Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε άνδρας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην Άρτα

 


Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άνδρας, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε οικία, στην περιοχή Νεοχώρι Άρτας, κατά τις βραδινές ώρες χθες.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Θανάση Στάικο

 


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Θανάση Στάικο.

Το βιογραφικό του νέου τεχνικού της ομάδας μας:

Ο Θανάσης Στάικος γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1980 στο Λιγουριό Αργολίδας.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Βύζαντα Μεγάρων, Αχαϊκή, Ηλυσιακό, Καλαμάτα, Φωστήρα, Αγία Παρασκευή, Παναιγιάλειο και Ερμιονίδα.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2016 από την Ερμιονίδα και για τα επόμενα 2,5 χρόνια, για να ακολουθήσει ο Παναρκαδικός. Στην ομάδα της Τρίπολης παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Την σεζόν 2020-2021 ο 42χρονος τεχνικός επέστρεψε στην Ερμιονίδα, ενώ από το καλοκαίρι του 2021 αποχώρησε για να εργαστεί στον Π.Α.Σ. ΓIANNINA ως συνεργάτης του Ηρακλή Μεταξά.

Ο Θανάσης Στάικος έκανε ντεμπούτο ως προπονητής στην Super League στο παιχνίδι του Π.Α.Σ. με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην πρεμιέρα των play off της σεζόν 2021-2022

Σε προχωρημένο στάδιο παραδόθηκαν από την Περιφέρεια στο Υπ. Υποδομών οι μελέτες για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά

 


Αναλυτικά στοιχεία για τις μελέτες του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά που ανέλαβε να ωριμάσει η Περιφέρεια Ηπείρου και στη συνέχεια τις παρέδωσε στο Υπουργείο Υποδομώ και Μεταφορών έδωσε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Επίσης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε και το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι μελέτες για την οδική σύνδεση Κόμβος Καμπής- Ζέφυρο Πρέβεζας, τις οποίες παρέλαβε η Περιφέρεια για να τις ωριμάσει και να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά ο Περιφερειάρχης ανέφερε:

«Ως Περιφερειακή Αρχή αναλάβαμε και πρωτοβουλίες για έργα που ανήκουν στο Υπουργείο Υποδομών, καθώς πρόκειται για διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα. Άκουσα πολλά για το δρόμο Γιάννενα- Κακαβιά.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τις απάτες

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τις απάτες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (06-06-2022) το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» στην Ηγουμενίτσα ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τις απάτες, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την προστασία των πολιτών και επαγγελματιών από τις απάτες.

Στην εκδήλωση, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό, παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και επαγγελματικών αρχών και φορέων.

Κατά την έναρξη της ημερίδας απεύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Παππάς.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι εισηγήσεις αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, όπου μέσα από μελέτη περιπτώσεων (case study) που έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στην Ήπειρο αλλά και πανελλαδικά, παρουσιάστηκαν οι συνηθέστεροι τρόποι δράσης και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Ακόμη, έμφαση δόθηκε στις διαδικτυακές και ηλεκτρονικές απάτες, που εμφανίζουν μεγάλη συχνότητα κατά τα τελευταία χρόνια, ενώ στο τέλος οι εισηγητές απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.

Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή απατών και εν γένει αξιόποινων πράξεων είναι διαθέσιμες στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη->Χρήσιμες Συμβουλές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: H οδική σύνδεση Ιόνιας Οδού- Πρέβεζας


Για την οδική σύνδεση Ιόνιας Οδού- Πρέβεζας ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη σύνδεση Ιόνιας – Πρέβεζας και της παραλιακής οδού. Επιτέλους μετά από πολύ «μελάνι» που χύθηκε, τώρα που ανέλαβε την ευθύνη να ωριμάσει τη μελέτη η Περιφέρεια, παραδέχονται και οι επικριτές μας ότι η αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών. 

Δεν περιμέναμε όμως ότι θα δεχόμασταν επικρίσεις και για την πρωτοβουλία μας αυτή που έχει στόχο να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες και από φορείς ή πρόσωπα που τα προηγούμενα χρόνια έλαμψαν δια της … απραγίας τους. 

Η Πρέβεζα είναι όντως μια περιοχή η οποία είναι αδικημένη ως προς τους οδικούς άξονες, όμως θα πρέπει να δούμε και τη θετική πλευρά που έχει να κάνει με την επικείμενη ολοκλήρωση της Αμβρακίας οδού, η οποία θα απορροφήσει μεγάλο ποσοστό κίνησης από τη σημερινή εθνική οδό.

Θα σας δώσω τα στοιχεία που βρήκαμε στο Υπουργείο Υποδομών.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Άμεση απεμπλοκή των Ενόπλων δυνάμεων από την πυρασφάλεια των δασών»

 


Την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, σε ότι αφορά στην ετοιμότητά του, ενόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, με την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, αναδεικνύει, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του, ο κ. Κουρουμπλής, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), έχουν απευθυνθεί με επιστολή τους, στον αρμόδιο Υπουργό, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του στρατιωτικού προσωπικού, για την υπέρμετρη και συνεχόμενη επιβάρυνσή του, σε αντικείμενα ξένα με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως το μεταναστευτικό και η πυρασφάλεια.

Ο κ. Κουρουμπλής, κατηγορεί την κυβέρνηση για προχειρότητα στον σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου, καθώς αρνείται να προσλάβει πυροσβέστες και βασίζεται στο φιλότιμο των εθελοντών και στο στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο καθιστά βοηθητικό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις ανάγκες του κρατικού μηχανισμού, χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση κι επιπλέον, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, ούτε τα κατάλληλα μέσα.

ΕΟΔΥ: Δέκα εννέα θάνατοι σήμερα, 5.610 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 120.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα θάνατοι σήμερα, 5.610 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.610.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.478.779 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 679 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 139.040 (3.8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.951 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 120 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 58 (48.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 62 (51.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.689 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 88 (ημερήσια μεταβολή -7.37%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 87 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ειδική δράση για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών στην Ήπειρο

 


Συνελήφθησαν συνολικά (4) άτομα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας

Στο πλαίσιο ειδικής αστυνομικής δράσης για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, που υλοποιήθηκε από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν χθες (06-06-2022) συνολικά (4) άτομα για -κατά περίπτωση- κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

Ημεδαπός στην Άρτα, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -27- γραμμαρίων,

-2- πλαστικοί τρίφτες,

-2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

-820- ευρώ.

Δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (51) ναρκωτικά χάπια.

Ημεδαπός στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3,2- γραμμάρια ηρωίνης.

Σημειώνεται ότι η προστασία των πολιτών από τα ναρκωτικά και ιδιαίτερα της νεολαίας αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διαδοχικές διαρρήξεις στη διάρκεια της ίδιας νύχτας σε χωριά της Πρέβεζας

 


Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (5) περιπτώσεις

 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος είχε ενωθεί με άγνωστο συνεργό του με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας της 27-28/04/2022, διέρρηξαν διαδοχικά (5) καφενεία – ψησταριές σε χωριά της Πρέβεζας, από όπου αφαίρεσαν από τις ταμειακές μηχανές το συνολικό χρηματικό ποσό των -620- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

 


Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την επιδείνωση του καιρού που προβλέπεται από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα η ΓΓΠΠ συστήνει στους πολίτες:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή της Ηπείρου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον τόπο μας ανήκουν στη σφαίρα του παραλόγου. Μέσα σε λίγες μέρες μαζεύτηκαν πολλά για να είναι τυχαία.

-Ο Περιφερειάρχης αποφάσισε μόνος του, όπως πράττει συνήθως, να πάρει τις μελέτες για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια από το Υπουργείο Υποδομών και να αναλάβει την ευθύνη για την κατασκευή του έργου. Αν δεν πρόκειται για μία ακόμη φωτοβολίδα, πρόκειται για θέμα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Εξάλλου υπάρχει το κακό προηγούμενο με την μελέτη σύνδεσης Ιωαννίνων- Κακαβιάς που έκανε βόλτες μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Περιφέρειας Ηπείρου.

-Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή καβγά με τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και τους Δήμους. Θύματα είναι οι πολίτες που ήδη πληρώνουν τα σκουπίδια πανάκριβα. Αποτέλεσμα της διετούς αντιπαράθεσης είναι η απόλυτη σύγχυση που έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη. Η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο μη παρέκει και πρέπει να βρεθεί λύση χωρίς καμιά χρονοτριβή.

-Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε ακορντεόν τον προϋπολογισμό του Κέντρου Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας. Το χειρότερο όμως που έκανε είναι ότι απέκλεισε από τον σχεδιασμό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μάλλον η Περιφέρεια παράγει έρευνα και το Πανεπιστήμιο στήνει μπέλευ. Επιπλέον δεν υπήρξε ουσιαστική δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, όπως όφειλε να υπάρξει, αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάιο 2022 στην Ήπειρο

 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάιο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν -15- τροχαία ατυχήματα (έναντι -10- το 2021 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

-3- θανατηφόρα τροχαία (έναντι κανενός το 2021)

κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα (όπως και το 2021)

-12- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -10- το 2021)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -20- παθόντες (έναντι -12- το 2021). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

-3- νεκροί (έναντι κανενός το 2021)

κανένας σοβαρά τραυματίας (όπως και το 2021)

-17- ελαφρά τραυματίες (έναντι -12- το 2021)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας STOP

υπερβολική ταχύτητα

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.120) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

1.850  για υπερβολική ταχύτητα

326 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

288 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

150 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό

73  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

71 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

41  για φθαρμένα ελαστικά

30 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (153) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (84) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (651) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 7 Ιουνίου

 


Την Τρίτη 7 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον,09:00-17:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών,08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς,10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Δημαρχείο Κόνιτσας, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Δερβίζιανα, Κέντρο Υγείας, 10:00 – 14:00

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου , Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-14:00.

Δυσπαρευνία: Πώς βοηθούν τα sex toys;

 


Υψηλό είναι το ποσοστό των γυναικών που δεν απολαμβάνουν το σεξ, λόγω πόνου κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. Τα δεδομένα δείχνουν ότι στη Μ. Βρετανία το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 7,5%, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες αγγίζει το 30%. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μεταξύ 8% - 21% των γυναικών θα βιώσουν αυτόν τον πόνο κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Οι αιτίες που προκαλούν δυσπαρευνία, όπως ονομάζεται το επώδυνο διεισδυτικό σεξ, είναι πολλές και κάποιες από αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν… παίζοντας! Η ένταξη των sex toys στη ζωή αυτών των γυναικών και κυρίως εκείνων που πονούν εξαιτίας ελλιπούς διέγερσης, μπορεί να τις ανακουφίσει.

Πιο συγκεκριμένα, η δυσπαρευνία είναι ένα συχνό παράπονο των γυναικών με πόνο στο αιδοίο. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε μια σειρά παθήσεων που προκαλούν πόνο στα γεννητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων των δερματικών παθήσεων του αιδοίου (π.χ. σκληρός λειχήνας), των λοιμώξεων του αιδοίου, του κόλπου και του ουροποιητικού συστήματος, των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων και της ενδομητρίωσης. Το επώδυνο κολπικό σεξ μπορεί να οφείλεται και σε μειωμένη φυσική λίπανση.

Εκτός από τις σωματικές, υπάρχουν και ψυχοκοινωνικές αιτίες που οδηγούν σε επώδυνο σεξ, στις οποίες περιλαμβάνονται η αρνητική εικόνα για το σώμα, η υπερβολική εγρήγορση έναντι του πόνου, η κατάθλιψη, το άγχος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά και η ντροπή.