Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ολοκληρώθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 212 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στην Μονή Σέλτσου

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή ανακηρύξεώς του ως επιτίμου δημότη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.
Ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 212 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στην Μονή Σέλτσου, είπε χαρακτηριστικά:
«Αφήνω, ως Επίτιμος Δημότης του Δήμου σας, τις αδούλωτες βουνοκορφές των Τζουμέρκων κλείνοντας στην ψυχή μου, ως
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα κορυφαίο δίδαγμα: Το Έθνος μας, το Έθνος των Ελλήνων ή θα υπερασπισθεί, δίχως ίχνος συμβιβασμού, την Ελευθερία ή δεν πρόκειται ν’ αρθεί στο επιβαλλόμενο ύψος των περιστάσεων, τόσον ως κληρονόμος της αρχαίας παρακαταθήκης του όσο και ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας και ισότιμος Εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να είσθε βέβαιος ότι το δίδαγμα αυτό θα είναι δείκτης πορείας κατά την επιτέλεση της αποστολής μου».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε πως οι Έλληνες οφείλουμε να μην λησμονούμε, στο διηνεκές, ότι η Ελευθερία ουδέποτε είναι δεδομένη, αλλά αποτελεί εύθραυστο αγαθό, του οποίου η πιστή και άνευ όρων υπεράσπιση, συνιστά στοιχειώδες εθνικό χρέος και συνέχισε: «εμείς οι Έλληνες, οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία όχι μόνον ως τρόπο ζωής, ο οποίος μας συνοδεύει κατά την ροή της μακραίωνης ιστορίας μας αλλά και ως υπαρξιακό, κυριολεκτικώς, αγαθό για ολόκληρη την Ανθρωπότητα, «ιδίως δε για την Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, το οποίο τελεί σήμερα πολλαπλώς εν κινδύνω».

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός φυγόποινος


Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (22-08-2016) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Κόνιτσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν 30χρονο λαθρομετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (23-08-2016) νωρίς το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν 30χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο αλλοδαπό.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 30χρονο ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου συμμετέχει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου με χορούς από την Ήπειρο, στο διεθνές φεστιβάλ χορού "Χορευτές του κόσμου- EarthDancers"

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου θα συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ χορού "Χορευτές του κόσμου- EarthDancers" το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου με χορούς από την Ήπειρο.
Μία μεγάλη εκδήλωση από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει το ηπειρώτικο στοιχείο και φυσικά η Ένωση Ηπειρωτών εδώ στο Χαλάνδρι.
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

To Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου

Δήμος Πωγωνίου: Επιστολή αντίδρασης-διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη στο κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου

Την αντίδρασή του στο κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου εκφράζει με επιστολή του στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου, σύμφωνα με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.
Η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. για ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους του ακριτικού δήμου Πωγωνίου, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα. Οι δημότες μας έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ φόρο στην εγκληματικότητα που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Διαφαίνεται επίσης, από το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, ότι οι προτάσεις των Ο.Τ.Α. στα πλαίσια της διαβούλευσης έπεσαν, για μία ακόμη φορά, στο κενό αφήνοντας στο έρμαιο τους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου που επιμένουν να φυλούν Θερμοπύλες παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων σε μία χώρα που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση αλλά δε μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει εις βάρος των δημοτών μας και των περιουσιών τους.
Ο Δήμος Πωγωνίου πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα ευαισθησία που ταιριάζει σε κάθε Δήμο με ιδιαιτερότητες γεωγραφικές και ηλικιακές.
Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης και την εφαρμογή ενός σχεδιασμού που θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και θα επιστρέψει επιτέλους την ηρεμία στην περιοχή του Πωγωνίου.
Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μας βρει απέναντι καθώς γνώμονάς μας είναι η προστασία των δημοτών".                          
                        
Ο Δήμαρχος

Κώστας Καψάλης


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παρακάλαμος: Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Πωγωνίου- Παλαιμάχων Κύπρου, την Πέμπτη 25 Αυγούστου, ώρα 5:30 μ.μ.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Σέλτσου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 212 ετών από το Ολοκαύτωμα των Σουλιωτών

 Στην Ιερά Μονή Σέλτσου, στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας θα μεταβεί την  Τρίτη 23 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 212 ετών από το Ολοκαύτωμα των Σουλιωτών.
Στις 10 το πρωί θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση, στις 10.15 θα ακολουθήσει ρίψη στεφάνου στο χώρο θυσίας των Σουλιωτών και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στην συνέχεια θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος και ο Πρόεδρος Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας Χρήστος Καπερώνης.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα αναγνώσουν δύο μαθητές του Λυκείου Άνω Καλεντίνης.
Στις 10.40 π.μ. θα ανακηρυχθεί στις Πηγές Άρτας (Ιστορική έδρα του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επίτιμος δημότης του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό δρώμενο από το Μουσικό Σχολείο Άρτας και την Ευανθία Ρεμπούτσικα.
Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ι. Μονή Σέλτσου και επίσκεψη στα απομεινάρια της γέφυρας Κοράκου.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου και μέσω δορυφόρου.

ΕΠΣΗΠ: Η κλήρωση του A' Ομίλου της Β' ερασιτεχνικής 2016-17

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η Β' Ερασιτεχνική η οποία από φέτος διεξάγεται με 32 ομάδες (16 σε κάθε όμιλο) αλλά και play off.
Το πρόγραμμα του Α' Ομίλου:
1η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Αετός Νήσου
ΠΑΣ Περιβλέπτου - ΑΕΔ Πωγωνάτος
Πανζαγορισιακός - ΑΕ Γιάννενα
ΠΑΟ Κρύας - ΠΑΟ Ιωαννίνων
ΑΟ Σταυρακίου - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
Απείθαρχος - ΑΟ Κόντσικας
ΠΑΟ Κόνιτσας - ΑΠΟΕΛ
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΑΟ Ζωοδόχος
2η Αγωνιστική
ΠΑΣ Περιβλέπτου - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Αετός Νήσου - Πανζαγορισιακός
ΑΕΔ Πωγωνάτος - ΠΑΟ Κρύας
ΑΕ Γιάννενα - ΑΟ Σταυρακίου
ΠΑΟ Ιωαννίνων - Απείθαρχος
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΠΑΟ Κόνιτσας
ΑΟ Κόντσικας - ΑΟ Ζωοδόχος
ΑΠΟΕΛ - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
3η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Πανζαγορισιακός
ΠΑΟ Κρύας - ΠΑΣ Περιβλέπτου
ΑΟ Σταυρακίου - Αετός Νήσου
Απείθαρχος - ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΠΑΟ Κόνιτσας - ΑΕ Γιάννενα
ΑΟ Ζωοδόχος - ΠΑΟ Ιωαννίνων
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΑΟ Κόντσικας - ΑΠΟΕΛ
4η Αγωνιστική
ΠΑΟ Κρύας - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Πανζαγορισιακός - ΑΟ Σταυρακίου
ΠΑΣ Περιβλέπτου - Απείθαρχος
Αετός Νήσου - ΠΑΟ Κόνιτσας
ΑΕΔ Πωγωνάτος - ΑΟ Ζωοδόχος
ΑΕ Γιάννενα - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
ΠΑΟ Ιωαννίνων - ΑΠΟΕΛ
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΑΟ Κόντσικας
5η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - ΑΟ Σταυρακίου
Απείθαρχος - ΠΑΟ Κρύας
ΠΑΟ Κόνιτσας - Πανζαγορισιακός
ΑΟ Ζωοδόχος - ΠΑΣ Περιβλέπτου
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - Αετός Νήσου
ΑΠΟΕΛ - ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΑΟ Κόντσικας - ΑΕ Γιάννενα
ΠΑΟ Ιωαννίνων - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
6η Αγωνιστική
Απείθαρχος - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΑΟ Σταυρακίου - ΠΑΟ Κόνιτσας
ΠΑΟ Κρύας - ΑΟ Ζωοδόχος
Πανζαγορισιακός - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
ΠΑΣ Περιβλέπτου - ΑΠΟΕΛ
Αετός Νήσου - ΑΟ Κόντσικας
ΑΕΔ Πωγωνάτος - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΑΕ Γιάννενα - ΠΑΟ Ιωαννίνων
7η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - ΠΑΟ Κόνιτσας
ΑΟ Ζωοδόχος - Απείθαρχος
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΑΟ Σταυρακίου
ΑΠΟΕΛ - ΠΑΟ Κρύας
ΑΟ Κόντσικας - Πανζαγορισιακός
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΠΑΣ Περιβλέπτου
ΠΑΟ Ιωαννίνων - Αετός Νήσου
ΑΕΔ Πωγωνάτος - ΑΕ Γιάννενα
8η Αγωνιστική
ΑΟ Ζωοδόχος - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΠΑΟ Κόνιτσας - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
Απείθαρχος - ΑΠΟΕΛ
ΑΟ Σταυρακίου - ΑΟ Κόντσικας
ΠΑΟ Κρύας - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
Πανζαγορισιακός - ΠΑΟ Ιωαννίνων
ΠΑΣ Περιβλέπτου - ΑΕ Γιάννενα
Αετός Νήσου - ΑΕΔ Πωγωνάτος
9η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
ΑΠΟΕΛ - ΑΟ Ζωοδόχος
ΑΟ Κόντσικας - ΠΑΟ Κόνιτσας
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - Απείθαρχος
ΠΑΟ Ιωαννίνων - ΑΟ Σταυρακίου
ΑΕ Γιάννενα - ΠΑΟ Κρύας
ΑΕΔ Πωγωνάτος - Πανζαγορισιακός
Αετός Νήσου - ΠΑΣ Περιβλέπτου
10η Αγωνιστική
ΑΠΟΕΛ - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΑΟ Κόντσικας
ΑΟ Ζωοδόχος - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΠΑΟ Κόνιτσας - ΠΑΟ Ιωαννίνων
Απείθαρχος - ΑΕ Γιάννενα
ΑΟ Σταυρακίου - ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΠΑΟ Κρύας - Αετός Νήσου
Πανζαγορισιακός - ΠΑΣ Περιβλέπτου
11η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - ΑΟ Κόντσικας
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΑΠΟΕΛ
ΠΑΟ Ιωαννίνων - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
ΑΕ Γιάννενα - ΑΟ Ζωοδόχος
ΑΕΔ Πωγωνάτος - ΠΑΟ Κόνιτσας
Αετός Νήσου - Απείθαρχος
ΠΑΣ Περιβλέπτου - ΑΟ Σταυρακίου
Πανζαγορισιακός - ΠΑΟ Κρύας
12η Αγωνιστική
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΑΟ Κόντσικας - ΠΑΟ Ιωαννίνων
ΑΠΟΕΛ - ΑΕ Γιάννενα
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΑΟ Ζωοδόχος - Αετός Νήσου
ΠΑΟ Κόνιτσας - ΠΑΣ Περιβλέπτου
Απείθαρχος - Πανζαγορισιακός
ΑΟ Σταυρακίου - ΠΑΟ Κρύας
13η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - ΠΑΟ Ιωαννίνων
ΑΕ Γιάννενα - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΑΕΔ Πωγωνάτος - ΑΟ Κόντσικας
Αετός Νήσου - ΑΠΟΕΛ
ΠΑΣ Περιβλέπτου - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
Πανζαγορισιακός - ΑΟ Ζωοδόχος
ΠΑΟ Κρύας - ΠΑΟ Κόνιτσας
ΑΟ Σταυρακίου - Απείθαρχος
14η Αγωνιστική
ΑΕ Γιάννενα - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΠΑΟ Ιωαννίνων - ΑΕΔ Πωγωνάτος
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - Αετός Νήσου
ΑΟ Κόντσικας - ΠΑΣ Περιβλέπτου
ΑΠΟΕΛ - Πανζαγορισιακός
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΠΑΟ Κρύας
ΑΟ Ζωοδόχος - ΑΟ Σταυρακίου
ΠΑΟ Κόνιτσας - Απείθαρχος
15η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - ΑΕΔ Πωγωνάτος
Αετός Νήσου - ΑΕ Γιάννενα
ΠΑΣ Περιβλέπτου - ΠΑΟ Ιωαννίνων
Πανζαγορισιακός - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΠΑΟ Κρύας - ΑΟ Κόντσικας
ΑΟ Σταυρακίου - ΑΠΟΕΛ
Απείθαρχος - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
ΠΑΟ Κόνιτσας - ΑΟ Ζωοδόχος
16η Αγωνιστική
Αετός Νήσου - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΑΕΔ Πωγωνάτος - ΠΑΣ Περιβλέπτου
ΑΕ Γιάννενα - Πανζαγορισιακός
ΠΑΟ Ιωαννίνων - ΠΑΟ Κρύας
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΑΟ Σταυρακίου
ΑΟ Κόντσικας - Απείθαρχος
ΑΠΟΕΛ - ΠΑΟ Κόνιτσας
ΑΟ Ζωοδόχος - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
17η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - ΠΑΣ Περιβλέπτου
Πανζαγορισιακός - Αετός Νήσου
ΠΑΟ Κρύας - ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΑΟ Σταυρακίου - ΑΕ Γιάννενα
Απείθαρχος - ΠΑΟ Ιωαννίνων
ΠΑΟ Κόνιτσας - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΑΟ Ζωοδόχος - ΑΟ Κόντσικας
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΑΠΟΕΛ
18η Αγωνιστική
Πανζαγορισιακός - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΠΑΣ Περιβλέπτου - ΠΑΟ Κρύας
Αετός Νήσου - ΑΟ Σταυρακίου
ΑΕΔ Πωγωνάτος - Απείθαρχος
ΑΕ Γιάννενα - ΠΑΟ Κόνιτσας
ΠΑΟ Ιωαννίνων - ΑΟ Ζωοδόχος
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
ΑΠΟΕΛ - ΑΟ Κόντσικας
19η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - ΠΑΟ Κρύας
ΑΟ Σταυρακίου - Πανζαγορισιακός
Απείθαρχος - ΠΑΣ Περιβλέπτου
ΠΑΟ Κόνιτσας - Αετός Νήσου
ΑΟ Ζωοδόχος - ΑΕΔ Πωγωνάτος
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΑΕ Γιάννενα
ΑΠΟΕΛ - ΠΑΟ Ιωαννίνων
ΑΟ Κόντσικας - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
20η Αγωνιστική
ΑΟ Σταυρακίου - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΠΑΟ Κρύας - Απείθαρχος
Πανζαγορισιακός - ΠΑΟ Κόνιτσας
ΠΑΣ Περιβλέπτου - ΑΟ Ζωοδόχος
Αετός Νήσου - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
ΑΕΔ Πωγωνάτος - ΑΠΟΕΛ
ΑΕ Γιάννενα - ΑΟ Κόντσικας
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΠΑΟ Ιωαννίνων
21η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Απείθαρχος
ΠΑΟ Κόνιτσας - ΑΟ Σταυρακίου
ΑΟ Ζωοδόχος - ΠΑΟ Κρύας
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - Πανζαγορισιακός
ΑΠΟΕΛ - ΠΑΣ Περιβλέπτου
ΑΟ Κόντσικας - Αετός Νήσου
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΠΑΟ Ιωαννίνων - ΑΕ Γιάννενα
22η Αγωνιστική
ΠΑΟ Κόνιτσας - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Απείθαρχος - ΑΟ Ζωοδόχος
ΑΟ Σταυρακίου - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
ΠΑΟ Κρύας - ΑΠΟΕΛ
Πανζαγορισιακός - ΑΟ Κόντσικας
ΠΑΣ Περιβλέπτου - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
Αετός Νήσου - ΠΑΟ Ιωαννίνων
ΑΕ Γιάννενα - ΑΕΔ Πωγωνάτος
23η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - ΑΟ Ζωοδόχος
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΠΑΟ Κόνιτσας
ΑΠΟΕΛ - Απείθαρχος
ΑΟ Κόντσικας - ΑΟ Σταυρακίου
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΠΑΟ Κρύας
ΠΑΟ Ιωαννίνων - Πανζαγορισιακός
ΑΕ Γιάννενα - ΠΑΣ Περιβλέπτου
ΑΕΔ Πωγωνάτος - Αετός Νήσου
24η Αγωνιστική
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΑΟ Ζωοδόχος - ΑΠΟΕΛ
ΠΑΟ Κόνιτσας - ΑΟ Κόντσικας
Απείθαρχος - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΑΟ Σταυρακίου - ΠΑΟ Ιωαννίνων
ΠΑΟ Κρύας - ΑΕ Γιάννενα
Πανζαγορισιακός - ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΠΑΣ Περιβλέπτου - Αετός Νήσου
25η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - ΑΠΟΕΛ
ΑΟ Κόντσικας - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΑΟ Ζωοδόχος
ΠΑΟ Ιωαννίνων - ΠΑΟ Κόνιτσας
ΑΕ Γιάννενα - Απείθαρχος
ΑΕΔ Πωγωνάτος - ΑΟ Σταυρακίου
Αετός Νήσου - ΠΑΟ Κρύας
ΠΑΣ Περιβλέπτου - Πανζαγορισιακός
26η Αγωνιστική
ΑΟ Κόντσικας - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΑΠΟΕΛ - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΠΑΟ Ιωαννίνων
ΑΟ Ζωοδόχος - ΑΕ Γιάννενα
ΠΑΟ Κόνιτσας - ΑΕΔ Πωγωνάτος
Απείθαρχος - Αετός Νήσου
ΑΟ Σταυρακίου - ΠΑΣ Περιβλέπτου
ΠΑΟ Κρύας - Πανζαγορισιακός
27η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΠΑΟ Ιωαννίνων - ΑΟ Κόντσικας
ΑΕ Γιάννενα - ΑΠΟΕΛ
ΑΕΔ Πωγωνάτος - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
Αετός Νήσου - ΑΟ Ζωοδόχος
ΠΑΣ Περιβλέπτου - ΠΑΟ Κόνιτσας
Πανζαγορισιακός - Απείθαρχος
ΠΑΟ Κρύας - ΑΟ Σταυρακίου
28η Αγωνιστική
ΠΑΟ Ιωαννίνων - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - ΑΕ Γιάννενα
ΑΟ Κόντσικας - ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΑΠΟΕΛ - Αετός Νήσου
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - ΠΑΣ Περιβλέπτου
ΑΟ Ζωοδόχος - Πανζαγορισιακός
ΠΑΟ Κόνιτσας - ΠΑΟ Κρύας
Απείθαρχος - ΑΟ Σταυρακίου
29η Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - ΑΕ Γιάννενα
ΑΕΔ Πωγωνάτος - ΠΑΟ Ιωαννίνων
Αετός Νήσου - Αλμυρός Βουνοπλαγιάς
ΠΑΣ Περιβλέπτου - ΑΟ Κόντσικας
Πανζαγορισιακός - ΑΠΟΕΛ
ΠΑΟ Κρύας - Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου
ΑΟ Σταυρακίου - ΑΟ Ζωοδόχος
Απείθαρχος - ΠΑΟ Κόνιτσας
30η Αγωνιστική
ΑΕΔ Πωγωνάτος - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΑΕ Γιάννενα - Αετός Νήσου
ΠΑΟ Ιωαννίνων - ΠΑΣ Περιβλέπτου
Αλμυρός Βουνοπλαγιάς - Πανζαγορισιακός
ΑΟ Κόντσικας - ΠΑΟ Κρύας
ΑΠΟΕΛ - ΑΟ Σταυρακίου
Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου - Απείθαρχος

ΑΟ Ζωοδόχος - ΠΑΟ Κόνιτσας

ΟΑΕΔ: Υποβολή αιτήσεων για προγράμματα εργασιακής εμπειρίας

Άνοιξε τη Δευτέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 18-24 ετών και 25-29 ετών.
Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και δέκα ασκούμενους ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί και προϋπόθεση για την ένταξη της στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της, τις τελευταίες 30 ημερολογιακές ημέρες που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr

Επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν κλειδάριθμο, δηλαδή δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στο πληροφοριακό σύστημα (portal) του ΟΑΕΔ και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), οφείλουν να επισκεφτούν την Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ όπου ανήκουν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ) και να τον προμηθευτούν, ώστε να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά.

Κόνιτσα: Εκδηλώσεις για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Η Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης οργανώνει και φέτος θρησκευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος και Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στον φερώνυμο Ιερό Ναό του στην Κόνιτσα.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη παραμονή της εορτής στις 7:00 μ.μ. θα ψαλλεί ο πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Την Τετάρτη οι καταβασίες θα αρχίσουν στις 7:30, και γύρω στις 10:30 π.μ. θα έχει τελειώσει η Θεία Λειτουργία.

Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος ημεδαπός Ρομά

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής από σπίτι στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων. Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή που έγινε την 11-02-2016 από σπίτι στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και κοσμήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΜΥ: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από την Τρίτη

Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα βόρεια με -κατά περιόδους- ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6 με 7 μποφόρ) και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Αρχικά στην Ήπειρο και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.