Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου

 


«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα, ας φωτίσει τις καρδιές μας και ας αποτελέσει για όλους μας  ανεξάντλητη πηγή δύναμης για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και να προχωρήσουμε μπροστά με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Φέτος, θα γιορτάσουμε τις Άγιες Μέρες με λιγότερα μέτρα και περισσότερη ελευθερία διατηρώντας όμως την υπευθυνότητα και τη δέουσα προσοχή χωρίς  να αψηφήσουμε τους κινδύνους της πανδημίας που ακόμη καραδοκούν.   

Έχοντας δίπλα μας και πάλι τα αγαπημένα μας πρόσωπα ας προχωρήσουμε για τη δική μας προσωπική ανάταση, χωρίς να ξεχνάμε και εκείνους  που «έφυγαν» από κοντά μας.

Η καθημερινότητα που βιώνουμε δεν παύει να είναι δύσκολη, λόγω της πανδημίας, αλλά και των οικονομικών συνθηκών που δημιουργούνται εξαιτίας του ζοφερού διεθνούς σκηνικού.

Εξιχνιάστηκαν (6) κλοπές δικύκλων στα Ιωάννινα

 


Για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού

 

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου έξι (6) περιπτώσεις κλοπής δικύκλων που έγιναν τον Νοέμβριο του 2021 στα Ιωάννινα.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει συνολικά (4) μοτοσικλέτες και (2) μοτοποδήλατα έξω από σπίτια όπου ήταν σταθμευμένα.

Όλα τα κλεμμένα δίκυκλα ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου Ιωαννίνων: Ευχές για το Πάσχα

 

Ευχές για το Πάσχα  από την Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για την Κοινωφελή εργασία

 


Αναρτήθηκαν την  Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) www.oaed.gr  ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων για τη δράση «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» με 25.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς ή/και στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 2/2022.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο άτομα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων


Κατασχέθηκαν συνολικά (107) κροτίδες

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων συνελήφθησαν χθες (20-04-2022) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (57) κροτίδες, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ιδιοκτήτης καταστήματος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (50) κροτίδες.

Η σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Γαλίτσης Νικόλαος: Ευχές για το Πάσχα

 


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Το φετινό Πάσχα παραμένει διαφορετικό και δύσκολο αλλά το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης έρχεται να πλημμυρίσει τις καρδιές μας με αισιοδοξία και αγάπη.

Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας μας δείχνει ότι ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.

Τα Θεία Πάθη ακολουθεί το θαύμα της Ανάστασης κι αυτό το θαύμα προσμένουμε όλοι μας!

Εύχομαι σε όλους σας Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία και προκοπή!

Χρόνια πολλά!

EΟΔΥ: Σαράντα τρεις θάνατοι σήμερα, 6.755 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 284.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα τρεις θάνατοι σήμερα, 6.755 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.755.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.266.368 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 196 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.786(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.808 θάνατοι.

Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 284 (67.6% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη.

To 93.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 157 (55.28%) είναι ανεμβολίαστοι νή μερικώς εμβολιασμένοι και 127 (44.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.588 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 195 (ημερήσια μεταβολή -15.58%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 218 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Πασχαλινές ευχές

 

Πασχαλινές ευχές από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Κιβωτός του Κόσμου: Πασχαλινές ευχές

 

Πασχαλινές ευχές από την Κιβωτό του Κόσμου.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Ευχές για το Πάσχα

 


Το ΔΣ της ΠΣΕ απευθυνόμενο στους απόδημους Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες  Εύχεται Χρόνια Πολλά, Υγεία και Ευτυχία.

Μέχρι τώρα ο κορωνοϊός στην ουσία λειτούργησε ως ανασχετικός παράγοντας βίωσης της Ανάστασης και της Λαμπρής.

Θάνατος κι Ανάσταση, Σταύρωση και Λύτρωση. Πόνος και Ελπίδα.

Αυτή λοιπόν, η Ελπίδα μας οδηγεί στην αληθινή βίωση του Πάσχα των Ελλήνων, έστω και με αυτές τις συνθήκες.

Είναι μια πράξη συνειδητή και υπεύθυνη.

Στη γενέτειρα, λοιπόν, να ζωντανέψουν και πάλι τα χωριά μας. Τα τραγούδια της χαράς, της νίκης και της ζωής θα αχολογήσουν σ’ ολόκληρη την Ήπειρο. Εκεί θα αλλάξουμε «το φιλ της Αγάπης, πάνω στο χορό, που στήνουν οι μαυρομάτες στα χοροστάσια, στις πλατεις αυλς και στα χορταρόστρωτα σιάδια των χωριών», όπως γράφει και ο ποιητής μας Κώστας Κρυστάλλης.

Η νίκη θα είναι νίκη ζωής. Η νίκη θα είναι δική μας.

Χρόνια Πολλά.

Φωτίου Αθανάσιος: Ευχές για το Πάσχα

 


Αγαπημένοι μου συνδημότες - συνδημότισσες, φίλες μου και φίλοι... πλησιάζει, έφτακε όπως έλεγε ο αξέχαστος πατέρας μου ή Λαμπρή… κοινώς το Πάσχα, ένα Πάσχα που όπως όλα δείχνουν θα είναι πιο κανονικό, με λιγότερους περιορισμούς και περισσότερες ελευθερίες.

Ελευθερίες που στερηθήκαμε 2 χρόνια τώρα βάζοντας πάνω απ όλα την υγεία μας και την προστασία των συνανθρώπων μας.

Ο εγκλεισμός και οι περιορισμοί μας δίδαξαν να εκτιμούμε το αυτονόητο και θέλω να πιστεύω πως όλοι βγαίνουμε πιο ώριμοι από αυτήν την περιπέτεια.

Θα ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές και μια Λαμπρή που ούτως ή άλλως από την παράδοσή μας είναι συνδεδεμένη με την έννοια του χωριού, της οικογένειας και του γλεντιού.

Γεμάτη έθιμα και παραδόσεις που οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανά.

Να ανταμώσουμε, να γελάσουμε και να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο με αγάπη και έμπρακτη αλληλεγγύη,  μιας και το γιορτινό τραπέζι φέτος θα είναι φτωχότερο για πολλούς συνανθρώπους μας...

Καλή αντάμωση και καλή Ανάσταση!!!

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς Πωγωνίου

 

Παραβάσεις την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, M. Τετάρτη 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 93.094 έλεγχοι, από τους οποίους οι 61.236 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 24 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 36 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

9 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

4 στη Θεσσαλία,

4 στη Δυτική Ελλάδα και

1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.224 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.496 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.728 των 150 ευρώ.

15 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος. Επιπλέον, 1 παράβαση σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.330 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.043 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ζηκόπουλος Κώστας: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα, στον https://www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα του Προέδρου  των Ηπειρωτών Ασπρόπυργου και μέλος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε κ. Ζηκόπουλου Κώστα, στον https://www.tzourlakos.com/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου

 


Την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας, ISO-BOX, Ζάρρα Αλεξάνδρου 2, 08:30-15:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνθεον”, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Πιερία, Ανδρομάχη, Κατερίνη, 08:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Αδελφότητα Βησσανιωτών Πωγωνίου «Η Αρετή»: Ευχές για το Πάσχα

 


Ευχές για το Πάσχα από την Αδελφότητα Βησσανιωτών Πωγωνίου «Η Αρετή».

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις απόκτησης ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

 


Από τη Διεύθυνση Μεταφορών Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ο ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εξετάσεων για απόκτηση ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων στις 03/05/2022 και ώρα 8:οο π.μ. στη Διεύθυνση Μεταφορών Ιωαννίνων (Δομπολη 30). 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την 29η Απριλίου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Χειρουργική ογκολογία και περιοχικές χημειοθεραπείες στη μάχη κατά του καρκίνου

 


Στο άκουσμα της λέξης «χημειοθεραπεία» οι περισσότεροι τρομοκρατούνται. Στο μυαλό των ανθρώπων που έχουν ζήσει στο περιβάλλον τους τη χημειοθεραπεία, αλλά ακόμα και αν δεν έχει συμβεί αυτό, πολύ συχνά ξυπνάει ο φόβος, επώδυνες και δύσκολες καταστάσεις, κόπωση και ανημποριά. Μια μάχη ενάντια στον καρκίνο, που νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε.

Δεν είναι όμως αυτή η πραγματικότητα. Η χημειοθεραπεία, στις κλασσικές οδούς χορήγησής της, ενδοφλέβια ή από το στόμα, σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύεται από ορισμένες παρενέργειες, όπως απώλεια μαλλιών, εμετοί και διάρροιες, πόνοι στο κεφάλι, στους μυς και στις αρθρώσεις και γενικευμένη κακουχία. Παρά την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας στην ογκολογία, παρά τη χρήση και νέων στοχευμένων καινοτόμων θεραπειών και ανοσοθεραπειών, η χημειοθεραπεία εξακολουθεί να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ογκολογικής αντιμετώπισης, μετουσιώνεται όμως και εξελίσσεται πλέον, και μέσω της χειρουργικής ογκολογίας.



«Η χειρουργική επιστήμη, με τις δραστικές και αποτελεσματικές θεραπείες που υπάρχουν σήμερα, βρίσκει εφαρμογή όχι μόνο στην πρώιμη και περιορισμένη νόσο, αλλά υπό συνθήκες και για ορισμένους τύπους καρκίνου, και στην προχωρημένη και μεταστατική νόσο», επισημαίνει ο κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας και Κέντρου Περιοχικών Θεραπειών του Metropolitan Hospital.

Η θεραπεία κατά του καρκίνου έχει εξελιχθεί σημαντικά, συμπεριλαμβάνοντας εκτεταμένες και εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις σε συνδυασμό με την τοπική χορήγηση χημειοθεραπείας σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Αυτές είναι οι λεγόμενες «περιοχικές χημειοθεραπείες», που μεταξύ άλλων εφαρμόζονται στην περιοχή της κοιλιάς (για μεταστατικούς στην περιτοναϊκή κοιλότητα καρκίνους των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, της σκωληκοειδούς απόφυσης, του στομάχου, του λεπτού εντέρου ή για άλλους τύπους καρκίνου όπως το μεσοθηλίωμα του περιτοναίου και το πρωτογενές περιτοναϊκό καρκίνωμα), και στα άκρα (άνω και κάτω) για συγκεκριμένους τύπους καρκίνου όπως είναι τα μελανώματα και τα σαρκώματα μαλακών μορίων των άκρων.