Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω τηλεδιάσκεψης) την Παρασκευή 3 Ιουνίου, ώρα 09:00

 


Την 03-06-2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4682/2020 (ΦΕΚ Α΄76), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.      Έγκριση του από 31-05-2022 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή αρδευτικής διώρυγας του Τ.Ο.Ε.Β. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ», προϋπολογισμού € 46.323,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

2.      Έγκριση του από 01-06-2022 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση με την κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού προς αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή Σαγιάδας», προϋπολογισμού € 370.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

3.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη αναδασμού Ελαίας – Φοινικίου Φιλιατών», αναδόχου «Δ. ΜΗΤΡΟΥ – Π. ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ Ε.Ε. δ.τ. ΑΚΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ», μέχρι την 08-05-2023.

4.      Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανάπλαση εισόδου Κόνιτσας (Α’ Φάση)», αναδόχου «Κ/Ξ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΦΛΗΣ - ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΑΡΓΙΩΤΗΣ», μέχρι την 30-12-2022.

ΕΟΔΥ: Εννέα θάνατοι σήμερα, 3.769 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 131.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εννέα θάνατοι σήμερα, 3.769 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.769.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.461.025 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 406 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 136.780(3.8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.869 θάνατοι.

Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 131 (61.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη.

To 92.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 64 (48.85%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 67 (51.15%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.685 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 94 (ημερήσια μεταβολή +13.25%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 89 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Η κοινωνία σε απόγνωση και η κυβέρνηση σε αυταρέσκεια»

 


Η κυβέρνηση παραμένει επικίνδυνα αυτάρεσκη, δήλωσε σήμερα, στην αρχή της ομιλίας του, ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής  Οικονομικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου συζητείται ο επί της έκθεσης απολογισμός της ΑΑΔΕ για το 2021 και ο προγραμματισμός  των δραστηριοτήτων της για το 2022.

«Η κυβέρνηση θυμάται να μας πει αυτά που θέλει, αλλά ξεχνάει να μας πει, ποιος αύξησε τον ΦΠΑ στο ρεύμα, το 2019 και ποιος μορφοποίησε αυτόν τον διεστραμμένο μηχανισμό του συστήματος των αυξήσεων στους λογαριασμούς, τη ρήτρα αναπροσαρμογής,  που πραγματικά έχει κάψει πολλούς ανθρώπους», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Απευθυνόμενος στον  Πρόεδρο της ΑΑΔΕ, ρώτησε να του απαντήσει, πόσα είναι τα ακριβή ποσά των εισπραχθέντων εσόδων που έχουν προέλθει από τα δηλωθέντα εισοδήματα, των νομικών και φυσικών προσώπων, στο διάστημα των πέντε τελευταίων χρόνων και πόσα είναι αυτά που έχουν εισπραχθεί μετά από ελέγχους. «Για να καταλάβουμε την τρομακτική διαφορά και την αδυναμία του συστήματος να χτυπήσει όλους αυτούς τους φοροκλέφτες.

Τον Πρωθυπουργό για τρέχοντα θέματα ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης

 


Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου - μετά από προκαθορισμένο ραντεβού-  την Τετάρτη 1 Ιουνίου  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε, μεταξύ άλλων,  τον Πρωθυπουργό για ζητήματα υποδομών και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, για τις εν εξελίξει  πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στις παραγωγικές δραστηριότητες,  καθώς  και για  τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν με την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας με τους δασικούς χάρτες.

Στο πλαίσιο των όσων είχαν συμφωνηθεί σε προηγούμενο στάδιο η Περιφέρεια Ηπείρου παρέλαβε από το Υπουργείο Υποδομών και  Μεταφορών τη μελέτη της εθνικής οδού από κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού μέχρι κόμβου Ζέφυρο Π.Ε. Πρέβεζας, προκειμένου να την προσαρμόσει στα  τωρινά δεδομένα και να την «ωριμάσει» ώστε στη συνέχεια να την εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ

Με κύριο χαρακτηριστικό την ανανέωση σε επίπεδο προσώπων ολοκληρώθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, πριν από λίγες ημέρες στα Ιωάννινα. Μία ανανέωση που σηματοδοτεί την διάθεση της συμμετοχής στα κοινά από νέους ανθρώπους, με όρεξη να ασχοληθούν με την εκπροσώπηση των μελών της κυνηγετικής οικογένειας και να προσφέρουν το δικό τους όραμα, για ένα καλύτερο μέλλον για την αγαπημένη μας δραστηριότητα.

Στη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή 29 Μαΐου και συμμετείχαν 18 εκλέκτορες από τους Κυνηγετικούς συλλόγους καθώς και αρκετοί κυνηγοί, έγινε ο απολογισμός δράσης και ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα, ενώ αναδείχθηκαν οι νέες προκλήσεις για την κυνηγετική δραστηριότητα και το πως μπορεί η κυνηγετική οικογένεια να τις αντιμετωπίσει, συμβάλλοντας με εποικοδομητικές προτάσεις στην αναζήτηση και την εύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ συμμετείχαν 14 υποψήφιοι, εκ των οποίων εκλέγονται στο Δ.Σ οι πρώτοι επτά.

Συνολικά, στην ψηφοφορία οι υποψήφιοι έλαβαν:

Μετά την εκλογοαπολογιστική Γ.Σ το νέο Δ.Σ της Ε’ ΚΟΗ συγκροτήθηκε σε 

Παπαγρηγορίου Νίκος Πρόεδρος

Κάτσενος Κωνσταντίνος      Αντιπρόεδρος

Τζουμάκας Πέτρος       Γεν. Γραμματέας

Σιώλος Αθανάσιος       Ταμίας

Μάστορας Γεώργιος    Μέλος

Γκίκας Μιχάλης  Μέλος

Τσουμάνης Δημήτριος  Μέλος

Που παραμένει υποχρεωτική η μάσκα

 


Σύμφωνα με  απόφαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας  παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στο εσωτερικό των πλοίων και στα ταξί.

Αναλυτικά τι ισχύει:

Ταξί: υποχρεωτική μάσκα για οδηγούς και επιβάτες.

Κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν: νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Επιβατηγά: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες (επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου).

Ημερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Φαρμακεία: παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.

Σύμφωνα πάντως με το ΦΕΚ το μέτρο ισχύει σε πρώτη φάση μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Παράταση προθεσμιών για εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ζητά η κα Κεφάλα Μαρία

 


Παράταση στην προθεσμία οριστικής εγγραφής ή τελικής επικαιροποίησης των στοιχείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας ζήτησε η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, με ερώτηση που κατέθεσε στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη.

Η κα Κεφάλα τόνισε την ανάγκη περαιτέρω στήριξης και διευκόλυνσης των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας τα οποία βρίσκονται ακόμη αντιμέτωπα με τις συνέπειες της πανδημίας. Τόνισε δε, ως προτεραιότητα την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στις αθλητικές δραστηριότητες της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Δολιανά Πωγωνίου: Θεία λειτουργία το Σάββατο (Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής) 11 Ιουνίου

 


Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 (το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής) θα τελεστεί θεία λειτουργία στα Δολιανά Πωγωνίου.

ΕΦΚΑ: Ξεκινά την Πέμπτη 2 Ιουνίου, η υποβολή των αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

 


Ξεκινά την Πέμπτη 2 Ιουνίου, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2022, για τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν από 2/6/2022 ( 09.00 π.μ.) έως και 9/6/2022, και για τις πέντε κατασκηνωτικές περιόδους, 15 ημερών έκαστη για τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

·         για την 1η κατασκηνωτική περίοδο (15/6/2022-30/6/2022),

·         για την 2η κατασκηνωτική περίοδο (1/7/2022 – 15/7/2022),

·         για την 3η κατασκηνωτική περίοδο (16/7/2022- 30/7/2022),

·         για την 4η κατασκηνωτική περίοδο (31/7/2022-14/8/2022),

·         για την 5η κατασκηνωτική περίοδο (15/8/2022- 29/8/2022) που αφορά στα παιδιά τυπικής ανάπτυξης στα παιδιά τυπικής ανάπτυξης καθώς και

·         για την 6η κατασκηνωτική περίοδο (1/9/2022-10/9/2022 ) που αφορά στα παιδιά με Αναπηρία.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων 15 τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2022.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο Γιώργος Πότσης

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει ότι προπονητής της ομάδας μας αναλαμβάνει ο Γιώργος Πότσης.

Ο νέος μας τεχνικός, με καταγωγή από το χωριό μας το Κεφαλόβρυσο, ξεκίνησε ως προπονητής στον ΑΕΔ Πωγωνάτο.

Ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι, Κληματιά και επιστροφή στον Πωγωνάτο όπου και πέτυχε την άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική. Τελευταία του ομάδα ήταν η Αμφιθέα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο την φετινή ποδοσφαιρική σεζόν.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας και του ευχόμαστε να έχει υγεία και πολλές επιτυχίες με την Αναγέννηση!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 2 Ιουνίου

 


Την Πέμπτη 2 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον,09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς,10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου,09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου,09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,09:00-13:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Θεραπείες γεμίζουν «κενά» σε πρόσωπο και σώμα

 


Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αποκατάσταση της ανισορροπίας στον ευθειασμό του δέρματος («κενά»), στο πρόσωπο ή το σώμα, παρέχουν οι σύγχρονες μέθοδοι Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής. Ρυτίδες, ελλείματα ιστού, λίπους ή ακόμα και οστού αποκαθίστανται πλήρως και με διάρκεια στο χρόνο, είτε είναι εκ γενετής είτε επίκτητα.

«Τα “κενά” στο πρόσωπο μπορεί να είναι καθαρά αισθητικού χαρακτήρα και είναι πιθανό να οφείλονται στην πάροδο του χρόνου, όπως οι ρυτίδες ή και στη μεγάλη απώλεια βάρους και πτώση του δέρματος και του υποδόριου ιστού, που μπορεί να δημιουργήσουν έλλειμμα στα ζυγωματικά, στις παρειές ή στα χείλη. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν και εκ γενετής ή να προκληθούν έπειτα από ένα τραύμα ή μια σοβαρής μορφής δερματοπάθεια ή ακμή (ουλές). Μετά από σοβαρά τραύματα ενδέχεται να παρουσιαστεί ακόμα και οστικό έλλειμα, όπως για παράδειγμα στη μύτη ή στα ζυγωματικά», αναφέρει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Η αποκατάσταση μπορεί να είναι είτε αισθητική είτε λειτουργική είτε ένας συνδυασμός αυτών. Τα λειτουργικά προβλήματα αφορούν κυρίως στη μύτη, τα ζυγωματικά ή τα χείλη.

Σε όλα τα αισθητικά προβλήματα, όπως ρυτίδες, απώλεια του οβάλ του προσώπου, του λίπους στο κάτω μέρος του βλεφάρου, της έντασης του ζυγωματικού τόξου ή του όγκου στο πάνω μέρος των χεριών και στα χείλη, όπως και σε ουλές και εγκαύματα, υπάρχουν δύο θεραπευτικές επιλογές: η μέθοδος της λιπομεταφοράς (μεταφορά λιπώδους ιστού και βλαστοκυττάρων) και η έγχυση διαφορετικής πυκνότητας υαλουρονικού οξέος, ανάλογα με την κάθε περιοχή.