμετοχή βορειοηπειρωτών, της ΣΦΕΒΑ, του ΠΑΣΥΒΑ και πλήθους Ελλήνων που αγωνιούν για το συγκεκριμένο πολυβασανισμένο και αδικημένο κομμάτι του Ελληνισμού.
Συγκίνησε με το λόγο του ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ανδρέας, ο οποίος συνεχίζει στα χνάρια του αείμνηστου Κονίτσης Σεβαστιανού.

Παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών σημείων του προγράμματος της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Σε μια πανηγυρική ανοιχτή  εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου, από τον Δήμαρχο Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιο κ. Κωνσταντίνο Καψάλη η παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών σημείων του προγράμματος της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».
Σε μία κατάμεστη αίθουσα ο Δημάρχος Πωγωνίου κι εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης έκανε τον απολογισμό της γεμάτης έργο 4ετιας και παρουσίασε το σχεδιασμό για την επόμενη θητεία.
Το Δήμαρχο κι εκ νέου υποψήφιο προλόγισε ο πρ. Δήμαρχος του πρ. Δήμου Άνω Καλαμά κ. Σταύρος Βιρβίλης που έπλεξε το εγκώμιο του κ. Καψάλη και των συνεργατών του τόσο για το έργο που επιτέλεσαν όσο και για τη σύνθεση του νέου ψηφοδελτίου και κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν, για μία ακόμη φορά, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» έναντι των υπολοίπων. 
«Ο Κων/νος Καψάλης και η ομάδα του μιλάνε με έργα και έχουν ήδη έτοιμο έργο για την επόμενη 4ετία αφού θα κρατούν και πάλι τα ηνία του Δήμου. Η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» υπερτερεί σε πολλούς τομείς και η ψήφος σας θα πρέπει να είναι θετική προς μία παράταξη που έχει αποδείξει τις ικανότητές της και την αγάπη της για τον τόπο» τόνισε. Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο το χαρακτήρισε δυναμικό και έμπειρο, ανανεωμένο και οραματικό. «Είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καψάλης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη μαζική παρουσία τους, ξεκίνησε την ομιλία του με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη μείωση των εσόδων καθώς και τις αλλαγές που φέρνει το νέο εκλογικό σύστημα. «Ήταν και συνεχίζει να είναι μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους Ο.Τ.Α., όπως και για ολόκληρο το έθνος. Η μείωση των εσόδων προκάλεσε σειρά προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε βρίσκοντας νέες πηγές εσόδων προκειμένου να μη μειωθεί στο ελάχιστο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας» είπε αναφέροντας τις επενδύσεις που έχουν γίνει στην περιοχή του Πωγωνίου, τις προτάσεις που υπάρχουν για νέες καθώς και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για εξοικονόμηση πόρων.
Στην παρουσίαση του απολογισμού ο κ. Καψάλης σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί ή εκτελούνται έργα σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες ενώ άμεσα θα ξεκινήσει ένα νέο «κύμα» μεγάλων έργων που καθυστερούσαν λόγων της κρατικής δυσλειτουργίας και της γραφειοκρατίας. «Μέσα από έργα και παρεμβάσεις δίνουμε ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα χωριά μας. Έχουμε και σε αυτή τη δημαχιακή θητεία έναν μακρύ κατάλογο έργων που έχουν υλοποιηθεί ή εκτελούνται. Έχουμε όμως κι ένα όραμα και σχεδιασμό για την επόμενη τετραετία. Θα τα καταφέρουμε γιατί γνωρίζουμε την υφιστάμενη κατάσταση, γιατί ξέρουμε να διεκδικούμε και τολμάμε. Γιατί έχουμε τα μάτια, τα αφτιά και τα μυαλά μας ανοιχτά. Γιατί μας ενδιαφέρει το Πωγώνι ως τόπος ζωής κι όχι μετάβασης! Δίνουμε την μάχη εκλογής μας από την 1η Κυριακή. Ο στόχος είναι εφικτός γιατί έχουμε στο πλευρό μας όλους εσάς, τους συνεργάτες μας! Βαδίζουμε ενωμένοι κι ενισχυμένοι και σας ζητάμε να μας δώσετε τη δύναμη να αυτοδιοικήσουμε, να είμαστε ισχυροί και δυνατοί» υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο, ο κ. Καψάλης ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και επεσήμανε ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο χωρίς κομματικά δεκανίκια, πολλυσυλεκτικό και δυναμικό.
«Το ψηφοδέλτιό μας είναι απαλλαγμένο από κομματικές και πολιτικές περιχαρακώσεις. Οι υποψήφιοί μας στην πλειοψηφία τους κατοικούν στα χωριά του Πωγωνίου και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές αυτού του τόπου. Η αυτοδιοικητική εμπειρία σε συνδυασμό με την όρεξη και την ορμητικότητα της νέας γενιάς των υποψηφίων μας, συγκροτούν το ψηφοδέλτιο νίκης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» κατέληξε ο κ. Καψάλης.

Μεντής Ελευθέριος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μεντής Ελευθέριος: Υποψήφιος Δημοτικός
 Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».


Γεννήθηκε το 1984 στο Κεφαλόβρυσο του Δήμου Πωγωνίου, όπου μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα. Είναι απόφοιτος λυκείου. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται παράλληλα και σε μια μεγάλη βιομηχανία.
Ήταν μέλος στην αναγέννηση κεφαλόβρυσο από το 2011 έως 2014.
Είναι παντρεμένος με την Βάρβαρα Σταμάτη και έχουν δυο αγοράκια.

Παπαηλίας Χρυσοβαλάντης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγώνι"


"Νέα Εποχή για το Πωγωνι"
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Ονομάζομαι Χρυσοβαλάντης ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ, γεννήθηκα το 1988 και μεγάλωσα στον Άγιο Γεώργιο Δολιανών.
Αποφοίτησα από το Ενιαίο Λύκειο Δολιανών το 2006.
Υπηρετώ στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2007 [Υ.Α.Τ Αττικής, Α.Τ. Ηρακλειδών Κω, Ο.Π.Κ.Ε. Κω και 100 (Κέντρο Επιχειρήσεων της Β΄Δ.Α. Δωδεκανήσου) ] και τα τελευταία τρία έτη διαμένω στην νήσο Κω, όπου και εργάζομαι. 
Νοσταλγώντας την παιδική και εφηβική μου ηλικία, όπου θυμάμαι την πατρίδα μου, η οποία έσφυζε τότε από ζωή και μην αντέχοντας άλλο να βλέπω το Πωγώνι να μαραζώνει και να αργοπεθαίνει, αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά του Πωγωνίου, εμπνευσμένος από τον Δημήτρη Ντότη, ο οποίος είναι πρωτοστάτης στα κοινά εδώ και χρόνια και δημιουργός μιας ελπιδοφόρας κίνησης για το μέλλον του Πωγωνίου.
Συντάσσομαι ενεργά, από την αρχή της δημιουργίας της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ», από κοινού με νέους ανθρώπους, με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια οράματα και τους ίδιους στόχους. 
Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τον πλούτο (Φυσικό, Αγροτικό, Κτηνοτροφικό και Τουριστικό) του Πωγωνίου και να ωθήσουμε τους αποδήμους Πωγωνίσιους να επιστρέψουν στον Τόπο μας για να εργαστούμε από κοινού, για την πατρίδα την οποία μας ανέθρεψε και μας χάρισε απλόχερα τα αγαθά της.
Είμαι εδώ, δηλώνω παρών, απλός στρατιώτης και καλώ όλους τους Πωγωνίσιους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε ένα Πωγώνι αντάξιο της πραγματικής του αίγλης.
Στο Πωγώνι Οφείλουμε τα Πάντα και δεν μας Οφείλει Τίποτα.
Καλή Δύναμη και Καλό Αγώνα.

Χρυσοβαλάντης ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
"Νέα Εποχή για το Πωγώνι"

Λέκκας Χαράλαμπος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»


«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  του ΜΕΝΕΛΑΟΥ

Η Ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα της παράταξής μας. Με γνώμονα αυτό, δε θα μπορούσε να λείπει από το ψηφοδέλτιο μας εκπρόσωπός της. Καλωσορίζουμε λοιπόν τον κ. Χαράλαμπο Λέκκα.
Ο κύριος Λέκκας κατάγεται από το Μαυρόπουλο κι από το 1999 υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Δελβινακίου.
Έχει υπηρετήσει ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις ενώ διετέλεσε αντιδήμαρχος του Δήμου Δελβινακίου από το 2007 έως το 2010.
Δυνατό μυαλό, μάχιμος, δραστήριος, αποφασιστικός, διεκδικητικός και άριστος γνώστης της περιοχής του Πωγωνίου.
"Στις 26 του Μάη, πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα κι ένα δυνατό ταρακούνημα σ ένα αυτοδιοικητικό κατεστημένο αυτόκλητων σωτήρων και του πελατειακού τους δικτύου που η μόνη παρακαταθήκη που άφησαν είναι η ερήμωση, η εγκατάλειψη κι ο μαρασμός του Πωγωνίου. Για να αναπνεύσει επιτέλους ο τόπος μας χρειάζεται αλλαγή πλεύσης και σκυτάλης στα χέρια ενός ανθρώπου με στόχους, αξίες, ιδανικά και όραμα για τον τόπο που αγαπάει. Με τον Γιάννη Νικόπουλο στο τιμόνι και ικανούς συμβούλους στο πλευρό του, όλα είναι εφικτά"

Καλή επιτυχία Χαράλαμπε!

Μάτσιας Δημήτρης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  του ΜΕΝΕΛΑΟΥ


Ένα θερμό καλωσόρισμα σ έναν υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με περγαμηνές. Τον κ. Δημήτρη Μάτσια.
Ο κ. Μάτσιας κατάγεται από τα Κτίσματα και μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Εκεί, απέκτησε και το πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε πάνω από 30 χρόνια στον τομέα της Υγείας ως Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος σε Διαγνωστικά Κέντρα, Κέντρα Αποκατάστασης, Κλινικές, Διοικητής σε τέσσερα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ εργάστηκε και σε πολλές πολυεθνικές εταιρίες.
Είναι ειδήμων σε ζητήματα υγείας, έμπειρος στο μάρκετινγκ, και ειδικός σε θέματα διοίκησης.
"Ως ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει την ποιότητα από την ποσότητα, έχω μάθει να πορεύομαι μόνο με τους καλύτερους. Συνειδητά λοιπόν επιλέγω Νικόπουλο προσφέροντάς του τις γνώσεις και την εμπειρία μου για να δώσει η μιζέρια τη θέση της στην αξιοπρέπεια κι ο μαρασμός στην ευημερία"

Καλή επιτυχία Δημήτρη!

Μάνης Γεώργιος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»


«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  του ΜΕΝΕΛΑΟΥ

Όταν το φιλότιμο συναντά την ευαισθησία κι η ανθρωπιά τη δύναμη ψυχής τότε το αποτέλεσμα "ονομάζεται"...... Γεώργιος Μάνης.
Καλωσορίζουμε στο ψηφοδέλτιό μας τον άνθρωπο που η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του είναι διάχυτη και εμφανέστατη.
Ο κ. Μάνης κατάγεται από το Κεφαλόβρυσο.
Είναι στρατιωτικός στο επάγγελμα και ασχολείται επί σειρά ετών με το πάθος του που είναι η φωτογράφιση της απαράμιλλης ομορφιάς της Ηπείρου μας κι όχι μόνο.
Είναι ένας από τους τοπικούς οδηγούς της "Google" που καθημερινά προσθέτει τοποθεσίες και αξιοθέατα στους χάρτες της ώστε ο επισκέπτης να μάθει έναν τόπο καθώς και να λάβει οδηγίες πλοήγησης.
Πνεύμα ανήσυχο, άνθρωπος με θετική αύρα, κοινωνικός, αγαπητός, απλός, πάντα χαμογελαστός ακόμα και στα δύσκολα, χέρι βοηθείας όπου μπορεί, ευλαβής, δραστήριος, με μεγάλη αγάπη για τον τόπο του, δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει και να συγκρουστεί γι αυτόν.
Ο Γιώργος ο Μάνης αποτελεί αναμφίβολα φωτεινό παράδειγμα για τον συνάνθρωπο.
"Δε νοείται να μιλάμε για το μέλλον ενός τόπου και οι νέοι να λείπουν απ αυτό! Ο τόπος μου.... η ψυχή μου! Οι ανάγκες των συνδημοτών μου... στόχοι μου! Η πρόοδός του... όραμά μου, κι η ευημερία του... το όνειρό μου! Παραθέτω όλες μου τις δυνάμεις σε μια παράταξη που πληρεί επάξια τις προϋποθέσεις του αυριανού Δήμου Πωγωνίου"

Καλή επιτυχία Γιώργο!!!

Τόπουλος Βασίλειος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»


«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  του ΜΕΝΕΛΑΟΥ

Από αρχοντικό χωριό βγαίνουν κι αρχοντικοί άνθρωποι!
Από την πανέμορφη Βήσσανη λοιπόν, έλκει την καταγωγή του ο επόμενος υποψήφιός μας που έρχεται να κοσμήσει με την παρουσία του τον Συνδυασμό μας.
Καλωσορίζουμε λοιπόν τον κύριο Βασίλειο Τόπουλο.
Ο κύριος Τόπουλος διαμένει στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Βελλάς και της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.
Εργάστηκε ως δάσκαλος για τρία έτη, ενώ από το 1989 έως σήμερα εργάζεται ως οδοντίατρος στα Ιωάννινα.
Διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος πολιτιστικών, συνδικαλιστικών και ανθρωπιστικών Συλλόγων, Δημοτικός Σύμβουλος του πρώην Δήμου Δελβινακίου από το 2002 έως το 2010 και του Δήμου Πωγωνίου από το 2010 έως το 2019.
Άνθρωπος που κατέχει πλήρως τη λέξη αυτοδιοίκηση. Άτομο που εμπνέει εμπιστοσύνη, μία διορατική οντότητα της αυτοδιοίκησης, με αναλυτική σκέψη και παραγωγή ιδεών, με άριστες διαπραγματευτικές ικανότητες, με ανάληψη πρωτοβουλιών, ιδανικός στην επίτευξη στόχων, ήρεμη δύναμη και καθηλωτική ρητορική.
"Δεν μπορείς να οραματίζεσαι ευοίωνο μέλλον αν δεν αλλάξεις ένα θλιβερό παρόν. Αλλαγή χωρίς ανατροπή δε γίνεται. Η εγκατάλειψη που βιώνει ο τόπος μας είναι αποτέλεσμα των δικών μας συνεχόμενων πολιτικών επιλογών. Ή αλλάζουμε λοιπόν επιλογές ή συνεχίζουμε να βυθιζόμαστε. Δική μας η επιλογή, δική μας κι η ευθύνη. Δική μας όμως κι η απολογία στα παιδιά μας. Γιατί αυτά είναι το μέλλον του τόπου μας"

Λόγια σοφά, αληθινά και ξεκάθαρα!
Καλή επιτυχία Βασίλη!!!

Δόνος Σταύρος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία»


«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  του ΜΕΝΕΛΑΟΥ

Από τα γραφικά και με καταπληκτική θέα Άνω Ραβένια κατάγεται ο επόμενος υποψήφιός μας.
Γνωστός για την κοινωφελή του δράση στον τόπο του, γνωρίζοντας τον πιθαμή προς πιθαμή.
Καλωσορίζουμε τον κύριο Σταύρο Δόνο.
Ο κύριος Δόνος διαμένει στα Ιωάννινα, είναι πτυχιούχος του ΑΤΕΙ Ηπείρου Οικονομίας και Διοίκησης του Τμήματος Λογιστικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα πληροφοριακά συστήματα Διοίκησης του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Από το 2007 έως 2010 εργάστηκε στο λογιστήριο της Γαλακτοβιομηχανίας «Ροδόπη» με έδρα την Ξάνθη, ενώ
από το 2010 έως σήμερα εργάζεται στα Ιωάννινα ως Λογιστής-Φοροτέχνης στο ιδιωτικό Λογιστικό - Φοροτεχνικό Γραφείο «Σταύρος Δόνος».
Αυτοδημιούργητος, υπερδραστήριος, ευφυής, ευέλικτος, ασυμβίβαστος, πνεύμα ανήσυχο, με προσφορά στον τόπο.
Ας αφήσουμε τον ίδιο να μιλήσει όμως...
"Πολλοί από μας, έχουμε καταθέσει ψυχή για το Πωγώνι μέσα από διάφορες δράσεις, διεκδικήσεις, έργα κ.α. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή τη μιζέρια. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή και πρέπει να την έχει. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Αν όχι θα υποστούμε τις συνέπειες των πράξεών μας. Μαζί λοιπόν να βάλουμε το Πωγώνι μας στη θέση που του αξίζει"

Κι ακόμα πιο ψηλά!!
Καλή επιτυχία Σταύρο!!!

Ράπτη Ματίνα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγώνι"


"Νέα Εποχή για το Πωγωνι"
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα 

Ράπτη Ματίνα
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
"Νέα Εποχή για το Πωγώνι"

Φωτίου Κ. Θανάσης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»



«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Φωτίου Κ. Θανάσης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».


Γεννήθηκε στο Ριάχοβο του δήμου Πωγωνίου.
Είναι αγρότης – αμπελουργός και πατέρας δύο κοριτσιών.
Διετέλεσε Κοινοτικός Σύμβουλος (1992-1996), Πρόεδρος κοινότητας Ριαχόβου (1996–2000), Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου, Δημοτικός Σύμβουλος Άνω Καλαμά (2006 – 2010 ), Αντιδήμαρχος  Άνω Καλαμά (2008 – 2010), Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου (2010–2014), Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου (2012 – 2014), Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου (2014 – 2019), Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνίου (2014 – 2019), Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου.

Παπασπύρου Ελένη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»



«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Παπασπύρου Ελένη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Μητσιώνης Νικόλαος: Υποψήφιος Σύμβουλος Τ.Κ. Σιταριάς Πωγωνίου


Αγαπητοί Σιταριώτες, αποφάσισα να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του Πρόεδρου της τοπικής μας κοινότητας, με γνώμονα πάντα το καλό και την περαιτέρω πρόοδο του χωρίου μας!
Πιστεύω ότι και στο παρελθόν έχω δώσει δείγματα υπευθυνότητας και εργατικότητας και με τη διπλή μου ιδιότητα, ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου!
Ζητώ λοιπόν να με εμπιστευτείτε ξανά με την ψήφο σας, για μια Σιταριά παραγωγική, λειτουργική, ομορφότερη!

Με τιμή
Μητσιώνης Νικόλαος

Γκόγκος Ν. Χρήστος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»



«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Γκόγκος Ν. Χρήστος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Γεννήθηκε το 1962 στην Βροντισμένη Ιωαννίνων από γονείς αγρότες.
Είναι υπάλληλος στη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων και μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας των ΔΕΥΑ Ελλάδας.
Έγγαμος και πατέρας 2 τέκνων.

Διετέλεσε: Πρόεδρος της κοινότητας Βροντισμένης, Δημοτικός σύμβουλος Άνω Καλαμά,  Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά, Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Άνω Καλαμά, Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου,  Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου  του Δήμου Πωγωνίου έως και σήμερα.

Κουρής Αναστάσιος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»



«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κουρής Αναστάσιος: Υποψήφιος Δημοτικός
 Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».


Γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής.
Το 1991 μετακόμισε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων.
Είναι απόφοιτος του Μουσικού γυμνασίου – λυκείου Δολιανών και επίσης του Τ.Ε.Ε Ιωαννίνων στο τμήμα Οικονομίας και  Διοίκησης επιχειρήσεων. Από το 2005 εργάζεται σε πολυεθνική εταιρία και από το 2011 έως  και σήμερα κατέχει την θέση του προϊσταμένου.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος και πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρακαλάμου και έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Αστέρα Παρακαλάμου.
Είναι παντρεμένος με την Σπυριδούλα Τώνη και έχει δύο παιδία την Ελένη και την Δέσποινα.

Γαλίτσης Νικόλαος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γαλίτσης Νικόλαος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».


Γεννήθηκε στο Τεριάχι Ιωαννίνων το 1952.

Σπούδασε και εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος στη Hoover.
Τώρα δραστηριοποιείται σαν επιχειρηματίας, διατηρώντας καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων.
Πρόεδρος για 4 χρόνια στο Τεριάχι και το Σταυροδρόμι.
Αντιδήμαρχος Πωγωνίου.