Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Διακοπή κυκλοφορίας των φορτηγών στην Εγνατία Οδό

 


Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων

Α) Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 52 του Ν.2696/1999 «Περί Κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 48 παρ. 9 του Ν.4313/2014.

2. Το υπ’ αρίθμ. 336/2022 από 31-01-2022 Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού του (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), που ισχύει από την Τρίτη 01-02-2022.

3. Την από 01-02-2022 αναφορά-εισήγηση του Τ.Τ. Ιωαννίνων.

4. Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Β) Αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, λόγω της έντονης χιονόπτωσης στο Νομό

Ιωαννίνων:

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Ά ρ θ ρ ο 1ο

1. Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από την 72,000 χθ έως και την 120,800 χθ (Κόμβος Μαλακασίου) του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

2. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

 Οχήματα οδικής βοήθειας.

 Εκχιονιστικά και οχήματα ρίψης αλατιού.

 Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

3. Την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλα τα οχήματα, στο παραπάνω τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Ά ρ θ ρ ο 2ο

Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, για το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευσή της, μέχρι και την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων.

Ά ρ θ ρ ο 3ο

Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται από τις διατάξεις του

Ν. 2696/99 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Ά ρ θ ρ ο 4ο

Με την παρούσα, εξουσιοδοτούμε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ρύθμισης, όπου απαιτείται.

Αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο στη λίμνη Πουρναρίου

 


Αρνητικά – ομόφωνα- γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου επί του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού  παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 103 MW στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με δεδομένο ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. 

Ο Περιφερειάρχης στην εισαγωγική του τοποθέτηση υπογράμμισε ότι τάσσεται υπέρ της εισήγησης της Υπηρεσίας, αλλά και τις θέσεις που έχουν εκφράσει οι φορείς της Άρτας, προσθέτοντας ότι η διαφωνία του εστιάζεται σε τρία σημεία:  

·         Κατά την κατασκευή του φράγματος είχε δοθεί υπόσχεση από τη ΔΕΗ ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που δεν τηρήθηκε, το έργο είναι ιδιαίτερα μεγάλο  και τέλος δεν συνοδεύεται με πρόβλεψη κατασκευής δικτύου σύνδεσης με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, όπως θέτει ως όρο η Περιφέρεια για έργα άνω των 10 ΜW.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ομόφωνο και ηχηρό «όχι» στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

 


Ένα ομόφωνο και ηχηρό «όχι» στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, άρθρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Ηπείρου, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του (01.02.2022).

Την αφορμή έδωσαν δύο μεγάλα έργα φωτοβολταϊκών πάρκων που προκαλούν αντιδράσεις στην Άρτα και στο Δήμο Ζηρού αντίστοιχα, καθώς έχουν πάρει άδεια παραγωγού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αγνοώντας πλήρως τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Έτσι, πέραν της ομόφωνης αντίθεσης στα δύο έργα ΑΠΕ στο Νομό Άρτας και το Δήμο Ζηρού, εκφράστηκε η αγανάκτηση των εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη στάση της πολιτείας απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των Δήμων. Το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό, τονίστηκε από όλους.

BE-LIVE: Συνεχής αγώνας για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας

 


Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας γίνεται, με την πάροδο του χρόνου, ολοένα και μεγαλύτερο. Με όραμα ένα μέλλον όπου το πρόβλημα αυτό θα έχει μειωθεί, η αποστολή της οργάνωσης Be-Live είναι η προώθηση και η εξασφάλιση πρόσβασης οικονομικά ευπαθών ομάδων σε θεραπείες υπογονιμότητας αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο των κρατικών δομών όσο και του κοινού σχετικά με αυτό το ζήτημα.
Για δεύτερη χρονιά τα
My Market συνεργάζονται με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live, στηρίζοντας το όνειρο ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί. Βασική αξία και δέσμευση της εταιρείας είναι η κοινωνική προσφορά, με έμφαση στο Παιδί και την Οικογένεια και αυτό το υποστηρίζουν σε κάθε ευκαιρία διαχρονικά.

Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή τη Χριστουγεννιάτικη θεματική καμπάνια «Ένας + Ένας», τα My market υλοποίησαν σε συνεργασία με τη Be-Live, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και των πελατών τους για το έργο της οργάνωσης, ενώ παράλληλα προσέφεραν και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τους σκοπούς αυτής.

Τοποθέτηση - απάντηση του Περιφερειάρχη σε επίκαιρη ερώτηση για μονάδα ΑΣΑ, ΣΜΑ κ.α.

 


Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για «μέτρα οικονομικής ανακούφισης των Δήμων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ανέφερε τα εξής:

Να θυμίσω αρχικά    σε όλους, ότι το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ήπειρο κατασκευάστηκε με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα λεγόμενα ΣΔΙΤ.

Οι διαδικασίες ξεκίνησαν το 2013 και ολοκληρώθηκαν το 2017, δηλαδή έγιναν με δύο διαφορετικές κυβερνήσεις. Σας θυμίζω επίσης ότι η λειτουργία του γίνεται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που εγγυήθηκε υπέρ της Περιφέρειας και είχε καθοριστικό ρόλο στην υπογραφή της σύμβασης και στη διαμόρφωση των όρων της.

Το εργοστάσιο είναι δημόσια περιουσία και μόνο τη διαχείρισή του έχει αναλάβει η εταιρεία.

 Οι αξιώσεις που υπέβαλε σε διαιτησία τον Ιούλιο του 2019 η εταιρεία αφορούν:

·         ποινική ρήτρα που της επέβαλε η Περιφέρεια

·         απαιτήσεις για ζημιά που υπολογίζει ότι της προκάλεσε η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου και

·         απαιτήσεις για απώλεια εσόδων μέχρι το τέλος του 2020, όπως ισχυρίσθηκε, τις οποίες διεκδίκησε προκαταβολικά!

Ως προς την ποινική ρήτρα: η εταιρεία είχε δεσμευθεί να παραδώσει το εργοστάσιο έτοιμο για λειτουργία στις 21 Ιανουαρίου 2019. Η σύμβαση που είχε υπογράψει όριζε πως αν δεν παραδινόταν αυτή την ημερομηνία, έπρεπε να καταβάλει στην Περιφέρεια εφάπαξ αποζημίωση 50.000 ευρώ και επιπλέον 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Για να ξεκινήσει όμως το εργοστάσιο τη λειτουργία έπρεπε ο Ανεξάρτητος Ελεγκτής να βεβαιώσει πως οι  δοκιμές απέδειξαν πως όλα λειτουργούν καλά.

Ο Ανεξάρτητος Ελεγκτής ήταν πολυεθνική με εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα των αποβλήτων. Τον είχε προτείνει η εταιρεία και αυτή τον πλήρωνε. Έτσι προβλεπόταν  από τη διακήρυξη του διαγωνισμού που είχε έρθει από το Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Στις 21 Ιανουαρίου 2019 ο Ανεξάρτητος Ελεγκτής αρνήθηκε να εκδώσει το πιστοποιητικό για 14 διαφορετικούς  λόγους. Δύο μόνο λόγοι αφορούσαν τους Δήμους της Ηπείρου και οι υπόλοιποι δώδεκα την εταιρεία.

Ως προς τους Δήμους ο Ανεξάρτητος Ελεγκτής ανέφερε ότι δεν είχαν προσκομίσει τις ποσότητες που απαιτούνταν και ότι προσκομίστηκαν σκουπίδια από 16 μόνο Δήμους επί συνόλου 18.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συγκρότηση Επιτροπών Περιφερειακού Συμβουλίου

 


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και Κοινωνικών Θεμάτων.

Στην Επιτροπή  Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου συμμετέχουν οι εξής περιφερειακοί σύμβουλοι:

Τακτικά μέλη:

Σίμου –Τάσιου Αναστασία                           

Κατέρης Ιωάννης                                         

Ναυρόζογλου Παναγιώτα (Γιώτα)              

Γαϊτανίδης Πρόδρομος (Μάκης)                 

Λάμπρου Αλκιβιάδης                       

Βαρέλης Δημήτριος                         

Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα                    

Φώτης Φώτιος                                              

Σπέγγος Αριστείδης Δημήτριος (Άρης)       

Κορωναίος Θεόδωρος

Ριζόπουλος Σπυρίδων                                   

Λιούρης Θεοχάρης                                               

Ζέκα -Πάσχου Κωνσταντίνα

Γαλατάς Ζώης                                                    

Αναπληρωματικά μέλη:

ΕΟΔΥ: Εκατόν τρεις θάνατοι σήμερα, 24.308 νέα κρούσματα


 65 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκατόν τρεις θάνατοι σήμερα 24.308, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 24.308, εκ των οποίων 65 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.965.719 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 441 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.229 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 103, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.608 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 563 (60.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.

To 83.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 444 (78.86%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (21.14%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.048 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 454 (ημερήσια μεταβολή +14.07%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 436 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων

 


Στην άμεση σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν χθες (31-01-2022) στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συρροή.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες ο ημεδαπός, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απέσπασε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου από υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων εισπράξεις ύψους -565- ευρώ.

Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, με τον ίδιο τρόπο είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό -400- ευρώ από υπάλληλο και άλλου πρατηρίου της ίδιας περιοχής το προηγούμενο βράδυ (29-01-2021).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην «FOOD EXPO 2022»

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετάσχει στην μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη «FOOD EXPO 2022» την περίοδο 12-14/03/2022 στην Αθήνα στο Metropolitan Expo.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να παραστούν το αργότερο ως τις 07-02-2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Πρέβεζα: Συνελήφθη για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών


Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής και μία απόπειρα 

Συνελήφθη το μεσημέρι της 29-01-2022 στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία για κλοπή που είχε λάβει χώρα σε διαμέρισμα στην Πρέβεζα και κατά τις αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος στην ταράτσα της πολυκατοικίας και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή του συλληφθέντος σε ακόμη δύο περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής από οικίες, που έγιναν στην Πρέβεζα κατά τον τελευταίο μήνα, από όπου αφαίρεσε χρυσαφικά και χρηματικό ποσό (190) ευρώ.

Σε αγροτεμάχιο στην πόλη της Πρέβεζας και σε σημείο όπου τα είχε αποκρύψει ο κατηγορούμενος, εντοπίστηκαν τα χρυσαφικά που είχε αφαιρέσει σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, αξίας -2.000- ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα και σε κοντινό σημείο βρέθηκε και κατασχέθηκε κουτί με -1.600- αλβανικά λεκ και κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -200- ευρώ και χρυσό δαχτυλίδι, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Τριάντα παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 54.419 έλεγχοι, από τους οποίους οι 19.864 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 425 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 8 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         369 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 368 παραβάσεις των 300 ευρώ και 1 παράβαση των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    105 στην Αττική,

o    59 στη Θεσσαλονίκη,

o    34 στα Ιόνια Νησιά,

o    30 στην Ήπειρο,

o    25 στην Πελοπόννησο,

o    22 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    20 στην Κεντρική Μακεδονία,

o    17 στη Δυτική Ελλάδα,

o    14 στη Στερεά Ελλάδα,

o    13 στη Θεσσαλία,

o    12 στον Κρήτη,

o     9 στη Δυτική Μακεδονία,

o     8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

o     1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 95.281 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 91.780 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.501 των 150 ευρώ.

·         παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.601 ομοειδείς παραβάσεις.

·         50 παραβάσεις και συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση κατ’ οίκον περιορισμού,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας από επιβάτη οχήματος.

Στην Ήπειρο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 30.710 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.969 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΡΙΤΗ 08/02/2022

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ/ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ

ΤΡΙΤΗ 22/02/2022

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ               

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

6977971340

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου


Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας- ISOBOX, 09:00-15:00

Άρτα, ISOBOX-Είσοδος Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-14:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 10:30-13:00.

Ψωρίαση: Γιατί παρατηρείται έξαρση των συμπτωμάτων της τον χειμώνα

 


Περισσότεροι από τρεις στους δέκα πάσχοντες από ψωρίαση παρουσιάζουν εξάρσεις των δερματικών συμπτωμάτων τους τον χειμώνα, με συνέπεια να υπονομεύεται σημαντικά η ποιότητα της ζωής τους, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν συνδυαστικά (μετανάλυση) τα ευρήματα 13 προγενέστερων μελετών για την ψωρίαση και την εποχιακή διακύμανση στη βαρύτητά της, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι μισοί ασθενείς παραμένουν σε σταθερή κατάσταση ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Άλλο ένα 20% παρουσιάζουν βελτίωση το χειμώνα, αλλά το υπόλοιπο 30% έχει έξαρση.

Η ψωρίαση είναι πολύ συχνή. Υπολογίζεται ότι το 2-3% του παγκόσμιου πληθυσμού (τουλάχιστον 125 εκατομμύρια άτομα) πάσχει από αυτήν. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι νοσούν περισσότερα από 200.000 άτομα. Άνδρες και γυναίκες προσβάλλονται εξίσου συχνά από τη νόσο.

Η νόσος είναι αυτοάνοση, δηλαδή προκαλείται από υπερδραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς. Η δυσλειτουργία αυτή επιταχύνει την παραγωγή των επιφανειακών δερματικών κυττάρων (κερατινοκύτταρα), με συνέπεια τη δημιουργία «πλακών» ξερού, σκληρού δέρματος (λέπια) σε διάφορα σημεία. Ο πιο συχνός τύπος της νόσου είναι η ψωρίαση κατά πλάκας, που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 85% των περιστατικών.

«Οι εξάρσεις της ψωρίασης μπορεί να παρατηρηθούν σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος, αλλά τα «λέπια» είναι πιο συχνά στο δέρμα του κρανίου, στους αγκώνες και τα γόνατα, στις παλάμες, στα πέλματα και διάσπαρτες στον κορμό.


Πού μπορεί, όμως, να οφείλεται η έξαρση των συμπτωμάτων της τον χειμώνα και γιατί δεν παρατηρείται σε όλους τους ασθενείς; Η ακριβής αιτία του φαινομένου δεν είναι γνωστή», απαντά ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία – Δερματοχειρουργική). Πιστεύεται όμως ότι υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες.

«Η ψωρίαση είναι μία χρόνια φλεγμονώδης ασθένεια, που εκδηλώνεται με εξάρσεις και υφέσεις», λέει. «Η ανάπτυξή της σχετίζεται με τη γενετική προδιάθεση, την κατάσταση της υγείας και ποικίλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η διατροφή, οι λοιμώξεις και το στρες μπορεί να πυροδοτήσουν μια έξαρση και θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην εποχιακή διακύμανση της βαρύτητάς της. Ρόλο μπορεί να παίζει και ο έλεγχος της δραστηριότητας της νόσου, μέσω της αγωγής που λαμβάνει ο ασθενής.